Skocz do zawartości
Forum

Można?! Można!!! Piątek trzynastego - czyli wsparcie dla dziewczyn po przejściach!

cinamoonka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mi rozpierało miednicę, to kilka dni i było po wszystkim (2 albo 3),a czopa nie zauważyłam, bo u mnie się podzielił i odchodził kawałkami...

A tak w ogóle to ja też się witam w piękny weekendowy dzień :D piękne słoneczko :D wiosnę już czuć :D

Upadł jej z kolan kłębek włóczki. Rozwijał się w pośpiechu i uciekał na oślep. Trzymała pocz

Ulala1986
Nietoperek84
Ooooo superowo :) A na jak dlugo przylatujesz??Ja tam mimo wszystko 3mam kciuki żebyś do tego czasu byla zafasolkowana :D Najwyżej poplyniesz na kasę ;)

No leci y na tydzień jak zwykle. Nawet jak zafasolkuje to i tak Polsce bo przyjemniej w pl bede miała usg a nie bede musiała czekać do 12 tygodnia...lekarz na pewno wtedy przepisze jakieś wspomagacze luteine czy podobne, doradzi i uspokoi. Latać mozna bo to za małe zeby ciśnienie oddzialywalo- tak mi lekarz w pl mówił...ze gorzej jak juz dziecko duże wyleczy moze odczuwać. A zawsze moze acard przepisać o tutaj nie dostanę nic!

_Alfa_
Młoda mi przy miednicy się rozpycha, to chyba coś o czym ktoś pisał, Koliberek chyba...

Ojojo alficzku szykujemy sie :smile_move:torba czeka przy drzwiach? :smile_move:

Ula acard jest bez recepty:)
Alfa już blisko.... super:)

http://lagm.lilypie.com/MiF3p1.png http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52006
(*)(*)(*) 25. 12.2008 40 tc

Tak, na dole. Ja bym to opisała tak, że to takie uczucie, jakby mi biodra wypadały z panewek stawowych. No i po prostu czułam rozsuwanie się kości. No, ale każda kobieta jest inna, więc możesz to czuć inaczej, lub u Ciebie może znaczyć coś innego. W każdym razie jak ja to zaczęłam czuć, to zaczęłam się rozwierać.

Upadł jej z kolan kłębek włóczki. Rozwijał się w pośpiechu i uciekał na oślep. Trzymała pocz

moni27
Ulala1986
Nietoperek84
Ooooo superowo :) A na jak dlugo przylatujesz??Ja tam mimo wszystko 3mam kciuki żebyś do tego czasu byla zafasolkowana :D Najwyżej poplyniesz na kasę ;)

No leci y na tydzień jak zwykle. Nawet jak zafasolkuje to i tak Polsce bo przyjemniej w pl bede miała usg a nie bede musiała czekać do 12 tygodnia...lekarz na pewno wtedy przepisze jakieś wspomagacze luteine czy podobne, doradzi i uspokoi. Latać mozna bo to za małe zeby ciśnienie oddzialywalo- tak mi lekarz w pl mówił...ze gorzej jak juz dziecko duże wyleczy moze odczuwać. A zawsze moze acard przepisać o tutaj nie dostanę nic!

_Alfa_
Młoda mi przy miednicy się rozpycha, to chyba coś o czym ktoś pisał, Koliberek chyba...

Ojojo alficzku szykujemy sie :smile_move:torba czeka przy drzwiach? :smile_move:

Taaak? Bo wlasnie kolezanka dostala profilaktyczne bo była w pl na początku. Potem kazali jej przyjmować aspiryne z racji wieku- bo juz 43 lata kobitka miała. A czy acard moze za bardzo rozrzedzic?

Koliberek
Jak mi rozpierało miednicę, to kilka dni i było po wszystkim (2 albo 3),a czopa nie zauważyłam, bo u mnie się podzielił i odchodził kawałkami...

A tak w ogóle to ja też się witam w piękny weekendowy dzień :D piękne słoneczko :D wiosnę już czuć :D

_Alfa_
Ale tak rozpycha się na dole w sensie tak??

Alfa ja cos czuje ze w przyszły weekend bedziemy opijac nowe dziecie na świecie :smile_move:

Ulala1986
moni27
Ulala1986

Taaak? Bo wlasnie kolezanka dostala profilaktyczne bo była w pl na początku. Potem kazali jej przyjmować aspiryne z racji wieku- bo juz 43 lata kobitka miała. A czy acard moze za bardzo rozrzedzic?

Uleńko
napewno jest bez recepty, ja biorę:) Tylko ja mam problemy z krzepliwością... Napewno jest słabszy niż zwykla aspiryna. Napewno rozrzedza krew , bo zawsze jak mialam pobieraną krew to po chwili już nie leciał. A po acardzie dłuższą chwilę musiałam poczekać, żeby przestała mi lecieć...

http://lagm.lilypie.com/MiF3p1.png http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52006
(*)(*)(*) 25. 12.2008 40 tc

Koliberek
Tak, na dole. Ja bym to opisała tak, że to takie uczucie, jakby mi biodra wypadały z panewek stawowych. No i po prostu czułam rozsuwanie się kości. No, ale każda kobieta jest inna, więc możesz to czuć inaczej, lub u Ciebie może znaczyć coś innego. W każdym razie jak ja to zaczęłam czuć, to zaczęłam się rozwierać.

Nie to ja mam wrażenie, że młoda wierci się na dole właśnie w tej okolicy, tzn ewidentnie to czuję tak. No zobaczymy..

Ula jak to napisałaś to się przeraziłam, przecie to za tydzień :sofunny:

Oopsy siemaneczko i tutaj :D

moni27
Ulala1986
moni27

Uleńko
napewno jest bez recepty, ja biorę:) Tylko ja mam problemy z krzepliwością... Napewno jest słabszy niż zwykla aspiryna. Napewno rozrzedza krew , bo zawsze jak mialam pobieraną krew to po chwili już nie leciał. A po acardzie dłuższą chwilę musiałam poczekać, żeby przestała mi lecieć...

Moni tutaj jesteś w będzie,jeśli chodzi o Acard.To dokladnie kwas acetylosalicylowy - to samo co każda inna aspiryna Bayera,Polokard czy Profikar - który jakiś czas temu sama promowalam.
Ulenko raczej nie powinnas sama decydować o tym czy masz go brać czy nie. Mimo ze są to leki OTC - patrze bez recepty nie są to pastylki na zgage. I szczególnie biorąc pod uwagę fakt,ze chcesz się starać o dz idzie powinna to skonsultować z lekarzem :)
No,w końcu ja moglam zablysnac ;)) Moja dzialka- kardiologia ;)

:angel_star:10.01.13

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.
:heart:

_Alfa_
Koliberek

Nie to ja mam wrażenie, że młoda wierci się na dole właśnie w tej okolicy, tzn ewidentnie to czuję tak. No zobaczymy..

Ula jak to napisałaś to się przeraziłam, przecie to za tydzień :sofunny:

Oopsy siemaneczko i tutaj :D

No za tydzień :smile_move: a ty ile chciałas z brzuchem chodzić co :sofunny: koniec tego dobrego :smile_move:

Nietoperek Fiu Fiu Fiu :mylove: moze otworzymy dział profesjonalnych porad :smile_move:
Wiesz kochana, ja teraz jestem Zdolna nawet latać na golasa po dworze jeżeli mi lekarz powie ze dzięki temu odnoszę kolejna ciążę :wink:
Tak sie dowiaduje szczegóły o wszytkim co możliwe bo jak lekarz w pl do którego idę na pewno- karze mi brać acard z racji latania to wiem ze nie bede musiała kupować na zapas bo tu aspiryne mam :36_3_15:

Jestem przedstawicielem medycznym Ulcia - dzialka kardiologii,wiec w razie "w" i moich możliwości sluze pomocą :)
Moja koleżanka mi podpowiedziala ze jak chodzila do gina,to z wielka kartka a na niej z dziesiątka pytań :D Ja juz zaczelam sobie taka listę tworzyć ;) Wczesniej nie pytalam i wyszlo jak wyszlo...
Domyślam się Uleko ze jesteś pelna obaw,ja mam dokladnie to samo. Ale jedno jest pewwne,musi być sprawiedliwość w naturze - teraz los uśmiechnie się do Ciebie na pewno,no i do mnie tez hihihi ;)

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.

P.S.pytanie Uleńko tylko o dawkę jaką Ci zaleci.Ale generalnie kwas acetylosalicylowy nie zależnie pod jaka nazwa jest taki sam,ma to samo dzialanie.Głównie kardioprotekcyjne: przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe.

8 t.c.

Nietoperek84
P.S.pytanie Uleńko tylko o dawkę jaką Ci zaleci.Ale generalnie kwas acetylosalicylowy nie zależnie pod jaka nazwa jest taki sam,ma to samo dzialanie.Głównie kardioprotekcyjne: przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe.

Dziękuje bardzo :smile_move: juz bede wiedziała o tym leku wszytko co trzeba jak sie okaże ze mam brać :36_3_15:

Ja uwielbiam ten film- pokazuje przegięcie z damskiej i męskiej strony :sofunny: