Skocz do zawartości
Forum

Co spakowac dzieciom na tygodniowy wyjazd?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie ;)

Wyjezdzam wraz z dziecmi na tydzien. I mysle jak spakowac torbe ::):
Nie mam do tego głowy, a czasu coraz mniej - znajac mnie w dniu wyjazdu, bym ich pakowała i jak zwykle bym cos zapomniała.
Juz o sobie tak nie mysle.. Jak o Nich :)

Moze jakies rady na tą aure :36_2_40: i w razie zmiany naglej pogody - bo to roznie bywa... ::):

Potrzeba mi spakowac 2 latke i 10 miesiecznego bąbla.

No i o czym nie zapomniec :)

:23_30_126: Dziekuje za jakies porady!! :23_30_126:

zależy czy jedziesz do rodziny, pensjonatu itp bo u rodziny to ciuchy wpakujesz do pralki, na grzejnik i rano masz suche a w pensjonacie czy hotelu nie zawsze jest taka możliwość zwłaszcza przy dzieciach w pampersach :(
ja bym brała wszystkiego po jednym na jeden dziń dla 2 latka zawsze można w rękach przeprać a dla 10 miesięcznego bąbla dodatkowo więcej takich rzeczy jak body śliniaki czy bluzeczki.
2 latka - jak wieś to wiadomo ciepłe kozaki ale do tego kalosze, nocnik (jeśli zaczęłaś odpieluchowywanie by twoja dotychczasowa praca nie poszła w las), dodatkowy kocyk i poduszkę, swoją łyżeczkę, miseczkę czy tależyk + kubek, conajmniej 2 pary rękawiczek, kredki, malowanki jakieś pierdoły do zabicia czasu w razie "W" (zła pogoda).
10 miesięczny bąbelek - na pewno sanki (ale najpierw dowiedziała bym się czy na miejscu są dostępne bo po co drzewo do lasu targać :D) zabawki grające,
Dla wszystkich witaminy, na pewno leki przeciwgorączkowe, krem do twarzy na mróz, syrop na kaszel, husteczki nawilżające i higieniczne (małe opakowania kieszonkowe-dzieci lubią się brudzić), piłka dmuchana (mało miejsca zajmuje a świetna zabawa na śniegu), lekką małą spacerówkę z dobrym śpiworem, folia na wózek, torba termiczna na butelki i picie, plaster, nr tel pobliskiego szpitala, przychodni, APARAT FOTOGRAFICZNY Z ŁADOWARKĄ :D
To tak na szybko myślałam pewnie jeszcze ze 100 rzeczy bym wypisała :D
AAAAA... jak nie do rodziny to trochę proszku do prania i plynu byś nie musiała body mydłem trzeć w razie awarii :P

Anna :)

Dzieki bardzo Twoja wypowiedz mi sie spodobała. I wiesz utwierdziłas mnie w fakcie :P Ze pewno bym dała rade sama, ale jakos głowy do myslenia nie mam.... ::(:

Prac rzeczy bede miała gdzie, sanki hmm do auta juz sie nie zmieszcza :D to samo wózek, na miejscu bede miec ::): mozna powiedziec ze jedziemy do rodziny ::): wiec mleko,kaszki odpadaja do brania :uff: ale głównie chodzi mi o ubranka, ile pampersow np na dzien.. I wogole ::(:

Corka no raz do pampersa , raz do nocnika robi, ale czasem powie po fakcie. :ehhhhhh:

:23_30_126::23_30_126: