Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Izabelin

Anulka fajno, wpadaj jak najczęściej bo stęskniłyśmy się za Tobą okrutnie :Śmiech:

Asia Piotruś z paluszka miał krew pobieraną? U Nas też się szykuje badanie krwi (trzeba skontrolować to nieszczęsne żelazo) i już tym razem nie dam się namówić na pobieranie krwi w szpitalu :Zły: Na szczęście w przychodni korzystają z mikrometody :Śmiech:

Gość Izabelin

Kathrin
Dziewczyny, czy przy alergii u dziecka katar jest zawsze przezroczysty???

U Nas jest przeźroczysty, po nocy bardziej białawy :Smutny::Smutny:

A co do strażaków szkoda gadać. Mam nadzieję, że następnego razu nie będzie.

MYSZKA_MIKI
Iza ajak jest różnica? na czym polega mikrometoda?

Nikola tez jutro będzie miała pobieraną krew własnie z paluszka, ale najgorsze dla mnie jest złapanie moczu do tego nieszczesnego, odklejającego się woreczka,tez musze jutro zanieść

ja mam metodę na to...biorę butelke z ciepła wodą, kładę mała na przewijaku i polewam tą wodą...odruch u dziecka jest taki, że polewane wodą siusia i mozna w locie złapać...

Gość Izabelin

radość serca

My też używamy Oillanu, super się sprawdza, bo ciałko ma fajnie natłuszczone i do tego niedrogi :)

Prawda jest taka, że wszystkie płyny do kąpieli dermatologicznych mają ten sam skład, jedynie (tu się mogę rąbnąć) w Emoleum jest mocznik, ale jak dziecko nasiusia do wanny jest to samo :Śmiech::Oczko:

Anulka
MYSZKA_MIKI
Aniu to super ,że masz dzisiaj internet w domu, zaglądaj jak najczęsciej

postaram sie aczkolwiek Miki ma ostatnio fatalne dni :Zły::Zły::Zły:

Aniu to chyba taki wiek co ??? pewnie trzeba to poprostu przeczekać... Mikołaj naprawdę nie wygląda na niegrzeczne dziecko, szczerze mówiąc ciężko mi wyobrazić go sobie , zeby coś psocił czy rozrabiał, taka juz jego anielska uroda
cierpliwości kochana!

Izabelin
Kathrin
Dziewczyny, czy przy alergii u dziecka katar jest zawsze przezroczysty???

U Nas jest przeźroczysty, po nocy bardziej białawy :Smutny::Smutny:

A co do strażaków szkoda gadać. Mam nadzieję, że następnego razu nie będzie.

Iza, pytam o ten katar, bo Viki w sumie ma juz rozne kolory ( tzn. przezroczysty, ale zielony i zolty tez) - dlatego sie zastanawiam czy ona ma alergie. Powim szczerze, ze daje jej drugi dzien te przypisane tabletki, ale z ciezkim sercem. Ten lekarz ja tylko osluchal, nawet do gardla nie zajrzal:((( Poza tym jak osluchiwal Phillipka, to stwierdzil, ze slyszy to samo, co u Viki. Jedyne co, to Viki ma 4 tyg. kaszel i czesto opuchniete powieki z zaczerwieniona, sucha skora...Szkoda, ze nasza pediatra jeszcze jest na zwolnieniu - poszlabym do niej!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20040706/n/Nasza+Victoria+Maria+/dt/-6/k/bb49/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20070923/n/Nasz+Phillip+Leon/dt/-7/k/5903/age.png

Gość Izabelin

MYSZKA_MIKI

Pobierają krew z paluszka, do wykonania badań wykorzystuje się małą ilość krwi. No chyba, że ktoś ma zaleconą całą litanię wtedy pobierają z żyły.

Anulka
MYSZKA_MIKI

Nikola tez jutro będzie miała pobieraną krew własnie z paluszka, ale najgorsze dla mnie jest złapanie moczu do tego nieszczesnego, odklejającego się woreczka,tez musze jutro zanieść

ja mam metodę na to...biorę butelke z ciepła wodą, kładę mała na przewijaku i polewam tą wodą...odruch u dziecka jest taki, że polewane wodą siusia i mozna w locie złapać...

dobre !!! jutro z rana wypróbuję, ty ją polewasz po brzuszku tak?

Anulka
MYSZKA_MIKI

O, dobrze wiedzieć ;)

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Izabelin
MYSZKA_MIKI

Pobierają krew z paluszka, do wykonania badań wykorzystuje się małą ilość krwi. No chyba, że ktoś ma zaleconą całą litanię wtedy pobierają z żyły.

no właśnie Nikola miała ostatnio tak robione , nakłuła jej iglą paluszka i zbierała to wypływającą krew do takiej rurki, mała nawet nie poczuła

Gość Izabelin

Kathrin

Iza, pytam o ten katar, bo Viki w sumie ma juz rozne kolory ( tzn. przezroczysty, ale zielony i zolty tez) - dlatego sie zastanawiam czy ona ma alergie. Powim szczerze, ze daje jej drugi dzien te przypisane tabletki, ale z ciezkim sercem. Ten lekarz ja tylko osluchal, nawet do gardla nie zajrzal:((( Poza tym jak osluchiwal Phillipka, to stwierdzil, ze slyszy to samo, co u Viki. Jedyne co, to Viki ma 4 tyg. kaszel i czesto opuchniete powieki z zaczerwieniona, sucha skora...Szkoda, ze nasza pediatra jeszcze jest na zwolnieniu - poszlabym do niej!

Kasiu a po tych tabletach jest coś lepiej?

Kathrin
Asiu, ja tez trzymam kciuki za wyniki Piotrusia!!! Jak zniosl pobieranie krwi i jak wogole bylo to robione?

Kasiu
już odpowiadam... Piotruś był na badaniach z moimi rodzicami, zniósł pobranie krwi bardzo dzielnie :) Mama powiedziała, że nie było żadnej histerii, trochę popłakał, a to naprawdę tak symbolicznie, także jestem z Niego dumna!

A jak było robione? Siedział u mojego taty na kolanach, mama Go przytrzymywała delikatnie, jedna pielęgniarka Mu pobierała krew, a druga się "produkowała" nawijając do Niego i zagadując ;)

Tyle, że z jednej rączki się nie udało, wiadomo żyłki cieńkie, nie zawsze dobrze widoczne, poza tym Juniorek tłuszczyku ma, co dodatkowo "zakłóca" wgląd ;)

Pozdrawiam

MYSZKA_MIKI
Izabelin
MYSZKA_MIKI

no właśnie Nikola miała ostatnio tak robione , nakłuła jej iglą paluszka i zbierała to wypływającą krew do takiej rurki, mała nawet nie poczuła

U nas z żyły było, a do badania morfologia, rozmaz i IgE...

Pozdrawiam

Gość Izabelin

MYSZKA_MIKI
Kasiu nagłe przypadki muszą wyskakiwać z kasy

Co, nagłe przypadki u dermatologa przyjmującego na NFZ muszą płacić? Warto by tym zainteresować NFZ, ciekawa jestem co by powiedzieli na takie praktyki?