Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny a jak tam wasze objawy? Mnie kilka dni po owulacji strasznie klul lewy jajnik i podbrzusze przez 2 dni. Od tamtej pory boli brzuch tak jak na okres ale inaczej i jak dluzej pochodze to kluje mnie podbrzusze tak jak w 2 poprzednich ciazach. Do tego zaczely mnie bolec lekko piersi ale sutkow to sie dotknac nie da!! Dodatkowo ciagle mi sie odbija, czesciej biegam do toalety i ogolnie taka rozbita jestem. Aha i od 3 dni jem majonez:) Takie zauwazylam dziwne rzeczy aczkolwiek nie musza oznaczac ciazy. Moje 2 poprzednie ciaze byly zupelnie inne ale bol podbrzusza jaki mam teraz pojawial sie we wczesniejszych ciazach i to dalo mi do myslenia. Ktoras z was pisala o " wypustkach" na otoczkach piersi to tez je mam ale miewam je bardzo czesto wiec to nie jest objawem bynajmniej u mnie. Poki co jeszcze tylko 4/5 dni niepewnosci, dam rade:)

hej hej wiem ze to za wczesnie ,ale dziewczyny mam jakies dziwne objawy ,wczoraj w pracy zakul mnie dosc mocno prawy jajnik,a w nocy obudzilam sie z dziwnym bolem brzucha,nie byl to silny bol ale jakby taki napiety ,bylo mi duszno i slabo.Mam nadzieje ze zwiastuje to dobre nowiny.Piersi lekko wrazliwe ale moga byc to rownie dobrze objawy zblizajacego sie @.Trzeba czekac:)

Gość Jagodka223

Czesc :) nooo to widze ze objawy sie u was rozkręcaja na calego, oby zwiastowaly dobre nowiny.
Ja czekam na okres jeszcze 9 dni, chociaż ostatnio coś lubił sie spozniac. Póki co, objawow brak, więc pewnie znowu @sie pojawi. jedyne, co mnie zastanawiało to lekkie, jasnoczerwone plamienie kilka dni po przytulaniu. No ale, ja co miesiąc doszukuje sie najmniejszego objawu i w tym cyklu juz nawet nie chce o nich myslec, bo gdyby byly, to i tak by sie braly pewnie z mojej glowy :-D
Niunia15, wiem, ze ciężko,ale wytrzymaj do dnia @, bedzie najbardziej wiarygodny :)

Hej :)) u mnie niestety wszelkie objawy zniknely:( temp spadla, nic nie boli, zero mdlosci... Tak wiec chyba nic z tego. Jt mam miec@. Tak wiec zobaczymy... Test dzis robilam. Negatywny. Czuje ze nic z tego nie bedzie. Trzymam za Was kciuki :)) pozdrawiam

Madzi123 u mnie tez cisza… mdlosci ustaly, piersi bola mniej… jeszcze 3 dni do @ zobaczymy co bedzie. Ale cos czuje ze sie znowu rozczaruje. Chyba odpuszcze… moze jeszcze nie nadeszedl "ten" moment i trzeba poczekac? Trzymam za nas wszystkie kciuki, bo w koncu sie napewno uda :*

Dodam jeszcze ze w poprzednich ciazach tj 7 i 5 lat temu test wyszedl pozytywny dopiero tydzien po spodziewanej @ i ta druga kreska byla bardzo blada. Wiec nie do konca wierze testom wykonanym w dniu @ bo u mnie stezenie hcg bylo bardzo niskie w ciazy

Gość Jagodka223

Madzi i Kami, dopóki nie ma @ nie wolno tracić nadziei. Dużo kobiet czuje się typowo jak przed okresem a tu @ się nie pojawia :) więc trzymam kciuki żeby i u was tak było. Jedynie temperatura faktycznie może być wyznacznikiem, chociaż do konca na tym się nie znam bo sama nie mierze i średnio sie orientuję

Moja znajoma od 5 lat starala sie o dziecko. Udalo sie, ale poronila. Trzy razy stracila ciaze. Leczyla sie u gin brala zastrzyki tabletki… seks powiedzmy na zawolanie po zastrzyku ktory mial ppwodowac pekniecie jajeczka. W koncu odpuscili. Wyjechali za granice do pracy i po miesiacu juz wrocili ze zdjeciem usg :)) malej fasolki. Teraz ta fasolka ma 3 miesiące i na imię jej Kamilka :) ale odpuścić sobie… jak to latwo powiedzieć

Witam, u mnie od wczoraj wieczor doszla zgaga:/, jesli chodzi o testy to w mojej 1 ciazy test pokazal druga blada kreske dzien po spoznionej @, a w 2 ciazy to 3 dni przed @ byly juz dwie kreseczki takze wszystko zalezy kiedy byla owulacja. Ja w tym miesiacu mialam przyspieszona owulacje bo w 10/11 dniu cyklu takze test powinien wyjsc szybciej o ile zaciazylam:) zatestowac chce w piatek z tego wzgledu ze wyjezdzamy do znajomych na caly weekend i wiadomo, bedzie alkohol wiec chce sie upewnic aby dziecku krzywdy nie zrobic a z drugiej strony tak niefajnie u znajomych testowac( w sobote mam dostac @), zreszta jak test wyjdzie pozytywny to beda mieli tez co swietowac:) takze jeszcze tylko 2 dni

~Niunia15 trzymam kciuki żeby ci sie udało oj było by co świetować ja dalej w gronie starających sie o pierwsza ciażę tak sie boje ze i mnie spotka czekanie na dzidziusia z 5 lat :( :(
~madzi123 za Ciebie Kochana tez trzymam kciuki i dawaj znać odrazu tyle radosci by było ze łooo
~Kami25 ja tak jak pisałam odpusciłam chodz bardzo bym chciala ale gdzies jestem nastawiona ze przyjdzie nastepna @ :(

~Jagodka223 tobie lubi sie spozniać a mi odkąd zaczelam sie starac czyli od lipca sie skrocił z 28 na 26 i zastanawiam sie czy to tez ma wpływ na owulacje? :/
~renbie ja miałam w zeszłym miesiacu tyle obiawów ze juz bylam pewna ze jestem a tuu o @ jak cholera a tak sobie narobiłam nadzieji :( mam nadzieje ze tobie sie kochanie uda :)
~Ona23 prosze odezwij sie i napisz czy ci sie udało

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xeussbhgd09u8.png

Gość Jagodka223

Niunia15 to jutro testujesz? :) daj od razu znać.
Mnie od wczoraj bolą krzyże i brzuch jak na @, więc coś czuję ze w tym miesiącu pojawi się sporo wcześniej, bo mam wrażenie, ze małpa pojawi się za 2-3 dni a nie 8. Do tego czuję się jakby rozkladala mnie grypa, zresztą przez taką pogode to nic dziwnego :/
Nata401 wydaje mi sie, ze moze mieć wplyw na owulacje bo, jak skraca się cykl, to automatycznie owu 'powinna' wypadac wcześniej.
Miłego dnia :)

Tak, jutro testuje bo to bedzie 13 dzien po prawdopodobnym zaplodnieniu i 1 dzien przed@ ( nie bede mogla zatestowac w dniu @ albo dzien po bo bede u znajomych), dam Wam znac co tescik pokazal, wczoraj wieczor mialam ponownie zgage z mdlosciami, dzis poki co jest ok ale mnie dopiero bierze od popoludnia do wieczora:( Juz nie moge sie jutra doczekac:) Ktoras z Was testuje moze jutro ze mna?

Ja bym zatestowala jutro, ale poczekam. Okres jednak nie przyszedł wcześniej chociaż takie objawy miałam. Dziś powinnam dostać terminowo, 28 DC. Na razie cisza. Brzuch niby przestał bolec wczoraj a piersi wcale nie bolą co jest dziwne bo przed okresem bolą zawsze. Biorę to bez emocji ponieważ strasznie się przeziebilam od wczoraj leże i umieram. Może się opozni, w tamtym cyklu przyszedł za wcześnie o 5 dni. Po prostu czekam :-)

Niunia15 ja testuje z Toba:) dzis powinnam dostac@ ale narazie cisza. Daj znac co wyszlo ;) ja sie nie nastawiam bo czuje sie jak przed okresem wiec pewnie kwestia kilku dni i mnie dopadnie...

Martina83 widze ze podobnie jak i mnie dzias miala byc @ a narazie cisza ;) trzymam kciuki i zdrowiej szybko!! Daj znac jak tam;)

MichalinaMardalina pamietam jak ja bylam na glukozie... Nic fajnego:P milego spotkania w poniedzialek:)))

Niunia15 :) daj znac jak juz cos bedziesz wiedziec:) moze ktorejs sie uda w tym cyklu :) trzymam kciuki!!!

Dziewczyny a czy ktoras z Was ma mdlosci? mnie strasznie meczy zwlaszcza pod wieczor. W ciagu dnia ok no chyba ze glodna jestem to od razu czuje takie ssanie i mi niedobrze ale pod wieczor to masakra!!! zgaga, odbijanie( nawet jak wode wypije) i mdlosci. Ah zrobilabym ten test nawet teraz tak mnie korci ale obiecalam sobie ze poczekam do jutra. Trzeba byc twardym a nie miekkim no nie:) ~madzi123 trzymam kciuki za Twoje II kreseczki i daj znac co i jak, oby jutro byl nasz szczesliwy dzien

hej ja jeszcze nie testowałam, czekam mógł mi się okres spóznić, żadnych objawów typowych dla ciąży nie mam tylko czasem ból brzucha i jajników co może być również zwiastunem nadchodzącej @. Poczekam do wtorku jak sie @ nie pojawi robię test:) , bo ostatnio trochę mi się rozregulował okres dlatego podchodzę do tego spokojnie lepiej być mile zaskoczonym niż niemile rozczarowanym:)

Dziewczyny u mnie tez I kreska poki co ale jeszcze nic straconego bo planowo @ ma byc jutro lub w niedziele. Jak @ nie przyjdzie to testuje w poniedzialek. Moj test byl z czuloscia 25( w ulotce napisane ze pozytywny powinien byc w dniu spodziewanej @ takze jeszcze jest szansa). Madzi123 przykro mi:( , kiedy powinnas dostac okres? Moze jest jeszcze szansa?

Niunia15 teoretycznie wczoraj. Ale tez te cykle mam tak srednio regularne wiec szansa jeszcze jakas tam jest ;) najgorsza jest ta niepewnosc i nadzieja. Chyba wolalabym juz wiedziec ze nic z tego nie bedzie nic tak czekac z nadzieja... Ale nie zalamuje sie ;) jestem jeszcze mloda wiec duzo przede mna ;) pozdrawiam

Gość Jagodka223

Dziewczyny ja dalej trzymam za was kciuki, jak nie w tym cyklu to następnym,musi się udać. :) zresztą póki nie ma @ to trzeba czekać.
Ja co chwilę biegam do toalety sprawdzac czy @ nie przyszla tydzien wczesniej... ciagle mam takie uczucie, brzuch mnie boli, nastrój mam tragiczny. Więc ten cykl mam już raczej z głowy.
Duzo uśmiechu w ten szary dzień!

ja jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test i jedna kreska, tylko mój błąd był bo nie odczekałam tych 5 min i gdy spojrzałam gdzieś po pół godz była blada druga kreska i teraz sama jestem głupia i nie wiem co myśleć ale jutro powtórzę test z samego rana:)