Skocz do zawartości
Forum

Gabinety lekarskie w biedronce-co sądzicie??

Rekomendowane odpowiedzi

Aga co do jakości, to wydaje mi się, że wszystko będzie zależało od tego na jakiego lekarza się trafi.
Ja osobiście jestem otwarta na takie pomysły, zawsze to będzie jakaś alternatywa dla NFZ, gdzie do specjalistów kolejki na parę miesięcy, a na pewno będzie to tańsze niż wizyty prywatne.

Czy ja będę korzystać?
Dopóki korzystam z firmowej prywatnej przychodni, to pewnie nie, ale gdybym była zmuszona korzystać z usług NFZ, to kto wie czy bym się nie skusiła.

Daffodil
Aga co do jakości, to wydaje mi się, że wszystko będzie zależało od tego na jakiego lekarza się trafi.
Ja osobiście jestem otwarta na takie pomysły, zawsze to będzie jakaś alternatywa dla NFZ, gdzie do specjalistów kolejki na parę miesięcy, a na pewno będzie to tańsze niż wizyty prywatne.

Czy ja będę korzystać?
Dopóki korzystam z firmowej prywatnej przychodni, to pewnie nie, ale gdybym była zmuszona korzystać z usług NFZ, to kto wie czy bym się nie skusiła.

dla funduszu raczej nie,ale dla prywatnych lekarzy pewnie tak
są tacy co ceny z kosmosu za wizyty podają(i nie mam na myśli super specjalistów,profesorów)

Joasia
http://s7.suwaczek.com/200905264565.png
Emilka
http://s4.suwaczek.com/200405064765.png

Hmmm ciekawy temat. Zdarzyło mi się trafić do okulisty w Vision Express i było ok więc może i w Biedronce byłoby ok?
Czy bym poszła? Chyba w razie jakiejś wyższej konieczności bo mam pakiet w LuxMed i tam raczej chodzę albo do przychodni na NFZ po prostu. Ale nie wykluczam. Już mi się zdarzyło szukać na biegu, w mieście lekarza jak kolega w delegacji kamień nerkowy rodził mi w samochodzie :hahaha:

no właśnie mi pani w vision express powiedziała, że jest optomertystą czego nie należy mylić z lekarzem okulistą ale dobrała mi bardzo dobrze soczewki - w sumie mam małą wadę.

wydaje mi się że taki lekarz z biedronki jest tak samo godny zaufania jak każdy inny przypadkowy lekarz do którego się udajemy a i sprawdzeni się mylą i popełniają błędy

no to w uk przy niektórych aptekach są gabinety lekarskie- lub poradnie. nigdy osobiście nie korzystałam. ale w pl nie pachnie mi to za dobrze....zresztą jak większośc pomysłów mi sie zdaje że to dla pieniędzy- bo jak ktoś wpadnie do lekarza to może i na małe zakupy wejdzie??
a co do optyka to ja tutaj chodzę tylko do specsavers i są normalnie lekarze. jak jest sie pierwszy raz to robią kompleksowe badania łącznie z badaniem dna oka i ostrości widzenia więc nie mam co narzekać :)

Margeritka
ja też byłam u okulisty w Vi Ex...i moja okulistka jak się dowiedziała, że byłam tam i że mam stamtąd okulary, to stwierdziła, że na pewno mam źle dobrane szkła i źle dobrane soczewki, jednak po badaniach było jej głupio, bo okazało się, że wszytsko jest dobrze dobrane do mojej wady...wlaśnie to od lekarza zależy na kogo się trafi...

Ja trafiłam właśnie w Vi Ex na taki przypadek.Źle mi zrobili okulary...

http://davf.daisypath.com/2hwIp1.png

Insana
no właśnie mi pani w vision express powiedziała, że jest optomertystą czego nie należy mylić z lekarzem okulistą ale dobrała mi bardzo dobrze soczewki - w sumie mam małą wadę.

wydaje mi się że taki lekarz z biedronki jest tak samo godny zaufania jak każdy inny przypadkowy lekarz do którego się udajemy a i sprawdzeni się mylą i popełniają błędy

Właśnie w niektórych gabinetach VE są (a może byli?) okuliści a w innych optometryści. Ja byłam dawno temu i na bank była okulistka, a jak poszłam później to właśnie optometrystka. Więc może coś pozmieniali?