Skocz do zawartości
Forum

Bliźniaki 2014 i 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gosioolek, podpisuje sie. Tez jestem przeszczesliwa ze juz nie w ciazy i cc wspominam zupelnie dobrze.
Co do ubranek, mialam sporo malych (50) a i tak dziewczynki sie w nich topily ( mialy 47 i 48 cm). Teraz, po trzech tyg, choc ladnie przybieraja, nadal nie wyszly z rozmiaru 56. Po 2 tyg przeszly na pampersy 2-5 kg, czyli jedynki, zuzylismy 4-5 paczek pampersow zero.
W nocy udaje nam sie juz przerwa 4 h wiec ze spaniem nie jest zle - jedno karmienie robi maz, jedno ja sama, zeby kazde z nas mialo min 5-6 h snu. Tyle, ze to jedno duze karmienie wieczorem robimy mm - dluzej sie trawi.
No i u nas sie sprawdza zapisywanie karmien, czasu, rodzaju pokarmu, kupy i siku. Jakos latwiej nam dzieki temu monitorowac wzrost i rozwoj dziewczynek. Polecam :)
Trzymajcie sie cieplo, dziewczyny w szpitalach. A wlasciwie... Chlodno.
Dobrej niedzieli dla wszystkich.

Gosioolek co do karmienia piersią to moje dzieciaki były znacznie większe przy porodzie a mimo tego Jozio nie miał ochoty / nie mógł (sama nie wiem) ssać piersi. Butelkę chętnie, ale z piersią był problem. Kupiłam nakładki silikonowe na sutki i w ten sposób od razu z piersi jadł. Łatwiej było mu złapać, dla niego uczucie jakby ssał butle a dla mnie radość, ze pije moje mleko. Bardzo polecam te metodę wszystkim, którym dzieci odmawiają współpracy przy piersi. Podpowiedziałam takie rozwiazanie rożnym koleżankom na rożnym etapie i w 100% sie sprawdziło.

Cześć dziewczyny,
Jak tam pogoda u was? W Warszawie upał a ma być jeszcze gorzej, aż sie boje.
Tym bardziej, ze jakoś mi sie brzuch opuścił bardziej na dół i strasznie mnie ciągnie z lewej strony i dół brzucha. Zastanawiam sie czy dzieci sie nie szykują do wyjścia... ;)
Gosioolek dobrze ze dla jednej na razie starcza :) a pokarm przyjdzie na pewno.
Trzymajcie sie chłodno :)
36t dk do

Czesc dziewczyny. Czy Wam tez tak szybko bylo widac brzuszek ?? U mnie 14/15 tydzien a brzuszek juz mam konkretny.
Wiem ze dwojka musi miec duzo miejsca, ale to dopiero poczatek ich rozpychania sie ;)
Chciakam tez zapytac jaki w dotyku powinien byc brzuch ? Jak leze to jest normalnie miekki, a wystarczy ze wstane to robi sie taki napiety bebenek.

Cześć dziewczyny,

czytam Was na bieżąco ale na głowie przeprowadzka za miesiąc więc z pozycji komputera wybieram wszystkie rzeczy od sztućców po szafki. No i zastanawiam się nad kolorem pokoiku :)

U mnie wszystko dobrze, dziewczyny na koniec 25 tc na usg mniejsze o 10 dni. Wskazywało, że 23+3, a na połówkowym jeszcze szły równo z OM. Ale mam się nie martwić bo najważniejsze, że równo rosną. Tosia ma 611g a Zosia 605g :)

Iza888 mi jeszcze nie było wyraźnie widać, ale teraz też mówią, że malutki bardzo, ale ja jestem wysoka.

Mami87 ja detektor kupiłam, słyszałam serduszka od 11 tc i zawsze udało mi się znaleźć 2. Teraz już nie używam bo czuję ruchy i zastanawiam się czy już sprzedać, czy może zostawić i jak maluchy będą miały mniej miejsca i będą się rzadziej ruszać to wtedy będę sprawdzać.

A no i mam pytanie do DK rozpakowanych - czy wasze dzieci mają taką samą grupę krwi między sobą ?

Iza888 moj brzuszek od początku ciazy był twardy. Zawsze byłam chuda zero tłuszczyku wiec nie miał prawa byc miękki a puzniej jak dzieciaki zaczęły sie wypinać to był twardy jak skałka i do tego kwadratowy lub wielo kanciasty. Na poczatku przestraszyłam sie tego jednak teraz juz wiem ze to wcale nie twardniejąca macica ale moje łobuzy. Taki urok ciazy mnogiej czujesz wszystko bardziej. Pozdrawiam.