Skocz do zawartości
Forum

Dzieciątka Styczeń 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Matinka gratulacje!
Dziewczyny ja leżę w szpitalu od piątku wieczorem a w zasadzie od północy. pojechałam bo czułam przez cały dzień słabsze ruchy i przyjęli mnie i robili badania i wszystko jest w porządku. Może trochę spanikowałam ale wolałam się upewnić. Ale najgorsze jest to, że jeszcze nie wiadomo czy jutro wyjdę bo lekarz powiedział, że jestem już po terminie (1 dzień) wiec mogą mnie zatrzymać. tylko że wszystko jest dobrze, nic się nie dzieje, więc mogli by mnie wypuścić. Wróciłabym w weekend tak jak mnie gin miał wcześniej skierować. nie chce tu leżeć cały tydzień. strasznie mi się płakać i chce i tęsknie za mężem (bo szpital jest 30 km dalej). chyba ze mieli by mi wywoływać poród to ok.
dobra pomarudziłam wam trochę i trochę mi lepiej. trzymajcie za mnie kciuki dziewczynki, żeby mnie jutro wypuścili, ewentualnie już poród się zaczął.
Nie będę tak często pisać bo nie bardzo mam dostęp do neta.
Powodzenia dla was.

Ooo, Marta, ja już jestem jakieś 2 dni po terminie , też się nic nie dzieje i lekarz ciągle przekłada termin.. Też pojde do szpitala, by się upewnić, czy lekarz ma rację to może też mnie zatrzymają z racji tego, ze jestem po terminie. A się nie martw, lepiej poleżec i poczekać, pod kontrolą lekarzy bo różne rzeczy się dzieją. Ja już wątpie, ze kiedykolwiek urodzę.

ja jestemw 40 tygodniu i wlasnie brzuch ani drgnol w dol .Kazdy mowi ze mam bardzo wysoko brzuch ze jeszcze czas...na dzis mam pierwszy termin a drugi mam na 25 stycznia ..Chcialabym zeby cos sie ruszylo.Popoludniu wybieram sie na spacer moze cos rozruszam ..Pozdrawiam.

Ychna też mam dość ciąży.
Ryczę prawie co wieczór. Teraz nawet koleżanka z lutego już urodziła. Ja pierd....
Od wczoraj czuję się jak totalne gówno, płaczę, nic mi się nie chce, nic kompletnie, pobolewa mniebrzuch mam znów brązowe upławy i nadal nic. Chyba się zamęczę. Codziennie ktoś dzwoni/ pisze "urodziłaś już? ". Przestałam odp na takie wiad. Mam to gdzieś.

Nanett, ja mam te same leki. Tylko oprócz suchej skóry ( i to tylko na twarzy tak naprawdę ) nie mam żadnych innych objawów. Tarczyca wykryta w ciąży... Ale się obawiam bo ja czytałam, że o porodzie decyduje gin, endok. okulisdta i kardiolog. Potem zweryfikowałam informację u kobiety, która też miała tarczycę i rodziła u nas w mieście i powiedziała, że nic z tych rzeczy. Trzeba tylko powiedzieć o tym lekarzowi po porodzie by zrobił maluszkowi badania na mukowiscydozę i inne schorzenia. Trochę się boję, bo bardzo poźno się dowiedziałam.

Ja też miałam wykrytą dopiero w ciąży. Ale mój endokrynolog mówił, żeby po porodzie zmniejszyć tylko dawkę tego leku z 50 na 25, bo dziecko będzie miało już swoją aktywną tarczycę. A jak jedziesz na porodówkę to i tak przed porodem Cię wymaglują jakie leki bierzesz, na co jesteś chora itd. więc pewnie sami zbadają nasze dzieciaczki. Ale upomnieć się jednak na wszelki wypadek warto :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhm42xg6qv1.png

http://s5.suwaczek.com/20120901310123.png