Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

ml0da19
Witajcie!!!!

Żyć zyje ale co to za zycie... po ciezkim weekendzie troche spokoju. ale tylko troche. nie mam prawie zadnego prezentu (wlasciwie wiem tylko jeden jaki kupie - tesciom mikrofale). My z mezem sobie w tym roku zadnych wypasnych prezentow nie robimy bo raz ze w przyszlym roku mamy duzo wydatkow, a dwa ze chcemy sobie kupic porzadny tv do salonu wiec ktorys tysiac pojdzie w sina dal....
nie mam pomyslu na ubranie choinki - ja chcialabym bialo-srebrna a moj takiej nie chce bo niby ze taka zimna....

o swietach nawet nie chce myslec bo juz dostaje gesiej skorki...:-((((
tesciu od tygodnia chodzi i mowi: aaa, zrobi sie z 3 salatki, aaa upiecze sie z 3-5 ciast, aaaa zrobi sie krokiety, pierogi, uszka, postne golabki, ryby na kilka sposobow, roznego rodzaju miesa, rolady itp.....
tylko ha ha ha ha jest jeden maly ZONK!!!!!!!!!!!! ja co prawda siedze w domu ale tesciowa napierd... w robocie od 6 do 16 i w soboty do 14 (a jest krawcowa na akord tak wiec za darmo wyplaty nie dostaje) wiec po robocie jest padnieta a o urlopie na swieta moze zapomniec.... a ja tych potraw (i w ogole jakichkolwiek) nie potrafie (i nawet nie wiem czy chce - pokaz raz ze potrafisz to juz zawsze bedzie trzeba robic) przygotowac. ale ze tesciu juz od 20.12 jest na urlopie to inna sprawa, ale on palcem nie ruszy. i juz mielismy MALE!!!!!!!!!!!!!!! starcie!!!!!!!!!! bo jak juz wielokrotnie pisalam nic sie niestety (no moze poza balaganem) samo NIE ZROBI SIE!!!:36_2_16:
ale to rozmowa h.... z butem, on jest nauczony do wladzy patriachalnej i tak jak pan wladzca postanowi to tak ma byc i juz.... i jak zwykle ja jestem najgorsza, len i obibok bo paru rzeczy mi nie chce zrobic w kuchni. a moje narzekania na kregoslup wynikaja z tego ze siedze w domu i nic nie robie, bo jakbym codziennie umyla podlogi, okna i potrzepala dywany to napewno byloby mi lepiej.... a tak moje narzekania biora sie tak naprawde z braku roboty, ot i co....

sorry ze taki dluuuugasny post ale musialam sie wyzalic. moj A.tez stara sie pomagac i mnie i mamie (caly weekend robil za zmywarke) ale ja takich ludzi jak moj tesciu nie trawie. ja bylam wychowana w domu na partnerskich zasadach i teraz mnie to mierzi jak widze relacje tesciow....

Młoda współczuje tescia ;/

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

agatu1
dzien dobry!!! :)

mloda, nie przejmuj sie tesciem. mi tez o swietach nie chce sie myslec. w domu mam ciche dni, olik dokucza w nocy, dzis od 3ej juz nie spie, kregoslup mnie napitala tak, ze najchetniej bym sie na podlodze polozyla, a tu w pracy do 18ej trza siedziec...

jakies ciezkie dni mamy chyba :( na narzekanie nam sie zebralo. ale dobrze, ze mamy do kogo ponarzekac. a generalnie to trza myslec pozytywnie, bo dzieciuchy czuja nasze nastroje, no i w sumie w koncu wszystko wroci kiedys do normy :D grunt to pozytywne myslenie :D

dobrze ewa, ze sie odezwalas, bo juz mialam cie dzis smsem atakowac :D

Agatu ten kregosłup to nawet moja meczarnia, nioe moge stac dłuzej niz 20 minut;/ ostatnio tez za duzo nie robie w domu bo złapałam lenia., dzisiaj mam zrobic zupe i nie za bardzo mi sie chce a nie dostarlam jeszcze na poczte ;/

Magda, gruby to Ty chyba masz włos na głowie!
Slicznie wyglądasz! ja też mam leżeć ale ile można! szczególnie teraz przed swietami... eh.. tyle roboty w domu. moj co prawda wzial wiekszosc na siebie, ale przeciez nie kaze mu szafek w kuchni sprzatac bo mi poprzeklada wszystko, a ja z powodu ciazy juz dawno tam nie sprzatalam... ale wszystko powoli robie i z umiarem... trzy razy wiecej czasu mi to zajmuje ale coz... dzisiaj znowu pierniki pieklam :) jakos mi sie spodobalo to pieczenie no i trzeba sie przy tym meczyc :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5e6uz939rs.png

agatu1
ja nosilam przed ciaza rozmiar 38/40. do tej pory kupuje takie spodnie na allegro i jest wszystko ok :) ja w biodrach i udach w ogole nie przybralam i to pewnie dlatego :)
na ostatniej wizycie ginka odradzila mi noszenie takich jeansow i od tamtej pory raz je mialam na tylu. chodze w getrach i tunikach :)

A czemu? Może chodzi o takie mocno dopasowane? Ja mam takie luźniejsze i fajno mi się w nich śmiga. Przed ciążą nosiłam 38, teraz w zasadzie też bo w biodrach to normalnie w "stare" spodenki wchodzę, ale już w pasie problem. Getry też mam i śmigam w nich po domu :-) albo w dresikach takich bez gumki w pasie

magda_79 wyglądasz przepięknie!!! :princess_l:
Sukienka i rajstopki także super!!!
Orsay to zresztą jeden z moich ulubionych sklepów skąd mam najwięcej ubrań,
także ciążowych (tzn. nie typowo, ale pasują super)!!!
Magdziu i dziękuje za jutro.... :*

agatu1
7 kg noworodek urodzony na Zaspie w Gdańsku - Fakt.pl

ku pocieszeniu ;))))

O jejkuuuuuuuuuuuu masakraaaaaaaaaa, oby moje takie nie było i Wasze też nie :36_11_23:

http://s4.suwaczek.com/201204121762.png
http://slubowisko.pl/suwaczek/2010-06-12/nasz-slub-odbyl-sie.png
http://s2.pierwszezabki.pl/049/0492279c0.png?937

Monia,Magda piękne z Was kobietki:DA Ty magda gdzie masz za dużo bo ja nic nie widzę a wzrok mam bardzo dobry!

Ja też mam jakiegoś doła pewnie przez to,że nie mogę chodzić na spacery coś porobić w domku. Wychodzę jak muszę z małą do klubu i do lekarza:( ale po domku chodze trochę bo przy Nadii nie idzie leżeć cały dzień. Za 2h mam usg połówkowe może to mi poprawi humor:D Zapytam lekarza o tą moją nieszczęsną szyjkę co on sądzi na ten temat,może mnie uspkoi...A tak Was cały czas czytam tylko pisać mi się nie chce:lol: Przyznaje bez bicia. Wieczorkiem zdam relacje.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-50827.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-58829.png

Kasandra00001
dziewczyny macie może jakieś fajne wierszyki na kartki z okazji Bożego Narodznia? ale nie takie oklepane.. tylko jakieś nietypowe? Wypisuję kartki i potrzebuję jakiś fajnych ...

Niech te święta będą białe,
upominki doskonałe,
kulinaria lekkie w smaku,
a w kieliszku łyk koniaku,.
Zyczę szczęścia i uśmiechu
a w sylwestra tańca grzechu!

Idą święta,widać gości-wydłub z karpia wszystkie ości.
Powyjadaj z barszczu uszy.
A gdy zabraknie suszy,siądź wygodnie z flachą wina i obejrzyj dziś Kevina.

By wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało,
byście zawsze byli zdrowi,by problemy były z głowy,
by się wiodło znakomicie,by wesołe było życie.

Śniegu po nerki,wesołej pasterki,
prezentów moc,miłości co noc,
pysznego bigosu,gwiazdki z kosmosu i udanego skoku do nowego roku !

No to tyle co mogę ci zaproponować :)

Dzieki dziewczyny za miłe słowa! Serio! Az mi lezka sie w oku zakrecila.
Moje kilogramy dodatkowe ida prosto w uda, dlatego pod sukienka ich nie widac. hehe

Wona czekamy na relacje. sama jestem ciekawa co Ci gn powie.

KAssandra ja nic w domu nie robie oprocz odkurzania. Rano leze i zbieram sily na popoludnie z młodym. Dzisiaj tylko tak poszalalam i pobiegalam po sklepach. Jutro znowu bede gnic w łozku.
JA sie przyznam, ze u mnie maz wszystko pucuje, tak bylo przed ciaza i teraz tez tak jest. Chodzi mi wlasnie o mycie kuchni, lazienki czy okien :)

Ja tez juz wariuje z tymi rozmiarami spodni.
Elena obyc tego rozmiaru 40 nie trafila jak ja. Tak mi sie rozciagnely, ze teraz z tylka zjezdzaja, a 38 niby ok, ale na dole w brzuchu mnie cisna jak siedze, wiec troche to niekomfortowe. I tez mam wlasnie z H&M.

Wrr... właśnie wyszedł fachowiec od pieca, odpalił na szczęście więc niby jest ok, ale to tylko kwestia czasu aż padnie i hmm ok. 3 tyś nie nasze. Dobrze że są awaryjne oszczędności, choć można byłoby je lepiej wydać. Piec (c.o. dwufunkcyjny) ma już 8 latek i ponoć najgorszy model, my używamy go drugi rok i cóż, życie... 36_2_16: Nic nie trwa wiecznie.

monia współczuje ztym piecem ;/ fakt te pieniadze mozna by wydac duzo lepiej.
Iwa sliczny wierszyk. Własnie zakupilam liste sprawunków na pierniki :) zrobie z polowy porcji . tylko jak to potem upiec bo nie mam zadnej blaszki ;/
A pozatym wyslalam zaproszenia i musze wam powiedziec ze jest mi mega przykro bo moja siostra powiedziala ze nie rzyjedzie na moje wesele bo my nie robimy imprezy a u niej na imprezie bylismy. i ze tak sie nie robi ;/
kazdy wtraca swoje 3 grosze i mam juz powoli tego dosc;/ coraz czesciej mi przykro,
Czemu ludzie nie potrafia zrozumiec ze nie kazda panna mloda marzy o wielkiej imprezie czy nawet skromnej?? i to ze twoj przyszly maz prowadzi firme nie oznacza ze spimy na pieniadzach. ech załamka

_Elena_
IWA23
elenka on może być po prostu długi a wage wiadomo liczy się z wielkości maluszka im większy maluszek większa waga :)

Iwa dziękuję, masz rację, z tym że jak byłam ostatnio na usg to gin mierząc te poszczególne części zrobiła taki wykaz i go mi wydrukowała i wyszło tak:

Tygodnie ciąży:
wg om 17 i 6 dni
wg usg 19 i 3 dni

BDP (wymiar dwuciemieniowy) WSKAZUJĄCE NA 20 i 4 dni
AC (obwód brzuszka) NA 18 I 6 DNI
FL (długość kości udowej) NA 18 I 5 DNI

Z TEGO WYNIKA 285G A NORMY TO (180-254)

Dobra, już nic nie piszę bo zaczynam świrować przed jutrzejszą wizytą jak zwykle :what:

ELENKA ale nie patrz na te tygodnie z wymiarów ;) tylko OM się trzymaj zawsze... ja z usg teraz połówkowego to też wg brzuszka to mam 26 tc!!!! a wszystkie inne wymiary też minimum tydzień do przodu.... to nie jest istotne, termin jeden tylko i od niego wszystko liczą czy będzie wcześniak czy nie ... nawet ja urodzisz dużo przed terminem i załapie się jako wcześniak to tylko z OM sie trzymają, nawet jakby był dzidziuś duży :36_1_21:

elciasloneczko
Iwa sliczny wierszyk. Własnie zakupilam liste sprawunków na pierniki :) zrobie z polowy porcji . tylko jak to potem upiec bo nie mam zadnej blaszki ;/
A pozatym wyslalam zaproszenia i musze wam powiedziec ze jest mi mega przykro bo moja siostra powiedziala ze nie rzyjedzie na moje wesele bo my nie robimy imprezy a u niej na imprezie bylismy. i ze tak sie nie robi ;/
kazdy wtraca swoje 3 grosze i mam juz powoli tego dosc;/ coraz czesciej mi przykro,
Czemu ludzie nie potrafia zrozumiec ze nie kazda panna mloda marzy o wielkiej imprezie czy nawet skromnej?? i to ze twoj przyszly maz prowadzi firme nie oznacza ze spimy na pieniadzach. ech załamka

elcia współczuję siostry... przecież co za różnica czy z imprezą czy bez. nie to jest w tym najważniejsze, widzę że ludzie chyba inne wartości przedkładają nad te ważniejsze... u mnie kilka osób się obraziło że ich nie zaprosiliśmy, ale mój np. nie utrzymywał z kuzynami od lat kontaktu to po co ma ich zapraszać na wesele? No i ciocia i wujek od mojego nie przyjechali bo ich córek nie zaprosiliśmy, których mój widział jak był mały!! zaprosiliśmy tych którzy byli nam bliscy a Ci szopkę nam zrobili... do teraz się nie odzywają co niektórzy. Wielka obraza majestatu. Tym bardziej potwierdzają to, że nie powinno ich być na naszym weselu, skoro nie mają tyle zrozumienia i nie cieszą się z tego że my mamy siebie. Co za ludzie..
Moi bliscy znajomi jak sie pobierali też nas nie zaprosili, bo mieli i tak już dużo gości. I jakoś nie robiłam z tego problemu... i nadal jestem z nimi blisko. Cieszę się ich szczęściem i tyle... i nawet ich na nasze wesele zaprosiliśmy (nasze było później).
Niektórzy ludzie potrafią wkurzyć nieźle i sprawić że nam cały ślub bokiem wychodzi i zaczynamy się przejmować zamiast nim cieszyć...
Ale Ty się nie przejmuj, i tak najważniejsze że Wy będziecie rodziną, bo to ona jest i będzie dla Ciebie najważniejsza na całe przyszłe życie!

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5e6uz939rs.png

Kasandra00001
elciasloneczko

elcia współczuję siostry... przecież co za różnica czy z imprezą czy bez. nie to jest w tym najważniejsze, widzę że ludzie chyba inne wartości przedkładają nad te ważniejsze... u mnie kilka osób się obraziło że ich nie zaprosiliśmy, ale mój np. nie utrzymywał z kuzynami od lat kontaktu to po co ma ich zapraszać na wesele? No i ciocia i wujek od mojego nie przyjechali bo ich córek nie zaprosiliśmy, których mój widział jak był mały!! zaprosiliśmy tych którzy byli nam bliscy a Ci szopkę nam zrobili... do teraz się nie odzywają co niektórzy. Wielka obraza majestatu. Tym bardziej potwierdzają to, że nie powinno ich być na naszym weselu, skoro nie mają tyle zrozumienia i nie cieszą się z tego że my mamy siebie. Co za ludzie..
Moi bliscy znajomi jak sie pobierali też nas nie zaprosili, bo mieli i tak już dużo gości. I jakoś nie robiłam z tego problemu... i nadal jestem z nimi blisko. Cieszę się ich szczęściem i tyle... i nawet ich na nasze wesele zaprosiliśmy (nasze było później).
Niektórzy ludzie potrafią wkurzyć nieźle i sprawić że nam cały ślub bokiem wychodzi i zaczynamy się przejmować zamiast nim cieszyć...
Ale Ty się nie przejmuj, i tak najważniejsze że Wy będziecie rodziną, bo to ona jest i będzie dla Ciebie najważniejsza na całe przyszłe życie!

Dziekuje ci za te serdeczne słowa.
Fakt uważam ze ten dzien jest dla mnie i mojego narzeczonego i nie bede robic nic po publike;/ ale teraz to sie zalamałam, wlasna siostra??
heh moze lepiej pojde cos zmotac w kuchni np. ciasto na pierogi i napale w piecu do kapieli zeby zajac mysli.
mnie moj sasiad ukchany nie zaprosil na wesele bo mial juz duzo gosci i zrozumialam , dalej z nim utrzymuje kontakt, wielu znajomych i z rodziny tez mnie nie zaprosilo i nie obrazilam sie na nikogo. sa rzeczy wazne i wazniejsze przeciez.

elciasloneczko

ELCIA wiem, że to przykre ale staraj się tym nie przejmować ;) to jej później będzie bardzo głupio, że wygaduje takie farmazony , a Ty sobie rób swoje plany i nikim się nie sugeruj... TY masz być najważniejsza i najszczęśliwsza w ten dzień...

ml0da19
Witajcie!!!!

Żyć zyje ale co to za zycie... po ciezkim weekendzie troche spokoju. ale tylko troche. nie mam prawie zadnego prezentu (wlasciwie wiem tylko jeden jaki kupie - tesciom mikrofale). My z mezem sobie w tym roku zadnych wypasnych prezentow nie robimy bo raz ze w przyszlym roku mamy duzo wydatkow, a dwa ze chcemy sobie kupic porzadny tv do salonu wiec ktorys tysiac pojdzie w sina dal....
nie mam pomyslu na ubranie choinki - ja chcialabym bialo-srebrna a moj takiej nie chce bo niby ze taka zimna....

o swietach nawet nie chce myslec bo juz dostaje gesiej skorki...:-((((
tesciu od tygodnia chodzi i mowi: aaa, zrobi sie z 3 salatki, aaa upiecze sie z 3-5 ciast, aaaa zrobi sie krokiety, pierogi, uszka, postne golabki, ryby na kilka sposobow, roznego rodzaju miesa, rolady itp.....
tylko ha ha ha ha jest jeden maly ZONK!!!!!!!!!!!! ja co prawda siedze w domu ale tesciowa napierd... w robocie od 6 do 16 i w soboty do 14 (a jest krawcowa na akord tak wiec za darmo wyplaty nie dostaje) wiec po robocie jest padnieta a o urlopie na swieta moze zapomniec.... a ja tych potraw (i w ogole jakichkolwiek) nie potrafie (i nawet nie wiem czy chce - pokaz raz ze potrafisz to juz zawsze bedzie trzeba robic) przygotowac. ale ze tesciu juz od 20.12 jest na urlopie to inna sprawa, ale on palcem nie ruszy. i juz mielismy MALE!!!!!!!!!!!!!!! starcie!!!!!!!!!! bo jak juz wielokrotnie pisalam nic sie niestety (no moze poza balaganem) samo NIE ZROBI SIE!!!:36_2_16:
ale to rozmowa h.... z butem, on jest nauczony do wladzy patriachalnej i tak jak pan wladzca postanowi to tak ma byc i juz.... i jak zwykle ja jestem najgorsza, len i obibok bo paru rzeczy mi nie chce zrobic w kuchni. a moje narzekania na kregoslup wynikaja z tego ze siedze w domu i nic nie robie, bo jakbym codziennie umyla podlogi, okna i potrzepala dywany to napewno byloby mi lepiej.... a tak moje narzekania biora sie tak naprawde z braku roboty, ot i co....

sorry ze taki dluuuugasny post ale musialam sie wyzalic. moj A.tez stara sie pomagac i mnie i mamie (caly weekend robil za zmywarke) ale ja takich ludzi jak moj tesciu nie trawie. ja bylam wychowana w domu na partnerskich zasadach i teraz mnie to mierzi jak widze relacje tesciow....

Ech - nie wiem co ci powiedzieć, jedyne wiej z tego domu kobietko:) czemu tak w ogóle mieszkacie, a ze sie kobietę w ciaży nie rozumie, jeju to pałą w łeb mu...i tyle

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnio4pe4904wit.png