Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

hej
ale naskrobalyscie od wczoraj :lup:

Mnie dzisiaj znowu dopadly poranne wymioty. Juz prawie 2 tyg. nie mialam, a to znowu :(((

Wona slicznie wygladasz!!!! Tak chudzinka i brzusio piekny!

Elena super wiesci!!! I rewelacja, ze masz taka cudna lekarke. Tak jak piszesz - nie jest latwo o swietnego gina, nawet jesli sie chodzi prywatnie.

Ja tez trafilam na gina z powolania! I place kupe kasy, ale jestem spokojna i ufam mu.
a wczesniej roznie bywalo.

Justa i u Was rewelacyjne wiesci!!! I jaka worcia wystrojona.
Moja gwiazka w 14 tc miala pepowine na ramieniu - jak zolnierz karabin - malo kobiecie. hehe
Ja jestem ogromna fanka imienia Aniela! Jest piekne i tak wlasnie chcialam dac na imie mojej corci, ale tez moj maz krecil nosem. z dwoch pozostalych Iga podoba mi sie bardziej :)

Nadia do 28 tc nie musimy czuc maluszkow regularnie. Wsytarczy, ze sie odwroci w druga strone i juz lipa. Ma jeszcze duzo miejsca. Ja prez 2 dni mlodej nie czulam, a teraz juz jest ok!
Zreszta dzisiejsza wizyta na pewno Cie uspokoi!

_Elena_
Kurcze dziewczyny, czy ja jestem jedyna która nie piła tej glukozy??????

ja tez jeszcze nie pilam, wizyte mam 27.12 i ginka powiedziala ze robienie glukozy w tygodniu po swietach (we wtorek rano bym zrobila i od razu wyniki i na wizyte wieczorem) to glupota bo pewnie by mi cukier wyszedl ze 200.... stweirdzila ze mam czas i zrobie na kolejna wizyte wiec pewnie ok. 13.01.

Termin om i usg 11.11.2015

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidgu1rp57j5hst.png

Nadia_2012
cześć Dziewczyny,
wczoraj pisałam ze u nas wszystko super, dzis już jest inaczej

od wczoraj wieczora praktycznie nie odczuwam ruchów które dotychczas były wieczorem i rano bardzo bardzo nasilone i mocno wyczuwalne
dziś rano po wczorajszym wieczornym "nic" spanikowałam, rozryczałam się sama cichutko nie mogąc się opanować, cały czas serce bije mi jak oszalałec
czy ktoraś z Was miała moze ostatnio coś takiego, weszłam w tc

:ehhhhhh:

SPOKOJNIE jeszcze w tych tygodniach nie musimy czuć codziennie... a przecież mogła się przekręcić i wcale nie musi Cię kopać tak że czujesz ciągle ;)) to jeszcze malusieńka dzidzia...:36_1_11:

Hej,
Ja dziadka mam tylko ze strony taty z którym mam mały kontakt i babcie ze strony ojczyma też mały kontakt.

Justa mam w rodzinie przesłodką Igę ma 4,5roku :)

Ja też mam fajnego gina jak zaszłam w ciąże to pierwsze 3 m-ce brał 100 a potem następne do końca 90,niby facet ale też mogłam na spokojnie porozmawiać doradzić się a jak coś nie był pewny np co do moich leków na astmę w ciąży to posiedział że mną w internecie poszperał,przy cesarce miałam minę wystraszoną i abym wyluzowała opowiadał o sałatce co dzieci w przedszkolu mieli robić (jego wnuczka chodzi z moim synem do pkola do jednej grupy i nawet mój Mati przez pierwsze 2 lata pkola był w niej zakochany :))

agatu1
aaaaaaq
Nadia_2012

a ze zadam głupie moze pytanie-czy jak byłam 6.12 na usg i dziś znowu, a potem pójdę 4.01 to moze to szkodzić maleństwu?

Mi lekarz mowił ze usg nie szkodzi dla maluszka .
Ale ja tak czesto nie robie ze wzgleu na kase . ;/:/ bo chyba tylko u mnie bierze oodzielnie za wizyte a oddzielnie za usg :/

A o której masz wizyte ??? Zobaczysz ze bedzie dobrze . Ale dla świetego spokoju i leszego samopoczucia zrób usg:*:* JA wiem ze bedzie dobrze i czesto jest tak ze maluszek poprostu sobie spi .
Albo wiesz co??? Zjedz czekolady to go może ożywi .... moj wtedy cieszy sie i wariuje na całego :) Powaznie mamy tak po słodkim

ja tez place roznie za wizyty. normalna wizyta bez usg kosztuje 80zl, jak mialam genetyczne dodatkowo to zaplacilam 130zl, a ostatnio jak robila mi pomiary na polowkowym, to zaplacilam 180... dziwnie troche, no ale prywaciarze zarabiaja ;)

olik po slodkim tez wariuje :D

Ja mam wizyty co 3 tygodnie, zawsze mam badanie i usg i zawsze płacę 100 zł ;) za połówkowe nic nie zapłaciłam bo mi zrobił w szpitalu u siebie :36_7_8:

_Elena_
Dziewczynki kochane dzięki że czekałyście :*

Ja już po wizycie, kurcze no, na razie ciągle same pozytywne wieści, aż wierzyć się nie chce :mis: Synuś cały i zdrowy, rozwija się super, jak zaczęła robić usg to się obudził i zaczął połykać wody płodowe! Normalnie wcinał na całego, byliśmy w szoku że tak widać otwieranie paszczy hihi a po chwili szok - zaczął ziewać!!! I gin uchwyciła to i zrobiła zdjątko :) Jutro pokaże Wam jeśli chcecie jak to śmiesznie wyszło :D Mówiła, że baaaardzo rzadko to się zdarza także tym bardziej miło :) Maluszek waży 505g :) A ja przytyłam kolejne 1,7kg :alajjj:Ginka mówi że jest naprawdę super, ale ja tam wiem że jem za dużo taki mam apetyt :D Aaa pytałam o te twardnienia brzucha, na początku wizyty jak zwykle zbadała szyjkę i jest wszystko dobrze, więc stwierdziła że są to skórcze przepowiadajace Braxtona-Hicksa (i jeśli z szyjką jest ok), to są one jak najbardziej normalne i zaczynają się ok 20tc więc by się zgadzało... Podsumowując, jesteśmy bardzooo szczęśliwi :smile_jump::angel1::36_3_15::36_1_11:

Gratulacje, super wieści ! I co do ziewnięcia to świetnie rozumiem, bo naszą Fasolkę musiała pani doktor do badania obudzić i też nam pięknie pokazała zieeeeeeeew... Śmiechu co niemiara! :hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbnvcqgefcfuwb8.png

_Elena_

ELENKA ja tez jeszcze nie piłam, najlepiej to robić jak nie ma żadnych sygnałów wczesniej tak pomiędzy 24-28 tc z naciskiem na 28 ;))) ja idę w przyszłym tygodniu bo mam wizytę 22.12 ;) to chcę wyniki.... ja nie wiem jak to zniosę...nienawidzę pić takich ulepków choć słodycze tonami jem ;)) np ten PRENALEN to masakra dla mnie taki słodki a tylko łyche pije a nie szklane mega... teraz przy tym katarze nawet nie mam czucia ale do wtorku może przejdzie bo tak chce iść.
Idę dziś do internisty bo mnie coś trafi z tym katarem i gardłem...chce żeby mnie posłuchał w płuckach... dmuchnę sobie na zimne :36_2_15:
mój Paweł dziś pierwszy raz od operacji sam autem pojechał... bo ja nawet oczami smarkam i kicham jak opętana... szybę w aucie bym zapluła :hahaha:

justazg
no dziewczyny już jestem!!!!! byliśmy u lekarza, jesteśmy o 100 euro biedniejsi, ale za to o ile bogatsi duchowo :-)))
nasze kochane dziecko dalej jest dziewczynką, ale za to jaką piękną i zdrową! najlepsze jest to że oglądaliśmy ją w 4 d, a pępowinę było widać na jej szyi jak korale! Taka mała a już się dla Nas wystroiła :-))))) Nasza piękna bez biżuterii waży 570 gram i mierzy 18 cm, bez nóg! A mam nadzieję że nogi będzie miała po mnie :-)
Ano jeszcze łożysko idzie w górę, niby już 3 cm od dołu, ale gin stwierdził że dalej samo już pójdzie w górę i nie ma się co przejmować!
Powiedział że jednak trzeba przesunąć trochę termin, bo normalne obliczenia biorą pod uwagę cykle 28 dniowe, a ja mam 33-36 dni, także biorąc też pod uwagę wymiary małej to termin mam na Wielkanoc!!!! także już zajączek wielkanocny jest!!!! zresztą ostatnio mi w szpitalu też przesunęli, ale nie powiedzieli dlaczego! Wszystko więc jak w najlepszym porządku, mamy nawet płytkę nagraną z małą, więc sama radość! Co do imion: mi to najbardziej się podoba Anielka ( wiem że stare, ale już mąż stanowczo powiedział NIE ) także zastanawiam się nad Igusią lub Emilką! jak obstawiacie????
oh jaka jestem szczęśliwa....

Justa gratulacje! Super, będzie śliczna wystrojona pani zajączkowa na Wielkanoc jak nic :)

_Elena_
wona26
_Elena_

Ja jeszcze też nie piłam. W pierwszej ciąży robiłam w 27t.c.:36_1_1: Teraz też tak pewnie będzie.

Dzięki za odp:)
Ja jestem teraz w 23tc, na następną wizytę mam krew, mocz i przeciwciała zrobić (mamy konflikt) ale o glukozie nic :( Czy ją robi każdy czy tylko jak wyniki na to wskazują?

to nie tak ELENKA nie musi każdy... jest ona wszystkim zalecana ogólnie ale zależy jaki lekarz... jak nie masz wskazań to są tacy co nie zlecają ... ale większość kaze robić i nie ma znaczenia jak ci wychodzi glukoza z krwi normalnie... ja mam zawsze niską a lekarz wszystkim zleca swoim panią ;)) moje koleżanki jednak nie robiły wszystkie... to tak jak z toxo hiv... ile lekarzy tyle opini że trzeba, nie trzeba ;) tendencja jest zeby robić ;) ja mam takie nastawienie, że jak sa badania, nie bolą, a jak coś to moga pomóc to je robię :36_2_15:

justazg
dzień dobry!!!! Dla mnie nie jest taki dobry, jak mógłby być!!!! No i głowa to by szalała w środku ze szczęścia, a ciało odmawia posłuszeństwa!

Młoda rozumiem Cię doskonale, leci mi z nosa masakrycznie, oddychać nie mogę, przez to w nocy się budziłam bo jak zaczynałam oddychać przez gardło to i gardło czułam! Dalej się kuruje, mam nadzieję że mi przejdzie! Mieliśmy jutro jechać do hurtowni polskiej na zakupy, ale chyba daruje sobie! Mężuś dostanie listę i niech się wykazuje !!!
Głowa mnie też boli, dobrze że paracetamol można brać to może mi przejdzie!!! Aż dziw że pęcherz jeszcze się trzyma, bo wczoraj nogi mi zmarzły a po kilku godzinach są takie efekty!

Iwona ale ładny brzusio, teraz widzę że termin to mam do Ciebie zbliżony! Super wyglądasz, widać że tylko w brzuch kilogramy idą!!! Ja też mężowi pozostawiłam wybór imienia: Iga lub Emilka! Ale On to szybko raczej wybierze!

Elena nic się nie stresuj! Ale Ci się udało z ginką, to jak mała wygrana w lotka, taki dobry lekarz! Sama piszesz że jest super, więc pewnie nie potrzebujesz tych badań na glikoze jeszcze..... Żeby Cię uspokoić dodam że ja też nic nie piłam, a tutaj to nawet nie wiem czy będę....

moje zdanie to... IGA IGUNIA IŚKA-MIŚKA IGULINA... znam jedną IŚKĘ MIŚKĘ pracujemy razem... świetna dziewczyna ;))):36_1_11:

Nadia_2012
aaaaaaq
Nadia_2012

a ze zadam głupie moze pytanie-czy jak byłam 6.12 na usg i dziś znowu, a potem pójdę 4.01 to moze to szkodzić maleństwu?

Mi lekarz mowił ze usg nie szkodzi dla maluszka .
Ale ja tak czesto nie robie ze wzgleu na kase . ;/:/ bo chyba tylko u mnie bierze oodzielnie za wizyte a oddzielnie za usg :/

A o której masz wizyte ??? Zobaczysz ze bedzie dobrze . Ale dla świetego spokoju i leszego samopoczucia zrób usg:*:* JA wiem ze bedzie dobrze i czesto jest tak ze maluszek poprostu sobie spi .
Albo wiesz co??? Zjedz czekolady to go może ożywi .... moj wtedy cieszy sie i wariuje na całego :) Powaznie mamy tak po słodkim

wizyta o 15,30 pójde raczej bo chyba zwarjuje

te ruchy o 21 i ok 7 rano były tak intensywne że brzuch mi sie cały ruchał a wczoraj wieczorem nic zupelnie i dzis rano wyczekiwalam i dokladnie nic, teraz czuje jakies bulgotanie tylko to tez w jelitkach moze mi się przewracać, strasznie się wystraszyłąm ale staram sie nie panikować, choć serce wali mi jak oszalałe

spróbuje też z tą czekoladką,
a tak w ogóle przytyłam 7kg i moim zdaniem jest dobrze i mowie to ostatnio lekarzowi, powiedziałam też że w pierwszej ciązy przytyłam ok 20kg a ten jak na mnie nie spojrzał i powaznym głosem "proszę nie jeść w ogóle słodkiego oraz owoców tych słodkich, jabłka, banany, warzywa jeść" na szczescie apetytu nie mam na słodkie ale on mnie tym tekstem zaskoczył bo myslalam ze powie ze nie źle się trzymam, no ale w sumie to polowa ciąży wiec moge dobić do 20kg znowu :(

Kochana, pewnie że idź dla spokojności, ale to faktycznie norma, że jeszcze można nie czuć ruchów codziennie - od 28 tc trzeba mierzyć, czy są regularnie. Będzie dobrze!
A usg na pewno nie zaszkodzi, spokojna głowa; miałam na początku ciąży co tydzień, bo nie było wiadomo, czy z maleństwem będzie ok i też świrowałam, ale argumenty lekarzy mnie przekonały - sprzęty teraz są już najwyższej jakości, a samo badani trwa bardzo króciutko, więc nie ma się co martwić! :big_whoo:

Dziewczyny, na następnej wizycie ginka powiedziala, że porozmawiamy też o krwi pępowinowej - no i chciałam Was mądre kobitki spytać, co sądzicie o jej przechowywaniu...?
Trochę mam mieszane uczucia, u nas to jednak jeszcze malo rozpropagowane i są tylko prywatne banki tej krwi, nie wiem na ile to rzeczywiście dobra sprawa, a na ile dodatkowy interes dla tej kliniki...

jestem dziwczynki, weszlam do gabinetu troszke pozniej niz powinnam a potem musialam jeszcze czekac bo pani mi zle dane wpisala na karcie z badania.
otoz chlop jak dąb, zdrowy, wymiarowy , nawet buzie pokazal.
Tylko lekarz mnie zmartwil bo mam pepowine dwunaczyniowa, a moja kolezanka miala to samo 5 miesiecy temu i dostala bezwzgledne skierowanie na cc. lekarz jej powiedzial ze dziecko z taka pepowina moze sie udusic przy porodzie ;/ dostalam rez reklamowke z jakimis gazdzetami w szpitalu.
w poniedzialek mam wizyte u gin ciekawa jestem co mi powie, zdazylam juz poszperac troszke po inetrenecie i sie wystraszyłam, wiecej nie czytam.doczytalam ze w tym przypadku zaleca sie głownie spanie na lewym boku i juz wszystko rozumiem.
pozatym bylam z biustonoszem i nic nie kupilam, nie ma nic co by nie odciskalo mnie tak pod biustem a kupic drugi taki sam bez sensu.

p.s moja dzidzia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

elciasloneczko
jestem dziwczynki, weszlam do gabinetu troszke pozniej niz powinnam a potem musialam jeszcze czekac bo pani mi zle dane wpisala na karcie z badania.
Tylko lekarz mnie zmartwil bo mam pepowine dwunaczyniowa, a moja kolezanka miala to samo 5 miesiecy temu i dostala bezwzgledne skierowanie na cc. lekarz jej powiedzial ze dziecko z taka pepowina moze sie udusic przy porodzie ;/ dostalam rez reklamowke z jakimis gazdzetami w szpitalu.
w poniedzialek mam wizyte u gin ciekawa jestem co mi powie, zdazylam juz poszperac troszke po inetrenecie i sie wystraszyłam, wiecej nie czytam.doczytalam ze w tym przypadku zaleca sie głownie spanie na lewym boku i juz wszystko rozumiem.
pozatym bylam z biustonoszem i nic nie kupilam, nie ma nic co by nie odciskalo mnie tak pod biustem a kupic drugi taki sam bez sensu.

p.s moja dzidzia

Dzidzia jak malowana! I jaki fajniutki nosek ! :smile:

mikaqx
elciasloneczko

p.s moja dzidzia

Dzidzia jak malowana! I jaki fajniutki nosek ! :smile:

nosek po mamusi zadarty ma :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

Hej dziewczynki :-)
Ja to się jeszcze za brzuch trzymam bo tak się uśmiałam z moim M że oboje ryczeliśmy a ja prawie się posikałam... I udławiłam prawie obiadem ha,ha A teraz to brzuch trochę czuje i małego, pewno był w szoku ha,ha Chciałam dokręcić klapę od kibelka bo coś się poluzowało, mój grał, więc myślę, to tylko śrubkę dokręcić (Zosia samosia) i ok. Niestety coś wyleciało, więc usiłowałam całą konstrukcję jakoś zamocować, coś mi nie pasowało... (jak się później okazało poprzedni właściciel odwrotnie założył uszczeleczkę i dlatego z jednej strony było obluzowane) ale do rzeczy ha,ha "Jakoś"-słowo klucz-to założyłam nie wchodząc w szczegóły-przyznaję, dalej latało i mówię mojemu żeby ostrożnie bo swojemu talentowi w tym przypadku nie ufam, przyjął inf. Nałożyłam obiad, mój poszedł do kibelka, po chwili słyszę rumor ha,ha Pewna była że spadł ha,ha Masakra, już ten widok miałam przed oczami ha,ha otwieram drzwi a mój z tępą, zdziwioną miną stoi wpatrzony w klapę która kawałek poleciała od kibelka jak ją zamykał... I zamurowało go ha,ha ""No nieźle się trochę rusza, klapa mnie zaatakowała" skwitował jak głos odzyskał ha,ha Naprawił po tym jak oboje płakaliśmy, dosłownie... :hahaha:
Fen ja dodaję PRENALEN do letniej herbatki, bo inaczej cały dzień mi się czosnkiem odbija blee :leeee:

elciasloneczko

p.s moja dzidzia
Najważniejsze że maluch zdrowy, będzie dobrze :-) Bardzo dobrze że masz już zapowiedzianą cesarkę i że ta pępowina (bardzo rzadka) wyszła na badaniu. Akurat ze trzy dni temu rozmawiałam przez tel z kumpelą z Liceum, też miała wykrytą taką pępowinę, z tym że decyzja o cc zapadła w trakcie porodu dopiero, jak z maluszkiem się zaczęło źle dziać. Wszystko dobrze się skończyło, jak każda z nas będziesz musiała zwracać uwagę na ruchy dziecka coraz baczniej im bliżej porodu.