Skocz do zawartości
Forum

Ciąża 3 miesiące po porodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Iwa stringi pierwsza klasa :D
Jadzik też uważam ze zwycięscy mają nieciekawe zdjęcia, widać tylko dziecko pod parasolem i nic poza tym, a u Was są nawet krówki:) Gratuluję zajęcia trzeciego miejsca, taki kosz to fajna sprawa, tanie nie są a zazwyczaj pieniążki przeznacza się na coś innego a nie na takie gadżety :)

Emiliai Lena dwa kradzieje a zarazem źródła energii :11_9_16:

Jednak dostanę tylko kosz piknikowy, bo inne mamy czepiały się, że niektóre osoby dostały po dwie nagrody, a w regulaminie jest napisane, że tak nie może być, w zamian za domek dostanę zestaw 6 kaszek, tylko szkoda, że Oliwka ich nie lubi... Może późniek polubi i będą na zaś ::):

Czy Wasze dzieciaczki teżsą ostatnio tak senne??? Bo Oliwka w taką pogodę (na zmianę upały i deszcz) śpi trzy razy po godzine przynajmniej, raz dwie godziny... Praktycznie po dwóch godzinach od ostatnije drzemki jest już śpiąca... Niby mam więcej czasu dla siebie, ale jakoś tego nie odczuwam :Oczko: Czasem ją przetrzymuje, to mnij śpi, ale za to szybciej zasypia, praktycznie pada przy cycu, albo głaskana po pupce :D

Gość solange63

Freedom moja corka robi dokladnie tak samo; pierwsza drzemka (w okolicach 9.30) maksymalnie godzinka, a druga, o 14.00 nawet 3,5 godziny.

Noemi ostatnio swiruje i budzi sie w nocy; wczoraj zaczela spiewac o 23.30 i tak jej zeszlo do 1.30. dzis bylo lepiej, bo zaczela dopiero o 4.00. pospiewala pol godziny i spala dalej :Padnięty:

Moja tak do 8 m-ca spała 2 razy po 3 godz. a teraz jeden raz i max 45/60min masakra jakaś :)
Solange nieźle śpiewaczka ci rośnie i wie kiedy śpiewać w nocy bo ją najlepiej słychać jest cisza i nikt ją nie zagłusza:)

Solange w Polsce jest podobnie :/. Coś ostatnio pusto się tu zrobiło. Może zapodam temacik :) Moja Emilia ostatnio nie przepada za jedzonkiem ze słoiczków. Byliśmy na badaniach krwi i okazało się, że ma mało żelaza. Musze wprowadzić więcej mięska. Dziś zrobiłam jej obiadek: pierś kurczaka, brokuł, marchewka i trochę natki pietruszki. Powiem wam ze po zmiksowaniu to mnie samej smakuje:D Zobaczymy czy będzie jej smakowało, narazie śpi już od 10.00 ale nie dziwie się jej bo pogoda i wstała o 5.00 - tatusia obudziła do pracy bo zaspał :D. W związku z tematem jedzonka macie jakieś fajne pomysły na obiadki itp.??? Koleżanka mi poradziła żebym dawała szpinak z żółtkiem, ziemniaczkiem, marchewką i masełkiem bo ma dużo żelaza. A lekarka powiedziała ze będzie mogła za miesiąc jeść jajeczniczkę ( z bułeczką zrobioną) :)

Emiliai Lena dwa kradzieje a zarazem źródła energii :11_9_16:

Gość solange63

Moja Emi tez woli domowe obiadki niz ze sloiczkow ::): Jesli mala lubi to mozesz jej podawac Sinlac, zawiera duze dawki zelaza. Ja ostatnio mieszalam Sinlac z obiadkiem; gotowalam jej ziemniaki z marchewa i kalafiorem i dodawalam do tego przygotowana kaszke.

Freedom u mnie pogoda taka sama się zrobiła słoneczko ale wietrznie.
Ja młodej już gotuję zupy ale dość długo kupowałam bo mi się nie chciało gotować co drugi dzień,ale teraz wekuję i mam spokój na tydz.a gotuję przeważnie to samo warzywa,mięso,ziemniaki,czasami ryżu dosypię czasami kaszy albo zamiast ziemniaków dam makaron.

Freedom- zrobiłam sobie wolne od kompa ::): Było mi potrzebne. Mozesz dawać małej do picie napar z pokrzywy (jedna saszetka na cały galnek wody), bo ma dużo żelaza, a do kaszki rozgotowaną suszoną morelę i zmiksowaną z kaszką (ja robię ze zwykła jaglaną gotowaną przez godzinę).

U mnie woda przez te deszcze się tak podniosła, że był stan prawie powodziowy, kilka domów zalało::(: Ja mieszkam przy rzece, ale wysoko.