Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

Fens moja chyba czuła że łóżeczko w innym pokoju,ze tam sama bo jak była w tym pokoju co wszyscy to spała bez problemu a jak w tam tym jej pokoju to się darła nawet jak ją kładłam do łóżka normalnego,więc bym musiała tamte łóżeczko przenieś do naszego pokoju ale nie miałam gdzie postawić bo na środku pokoju to nie za bardzo by pasowało więc kupiłam turystyczne stoi na środku pokoju i jest ok młoda śpi w nim w dzień nawet 3 godz ciągiem :)

Witam z rana,
U mnie remont ciąg dalszy :( cieszę się a zarazem zła bo tyle syfu ale już powoli ku końcowi teraz robimy Hani pokój a potem nasz i łazienka do poprawki i koniec.
Jeśli chodzi o święta to w wigilię byłam u mamy,trochę się tam wkurzyłam bo do pilnowania Hani było dziesięciu ja pomagałam mamie i tak ja pilnowali że złapała od psa michę i wylała na siebie trochę wody ale moja genialna bratowa zabrała tą miską i żeby był lepiej chciała jeszcze młodą wziąść na ręce i wylała na nią reszte wody tylko na plecy,myślałam ze mnie szczyści byłam tak zła na nią i na mojego,bo nie rozumiem po co ona ją brała na ręce wystarczyło że miała tą miche a mój
nie miał nic do roboty tylko ją pilnować,ja oczywiśćie nie wziełam nic na zmiane i zamiast odświętnie ubrana latała w bodziakach ale bratowa abym chyba zła nie była też swoja porozbierała do bodziaków.A tak po za tym było fajnie,mój średniak się popłakał bo dostał prezent zajrzał a tam tylko słodycze i płakał bo onnic ciekawego nie dostał,jak przyszliśmy do domu to zaczął sprawdzać czy u nas prezentów nie ma,znaleźli i jak zobaczyli to radość nie z tej ziemi :)

hello dziewczynki :)

plodne bylyscie niesamowicie od wczorajszego wieczora ;)

pata - sliczny brzuszek i sliczna ty :) a naklejki superowe!!! misiek na ksiezycu juz jest moj :D mam takie naklejki na scianach w mieszkaniu, tylko welurowe i sa fantastyczne :) wrzuce wam fotki jutro, to zobaczycie i ocenicie ;)
w pracy mam tak samo :) nasi szefowie to normalnie extra faceci :D

elena - brzucholek jest git i nie przejmuj sie, ze nie rosnie ;) zobaczysz, co bedzie sie teraz dzialo. mis uszatek wlasnie teraz bedzie przybieral najwiecej :)

fens - lozeczko superowe :) ja wczoraj znowu ogladalam i sie w koncu poddalam. za duzo tego. moj a. od 9 stycznia idzie na urlopik, wiec moze oboje cos wybierzemy :)

juz zapomnialam, co jeszcze chcialam komu napisac... moja skleroza ciazowa jest wciaz rozwojowa :D

jesli chodzi o zwolnienie i zus, to wczoraj wlasnie zanioslam swoje do ksiegowej i wiem, ze teraz placi pracodawca, kolejne bede miala od 17 stycznia i to tez mam przyniesc do niej, 33 dni placone jest z firmy, a od 34 dnia zaczyna placic zus i wtedy bede musiala tam dostarczac zwolnienia. w olsztynie zus placi przewaznie w ciagu 7-10 dni od daty otrzymania zwolnienia. to sa info, ktore dostalam od swojej ksiegowej.

nienawidze konca roku i inwentaryzacji... papierowej roboty jest tyle, ze szok!!! i jak niby ja mialabym spokojnie siedziec w domu??? musze tu pomoc, bo bym sobie nie darowala. a szef poszedl mi tak na reke, ze nie mam co narzekac :) jednak sa na swiecie dobrzy szefowie :)

co do spania w lozeczku, moja siostrzenica 5 minut nie wytrzymala w swoim. a smialam sie jak nie wiem co. dziadek z babcia pojechali, lozeczko z wyposazeniem za prawie tysiaca kupili, skrecili, wszystko ulozyli... i na tym sie skonczylo. wnuczka do domu przyjechala i jak ja tam wlozyli, to jakby do piekla ja wsadzili. wrzask byl niemilosierny... hahaha... z reszta do tej pory nie spi sama. w marcu skonczy 6 lat, ma swoj pokoj, mebelki, lozeczko, wszystko sliczne w hello kitty, w jej ulubionym fioletowym kolorze, a jak ma spac, to do mamy leci. jest juz na tyle duza i kumata, ze ostatnio jak sie zapytalam, czemu nie spi sama, to mi powiedziala "skoro od samego poczatku nie spalam nigdy sama, to niby dlaczego mialabym spac tak teraz?" no i wez i dyskutuj z taka... :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/xzsgktb.png http://s2.pierwszezabki.pl/048/0482879f0.png?6080

Witajcie, tak odnośnie tego zus-u bo juz też miałam wczoraj o tym pisać ale jakoś mi wyleciało z głowy, a jak juz poszłam to nadszedł ten temat... bo właśnie ja wczoraj dostałam pierwszą "pensję" z zus-u co mnie bardzo zdziwiło, pierwsze zwolnienie miałam od 30-listopada do 20 grudnia, no i teraz mam kontynuacje a zasiłek mi przyszedł za okres od 5 do 20 grudnia właśnie i to połowa wynagrodzenia i teraz lekko zgupiałam :o_noo: a przecież to i tak jest okres kiedy miał płacić pracodawca prawda?! także nie wiem oco kaman.

poza tym jakaś dziś nie wyspana jestem, zaraz ide zrobić sobię kawkę może mnie troszkę na nogi postawi... póki co życzę miłego dzionka :) :*

Paataa
Witajcie, tak odnośnie tego zus-u bo juz też miałam wczoraj o tym pisać ale jakoś mi wyleciało z głowy, a jak juz poszłam to nadszedł ten temat... bo właśnie ja wczoraj dostałam pierwszą "pensję" z zus-u co mnie bardzo zdziwiło, pierwsze zwolnienie miałam od 30-listopada do 20 grudnia, no i teraz mam kontynuacje a zasiłek mi przyszedł za okres od 5 do 20 grudnia właśnie i to połowa wynagrodzenia i teraz lekko zgupiałam :o_noo: a przecież to i tak jest okres kiedy miał płacić pracodawca prawda?! także nie wiem oco kaman.

poza tym jakaś dziś nie wyspana jestem, zaraz ide zrobić sobię kawkę może mnie troszkę na nogi postawi... póki co życzę miłego dzionka :) :*

to dziwnie jakos zus wyplacil... hmmm...

ja tez dzis jestem z lekka tracona. wszystko przez pogode. koniec grudnia, a tu 8 stopni i deszcz. szaro i ponuro. nic tylko z lozka nie wylazic.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xzsgktb.png http://s2.pierwszezabki.pl/048/0482879f0.png?6080

IWA23
Fens moja chyba czuła że łóżeczko w innym pokoju,ze tam sama bo jak była w tym pokoju co wszyscy to spała bez problemu a jak w tam tym jej pokoju to się darła nawet jak ją kładłam do łóżka normalnego,więc bym musiała tamte łóżeczko przenieś do naszego pokoju ale nie miałam gdzie postawić bo na środku pokoju to nie za bardzo by pasowało więc kupiłam turystyczne stoi na środku pokoju i jest ok młoda śpi w nim w dzień nawet 3 godz ciągiem :)

Witam z rana,
U mnie remont ciąg dalszy :( cieszę się a zarazem zła bo tyle syfu ale już powoli ku końcowi teraz robimy Hani pokój a potem nasz i łazienka do poprawki i koniec.
Jeśli chodzi o święta to w wigilię byłam u mamy,trochę się tam wkurzyłam bo do pilnowania Hani było dziesięciu ja pomagałam mamie i tak ja pilnowali że złapała od psa michę i wylała na siebie trochę wody ale moja genialna bratowa zabrała tą miską i żeby był lepiej chciała jeszcze młodą wziąść na ręce i wylała na nią reszte wody tylko na plecy,myślałam ze mnie szczyści byłam tak zła na nią i na mojego,bo nie rozumiem po co ona ją brała na ręce wystarczyło że miała tą miche a mój
nie miał nic do roboty tylko ją pilnować,ja oczywiśćie nie wziełam nic na zmiane i zamiast odświętnie ubrana latała w bodziakach ale bratowa abym chyba zła nie była też swoja porozbierała do bodziaków.A tak po za tym było fajnie,mój średniak się popłakał bo dostał prezent zajrzał a tam tylko słodycze i płakał bo onnic ciekawego nie dostał,jak przyszliśmy do domu to zaczął sprawdzać czy u nas prezentów nie ma,znaleźli i jak zobaczyli to radość nie z tej ziemi :)

Dzieciom sie zdarza, a co sredniaka to przykro mi, dobrze ze w domu mu sie humor poprawił:)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

Witam!
Moj dziec wyhodowal 3 bakterie w nosie i dzisiaj meilismy isc do lekarza, ale nie bylo miejsc. Pojdziemy jutro. Jeden dzien hodowli wiecej juz nas nie zbawi.

Kwiatuszku sliczny brzucholek! Ale nozki masz jak patyczki!
zazdraszzcam :)

Dziewczyny, mi i w pierwszej i w tej ciazy (2 roznych pracodawcow) zasilek placi firma. Pomniejszaja w DRA zusy o ta moja kwote i sami mi wyplacaja,wiec luuuzik :)
Srednia sie liczy chyba z ostatnich 12 m-cy o ile pamietam. U nas doliczaja premie, wiec zasilek jest zawsze ciut wyzszy.

?Fens sliczne lozeczko :)
Rozmawiaj z Laura od poczatku, bo ja ze swoim nie pogadalam i ma 3 lata i codziennie w nocy do nas przychodzi i z nami spi. Jego tez lozeczko parzylo :)

:36_1_21: ja plan mam taki... hihi zobaczymy jak wejdzie w życie... nie ma opcji spania z nami w łóżku ;) od początku będę przyzwyczajała, wiem, że są dzieci co płaczą i płaczą pewnie bedę razem z nią płakała... mogę tulić nosić i rozpieszczać ciągle ale spanie to spanie ;))) jak nie będzie chciała w łożeczku to będzie spała w wózku ;))) oooo taki mam plan :36_7_8: hahahaha...poza tym przecież Laura będzie śpiochem ogólnie i tam gdzie będzie to będzie grzecznie lulac i tyle hahahahaha:36_1_21: