Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

KariKari nic się nie przejmuj, jak ma być dobrze to na pewno będzie, a jedna szklanka piwa i trochę martini na pewno nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie, nie zadręczaj się bo to nic nie da a teraz musisz szczególnie dbać o siebie i uważać. ile się słyszy w tv o kobietach które piją palą fajki całą ciąże i rodzą zdrowe dzieci, więc nie martw się bo to na pewno nie zaszkodziło. moja koleżanka nie wiedziała że jest w ciąży jak byliśmy na wakacjach i piła bimber i browary całe dnie-jak to na wakacjach:) dzisiaj jest mamą pięknej zdrowej dziewczynki :)

niestety na krew niee wyslal mnie.wogole lekarz mnie zdenerwowal bo mowi ze nest jak negfatywny ze za slaba kreska... :O wyszlam trzaslam mu drzwiami iwrrrr.... poszlam do walking centre bo mieszkam w uk to cos ala szpital.zrobili mi badania pogratulowali ... tylko teraz czekac na usg zeby byc pewnym ktory tydzien bo ost okres mialam 12.03 a test robiony tydz temu negatywny dzis 19 dni spoznienia opkresu i wkoncu dwie kreski i elektroniczny jak juz widzialyscie na zdjeciu... tylko mowie zla jestem tym lekarzem bo ja juz fruwalam a on bezdusznie podcial mi skrzydelka ... moze i nie sa te kreski jak pasy na drodze no ale sa i pojawily sie od razu...czasem mam dosc tej sluzby zdrowia...i zazdroszcze dziewczynom mieszkajacym w pl i niemczech z tego co was czytam macie duzo lepiej szczegolnie na poczatkach ciazy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywsg186ril6xal.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relg4z17g2p6m1em.png

zrezygnowana, wow, superrr!!!! lekarz a lekarz, szczególnie będąc nie "u siebie", miałam przypadek w koleżeństwie że też chodziła do lekarza z żołądkiem, nie podejrzewała ciąży a ten nie sprawdził tego i zdenerwowała się i zrobiła badania w Polsce-bo leki na żołądek nie pomagały, okazało sie ze jest już kilka tygodni w ciąży-paranoja normalnie ;) pozdrawiam!!!!

no już się uspokoiłam i już jest dobrze :)
mam jakieś obawy tylko o to by zrobić wszystko by było dobrze... chodząc do wc mam stresa, żeby nic się nie pojawiło...
a takto to spoko
czytałam, że psy wyczuwają kobiety w ciąży.... moja wyczuwa na krok mnie nie odstępuje :) ciągle śpi przy mnie i się tuli :)

karikari
ale słodko, tak, zwierzęta wyczuwają nasze samopoczucie, stany emocjonalne i jak w twoim przypadku odmienny stan. Nie denerwuj się na zapas!!! Wciąż nie będzie tak samo, tym razem Maluszek będzie rósł i rósł... będzie w porządku, czuję to!!!
U mnie luz-blues ;) miłego weekendu (ja go nie mam ;( )

witaj szafirek wiesz pisalam kiedys o tym Kari my staralismy sie rok o dzidziusia i znajoma jakies 2 msc temu polecilam nam mleko takie w puszcze z proteinami bo one wzmacniaja plemniczki zageszczaja sperme i jej pomogly jej znajomym i moim zdaniem i mi! bo zaczelismny rowniez 3 tyg temu brac witaminy dla osob starajacych sie ale wszystko na to wyglada ze wtedy juz sie cos swiecilo wiec obstaje przy tym ze te mleko to cud!! zalaczam zdj tego co my uzywalismy a w pl rez napewno sa takie sportowcy je pija moze w aptece albo w sklepach z odzywkami tu sa w sumie w kazdym sklepie wiec pewnie i w pl tak samo.wyprobuj a wtedy bedziemy sprzedawaly zloty srodek i zarobimy fortune ;)

monthly_2014_05/jakie-mialyscie-pierwsze-objawy-ciazy_10487.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywsg186ril6xal.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relg4z17g2p6m1em.png

a w moim przypadku myślę, że cud sprawiło to że dopuściliśmy i osoba psiaka na którym się skupiliśmy...
dziś rano miałam lekki ból podbrzusza i nie wiem czy to normalne - lekki a mimo to spanikowałam bo wtedy zaczęło się od bólu i potem plamienie.... dopóki nie pójdę na wizytę to nie uspokoję się do końca... ale myślę, że to normalne ta obawa

KariKari
Dopiero teraz przeczytalam o twoim szczesciu, bardzo sie ciesze ze ci sie udalo, ty sie teraz niczym nie przejmuj tylko odpoczywaj, i czekam na kolejne dobre wiesci:)

A ja mam dopiero we wtorek wizyte kontrolna po zabiegu, od wczoraj boli mnie prawy jajnik, nie jest to bol ktory trzeba zwalczac tabletka ale jest caly czas odczuwalny.......

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73x9nohql5.png

Nie bylo mi dane przytulic Cie do siebie 02.04.2014 *

Ja zabieg miałam w czwartek, a w niedzielę koło 21 tak mnie zaczął jajnik prawy boleć, aż pomyślałam, że chyba umieram :P Oczywiście w panice pojechałam na izbę przyjęć ale lekarz nie skomentował tego w sumie w zaden sposób.
Zbadał, zrobił usg i powiedział że jest ok, a o moim biednym jajniku ani słowa :(

Zawsze będziesz w naszych sercach Aniołku [* 24.04.2014r.]

u mnie bylo to w 11stym tygodniu....

u mnie przed zabiegiem byla masakra normalne bole porodowe, wszystko mi szlo na kregoslup, ale po zabiegu jak reka odjal..... jak narkoza przestala dzialac, rowniez nic, tak jak mowie do wczoraj cisza i spokoj.....

kurcze to ja bym chciała mieć już pierwszy trymestr za sobą wtedy dopiero byłabym spokojniejsza
olciap a to wcześniej jak chodziłaś na wizytę w ciąży to było wszystko ok? brałaś jakiś duphaston albo luteine/
ja od momentu dowiedzenia się o ciąży od razu duphaston biorę
muszę dmuchać na zimne...

a co było u ciebie przyczyną poronienia powiedzieli Ci chociaż?

Ja poroniłam 9tc5d. Poszłam do ubikacji i zobaczyłam na papierze baaardzo malutką kropeczkę zabarwionego śluzu.Wcześniej żadnych innych obiawów, zero bólu. Od razu do lekarza i informacja, że serduszko nie bije od prawie 2 tygodni :(
Wcześniej żadnych bóli, nic. Po zabiegu bolało chyba 2 dni. Wczoraj minął tydzień, jeszcze leciutkie plamienie od czasu do czasu.
W życiu nie myślałam że to powiem, ale modlę się teraz żeby okres przyszedł jak najprędzej :)))
Ja przez te 10 tygodni czułam się wspaniale, zero wymiotów czy mdłości, nic. I to chyba był zły znak.
Musze sobie zbadać poziom progesteronu i prolaktyny tylko jeszcze nie wiem kiedy najlepiej, czy już teraz, czy zaraz przed starankami czy jak. W poniedziałek mam wizytę u gin więc zapytam o to.

Zawsze będziesz w naszych sercach Aniołku [* 24.04.2014r.]

od poczatku bralam luteine. bylo wszystko super nic mnie nie bolalo czulam sie w zasadzie caly czas dobrze, pewnego dnia plamienie bezbolesne. pojechalam zaraz do lekarza ale lekarz powiedzial ze to koniec... czekalam az sie wszystko rozkreci, potem atak krwotok i szpital a potem juz wiesz....
nie wiedza czemu .... tzn zrobilam badania torch i wyniki odbieram we wtorek i zaraz wizyta, takze jesli one cos wykarza to bedzie wiadomo co bylo przyczyna, a jesli bedzie wszystko ok, tzn ze organizm odrzucil, ze plod byl za slaby, ze natura sama zadecydowala

dziewczynki życzę wam by po takich przykrych przeżyciach życie wynagrodziło wam jak najszybciej waszą upragnioną fasolką.. u mnie pierwszy cykl i proszę - dwie mocne krechy...
a myślałam, że będę musiała czekać...
tak czytałam wasze wypowiedzi i się zestresowałam.... bo boję się panicznie żeby było wszystko dobrze....
panikuję bo pobolewa mnie czasami podbrzusze a ja już w domu miejsca sobie znaleźć nie mogę...