Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny także wczoraj jak wspominałam byłam umowiona na wizytę żeby wziąć skierowanie na betę. Czekam w poczekalni, tłum okropny do wszystkich specjalistów. Po 15 min spóźnienia wychodzi lekarz, mówić do mnie głośno PP nazwisku i każe natychmiast iść do recepcji zmienić kategorię wizyty na ciążowa. Ja mówię mu cicho ze to już nie będzie wizyta ciążowa na co on co Pani chrzani. Powiedziałam czy możemy porozmawiać e gabinecie A nie na forum. Już się cała zagotowalam. On na dzień dobry co Pani gada przecież ma Pani betę ponad 31 tyś. Ja mówię ze tam jest 31 koniec. Pojedyncza jednostka. Na co on faktycznie jest tam jakis mały przecinek. Mówię mu ze miałam krwawienie. On się nie odzywa. 5 min spisuje sobie te bety. I na. To to co jest Pani w 7 tyogdniu?? Ja mówię ze przecież beta spadła dodatkowo miałam krwawienie więc jak mogę być w ciąży. On nalega żeby się zbadać. Ja mówię ze wydaje mi się to zbędne skoro i rąk nie ma sprzętu do usg A ja planie. No to on z ryjem do mnie ze jak nie chce to on mnie nie musi uwaga dotykać. I to nie on tutaj jest dla mnie. Ja już nie wytrzymałam powiedziałam mu ze po pierwsze to on samego początku błędnie odczytał wynik co naraża mnie na stres po drugie nie słuchał co do niego mówiłam A po trzecie nawet nie zapytał w jakiej sprawie przyszłam. Że nie życzę sobie takiego traktowania. On to czego Pani chce. Ja ze skierowania na badanie krwi i chciałam się zapytać czy mogę brać luteine i we kiedy podczas starań... on ze niech Pani sobie bierze jak chce. Dał mi skierowanie i wyszlam

Matko ty to masz szczęście do lekarzy... dziwne, że ginekolog nie ma w gabinecie usg. To podstawa. Ja mam jednego lekarza od początku. Prowadzi moją 2 ciążę. Raz ma lepszy raz gorszy humor, ale odpowiada nawet na moje najglupsze pytania i jest dobry w tym co robi. Uspokaja, co w ciąży u mnie panikary jest pożądane ; ) a ja 17 tydzień, wszystkie badania ok i zawsze coś wynajdę co mnie niepokoi ;)

To jest nasza służba zdrowia. Ginekologa się raczej nie zmienia, chodzi się do jednego który zna całą twoja historie. A tu na połowę marca..!? A prywatnie? Ja jak do mojego nie ma miejsca idę prywatnie i miejsce jest od zaraz. Fakt chciałaś tylko skierowane to nie ma sensu się pchać. Z resztą ja jak nawet chcę zrobić wyniki to nie idę po skierowanie tylko robię prywatnie. Może to źle, ale jak mam słuchać- a po co, a na co? To wolę zapłacić i dziękuję Bogu ze mnie stać.

Talunia może plamienie, w takim razie test nie wyjdzie. Jedna rada, jak zawsze na tym forum : musisz poczekać :) ja wiem ze jak raz czekałam na okres to ze stresu mi się 2 dni rozkręcał. Życzę dzidziusia z całego serca! I cierpliwości. Nie myśl o tym. I nie sprawdzaj co 5 minut ;)

Malutka55 z tego co się orientuję, to jeśli po poronieniu beta ma przyrost to należy wykonać łyżeczkowanie - organizm sam się dobrze nie oczyścił do końca, dlatego beta wciąż wzrasta. Ale najlepiej będzie jak znajdziesz jakiegoś normalnego ginekologa i zajdziesz do niego z wynikami. Zbada Cię i znajdzie przyczynę.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Malutka55 miesiączka to nic innego jak złuszczenie śluzówki macicy. U Ciebie to nie nastąpiło bo wraz z rozpoczęciem ciaży organizm zaczął produkować estrogen i progesteron, które właśnie stopują to złuszczanie. Dodatkowo już od trzeciego-czwartego tygodnia łożysko zaczyna się rozwijać. Przy poronieniu macica oczyszcza się, możliwe że w Twoim wypadku nie złuszczyła się całkowicie. Ale my możemy gdybać i przypuszczać. Musi Cię zbadać lekarz, ktoś kto ma doświadczenie medyczne, sprzęt i wiedzę jakiej my nie posiadamy. Powodzenia z umówieniem wizyty u naprawdę dobrego specjalisty, życzę żebyś nie trafiła już więcej na takiego dupka jak ostatnio.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Rozmawiałam z nim telefonicznie. Powiedział ze albo to Nowa ciąża (w co wątpię poza tym nie miałam dni plodnych) albo trzeba będzie iść do szpitala na zastrzyk. Wydaje mi się że ze skoro na początku endometrium miałam 10 mm A teraz 2 to się znacznie zniszczyło eh.. generalnie dziś znów mam od uwaga po skierowanie na betę jutro krew i potem starać się wepchnąć do tego mojego lekarz za....

Tego typu problemy są niezwykle trudne. Jednak natura uposażyła kobiety w pewne mechanizmy radzenia sobie w takich sytuacjach. Czytam Was dziewczyny i jestem pełna podziwu, bo wszystkie jesteście silne. No i nie czuję się w swoich zmaganiach osamotniona. Walczcie kobietki :) bo naprawdę warto.

http://fajnamama.pl/suwaczki/8v7wfad.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/jmfe3fj.png