Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość starletka

antalis
O jeny to moj przy nim to noworodek :P

spokojnie ;) ma czas :)

tutaj niektóra maluszki już stawiają swoje pierwsze kroczki

a moja Natalka pierwszy raz samodzielnie usiadła mając uwaga 14 miesięcy...
raczkować i chodzić nauczyła się w ciągu tygodnia mając 15 miesięcy :Śmiech:
a ile mnie to stresu kosztowało czy wszystko z nią w porządku skoro nie potrafi usiąść sama..... :Histeria:
po doświadczeniach z nią wiem że każde dziecko inaczej się rozwija...

Gość Olimpijka

witajcie
Wspolczuje tych nocek....

straetka- kochana jestes :) wczoraj posaiedzialam duzej z racji zapowiadajacego sie wspolnego popoludnia i teraz tylko kilka telefonow do zrobienia i od lunchu razem z A mamy wolne :) jesli pogoda sie nie pogorszy a jest chlodniej i pochmurniej niz dotychczas to na plaze albo do foty sie wybierzemy :)

K8i-szybkiego powrotu do nas :)

Antalis- ma dzieciak czas :) jak juz starletka napisala.....mozna zaczac pozniej a intensywniej :)

Milego dnia .....ja zabieram sie do sim locków :)

Gość starletka

Olimpijka
witajcie
Wspolczuje tych nocek....

straetka- kochana jestes :) wczoraj posaiedzialam duzej z racji zapowiadajacego sie wspolnego popoludnia i teraz tylko kilka telefonow do zrobienia i od lunchu razem z A mamy wolne :) jesli pogoda sie nie pogorszy a jest chlodniej i pochmurniej niz dotychczas to na plaze albo do foty sie wybierzemy :)

K8i-szybkiego powrotu do nas :)

Antalis- ma dzieciak czas :) jak juz starletka napisala.....mozna zaczac pozniej a intensywniej :)

Milego dnia .....ja zabieram sie do sim locków :)

mmmmmmmmmmmmmm plaża :D pozazdrościć :)
u nas pochmurno ale ciepło

Dzień dobry

Ja też niewyspana ale nie przez młodą tylko przez zarwany wczorajszy wieczór z M.
Tak nam się dobrze gadało że poszliśmy spać o 2:00 a M dzisiaj na 6:00 do pracy:Niespodzianka::Uśmiech:

JUSTYNA Współczuję nocnych pobudek, mam nadzieję że jak najszybciej się skończą:Całus:
ANTALIS Tak jak pisze Starletka, każde dziecko rozwija się inaczej i nie ma co się zamartwiać jeżeli jest zdrowe:Uśmiech:
ANIOŁEK Współczuję poranka z młotem:Histeria:
OLIMPIA Mam nadzieję że jednak do foty pójdziecie, uwielbiam fotki stamtąd :Podziw::Uśmiech::Całus:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708194565.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070310060114.png

http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_8898396.png

a dzisiejsza nocka to juz naprawde fatalna byla.... spalam moze ze 3 godziny w sumie.. a przede mna caly dzien pracy a pozniej zakupy..
jutro kolezanka organizuje "baby shower party" czyli przyjecie dla przyszlej mamy, same dziewczyny.. no i trza prezent kupic, a ze nie znam plci dziecka to ubranka odpadaja.. jakies pomysly??

Gość starletka

martusia
a dzisiejsza nocka to juz naprawde fatalna byla.... spalam moze ze 3 godziny w sumie.. a przede mna caly dzien pracy a pozniej zakupy..
jutro kolezanka organizuje "baby shower party" czyli przyjecie dla przyszlej mamy, same dziewczyny.. no i trza prezent kupic, a ze nie znam plci dziecka to ubranka odpadaja.. jakies pomysly??

jest dużo uniwersalnych ubranek :)

po za tym można kupić jakąś zabaweczkę

ja byłam zadowolona z pieluch i chusteczek - bardzo praktyczne :)

Gość Olimpijka

martusia

jesli wiesz czy potrzbuje cos na start w sensie, lezaczek,wanienka,przewijak albo wspolnie z innymi hustawka,nosidelko itp :) Mozesz równiez na pamiatke kupic piekną srebrna ramke na zdjecie....olimpia dostala taka jak rowniez taka co w srodku jest miejsce na wielkie zdjecie a wokolo tego zdjecia mniejsze na kazdy miesiac zycia :)

Możesz rownież dac voucher na zdjecia rodzinne lub na odcisk rączki czy nózki w brown thomasie np :)IMPRINTS

Gość Olimpijka

martusia
dzis po pracy pojde do Mothercare i moze cos tam znajde. myslalam o chuscie do noszenia niemowlat w jakims uniwersalnym kolorze ale nie wiem czy maja....

u nas w cork maja to pewnie i w dublinie bedzie :) skoro tam sie wybierasz to kupisz cos fajnego :) ja uwielbiam ten sklep :)
Powodzenia

dziewczyny musze w koncu odstawic bartka od piersi.. az mi sie nie chce wierzyc ze on ma prawie 8 miesiecy i jeszcze cyca..
jakby ktos pare miesiecy temu powiedzial mi ze bede tak dlugo karmic to nie uwierzylabym. no ale on nie chce pic z butli i gryzie wszystkie smoczki od butelek a kubek to dla niego zabawka..
juz pomalu trace nadzieje... a cyce nizej i nizej... buuuu :Płacz::Męki:

A ja bym sie z checia zamienila-karmilam malego tylko 14 dni i tesknie za tym uczuciem :(
Pewnie karmiac od poczatku cycem tez bym miala dosc.
Podobno dziala smarowanie piersi np cytryna - dziecko nie bedzie chcialo jesc i wtedy jak bedzie glodne to w koncu skusi sie na butle ( czasem zamacza sie smoczek w glukozie bo dzieci lubia slodkie i latwiej toleruja butle ) .Troszke sie przemeczysz ale efekty Cie zadowola :)

Martusiu a moze maly juz sie do cyca w nocy przyzwyczail ?Nam lekarka mowila ze jak w wieku 7-8 miesiecy nauczymy malca ze jak plazce w nocy to bierzemy go na rece to mamy nocki z glowy do 2 roku zycia :Histeria: Z poczatku bylo ciezko ale warto sie przemeczyc.U nas juz lepiej z tym ze mlody idzie spac ok 18-19 i wstaje o 5 rano :Uśmiech: A i na poczatku dawalismy na noc viburcol.

Szczęsliwa mama

hej:)
odezwałam sie i zniknełam bo okazało sie ze musze z mężem wyjechac na 3 dni...i tak zrobilismy ponad 3000km, wróciłam padnieta, ale wszystko sie udało i mężuś kupil mi i dzieciom autko zebyśmy byly zmotoryzowane a nie uzależnione od niego :) a i podczas wyjazdu schudłam dobre 2 kilo hura :) oby tak zostało a nawet jeszcze zmalało o jakies 5 ;)
a wy tu tyle napisałyscie....ja nie nadążam....
Aniołek postaram sie juz nie znikac ;) no i kawaler Ci rosnie ze ho ho :)
Olimpijka widzialam sliczne foteczki :) a portret rewelacja :)
inka super foteczki z placu zabaw :)
madalenka 3mam kciuki za plany mieszkaniowe :)
musze uciekac...

http://b2.lilypie.com/zuhrp1/.png

http://b5.lilypie.com/D07ep1/.png

tusiaczku myślę że ze spaniem w nocy będzie ciężko :) ja już zauważyłam że kacper bardzie potrzebuje się przytulić niż jeść w nocy... twój bartuś tak nie robi...???
uważam że jeśli mój mały czorcik je ok 19 150 ml kaszki gęstej to o 24 nie powinien być głodny... a jednak budzi się i mnie szuka i potem ok. 5 rano też...

oki idę się szykowac do pracy

antalis nie znikaj też już... :Oczko:

dla Alusi wieki buziaczke i tylanka na kolejny miesiączek :Całus::Całus::Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7je6ydopwft2b3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd9zs70fzs.png
jesteśmy ze sob

Gość starletka

Alu wszystkiego dobrego

ależ mam dzień.... Dominik jest tak marudny i płaczliwy że nie mogę nic zrobić jestem dzisiaj ze wszystkim w plecy

do tego Natala która też ma swoje za pazurkami :Histeria:

mam nadzieję że mi teraz mały zaśnie a ja będę mogła skończyć gotowanie....