Skocz do zawartości
Forum

Kwiecień 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Moniczka albo rzeczywiście alergia jakaś albo nie wiem.. Kupiłaś już sól fizjologiczną dla małego? jeśli tak to spróbuj kilka razy oczko przepłukać może coś pomoże. Co do tych gatek to nie bardzo zrozumiałam o co Ci chodzi, sorki ;) :P jeszcze raz wolniej plis ;) Bo mi wyszło że chcesz prać jednorazowe majtencjusze a to chyba nie?
Co do torby do szpitala to ja też wszystkiego nie mam spakowanego , ale zostały drobiazgi : pampersy dla dzidzi, pieluchy (jeszcze nie uprane) no i woda dla mnie np ;) Ale pomyślałam sobie, że czy przygotować łóżeczko czy inne takie rzeczy to Kamil może równie dobrze zrobić jak ja z małym będziemy w szpitalu, ale już torbę jak się znienacka zacznie to przecież nie spakuję w minutę, wolę mieć przygotowaną. Stoi sobie na szafie i mi nie przeszkadza w niczym a w razie "W" to bierę ją w dłoń i śmigam. WIęc komfort psychiczny jest :)
A wiecie co, niedawno wybraliśmy się żeby na stację benzynową podjechać samochód podtankować bo ostatnio się rezerwa zapaliła no i co- my do samochodu a ten kurna nie zapalił już ! :uff2: Nosz kurna a ledwie się kontrolka zapalila, tak mnie wpienia czasami że głowa mała..Teraz Kamil pojechał z dziadkiem i kanistrem żeby się podratować ale już czuję że będą iskry bo to dwa takie zakapiory że ostatnio wogóle się dogadać nie mogą. Masakraa.

http://www.suwaczki.com/tickers/zud3skjopc63m9b7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdv4jn6wtgk.png

Witam się w sobotę :)
Piszę z mojego mieszkanka :) Nie byłam tu dwa tygodnie bez jednego dnia, dacie wiarę ;)
Zdechł mi jeden kwiatek - tak mężuś podlewał :D Ale ogólnie i tak jestem z niego dumna :)
Mieszkanko w miarę czyste, bajzlu nie ma, kurze starte, odkurzone :)
Przydałoby się umyć szafki w kuchni, bo bardzo się proszą ;) No i okna, wiadomo :)
Ale nie jest źle :)
Mężuś wyniósł już moją toaletkę do piwnicy, a na jej miejsce przełożył naszą komodę z bielizną. W miejscu po komodzie stanie łóżeczko :) Tzn już stoi, bo mąż był po nie dziś rano ale na razie jest w kartonie, mąż je skręci w przyszłym tygodniu :)
Otworzyliśmy karton, cobym mogła zobaczyć jakie to łóżeczko, no i jest w porządku :) Zresztą ja na samym początku o takim myślałam, nawet wam kiedyś pokazywałam.

Monika super, że kolejne akcesoria dla synka wpadną :) Na pewno się przydadzą :)
Co do torby do szpitala, to pakuj, pakuj, myślę, że to już najwyższa pora :)
Ja też się za to wzięłam dość późno... Ale w końcu musiałam to zrobić i dwie torby spakowane na tip top czekają :) A ja jestem spokojniesza.
Współczuję problemów z oczkiem i złego sampoczucia :( Chyba przemarzłaś :/

Asia fajnie, że wizyta u fryzjera udana :) Pokaż się koleżanko :)
A co do tych marcóweczek, to ja je rozumiem... Tzn też mi w głowie siedzi ten 18... Ehh, głupie to wszystko ;)
A w ogóle to ostatnio weszłam na pierwszą stronkę do marcówek - jejku jak tam już dużo dzieciaczków się porodziło :)

Natalia fajnie, że od wczoraj się poprawiło :) I siły wróciły :) Znowu dziś działałaś na pełnych obrotach - sprzątanie, zakupy i jeszcze koloryzacja włosów! Super :)
Z pewnością z domku już wybyłaś, ale i tak życzę Ci fajnej imprezki u dziadków :)

Dorcia brawo za zdobycie tytułu perfekcyjnej ;) A co do leżenia do góry... to chyba ja wygrywam :D
Ale dziś zrobiłam coś pożytecznego :) Ułożyłam w komódce wszystkie poprane i poprasowane ubranka dla małego, i na półkach regału pieluchy, kocyki i inne takie :)
A tak mnie to zajęcie wykańczało, że co chwilę musiałam się kłaść na łóżku :P
Także pół dnia mi zleciało ;)
Ale przynajmniej synek ma porządek :) Jeszcze w swojej szafie musiałabym zrobić i myślę, że wezmę się za to jutro i powolutku, powolutku dam radę :)

Maryś a Ty rzeczywiście dawno nie pisałaś :) Fajnie, że już łazienka prawie gotowa :) Czekam na fotki z efektem końcowym :)
To ślub na razie w dalekich planach :) O, i Twoje nazwisko będziecie nosić, ciekawie :)

Doris super, że u Was już po remoncie!

A ja zaraz wrzucę foty, które porobiłam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09ked4pby06.png

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg3tjq40e0glj2.png

Dorcia my mieliśmy kiedyś lepszą akcję z paliwem zgasło nam auto w połowie drogi około 23 godziny na parkingu z tirowcami i ja siedziałam w aucie z młotkiem w ręku a Romek leciał po kanister :P ja torby nie mam spakowanej bo nie mam torby :36_2_31: ale myślę, ze w poniedziałek sobie wszystko do reklamówki ładnie powkładam coby być gotowa :D

Malaga Ty imprezuj lepiej a nie mów, że pitole :P

Monika zdązysz z wszystkim bo nie masz inne rady :P

Marys no to super, że remont dobiega końca :) wszystkiego dobrego dla juniora :*

Doris i u Cb remont dobiegł końca :) supcio :)

ja za godzinkę idę wykąpać Oliwkę co by ją szybciej położyć i jechać :) przetrzymuję Ją bez spania a energii ma, że jakaś masakra :P a sukienka, którą mam do założenia takie ladne zakładki miała ale miała bo sie na mnie wyprostowały :P i rajstopy tez ciasne a l/xl :/ ale co tam 2/3 mies. i będę nówka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hwbxxts7k.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz63e5e5zbtg6e4.png

Jestem na chwilę i ja !!

Ogarnęłam chatę na tip top a nawet w aucie posprzatałam :D ale to na pewno ostatni raz z brzuchem ;)

Uszykowana ubrana wymalowana ufarbowana normalnie czad :D:D

Pytam Tomka które kolczyki ubrać a on że obojetnie no to się wkurzyłam ze ale mi doradził na to on do mnie "a co to za różnica jakie kolczyki i tak każdy bedzie patrzył na wielki brzuch" :o_noo:

Ale żeście wieelgachne pościory napisały :D:D

Dorcia nam ostatnio zapaliła się kontrolka paliwa a my jeszcze 40 km zrobiliśmy za nim na stację dojechalismy ;D jakoś dało radę ;) Oby Kamil dotarł z paliwem ;)

Maryś ja pamietałam ze Junior ma urodziny w marcu ale jak nie pisałaś to nie pamietałam kiedy . Powodzenia w porządkach poremontowych ! A nadadzą imię Lilli w urzędzie ? bo chyba takiego nie ma nie ?

Monika
współczuje bólu oka ;/ oby przeszło ! A co do zapachu farby to jeśli nie było malowane specjalną do kaloryferów to niestety nie przestanie śmierdzieć jak bedzie palone bedzie zawsze zapach .

Agata fajne łóżeczko !! No i super że juz w domku ;) Miłego weekendu !!

Doris miłego dyrygowania sprzatających :D

Asia pitolisz pitolisz :D:P A ja wyciągam kiecke co miałam na sylwka a T z kanapy " co Ty masz zamiar w to wejść?!" Ale się wmieściłam co prawda chyba ostatni raz w tej ciązy ale:D Miłej imprezki kochana :*

Nic ubieram buciory , zabiram co mam i nie ma nas ! Miłego wieczoru !!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

Agata to miło, że w domciu jesteś :) i to do tego czysto, przyjemnie, w komódce poukładane.. :) Łózio przesłodkie :D
Malaga, Asia udanych imprez ;)
A Kamil dotarł z paliwem owszem, nalaliśmy wspólnie do baku hehe i co i dupa jakaś znowu-teraz pluje z rury wydechowej paliwem i się krztusi :( normalnie mam dość, przed "mechanikiem" i gazownikami było wszystko ok a teraz totalna porażka co się dzieje i nie wiadomo o co chodzi...:ehhhhhh:
A co do 18go to ja też kobiety w 100|% rozumiem to jest poprostu za dużo do zyskania żeby nad tym przechodzić obojętnie. Nawet teściowa mówiła, że właśnie w Panorami puszczali, ze porodówki puste a kobiety przetrzymują do poniedziałku.. Szok szok szok ciekawe czy komuś decyzyjnemu to da do myślenia, wątpię.

Jestem już :) Musiałam zrobic przerwę na kolacyjkę, bo mężuś taka ładną uszykował :)
I też oglądaliśmy właśnie jakieś wiadomości i o tym 18 mówili i o tych pustych porowdówkach ;)

Natalia a więc jednak zdążyłam przed Twoim wyjściem życzyć Ci udanej imprezki :)
A teraz mi się przypomniało, że pytałaś mnie, co będzie, gdy cholestaza się pogłębi. Tak więc lekarz powiedział, że poród będzie wywoływany...
Nie wiem czy to gorzej niż cesarka... czy lepiej...
Mam nadzieję, że we wtorek okaże się że wyniki prób wątrobowych utrzymują się na tym poziomie co są teraz. To będzie równy tydzień stosowania leków na cholestazę - czy Tobie te leki pomogły ? Na wyniki badań albo na swędzenie ?

Asia a Ty już uciekłaś, a widzisz ja nie zajarzyłam, że Ty też się szykujesz na imprezkę, wybacz :( A teraz przypominam sobie, że pisałaś że w sobotę idziecie na urodzinki...
Mam nadzieję, że będzie super :)

Agata- widać że zakupy udane ;) bardzo ładne pajacyki :)

Wiecie co zrobiłam przed chwilą ? Mówie do Michała że zjem kolacje więc zaczełam robić kanapki i wszystko było by okej gdyby nie to że kanapkę ze smalcem posmarowałam na wierzchu keczupem ;/
chyba jestem poprostu zmęczona leżeniem na kanapie :D

Dorcia szkoda, że autko nawala, ale najważniejsze, że wyjście z sytuacji się znajduje :) U mnie ponoć nie wolno mieć jednorazówek na porodówce, babka ze sklepu mówiła, a ona z SR współpracuje, bo jak już kiedyś wspominałam przynosi reklamówki z listą na wyprawkę, książeczkami i darmowymi śliniaczkami, więc chyba wie co mówi. Dała mi opakowanie gatek z siatki, ale można je prać niby i już. Soli fizjologicznej jeszcze nie mam i w sumie nie dopracowałam co z apteki muszę kupić. Torba gotowa to oczywisty komfort :) Ja wodę do torby dziś kupiłam, bo jedna z lepszych w promocji w eko hehe :D

Agata łóżeczko ładniutkie! I śliczne zakupy ze zdjęć, kocyk uroczy i ile kosmetyków, te z opakowań papierowych to..? :D Moje wyreczko też czeka na złożenie, przywędrowało z piwnicy :) A pół m-ca nieobecności w domciu, nieźle! :D Mąż spisał się na 5 z tego co napisałaś, elegancko!

Asia niezła historia z młotkiem :D i racja - nie mam wyjścia jak zdążyć się spakować, hehe :D

Malaga czyli jesteś wystrojona na maksa i pozostaje życzyć miłego wieczorku! Ty już pewno dotarłaś na miejsce :) Jasne, że farba specjalna, nawet przy kupnie było o tym rozmawiane. Dlatego liczę, że zapaszek minie całkiem.

A tak w ogóle to ja mam 'wszystkojedzawkę', byliśmy z Sz. w osiedlowym eko, bo chleb trzeba było wziąć i już po popcornie, zupie z obiadu, chrupy orzechowe też lekko skubnięte, a że nabraliśmy bananów z promocji z inter od kolegi od dreadów to będzie jeszcze jogurt naturalny z bananem i czymś tam zmiksowany :P Oj wieczorem się włączam bez 2 zdań..

http://www.suwaczek.pl/cache/43b6ac128b.png

http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjo5p6lltgf.png

MALAGA - Jest imie LILIA , a Lili sobie do Niej mowimy, na szybko pewno czytalas i bez zrozumienia :-)

Ja tam musze do konca marca sie spakowac, bo niby rozwarcia brak ale glowka nisko co u mnie norma szyjki to pewno juz nie mam :D A jak odstawie luteine tego 3.04 to pewno tydzien pozniej urodze normalnie mam przeczucie na 9 kwietnia :D
Od tygodnia w pachwinach cos mnie ciagnie, bol przy wstawaniu okropniasty :-( do tego od 2 dni drapie sie po brzuchu, do tego znow mam nawroty slodyczowe - moglabym kilogramami czekolade jesc. Obojetnie w jakiej postaci :D a potem walcze ze zgaga i pije wode z cytryna lub pepsi cytrynowa bo tylko to mi pomaga.

pbmarys
DORCIA - Jak podczytywalam forum to wiem i wyczytalam ze myslalas co u Mnie. :-)
Remont wyglada tak ze sciany i sufit juz sa gotowe, zostaly rureczki od wody i kaloryfer wiec S do tej srody zakonczy. Tak mysle :D bo juz sie nie umiem doczekac efektu koncowego.
Wogole to chcialam kupic z Duluxa farbe ale zmienilam na Nobiles na te pory roku i jestem zadowolona :D co u mnie jako babie w ciazy trudno ostatnio dogodzic. :hahaha:
A Junior tak mial urodziny 9.03 - chyba pisalam o tym ale zapewne zostalam przeoczona. Ale co tam.

CLAUWI chyba na czas porodu sie przeniose za granice :-D

fajnie ze z remontem blizej konca:)
tez chetnie bym urodzila za granica :D

Monika_84r

Clauwi właśnie dumałam jak to w domu tak prędko kumpela po porodzie i na koneic zrozumiałam - Dania :D Hehe..

my daleko za murzynami :P chociaz u mnie jedna porodowka wypuszcza juz po 1,5 doby :)

Doris88
Siemka dziewuszki :)
remont skończony, tzn czekamy do wtorku na szafę ale to już pół biedy. Teraz wszyscy sprzątają a ja leże pod kocykiem z ciepłą herbatką :D
Rany marcówki się sypią szybko a za dwa tygodnie zaczyna się kwiecień !!!! AAAAAAA

rewelacja:D z szafa juz pikus a Ty wypoczywaj !!!!
zaraz same bedziemy sie sypac :P

Monika_84r

A co do pakowania do szpitala to nie Ty jedna niegotowa. Pewno uczynię to ostatnia..:36_2_39:

ja sie musze na nowo pakowac :D dzisiaj pralam pizamki po patologii, teraz sie bede pakowac w poniedzialek juz na porodowke i jeszcze malego musze spakowac :D

Agata.84
Witam się w sobotę :)
Piszę z mojego mieszkanka :) Nie byłam tu dwa tygodnie bez jednego dnia, dacie wiarę ;)

niezla przerwa :) szkoda kwiatka :P
łóżeczko slodkie !!!

Malagaaa

Pytam Tomka które kolczyki ubrać a on że obojetnie no to się wkurzyłam ze ale mi doradził na to on do mnie "a co to za różnica jakie kolczyki i tak każdy bedzie patrzył na wielki brzuch" :o_noo:

:36_1_1:

Dobry jest !!!!!

my dzisiaj bylismy na zakupach, wanienka kupiona, czapeczka ciepla bo nie mialam, do tego pudelko na chusteczke, spray do noska i zabaweczki takie wiszace do auta i wozka:)

mam WSIO kupione:) ufffff

brzuszek sie nie stawial dzisiaj mimo takiej malej wyprawy :P ale Dawidos szaleje jak opętany :)

Hej,
Widzę że jak na sobotę to ruch nie najgorszy.
Tradycyjnie przy sobocie Bartek nie chce iść spać tylko ma 100 pomysłów.
Czytam że dziewczyny dzisiaj imprezują. Przyjemności. A ty Natalia sama włosy sobie farbujesz? Podziwiam
Monika to ciekawe że nie można mieć jednorazowych gatek. Ja tylko takie sobie uszykowałam bo poprzenio sprawdziły mi sie najlepiej.

Agata zakupy super, ten kocyk dwustronny świetny i widze że postawiłaś na Nivea.
A i łóżeczko też śliczne.

Clauwi i ty na zakupach i wyprawka zakończona. Super

Doris nie ma jak to koniec remontu. Można odetchnąć.

Dorcia czasami tak to jest że jak się coś ruszy w samochodzie to inne rzeczy zaczynają wyłazić, no chyba że to kiepski mechanik był.

Miłego wieczorku. Mnie cholerka dziś głowa boli. A dawno już nie bolała.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkf9b22ggko.png
http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png"]http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png[/url]

Jeszcze ja przed snem :) Choć nie wiem jak to z tym snem będzie, bo wszystko zaczyna mnie swędzieć... Poza tym mały dziś szaleje ;)

Monika w papierkach są gaziki do pępuszka :) No chyba że chodzi Ci o próbki ? Dostałam je na SR :)
Zrobiłaś mi smaka na bananowy koktajl :) Ale to już jutro ;)

Maryś zapomniałam napisać, fajne imię Lilia :) A powiedz mi, czy Twoje dzieci będą miały podwójne nazwiska (bo właśnie na fb zauważyłam, że Ty masz podwójne) ?

Clauwi fajnie, że wanienka kupiona i masz już wszystko :)
Ja wanienkę mam mieć jutro :) Brat z bratową przyjeżdżają do moich rodziców na obiad i mają mi przywieźć wanienkę po swoim synku :)
Mam nadzieję, że nie zapomną ;)

Anna u mnie też się zgadza płeć :) Ale to pewnie przypadek ;)

Dobranoc :)

Witam nocna pora

spac nie umiem, bo Moj mnie wkurzyl o 1 w nocy zaczal mi rozpamietywac sprawy sprzed pol roku! A i ze mu zaginela bluza i gdzie ona jest.. Jak bym teraz miala malo spraw na glowie, a o tamtym zapomnialam wraz ze starym rokiem - ale chlop nie rozumie, bedzie grzebal i glupoty gadal. Na bluze mu stwierdzilam ze znajde rano ale to przecie dla Niego za pozno.. No bo Jemu zostaly 3 bluzy.. Biedak a mi zostal jeden golf w ktory sie mieszcze z tym brzuchem i jakos zbytno Go to nie rusza. No bo mam w czym chodzic.
Zimowa kurtke musialam schowac bo mi jest za ciasna i chodze w wiosenno/jesienne, kozaki mi sie rozwalily wiec wymienilam na adidasy, jeden golf jedne dobre spodnie i nie narzekam jak On.. Zreszta tak Go to interesi ze szok ... Tak mnie bluza jedna wkurzyl - jakby naprawde nie mial w czym chodzic!

AGATA - Dzieci beda mialy jedno nazwisko skladajace sie z dwoch czlonow. :-) Choc narazie maja po tatusku ale tak jak pisalam niedlugo sie to zmieni. Kwestia przyzwyczajenia poprostu do tak dlugasnego nazwiska:D ale jakos nie umiem sobie wyobrazic siebie pod nazwiskiem od S bo On Go bardzo nie lubi i wogole inne sprawy tez ida.

CLAUWI u Ciebie po 1,5 doby wypuszczaja a u Nas po 3 niestety, choc z Juniorem wypuscili mnie po 2,5 dobach. A z Rozia jak w Czestochowie rodzilam to po 4dniach. Wiec co szpital to inaczej.

Kurcze malutka chyba tez wkurzona na tatuska bo wierci sie jak nie wiem co :-(
Czekam jeszcze az mi sie pranie skonczy bo musze spodnie sobie wywiesic i moze sie poloze chocby na troche. Lepsze to niz siedzenie i czucie bolesnych kopniakow..

Mialam cos napisac i zapomnialam :-( no nic ide zrobic to moje lozko.

Juz sobie przypomnialam :D
ANNA - Pytalas o ten chinski tescior (czy jakos tak) to wiesz zrobilam przy kazdym dziecku "mozna powiedziec z ciekawosci - bo jakos nie wierze w takie sprawy"
Przy Rozi i Lili wychodzil mi chlopak :hmm:
a przy Juniorze ze syn :-)
No ale jak widac to ten z Gory decyduje co bedzie :-) I tak jest najlepiej.

Jestem jeszcze ja późną porą :)
Dotarła moja paczka z Polski, jutro (znaczy dziś :)) może porobię foty i Wam pokażę, choć już w sumie pokazywałam Wam kiedyś te ciuszki co moja siostra kupiła i te kilka używanych, które dostała od koleżanki. Poza tym Jeremiasz dostał bezrękawnik, śliczną ciepłą kurtkę, jakieś klocki, autko i parę książeczek. No a ja dostałam spodnie i ptasie mleczko, już połowę pięterka wsunęłam :) No i jeszcze parę innych drobiazgów było, ale to już nie będę wszystkiego opisywać :) Ogólnie pudło wielkie, prawie 8 kg, było co oglądać :) Jak ja lubię dostawać takie paczuszki hehe. Teraz czekam na paczkę od mojej mamy z butelkami, laktatorem, prześcieradełkami do łóżeczka i pokrowcami na przewijak. Chyba w przyszłym tygodniu mi ją wyśle. Doszło też to gniazdko do spania dla Mikołajka, przywieźli je Crisowi do pracy w piątek, ale jakoże szliśmy wieczorem na koncert (Cris prosto z pracy), więc zostawił je w biurze, przywiezie je do domu we wtorek. Zrobił dla mnie fotkę:

http://img838.imageshack.us/img838/289/20130315170442.jpg

Co do koncertu to było fajnie, ale jakoś tak krótko. Ci Argentyńczycy to jednak nie wiedzą jak się bawić ;) Zespół zszedł ze sceny, a ci zamiast wywołać na bisa to zaczęli normalnie wychodzić z sali. Na tylu koncertach w życiu byłam i jeszcze czegoś takiego nie uświadczyłam ;) W Krakowie to ten tłum się zawsze tak darł, że nie było rady, każdy zespół wracał, nieraz i na 3 bisy hehe. Eh, nie ma to jak polska publiczność ;) Miejsce miałam siedzące, choć i tak połowę kocertu stałam, z moją kondycją jeszcze nie tak źle :) I taką miałam ochotę na browara, o matko, ale musiałam się zadowolić colą :) Wieczorem jak wracaliśmy to już było dość zimno, a ja lekko ubrana, wytelepało mnie za wszystkie czasy, taka miła odmiana po tych upałach ;) Ogólnie to pogoda teraz bardzo fajna, około 20 stopni w dzień, ale jeszcze ponoć ma być ciepło (w okolicach 30). Tak czy siak to już resztki lata :)

Maryś - Ja też sobie nie wyobrażam, że miałabym zmienić nazwisko, dlatego mam swoje i tak mi dobrze :) Zresztą ślub braliśmy już tutaj, a tu nie ma zwyczaju zmiany nazwiska przez kobietę, dla nich to jak najbardziej naturalne, że zostaje się przy swoim i mi to jak najbardziej odpowiada :) Tak więc ja mam swoje nazwisko, Cris ma swoje, a Jerek ma obydwa, najpierw Crisa, potem moje, ale pisane bez kreski w środku. Mikołaj będzie miał tak samo.

No nic, lecę spać, ale chyba jeszcze przed snem wciągnę parę czekoladek :D
Aaaaa, pytałyście czy mnie ten mój brzuch nie ciągnie do ziemi hehehe. Otóż moje drogie, NIE :) Mimo, że jest większy niż z Jeremiaszem i więcej przytyłam to jest mi lżej niż w pierwszej ciąży, może to już kwestia przyzywczajenia organizmu, nie wiem.
Paaa.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yd72ptga29.png

http://www.suwaczki.com/tickers/o148e6ydkcfqa7tr.png

Hej dziewczyny :* ja dzisiaj totalnie nie w humorze, od rana czuje zdretwiale palce ktore ledwo moge zginac, do tego doszly kolana(!) a jak zobaczylam dwa razy wieksza twarz w lustrze to juz normalnie sie poryczalam :( teraz w miare uplywu czasu jest jak zwykle lepiej, ale co ranek jest gorzej, jestem coraz bardziej spuchnieta ;( wczoraj ledwo dopielam kozaki nosz kur! Konczy sie ten tydzien i ide rodzic, nie ma bata :)
Ania czyli koncert udany, bo lepiej miec niedosyt niz przesyt :D no i chwal sie paczuszka ;)
Marys o to.oryginalnie, ze bedziecie zmieniac dzieciom nazwiska ale dobrze, jesli Wam obojgu bedzie tak lepiej. Ja mam tylko mezowe nazwisko ;) no i Michas oczywiscie to samo, u nas tak tradycyjnie hehe ze nie wyobrazam sobie inaczej ;)
Anna wiesz co sa rozne wetsje kalendarza chinskiego i mi roznie wychodzilo.:D daj link do tego z ktorego Ty korzystalas to.powiem :DD
No nic, milej niedzielki zycze, ja mam nadzieje, ze Kamil nareperuje automobil i pojedziemy do rodzicow..

Cześć mamuśki !!
Wczoraj wróciliśmy o 24 i jeszcze was nadrabiałam bo nie chciało mi się spać ;) ale juz nie pisałam .

Imieniny fajnie , ale na koncu nie wiedziałam już jak leżeć siedzieć itd i co najgorsze tak czekałam na to jedzenie i nie mogłam smaku znaleźć ! Normalnie toż to szok ;) T ładnie troszkę wypił ale pełna kulturka , Kacper wymeczył ciocie zachwycony był ;)

Nocka ok , mogłabym rzec że wyspana , ale o 3 Kacper wył jak do księżyca poszłam pytam co jest a on do mnie" no no no nie wiem " ... Padłam ale zasnęłam z powrotem ;) Od rana Rozi pcha się w dół boli mnie spojenie łonowe niesamowicie , śmieje się do T że nasłuchała się wczoraj tych wrzeszczących głupków i jest ciekawa jak wyglądają :D

Dorcia współczuje Ci mamuśka tych opuchnięć , mi np w żadnej ciąży nic nie pychło ale kości mam szerze i stopy i np kostki przy palcach ze musiałam zdjąć obrączkę bo przez kostkę nie chciała przejść . a paluchy chude jak były . Ale palce i kolana itd tez mi drętwieją i skurcze mnie łapią , ale kupiłam silniejszy magnez i jakby lepiej ;) Trzymaj się mamuśka ! I oby wyjazd do rodziców wypalił !!

Maryś a przeczytałam przeczytałam posta o Lilii ale byłam ciekawa czy w Polce jest to imię uznane bo wiem że jest Liliana i Lilianna ;) Co do S to walnij mu obuchem w łeb , eh Ci faceci żadnej wyobraźni ;/ Co do nazwiska ja tradycjonalistka jak Dorcia mam męża nazwisko i Kacper też no i Rozi też bedzie miała taty;) trochę mi było szkoda bo mam dwie siostry wiec nie bedzie przedłużenia ale wiem że T by czuł sie nie zręcznie zmieniając na moje ;)

Agata pytałaś o swędzenie a wiec mój lekarz w ogóle twierdził że mam za niskią podwyżkę wyników by nazwać to cholestaza ale tabletki zapisał wykupiłam mega drogie były i powiem Ci że przeszło mi po nich swędzenie a drapałam sie już do krwi . także życzę by Ci kochana pomogło !! czapeczki i te spodenki prze boskie moje kolory i gust !:) a kocyk super ! chciałam kupić taki sam bo ciocia ma w sklepie i chyba pojadę jeszcze po niego ;)

Anna mi wg kalendarzy wychodzi najpierw chłopiec potem dziewczynka i wg wróżby z obrączką również a jak robie trzeci raz to w ogóle nie drgnie obrączka wiec chyba na parce się skonczy ;)

Ania super że koncert udany !! Gniazdko jest przsłodkie !! No i czekam na zdjęcia łupów paczkowych ale frajda co ?:) dziwnie się czyta o koncu lata ;) i jak widzę śnieg za oknem to mam ochotę Cię pryztulić że czeka cie zima ;):) No i super że brzuch mimo gabarytów nie daje sie we znaki !!

Clauwi super że zakupy dopięte na ostatni guzik ! zostaje czekać na Dawidka ;)No i dobrze że zakupy Cię nie wymęczyły ;)

No i nie wiem co jeszcze chciałam pisać ;) poluje na karuzele na allegro bo fajna aukcja jest i potem ubieram się i trzeba coś wciągnąć na ruszt ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

pbmarys - chlop sie nie spisal trzeba bylo mu nawtykac by sie uciszyl :)

u nas trzymaja po sn 1,5-2 doby a po cc 3 doby kiedys bylo 3 i 5 :) dobrze ze sie to zmienia

Dorcia - no koncowka nas nie oszczedza :) ja tez juz w buty ledwo sie mieszcze, plaszcza nie dopinam a tu jeszcze sniegi maja przyjsc i nawet do onca marca maja trzymac :/
bedzie dobrze !!!! :)

Malagaa - fajnie ze imprezka udana :)

a aj dzisiaj od rana poprasowalam sobie pizamki do szpitala i wlasnie robie liste co zapakowac do torby hehe :)

zapakuje sie i zabieram sie za obiadek :)

a chwalilam sie sesja walentynkowa??? Dostalam juz fotki po miesiacu hehe i nie pamietam czy Wam pokazywalam :P
skleroza :P
https://plus.google.com/photos/107678915120363694229/albums/5856267169874501585?authkey=CMr-jcHJ75DKcQ

podliczylam cala wyprawke lacznie z tym co położnej muszę dac zamknęłam sie w 4200zł