Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

jane ja na początku też liczyłam i nic nie dawało mówienie koleżanek, że liczenie niczego nie zmieni... Sama musiałam do tego dość z czasem. Minęło sporo cykli nim przestałam żyć z kalendarzem w jednej ręce i testem w drugiej. Spokojnie - wszystko przyjdzie z czasem i u Ciebie ::):

Inkaaa
jane ja na początku też liczyłam i nic nie dawało mówienie koleżanek, że liczenie niczego nie zmieni... Sama musiałam do tego dość z czasem. Minęło sporo cykli nim przestałam żyć z kalendarzem w jednej ręce i testem w drugiej. Spokojnie - wszystko przyjdzie z czasem i u Ciebie ::):

No to jasne że każda z nas ma swoje metody:) póki co stwierdziłam, że jeszcze spróbuję policzyć. I według obliczeń i testu owulacyjnego jutro mam owulacje:))
Trzymajcie kciuki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32042

jane
Inkaaa

No to jasne że każda z nas ma swoje metody:) póki co stwierdziłam, że jeszcze spróbuję policzyć. I według obliczeń i testu owulacyjnego jutro mam owulacje:))
Trzymajcie kciuki

jane kciuki zaciśnięte ::): pewnie, że każda ma swoje metody i sposoby, jeżeli Ci to pomaga, to dlaczego z tego nie skorzystać ::):

Hej dzisiaj od rana bolał mnie lewy jajnik kuł a potem coraz słabiej pobolewał. Nigdy mnie tak często w cyklu nie bolał. Tylko w jeden dzień jak miałam owulację. Stąd mnie to zastanawia. Rano mierzyłam temperaturę 36,9 i tak od kilku dni. Jutro powinnam dostać okres albo w niedziele ale temperatura już powinna spaść. Od kilku dni bierze mnie zmęczenie co najmniej 3 razy w ciągu dnia. Byłam kupić test jutro z rana będę robić. Myślicie, że jest szansa?

Zaczęliśmy starania dopiero teraz ale cały czas mam myśli że będę miała problemy z zajściem w ciążę i nie potrafię nad tym zapanować :(. Mąż mi mówi że powinnam być spokojniejsza i nie myśleć o tym, ale ja jakoś nie potrafię. Tak strasznie chciałabym już teraz nosić w sobie maleństwo.
Jedyna różnica pomiędzy objawami na @ a moim aktualnym samopoczuciem to taki ból piersi że sama nie mogę ich dotknąć. Wcześniej nigdy tak nie miałam.

Dzień dobry w sobotni poranek! ::): właśnie szykuję się do wyjścia na uczelnie :Szok: mam zajęcia od 9 do 19:15, a później idę na spacer po wrocławskim rynku :D :lol:

ulala
Zaczęliśmy starania dopiero teraz ale cały czas mam myśli że będę miała problemy z zajściem w ciążę i nie potrafię nad tym zapanować :(. Mąż mi mówi że powinnam być spokojniejsza i nie myśleć o tym, ale ja jakoś nie potrafię. Tak strasznie chciałabym już teraz nosić w sobie maleństwo.
Jedyna różnica pomiędzy objawami na @ a moim aktualnym samopoczuciem to taki ból piersi że sama nie mogę ich dotknąć. Wcześniej nigdy tak nie miałam.

ulala jak bardzo chce się zajść w ciążę, to doszukuje się w każdym objawie, że się udało... Ja przez 16 cykli szukałam najmniejszego objawu, że się udało i 16 razy byłam bardzo rozczarowana jak przychodziła @... tak więc czasami lepiej nie doszukiwać się objawów bo później rozczarowanie bardziej boli. Trzymam za Ciebie oczywiście kciuki ::):
martynka tak jak napisała Oopsy - my nie jesteśmy w stanie przewidzieć czy się udało :Psoty: nie mamy jeszcze daru przewidywania :lol:
Lecę szykować się. Miłego dnia kochane :love:

No niestety tak jest że jak się czegoś tak bardzo wyczekuję to nie można się pozbyć nadziei, że może akurat tym razem się udało... Ja nawet jak dostałam okres to sobie myślałam, że jeszcze mogę być w ciąży bo przecież to się zdarza:)

Teraz pewnie też tak jak Ulala do samego @ będę sobie szukać objawów że tym razem się udało.

Martynka jak test??

Miłego dnia :lol:

Hej wstałam 0 7 i jeszcze zmierzyłam temperature miałam 36,9 dzisiaj 31 dc. Na teście jedna kreska. Położyłam się dalej spać a na teście była druga słaba kreska. Ale ten wynik już się nie liczy prawda?
Czuję, że ten cykl może mi się wydłużyć przez 3 dniowe przeziębienie, ale byłaby wtedy szansa jeszcze tego 21 dc.. Pozostaje mi czekać..

a mnie sie wydaje martynkaaa ze trafiłas :D lec ty od poniedziałku rano na betahcg z krwi. Nigdy chocby nie wiem ile test lezał nie miałam drugiej kreski przy braku ciazy! A pierwsza ciaze wlasnie tak pokazał przy niskim betahcg. Ze zrobiłak siku wykapałam sie i dopiero pojawiła sie krecha! Pierwsza krecha jest zawsze blada bo beta na poczatku bardzo niska jest. Kup dzisiaj jakis z tych dokładniejszych testow i drozszych. Clearblue np. On ma wynik po dwoch minutach i jest dosyc dokładny. W poniedzialek na krew. To kusztuje około trzydziestu zł. Nie chce cie nakrecac ale wydaje mi sie ze trafiłas :D

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09k5wmt7c62.png

Madzialsaka mi takie fluidki dzidziusiowe bardzo są potrzebne więc dziękuję. Jak się czujesz w roli mamy.Synuś grzeczny czy dokazuje???
Martynka ja tak miałam w 1 ciąży coś mnie tknęło i z kubła test wyciągnęłam i też jak kreski wcześniej nie było tak się pokazała ale bladziusieńka. Zrób za 2 dni test i powinno być wszystko jasne :36_1_1:

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

maartynka
No właśnie wiem wiem po jakim czasie się ta druga słaba pokazała.. ;D
Ale test następny kupię za dwa dni i zrobię. Piersi nie mam czułych ani wrażliwych, ale ja nigdy nie miałam tak nawet przed okresem. Dzisiaj miałam kilka razy takie ostre kucie w jednej piersi.. Za kilka dni wszystko powinno być już jasne :)

Nie chcę zapeszyć ale już Ci zazdroszczę. Też mi się wydaję że masz bardzo duże szanse tym razem:)
Ja muszę czekać jeszcze dwa tygodnie. Już jestem zdenerwowana a dopiero wczoraj miałam owulację.

maartynka
No właśnie wiem wiem po jakim czasie się ta druga słaba pokazała.. ;D
Ale test następny kupię za dwa dni i zrobię. Piersi nie mam czułych ani wrażliwych, ale ja nigdy nie miałam tak nawet przed okresem. Dzisiaj miałam kilka razy takie ostre kucie w jednej piersi.. Za kilka dni wszystko powinno być już jasne :)

a lec dziewczyno w poniedziałek na krew! Ale powtorze. Nigdy mi sie nie zdarzyło zeby na ktorymkolwiek tescie pojawił sie chocby slad kreski bez ciazy a czasem i caly dzien w laziecne lezały. Slabiutka kreseczke juz tak z dwadziescia minut po czasie zobaczyłam w pierwszej ciazy przy betahcg gdzies 60chyba. Czyli niskie stezenie.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09k5wmt7c62.png