Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Loona94 nie rozumiem czemu nie chcesz zrobić testu? Po co się tak denerwować? I tak wciąż myślisz czy jesteś w ciąży, czy nie. Ja bym bety nie robiła bo moim zdaniem nie jest miarodajna tzn wykazuje ciążę, ale często to jest ciąża biochemiczna, której test raczej nie wykaże. Ja zrobiłam u siebie test, powtórzyłam go kilka razy i umówiłam się do lekarza, bez robienia bety. Wiadomo, stres jest, mi towarzysz cały czas, za każdym razem, gdy podbrzusze mnie mocniej zaboli, za każdym razem gdy idę do łazienki. Ale taki stres to chyba ma każda kobieta która czeka na dziecko.

Malutka55 idź do innego lekarza. Weź swoje wszystkie wyniki z bety i niech Cię przebada i konkretnie Ci powie co o tym myśli. Dziewczyno, bo Ty się wykończysz tym stresem.

Natusi trzymam kciuki za ten test ;)

Evelin24 niestety mi się wydaje, że po 8 dniach od terminu test musi Ci wyjść, chyba że trafiłaś na jakiś felerny, ewentualnie powtórzyłabym na innym teście.

evelin24 a moze jednak ciaza , tylko malo hcg? Idz do ginekologa albo na bhcg...
ja znowu zglupialam prawde mówiac... od jakiegos czasu mam wiecej sluzu niz zawsze i juz przywyklam, ale zobaczylam tym razem troche krwii w nim... czy to cos oznacza?
dokladnie za 9 dni mam miec okres...

kasiulkaka, bo myli mnie ten okres...z objawów podejrzewam,ze moge byc conajmniej 6tc ale mialam ''okres'' 1stycznia. Tzn. nie byl bardzo obfityi nie bylo skrzepów...dlatego sie boje uslyszec jutro co to jest, co to wszystko znaczy i czy naprawde moge byc w ciazy...

Gość makalotiaa

Hej dziewczyny;) jestem tu nowa i póki co bez konta bo siedzę w pracy na telefonie i coś nie mogę się zarejestrować. My z Narzeczonym bierzemy ślub w maju więc póki co raczej jest przerywany w dni płodne też a po ślubie zaczniemy iść na całość;) jednak ostatnio wycowalismy w same dni płodne i nic by nie było gdyby nie moje objawy. Jak zawsze czuje ból w okolicy owulacji lekki ok 2 dni tak teraz już 8 dzień czuje ten ból ( mniej więcej jak przed @) do tego ospala jestem wciąż zmęczona , wszystko mnie drażni, piersi bolą jak dzień przed @ a do @ jeszcze min 3 dni ( cykle 32-38 dni) na test więc chyba jeszcze za wcześnie? Sama nie wiem czy liczyć najkrótsze cykle czy najdłuższe. Może od ostatniego stosunku gdzie możliwe było coś policzyć 14 dni. Nie wiem co myśleć;) któraś z Was miała podobnie?;)

~loona94
dodam jeszcze, ze strasznie 'wyrzucilo' mi dól brzucha do przodu, ponizej pepka. Nie umiem tego wciagnac nawet jakbym chciala, nie wiem czy mozna to uznac za objaw?

nie bralalbym tego za objaw.. mi w ciazy wywalilo dopiero spooooro pozniej brzuszek i to nad spojeniem lonowym a nie pod pepkiem bo macica jest jeszcze za mala aby siegala do pepka.. wzdecia moze masz. zrob test bo tak to mozna sobie wmawiac duzo..

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64x1hp5lat3ztg.png

http://www.suwaczki.com/tickers/20qo4003mpnoru38.png

evelin24
Dziewczyny ! A ja zgłupialam. Siedząc w pracy, myślę idę do apteki kupie jeszcze jeden test. kupilam właśnie go zrobiłam i co? Zatem gdy zakropilam kilka kropel to w polu testowym pokazała się wyraźna kreska myślę : o kurcze ! :o . po czym gdy test wysychal, znikła i ta kreska... i bądź Ty mądry :/

Evelin - właśnie wyczyłąm na innym formum (z 2011 roku), ze dziewczyna miała identycznie jak Ty. Test jak wysychał to kreska zniakała, a była jak sie później okazało w ciąży :) Powtórz test :)