Skocz do zawartości
Forum

Lipcóweczki 2014

btg1989

Rekomendowane odpowiedzi

a tak apropo terminow tych wymazow, to pamietam jeszcze jak mowili na SR, ze powinno sie to robic miedzy 31-34tc, i ze paciorki raczej nam nic nie grożą, natomiast sa szkodliwe dla dziecka w czasie porodu, wiec to jest czas aby jeszcze móc podac ewentualnie jakis antybiotyk aby zaleczyc, bo i tak one wroca, a na ogol lekarze albo daj antybiotyk albo nie daja nic, to tez zalezy od lakarza ....

http://www.suwaczki.com/tickers/o1489vvjln0aq3fs.png

Ja też miałam GBS pobrany w 32 tc i mam ujemny:-) Wczoraj też miałam pierwsze KTG a za godzinkę idę dowiedzieć się co o nim powie lekarz. Aktualnie kończę 34tc i mam 104 cm w pasie a dzidzia waży 2 kg. Torba też nie spakowana a nawet sporo rzeczy mi brakuje ale to w razie "w" mąż się wykaże :-)

A odnoście skurczy w łydkach to przerabiałam to na sobie a więc magnez łykam codziennie już od początku ciąży a nadal miałam więc lekarz kazał jeść nawet 3 banany dziennie (z nich potas) i pić 1 wapno i przeszło a były okropne.
Mam jeszcze pytanie dziewczyny czy u Was "tam" też jest że tak powiem mokro - mlecznie?

ja mam chyba jakies slabe cisnienie dzis, bo ledwo z lozka ok 13wstalam. Teraz zakupy zrobilismy i znowu odpoczywam, a jeszcze musze raz do miasta wyskoczyc i wieczorem do kolezanki ktora pozycza mi kolyske :)
Ja rozek kupilam bo stwierdzilam, ze cora mojego na pewno bedzie chciala brac dzidzie na rece, a w takim rozku to bedzie sie czula pewniej.

anecia85 ja tez mam juz przepowiadajace, czasem jest spokoj a czasami sa takie silne, ze sie zastanawiam czy nie zaczac mierzyc jak czesto. No ale to juz chyba tak bedzie przez ten miesiac. Tez sie zastanawiam nad rozlozeniem lozeczka, ale mam plan wstawic je w miejscu w ktorym teraz utrudnialo by moje wstawanie, wiec na razie zlozone.

Kawazmlekiem Ty to jestes moja bohaterka, tak sobie dalas rade z wszystkim. A wymaz na paciorkowce ja tez juz mialam i to prawda, ze co lekarz to inne praktyki. Mi np lekarz powiedzial, ze jest mozliwosc podania jednorazowej dawki antybiotyku dozylnie jak sie porod zacznie. Na razie nie mam jeszcze wyniku to sie tym nie przejmuje.

okinawa z praca to tak juz jest, ze w najmniej spodziewanym momencie mozna ja stracic. U mojego tez tak bylo jakis czas temu,ze z dnia na dzien zaproponowali mu ze moze pracowac tylko na pol etatu i to 2godz rano i 2 wieczorem, wiecej jezdzenia i wydatkow na paliwo. Zrezygnowal wtedy z pracy, ja bylam przerazona, a jemu udalo sie znlezc cos fajniejszego, z lepsza pensja i na prawde lubi swoja prace wiec uszy do gory.

Benedykta pisalas kiedys o tej butelce Medela Calma, poszukalam w opiniach i dzis ide odebrac, bo zamowilam w aptece. mam nadzieje ze sie sprawdzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73qq58mc2l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3leg3crmo.png

Benedykta bardzo słabo czuję ruchy dziecka wręcz ich nie czuję i stąd to KTG, USG z przepływami i chyba taka jest uroda dziecka.
Po interpretacji lekarz stwierdził, że mam teraz liczyć ruchy nawet te delikatne a na siłę nie zwracać uwagi.

hej! czytam Was, ale u mnie też brak weny i czasu niestety.
Coś ostatnio niskie ciśnienie mam.. w pon na wizytę idę, więc się podpytam. Byłam na kontroli w ZUS. Oczywiście L-4 moje uznali za zasadne. Pytał tylko co mi jest i takie tam.

bolą Was biodra? w pierwszej ciazy tez mnie bolały ale myslalam ze to od lezenia, ale w tej naprawdę mało wypoczywam na leżąco. Z 2 latkiem ciężko.. no a biodra bolą strasznie. Chyba się rozszerzają czy co? na biodrach pewnie znowu mi się rozstępy zrobią i taka pamiątka mi zostanie..
Ostatnio kręgosłup też mi doskwiera..eh.. a jeszcze prawie 2 miesiące.

Dobrze, że mój 2 latek śpi popołudniami, bo ostatnio ja śpię z nim. Nie daję rady bez drzemki popołudniowej.
Sorrki że tak Wam narzekam, ale muszę się wyżalić.

Pokój dla mojego 2 latka prawie gotowy. W sumie nie remontowaliśmy, ale przekładałam wszystkie nasze rzeczy, żeby jego zabawi i ubrania były u niego w pokoju. Zniknęła też jedna szafa z jego pokoju i łóżeczko, żeby miał więcej miejsca. Kupiliśmy mu łóżko ( teraz spał na starym narożniku). Mały od razu więcej czasu spędza w swoim pokoju ;) aż miło popatrzeć :)

Dowiedziałam się że coraz więcej maluchów (noworodków) ma problemy z nerkami i prawdopodobnie jest to wina oleju rzepakowego - także nie używajcie go zbyt często. Ostatnio u mnie (z mojego otoczenia) urodziło się 3 maluszków w tym 2 z nich ma coś właśnie z nerkami...eh..
jak rozmawiam potem z rodzicami tych malców, to aż się zaczynam strasznie bać, czy z naszym maleństwem będzie wszystko ok. Najważniejsze żeby było zdrowe!

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y3e5e3o9wow09.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c4z17qq9irv3z.png

Hej!
Dzięki za wsparcie i kciuki, Kochane jesteście :) Jak się dowiedzieliśmy, tamtego dnia firma męża zwolniła ponad 300 osób w całym kraju, więc chyba ma poważne kłopoty, a skoro tak, to lepiej, że teraz się to stało, a nie za miesiąc czy dwa. Na razie intensywnie wykorzystujemy wolny czas - zarządziłam generalne porządki, załatwiamy sprawy na które nigdy nie było czasu (wreszcie się zamelduję w naszym domku), no i spędzamy razem czas, co też nam potrzebne bardzo :)
Benedykta z ciśnieniem faktycznie trudno sobie poradzić, trzymam kciuki za Was, może lekarz zmieni Ci lek i będzie dobrze.
Daisy, mblusia ja też mam ostatnio niskie ciśnienie i ledwo mam siły wstać z łóżka. Liczę, że jak pogoda się unormuje to i mi siły wrócą.
Daisy mnie jakiś czas temu strasznie bolało spojenie łonowe, na pewno Twoje biodra to też przygotowania do porodu, współczuję, bo to ciężko znieść.
Ja KTG też już pierwsze miałam, ale mały tak się wykręcił, że ciężko było zapis dobry uzyskać.
Za to o wymazach jeszcze nie było mowy, może na następnej wizycie.
Miłego dnia Wszystkim!

Benedykta to "z górki" już mi się udzieliło:-) Chodzę jak bomba atomowa, wszystko mnie denerwuje, kręgosłup boli, w przełyku pali że nawet leki nie pomagają. Pewnie już muszę pomyśleć o spakowaniu tej torby ale mam do niej tylko koszulę, klapki, majtki, kosmetyki (ujmę tu też wkładki laktacyjne i podpaski) i ręcznik oraz szlafrok. Dla dziecka ubrania wyprane i wyprasowane ale szafki nie ma przygotowanej. Mam jakieś złe przeczucia, trochę się boję, martwi mnie waga dziecka także nie wiem jak ja wytrzymam do lipca a jeszcze dodatkowo zauważyłam, że mój brzuch też już opadł.

Weszłam dziś przypadkiem na bloga dziewczyny, która rodzi już lada dzień i znalazłam tam takie oto interesujące prawo ciążenia.

"A w ramach wynagrodzenia za to, że chciało Wam się dziś do mnie zajrzeć, opiszę Wam prawo ciążenia wg mojego ginekologa:

„ilość cierpliwości maleje wprost proporcjonalnie do wzrostu zaawansowania ciąży”

Innymi słowy, na początku żadna nie chce jeszcze rodzić, pod koniec każda pyta tylko „kiedy wreszcie?!”.".
Sama chyba zacznę pakować torbę. Planowane cc dopiero 15 lipca- czyli jeszcze półtora miesiąca ale gdyby przyszło mi udać sie do szpitala wcześniej wole być gotowa. Pewnie przy pakowaniu dojdę do wniosku, ze czegoś mi jeszcze brakuje.

monthly_2014_05/lipcoweczki-2014_11673.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvo7es05ctpfnq.png

lipiec podobno do poki jest zgaga to dziecko dosc wysoko i do porodu daleko, ale to takie gadanie.
Ja dzis probuje posprzatac mieszkanie, ale normalnie spie na siedzaco, jedyne co to zrobilam pranie, bo dostalam od kolezanki nie tylko kolyske ale tez mate edukacyjna i poduszke do karmienia, wiec odswierzam.
Ide sobie zrobie kawe, moze mnie postawi na nogi na tyle zebym odkurzyla mieszkanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73qq58mc2l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3leg3crmo.png

Jak powiedziałam ginekologowi, że mam zgagę to sprostował mnie że to jest nadkwaśność wynikająca z hormonów i ucisku dziecka na żołądek. Coś chyba musi być na rzeczy bo od samego początku mi to "coś" dokucza. Były takie krótkie epizody, że dawałam radę bez leków ale to sporadycznie w 2 trymestrze. Z drugiej strony to chyba już uroki starości:-)
Benedykta ja miałam takie planowe cc mieć 19 czerwca ale zostało przesunięte ze względu na wagę dziecka:-(

hej dziewczyny...aj ledwo zyje, za duzo zajęć jak na jeden dzień. Musze się pochwalić:D przez ostatnie 2 noce w miare dobrze spałam;) i od razu jakiś power do porządków;) iii przygotowania do dnia dziecka;) bo jutro spełniam zachcianki córy:) całe menu ułożone pod nią heh;)choć i tak za dużo tego bo już od jednej babci prezent dostała i od wujka też...a jutro reszta:)aaa ogólnie ciesze się bo dach zrobiony:)i dziś powstają scianki do mini gabinetu:)
co do wymazu to ja też mialam we wtorek czyli w 32 tygodniu
daisy dobrze, ze kontrola juz za toba, bo mimo tego,ze wiadomo ze zwolnienie jest zasadne to nic przyjemnego odwiedzac zus zwlaszcza,że tyle różnych spraw na głowie
dziewczyny mam nadzieje,że z cisnieniem wam sie poprawi
benedykta fotka z podpisem bardzo mnie rozbawiła;) ja siebie porównuje ostatnio do ociężałego wielorybka;) zerkam w lustro i za każdym razem mam wrażenie,że urosłam oczywiscie w szerz...
mblusia widze,że obdarowywaniu nie ma konca:) też przydałaby mi się taka dobra dusza:D

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09ej28dl5oc44p.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09kds0djtjt.png

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj rozebrałam i wyprałam wózek po starszych dzieciach, teraz mąż go trochę podreperuje i jedna rzecz gotowa;)
Kupiłam też sobie wkładki laktacyjne, proszek do prania , płyn do kąpieli dla dziecka, oliwkę i kolorową pieluszkę tetrową;)
Pomału ruszam z przygotowaniami;) W poniedziałek jak dopisze pogoda zabieram się za pranie ciuszków:)
Benedykta zdjęcie z podpisem superr!!! Identycznie się czuję!!! Najbardziej jestem załamana rozmiarem mojego brzucha, bo chyba nikt nie ma wiekszego:( Wszyscy myślą, że lada dzień rodzę:(

Hej, odpaliłam laptopa, bo wpisy z telefonu nie wchodzą, albo pojawia się jedno zdanie.

Mój brzuch ma już 114 cm:/. Nie wiem jak ja to zrzucę, niby przytyłam 8-10 kg,

Z wyprawki nie mam jeszcze kosmetyków dla dziecka, podpasek, dostałam co prawda rożek, ale ma plamy. Jak się wypierze to się wypierze. o wózku myślałam z bolla pera 3 w 1. Spacerówkę i tak zazwyczaj dokupowałam, tzw. parasolkę. Przyjdzie nowy msc trzeba będzie się wziąć za zakupy.

Benedykta jakie masz ciśnienie, ze bierzesz leki?
Jeszcze jedno pytanie - przewijak. Nie mam miejsca na komodę, więc myślałam o sztywnym przewijaku na łóżeczko. Przy wcześniejszych miałam nakładkę drewnianą na łóżeczko i na to był przewijak. Nie wiem czy sam sztywny przewijak wystarczy. Co o nich sądzicie?

Tak to jest jak różnica między dziećmi to jest za każdym razem 7 lat :). Wyprawka od zera.
Pzdr

http://emaluszki.pl/suwaczek9-20140625.jpg]Tekst linka[/url]