Skocz do zawartości
Forum

Bliźniaki 2014 i 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gosioolek co do poduszki to ja mam te sama co Kociam z motherhood do spania jest wielka i super sie nadaje podobno potem do karmienia bliźniąt tak mówią tu wszystkie położne w szpitalu jak ja widza :) wiec polecam ten wybór. My nadal leżymy i czekamy aż infekcja minie najpewniej do przyszłej środy bo wtedy mamy termin badania usg i mierzenia chłopców. Martwię sie bo nie przybieram na wadze a wręcz trochę schudlam, to chyba przez te biegunki :/
Witamy nowa mamę, moje zdanie jest takie, ze z każdym plamieniem trzeba iść do lekarza albo najlepiej od razu na Izbę Przyjęć. Po pobycie w szpitalu jeszcze bardziej mnie to utwierdza w tym przekonaniu, ze nie ma co w ogóle zwlekać.
A Monis nasza to fakt dobra dusza i zawsze swietnie poradzi i podtrzyma na duchu :*

Hej dziewczyny,
Jak samopoczucie, ja jakoś słabo dziś sporo śpię chyba wczorajsze szaleństwo na sesji mnie wykończyło.
Monis79 postaram sie wrzucić z jedna fotkę jak mi sie to uda ;)
Gosioolek sesja przebiegła bardzo fajnie, pani fotograf nie poganiała nie byliśmy ograniczeni czasowo. Mieliśmy ujęcia w plenerze jak i w studio. Co do atrakcyjności to mam tak samo nie czuje sie zupełnie atrakcyjna tym bardziej ze sporo przytyłam i nogi popuchnięte strasznie, ale pani fotograf powiedziała ze będzie takie ujęcia robiła żeby tego nie było widać. Zreszta stwierdziliśmy z mężem, ze to ma być dla nas pamiątka i fajna zabawa a nie dla oczu innych :) mąż powiedział ze ujęcia na których byłam sama wyszły ślicznie :) Pani fotograf miala dwie sukienki takie klasyczne do sesji ciążowych :) plus oczywiście własna inwencja i rekwizyty. Generalnie polecam wam dziewczyny super zabawa i na pewno ekstra pamiątka dla was i dla dzieci :) my zamierzamy zrobić sesje noworodkowa tez u niej, polecam na prawdę świetne zdjęcia noworodka robi kobieta :)

Hej:)
Karola, nie zdazylam odpisac. Bylysmy na tym samym oddziale, ale ja wczoraj rano urodzilam. ( odeszly mi wody i pojawily sie intensywne skurcze) Dziewczynki maja 2360 i 2100, obie dostaly po 10 pkt. Maja 47 i 48 cm. sa cudowne!!! :))))

JJ super Gratuluję! !! Ty miałaś cc? Zdrówka dla Was:)
A ja jeszcze 3w1. Noce to brzuch jak skala. I do tego bol kręgosłupa. W dzień raczej ok chociaż w pachwinach mnie kluje. Wczoraj pobrali mi krew na morfologie hbs i wr. W poniedziałek ma zapaść decyzja kiedy cięcie. Wg moich obliczeń mam równo skończony 36tc a dziś zaczynam 37tc. Wg miesiączki 36 tc skończę jutro. Dzieciaki w brzuchu szaleją strasznie. Gdzie one się tam mieszczą. Ja przytyłam 14 kg.
Wczoraj miałam akcje jak z filmu. Lezalam z babka co trafila do szpitala z rozwarciem, lezala tydzień , nie skarzyla sie na zadne bole ani skurcze. W poniedzialek miala wyjsc do domu. Palila fajki w łazience, nie myla się za bardzo. Wczoraj weszlam za nią do łazienki a tam krew , nie splukala za sobą. Po chwili zawolali nas na ktg. Lezymy 10 minut jak gdyby nigdy nic a ta nagle: niech Pani kogoś zawola bo ja rodze!!!!! Poleciała na badanie pełne rozwarcie. Nie chciala wsiasc na wozek zeby dojechać na porodowke, ,lekarz sie na nia darł. Urodzila po dotarciu na porodowke. 33 tydzień dziecko 1600 g niby zdrowe ale jest w inkubatorze. Dali ja do sali obok i z tego co slyszalam w poniedziałek chce wyjść do domu oczywiście dziecko zostanie. A mogłaby zostać i nosić mleko bo tak tutaj robią dziewczyny. Wychodza po np 2 tyg z dzieckiem jak wszystko jest ok. A ta nawet nie będzie pewnie mleka dowozila. Straszne to....
35tc6d dk do

JJ gratulacje! Tak myślałam, ze to Ty urodziłaś bo mówili właśnie ze bliźniaki pojechały na porodówkę choć tutaj teraz razem ze mną to chyba jeszcze 3 pary leza :)
Super, ze duże dziewczynki :))

Kociam, Gosioolek czyli ja idę pierwsza 19.08 potem Kociam i Gosia czy odwrotnie? Powiem Wam, ze coraz bardziej mnie to przeraża... Może wpływ leżenia w szpitalu? Do tego ta hiportofia, bardzo sie boje co to bedzie z dziecmi a najbardziej o tego malucha

Gość Julia-83

No straszne; ((człowiek by zrobił wszystko dla tych istotek..a są baby które swoje dzieci mają głęboko w d... e!! Boli to bo są ludzie którzy się latami starają o dziecko i nic, a takie to spojrzą na faceta i są w ciąży!!!
Też jak leżałamw szpitalu to była taka patologia jedna..palila w kiblu,24tydz, miała leżeć, nie stosowała się do zaleceń lekarzy..nóż się w kieszeni otwieral dosłownie.szkoda gadać..
JJ Gratuluję, jak ja wam rozpakować mamom zazdroszczę..i tych pięknych skończonych tygodni:))
Miłego dnia;))
28tydz.JK DO

Karolina..tez się boje o ta moja mniejsza dziewczynkę.hipotrofii nie ma jeszcze, ale niewiele brakuje.jest za mała w stosunku do siostry która rośnie jak dziecko w pojedynczej ciąży.może te nasze maluchy będą porostu malutkie? I nadrobia wszystko po porodzie
Ostatnio trafiłam na jakiegoś bloga..mama chłopców jedynojajowych.u jednego stwierdzono hipotrofie.urodzili się w waga 3300i1900.teraz mają dwa latkai różnicy w wadze nie ma żadnej a we wzroście 3cm.wiec oby tak było z naszymi dziećmi.
28tydz..JK DO

Dziewczyny ja to juz prawie wydrapuje na ścianie dni ;) dzis 39 do terminu cięcia...
Julia a ile procentowo jest różnicy miedzy Twoimi? U nas 19% lekarka mowi, ze do 25 jest jeszcze dopuszczalne a jesli 25 lub więcej to do szpitala i monitoring przepływów non stop. Ja mam ciąże DK DO wiec nie ma ryzyka podkradania a mimo to nie rozwijają sie równo...