Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

maidin powiem Ci ze moje dzieciątko też się wierci a raczej prostuje nozki bo siedziec nie moge bo mnie pod zebra wchodzi i jakos nisko jest a bynajmniej tak mi sie wydaje chociaz po dzisiejszej wizycie wsio ok.

Smile2 mnie tez się podoba imie Pola ale u mnie jak sie okaze ze na 100% dziewczynka to bedzie Agatka chociaz zawsze jeszcze moze sie zmienic :)

A w sprawie forum to zamkniete nie jest zlym pomyslem.
Ale otwarte mi nie przeszkadza :)
Fb jak pisalam nie mam wiec tam do Was nie dołącze.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

maidin własnie przede wszystkim o to chodzi, ja też nie popieram wystawiania zdjęć dzieci na forum publicznym.

maidin może poszukaj kogoś z pobliskich miejscowości na to USG, bo faktycznie troszkę jeszcze do kolejnego USG ci zostało.

Ja tez czasem czuje bardzo nisko jak się młoda przepycha;)

beata.j - to nie o sekrety chodzi a np. fotki maluszków po porodzie itp. Nie tylko będziemy teraz ze sobą pisać ale pewnie już po porodach też i wystawiać fotki naszych maluszków.No ale każdy może mieć swoje zdanie:)

Jak byłam w pierwszej ciąży to pisałam z dziewczynami na forum przez cała ciąże i jeszcze kilka lat później, fajnie było zobaczyć jak się nasze fasolki rozwijały:).Niestety forum padło i nasze kontakty też.

Dziewczyny w nocy ma być mega ciepło!! zaś nieprzespana nocka ;(

mamaali u mnie sie porobily przychodnie 3 niby wsio n a NFZ i wogole ale nie miedzysoba nie mogą sie dogadac.
Chodzilam od poczatku ciązy do jednego gin po czym okazalo sie on juz nie pracuje wiec chodzilam do niego prywatnie bo polecany dobry lekarz ale okazalo sie ze placilam 80zl za wizyte a on mnie przebadal i nawet usg nic nie mial i przyjąl mnie w szpitalu na dyzuze :/
W drugiej zas musialabym czekam na pierwsza wizyte 2 miesiace mimo ze jestem w ciazy.
I zostala mi jeszcze jedna a tam jedna pani ciagle przyjmuje wiec poszlam do niej ale oczywiscie szopki z usg sa pierwsze w tej przyhcodni zrobili bez problemu a teraz maja problem.Tylko tyle dobrze ze nie musze w kolejce stac bo ciezarna jestem.
A prywatnie poszlabym ale kazdy bierze za wizyte 80zl za samo badanie a z usg od 120 do 150zł.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Udało mi się umówić na usg na pt i będę płacić za samo usg 50zł - pytałam też o 3d czy duża różnica w cenie, ale w sumie mi nie zależało - myślałam żeby tylko przy okazji zrobić jak nie będzie dużej różnicy cenowej, ale i tak powiedział że nie robi bo to długo trwa, coś tam coś tam, a w sumie będzie tylko 2 godz w pt i nie będzie miał planowych pacjentek bo miało go nie być - najważniejsze że mi się udało wcisnąć w termin

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkp07w9asewgxw.png

Oczywiscie najwazniejsze ze sie kontrolnie zobaczy szkraba :) Mnie zapisali na środe ale nie wiedza czy w ta srode czy w przyszla bo Pan sie jeszcze nie okreslil :D Komedia z tym wszystkim :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Mam do was pytanie odnośnie piżamki do szpitala przed i po porodzie. A mianowicie wiekszosc koszul nocnych ktore ogladam np.na allegro są dla ciezarnej znaczy z brzuszkiem i funkcją "do karmienia" pytam sie po co ?? skoro jak bede karmic juz nie bede miala brzuszka a wiec bedzie na mnie wisiec :) i sie zastanawiam czy to ma sens jak mogę poprostu kupic pizamke wieksza ktora cenowo bedzie tansza a druga nie ciazowa tylko do karmienia??

Prosze was o porade bo ja sie juz gubie :P

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

magdalena ojjj brzuch nie znika z dnia na dzień;).Zanim się skurczy macica to potrwa kilka tygodni:).Ja kupiłam rozmiar S.

120zł USG - masakra.Ja i tak uważam , że za dużo płacę 80zł z USG co 3 tygodnie, bo L4 biorę.Dziwna ta nasza służba zdrowia, płacimy tyle kasy co miesiąc a o każde badanie trzeba się prosić;/. Ja chodzę prywatnie do gin i muszę jeszcze płacić za badania które mi gin zleci to jest chore!!

maidin ja za USG 3d-4d płaciłam 250zł strasznie dużo kasują.Fajnie, że udało ci się umówić jeszcze w tym tygodniu:)

a u nas burza i pada -cudownie!!!!:)

magdalena dużo osob kupuje koszule tylko do szpitala i je albo oddaje albo sprzedaje.Ja trafiłam na taka okazję i odkupiłam na allegro 2 koszule za 20zł:) i po szpitalu albo je sprzedam albo też komuś oddam.Są jak nowe.

na olx też można zobaczyć i odebrac osobiście nie trzeba płacić za przesyłkę.

Jedna koszula może ci nie starczyć, jak będziesz w szpitalu z 3 dni to lepiej karmić bez skrępowania niż ściągać całą koszulę żeby nakarmić dziecko.Możesz też kupić sobie koszulę na ramiączkach z dekoltem i tak też karmić.Ja karmić nie będę no ale do szpitala się dostosuje i mam te 2 duże koszule.

tu jakaś laska ma po 10zł koszule a ma dwie czyli za 20zł ;

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=78017&us_id=2285074

tu są dwie za 29zł
http://allegro.pl/2-koszule-do-kamienia-w-tym-mothercare-i4445105843.html

tu jest rozm L ale licytacja 3 koszule

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-koszule-ciazowe-do-karmienia-l-i4449747104.html

Nie ma sensu kupować nowych koszul tylko do szpitala, no chyba, że ktoś w domu tez bedzie z nich korzystał

Gość Magdalenka1990

ja mam praktycznie cała ciąże wizyty co dwa tygodnie,chyba trzy razy miałam co trzy tygodznie i za kazdym razem mam usg:) chodze do prywatnej przychodni ale maja kontrakt z nfz-em podpisany wiec nie płace.

Strasznie dużo wątków się tu zrobiło :) koszule dla kobiet w ciąży są tez dobre po,ja kupiłam jedną w 5 miesiącu kiedy prawie brzuszka nie było w rozmiarze M i bardzo dobrze leżała a teraz też się przydaje i po też będzie dobra bo po praniu się zmiejsza,napewno nie bedzie za duża :) i odrazu do karmienia będzie,jakoś nie mam ochoty podwijać całej bluzki żeby dziecko nakarmić. Za wizytę z usg ,a usg mam na każdej, płacę 100zł. Strasznie dużo kosztuje to w 3d,nie spodziewałam się ze aż tyle. Za badania niestety jak się chodzi prywatnie też trzeba płacić co dla mnie jest nienormalne. Smile 2 mi się podoba Pola i Olga. Naszej damy Julita :) Dziewczyny mam pytanie,czy szlafrok do szpitala jest konieczny?i czy muszą być i kapcie i klapki pod prysznic?
http://www.suwaczki.com/tickers/oar89n73zga63cat.png

Co do koszul dla karmiących to. .. jakieś żarty to są :) większość producentów myśli że kobieta w ciąży, lub karmiąca traci całkiem gust i może chodzić ubrana w cokolwiek, byleby tylko było rozpięcie na cyca... koszmar jakiś :) a jeżeli coś już jest w miarę (czytaj: chociażby jednokolorowe, bez misiów, żabek lub rękawów do łokcia .. to cena od razu postuluje w granicy 100 zł i wyżej).. masakra jakaś :) udało mi się znaleść coś znośnego, jedną koszulę w fajne szare paski na ramiączkach i drugą. . Już mniej fajna ale cena jeszcze ok. .:) no niestety po porodzie wygodniej będzie nam w koszulach, chociaż spodenki byłyby o niebo lepsze :)

http://www.suwaczki.com/tickers/eikt3e3k2vzt2g5q.png

Magdalenka1990powiem CI ze ja chodzilam do prywatnej przychodni co maja umowe z NFZ i do takiej naleze ale lekarze tam sie zmieniają co 2 miesiące a ja po 3 juz mialam dość.

marti123powiem Ci ze ja na zaś szlafrok wezmę niech sobie lezy a noz widelec bedzie chlodniej to jak bede sie spacerowac to sie zarzuci a jezeli chodzi o klapki pod prysznik i kapcie to wydaje mi sie ze to nie konieczne mozesz miec jedne ale bedzie trzeba wycierac po kazdym myciu

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

marti123 ja jak leżałam w kwietniu w szpitalu to miałam i kapcie i klapki pod prysznic. Ale myślę że jeśli masz takie klapki które szybko schną lub można je prawie do sucha wytrzeć to wystarczy zabrać tylko te jedne. Wszystko zależy od tego co kto lubi. Bo jeżeli np klapki masz japonki a na codzień chodzisz zawsze w skarpetach bo jesteś zmarzluch to proponuje zabrać też i kapcie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/eikt3e3k2vzt2g5q.png

KU masz rację co do gustu ciężko znaleźć coś ładnego z koszul:-)ja jedną dostałam fajną,a drugą kupilam dość znośną.Co do kapci i klapek,ja wezmę to i to ,pod prysznic japonki.
Mój synek będzie mial na imię Filip,jestem tu rzadko i nie zdążyłam się pochwalić :-)
Mam pytanie co do macierzyńskiego, jak to się załatwia?jestem w 1 ciąży i nie wiem :/

dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :) ja akurat marznę a ze spodni piżamowych nie można nosić to chyba sobie zakolanówki kupię na wszelki wypadek :) hmmm...a zamiast szlafroka można wziąść bluzę zapinaną ? w sumie szlafroka na co dzień nie używam więc kupowanie średnio mi się opłaca. I jeszcze pytanie do doświadczonych o bieliznę,z tego co słyszałam od pewnej mamy to też nie można ? bez albo majtki jednorazowe ? czy to zależy od szpitala ?
http://www.suwaczki.com/tickers/oar89n73zga63cat.png

Nie wiem jak u was, ale na noworodkach musi byc ciepło, więc u mnie szlafrok się nie przydał.W sumie rodziłam w zimę i było mega ciepło w szpitalu, nie wiem jak we wrześniu.

Co do majtek...najlepsze są te jednorazowe z siatką , bo jak wiadomo rany lepiej się goją jak ma sie na sobie coś przewiewnego, a poza tym nie mają takiej gumki jak w majtkach co uciska.Nie wiem ja miałam te jednorazowe.I teraz tez kupiłam.

K_U racja wykorzystują ciąże i zarabiaja na tym.Tak samo kremy przeciw rozstępom jak pisze , że to dla kobiet w ciąży to są droższe niz zwykłe a maja taki sam skład;).Za spodnie dla mojej córki płacę tyle samo co za swoje chociaż materiału jest mniej, bo na dzieciach też wszyscy żerują;)

kamila84 bierzesz akt urodzenia z tego co pamiętam i dajesz pracodawcy wypełniasz jakiś wniosek o macierzynskie i rodzicielskie jak idziesz na rok płatne 80% albo na pół roku płatne nie wiem ile chyba 100% ale musisz się określić do 14 dni.Jeśli później decyzje zmienisz, że chcesz jednak na rok to masz przez pół roku 100% a przez kolejne pół 60% jakoś tak to leciało;) ale dopytaj.Ja biorę roczne więc za bardzo skompilowane to nie jest;) a wychodzi lepiej.

Ja tam szlafrok mam i wlasnie wczoraj wrzucilam go do prania.
Nie wiem co sie ze mna dzieje. Po nieprzespanej nocy, gdzie cały czas kręciło mnie na wymioty czuje sie okropnie. Jak juz zasnelam pomimo ze juz mialam wszystko pod gardlem i nawet dwa palce nie pomagaly to rano obudzilam sie z przepalonym przelykiem... Nie życzę tego uczucia nikomu.
Do tego od rana co kilkanaście minut latam siusiu i zaczelo mnie czyścić....
Pare dni temu miałam dzień calowania muszli...
Niczym sie nie zatrulam bo jadlam to samo co Krzysiek a on jedynie wspoldzielil dzis bezsenność.
Dziś mam zamiar iść do gine bo od tygodnia nie moge do niej trafić....
Tak sie zastanawiam czy nie zaczyna mnie czyścić tak jak jest przed porodem, ale na to jest jeszcze za wcześnie....

http://www.suwaczki.com/tickers/o148ha00o0x1sy1t.png
http://s3.suwaczek.com/20140614580120.png

Mi udalo sie dzisiaj przespac noc az do 4:30 wiec jest super potem tylko drzemki po 10 minut bo latalam siusiu do 6 ale rowniez mi jest nie dobrze od rana czuje jakbym zjadla cos i by mi sie na zoladku przykleilo :( i ta duchota jeszcze dopijająca :( w domku to mialam luz bo chlodniej w lesie ale w pracy do 12 mam akurat slonce ktore wpada przez wielkie okno i wentylator nie daje rady

Mam coś dla poprawienia humoru choc na chwilke
http://komediowo.pl/gid,16020187,img,16020239,title,I-jak-tu-ich-nie-kochac,galeria.html

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥