Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

ja od kilku dni na kolację jem zupę mleczną. i co najlepsze rano cukier na czczo się normuje. a co do kakao i budyniu to u mnie cukier skacze. od kilku dni chodził za mną jakikolwiek napój gazowany a nie tylko woda woda woda. w końcu nie wytrzymałam i skusiłam się. otworzyłam, powąchałam i oddałam mężowi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9h5fcv095m.png

Mała Mi jest super!!!! Po pierogach ja bym miała chyba ze 300!!! A z cebulką podsmażoną chyba ze 500! !!!
Ja dziś na obiad mam dorsza pieczonego, właśnie włożyłam go do piekarnika.
Dziewczyny używacie w ciąży samoopalaczy???? Czytałam, że występuje tak składnik (nie do końca zbadany), który przenika przez łożysko do płodu i nie dobrze robi dziecku..... Ale jakbym raz wysmarowała swoją bladą twarz i dekolt, to by się coś stało. ....????

Powiem wam dziewczyny, ze sama sie zdziwilam, ze cukier tak niski po tych pierogach;) bede czesciej chyba sobie na nie pozwalala:) smak pyszny heh
Agaa86 super, najwazniejsze ze malutka zdrowa;) to teraz zostalo ci sie rozkoszowac wyjazdem zazdroszcze;) choc sama juz bym nie dala rady chyba nigdzie jechac.. czuje sie jak slon;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Mała Mi szaleństwo z tymi pierogami :) naprawde wynik dobry :) aż sama nabrałam ochoty.
Aga dobrze, że maleństwo zdrowe i pięknie rośnie. Teraz możesz w spokoju odpocząć.
Mała Mi ja też nie nadaje się na wyjazdy, 34 tydzień robi swoje i trudno mi się oddycha zwłaszcza w taki upalny dzień jak dzisiaj.
Ivi ja z tym samoopalaczem bym nie ryzykował ale decyzja należy do Ciebie.

ja ostatnio kupiłam placki ziemniaczane z lidla i zjadłam 3 plus kapusta kiszona i cukier prawie 130.
z tym wyjazdem to w sumie planowaliśmy już od dawna, a że mamy prawie półroczne przesunięcie to akurat trafiło na końcówkę ciąży (pierwszą ciążę powinnam donosić do końca kwietnia, niestety poronienie itd), w sumie 5. rocznica ślubu zdarza się tylko raz :D jak to lekarz powiedział, szpitale są wszędzie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9h5fcv095m.png

Ja też na żaden wyjazd się nie nadaje. .... za duszno... za gorąco....Dziś nawet z domu nie wyszłam, przez to mało ruchu dziś zaznałam :( tym bardziej, że staram się codziennie spacerować po godzince.....
Z tym samoopalaczem to sobie odpuszczę, tyle wytrzymałam...
Dobrej nocy dziewczyny; )

Cześć dziewczyny, faktycznie dzisiaj upał ale podobno od jutra ma być już lepiej :)
Zrobiłam sobie na drugie śniadanie budyń bez cukru z malinami i wynik 125 więc lekko przekroczyłam. Wcześniej jak jadłam budyń z brzoskwinią to miałam wynik ok. 150 więc ten dzisiejszy nie jest zły :)
Wczoraj miałam dzień rozpusty, skusiłam się na loda i 2 kostki gorzkiej czekolady. Później oczywiście spacer ale cukru nie sprawdzałam żeby nie psuć sobie humoru :)
Na obiad dzisiaj ziemniaki, pierś z kurczaka z serem i fasolka szparagowa a na podwieczorek ciastka owsiane - upiekłam dzisiaj i jestem ciekawa czy będą dobre bo przepis wzięłam z internetu.

Agaa podziwiam, ja chyba jeszcze o takiej godzinie nic nie gotowalam;) powiem wam, ze ja dzisiaj caly czas do 13 kimalam... Budziki tylko nastawialam na jedzenie i zmierzenie cukru...
Sluchajcie zjadlam dzisiaj kolejne 6szt pierogow tym razem z ogorkami kiszonymi i pol grejfruta. Polozylam sie spac, zadnego ruchu i cukier jaki????? 91;) jeszcze mniejszy niz wczoraj

Ale duchota....ufffff
przed chwilą ciemne chmury się zebrały i już miałam nadzieję, że jakiś deszczyk spadnie i zrobi się ciut chłodniej....a tu znowu słońce wyszło.... :(((
Mam pytanie dziewczyny, czy w ciąży brałyście może calcium c (wapno)???? wyskoczyła mi mała wysypka na stopach (na zewnątrz, koło palców), nie jest to bardzo dokuczliwe... i zastanawiam się czy można sobie wypić wapno.... Miałyście podobne doświadczenia????

Mała Mi to jest chyba efekt wyluzowania :) zacząłaś więcej jeść, mniej stresu i wyniki są ok :)
Gdybyś słuchała diabetolog i jadła głównie kasze to nabawiłabyś się prędzej depresji niż uregulowała cukier...
U nas burza, dosłownie oberwanie chmury ale może powietrze będzie przyjemniejsze.
Ivi a skąd ta wysypka? Na tym etapie każde zmiany skórne to powód do zaniepokojenia bo może to być cholestaza... Może lepiej skonsultuj się z lekarzem.

Nikusia chyba masz racje, bo stwierdzilam, ze wole miec cukier wyzszy niz glodzic malego i prosze;) rano wynik dalej jest wysoki, ale nie przejmuje sie tym juz... na podwieczorek zjadlam sobie szklake budyniu i dodalam cukru troche cukier 101... chcialabym zeby tak juz bylo do konca.. dziewczyny dzis zaczelam 35tydz;) doslownie meta przede mna;)

Nikusia mam nadzieję, że nie jest to cholestaza.... W zasadzie przy tej chorobie nie występuje wysypka, tylko silne swędzenie stóp i rąk (wewnętrzna część). U mnie jest niewielka wysypka i swędzenie nieznaczne...
Może jutro zrobię sobie badanie krwi, żeby to wykluczyć....?

Ivi nie chce Ciebie straszyć ale może faktycznie zrób te badania. Lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza w tak wysokiej ciąży.
Mała Mi ja w poniedziałek zaczynam 35 tydzień i też się zastanawiam kiedy to zleciało???? :)
Czasami trudno mi uwierzyć, że niedługo pojawi się maleństwo na świecie i całe nasze życie tak się zmieni .... Strach miesza się ze szczęściem :)