Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Kwietniowe mamusie 2011

Madzia86

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martynka86

Witam Was Mamusie.

U nas nocki w sumie takie sobie, Majka wstala dzis o 23 i zasnela po 24 -jak Nigdy! Po czym rano wstała przed 6 ;]
dziąsła CHYBA zmienily wyglad zrobily sie takie szersze... także może to i ząbki, kataru już nie ma, wlozylam jej rozcięty czosnek do lóżeczka, i posmarowałam Majci nozdrza mascią majerankową i katar zniknął :)
W niedziele Chrzciny, nie mogę się już doczekać, Babcia Basia kupiła Msajci sliczny komplecik :)
Miala byc tez rodzina O. tj. prababcie Majki ale oczywiscie WUJEK nie moze ich zawiesc to one juz nie przyjadą. A ja wychodzę z założenia, że jak ktoś CHCE to może. Tyle.
Trudno ich strata, a niech żałują, oni nie wiedzą jak Moja rodzina sie bawi na imprezkach rodzinnych :D
No i Chrzestną bedzie moja bardzo dobra kolezanka (siostra nie może bo jest w ciąży), i mój przyjaciel :)

Dzisiaj przyjezdza moja tesciowa i zostaje do jutra, a O. ma dzis nocke;/

Uciekam na drożdżówkę i herbatkę, Miłego Dnia! :))

Gość kaaarolina

Martynka mysle ze to ząbki, tak wlasnie wygladaja spuchniete dziasla robia sie jakby szersze:) i mimo tego ze zebow moze nie byc jeszcze dluuugo to dziecko marudzi.

u nas nocki tez takie sobie, co z tego ze Adas budzi sie dopiero po 4 na mleko...najlepiej od tej godziny by juz nie spal, jak uda mi sie go uspic to wstaje po 5 i koniec:/

Gość kaaarolina

Adas tez tak reaguje na wszystko co sie swieci a najbardziej wyswietlacz telefonu:)

moje dziecko ma juz swoją ulubione dwie bajki na BabyTv:D heh myslalam ze to za wczesnie a jednak, lubi tam jeszcze jedna piosenke - az piszczy i skacze jak leci, jak tylko sie konczy i zaczyna sie inna bajka to sie obraca i bawi dalej:)

Czesc dziewczyny! Tu zoombie z mega bolem glowy:/
Kiedy wyjda te zebiska?! Maya marudzi niemilosiernie i na wszystko, co jest nie po jej mysli, czyli wiekszosc praktycznie, reaguje placzem....Wczoraj plakala, bez przerwy, od 20 do 22.30. Nie wiem, czy to placzem mozna nazwac....Krzyczala raczej. Byla cala mokra, w koncu zasnela i az sie zanosila przez sen. Biedna jest i my rowniez. Teraz zaczely czopki pomagac, ale nie cche jej dawac za czesto.
W dzien na szczescie idzie spac od 10, do 12-13, wiec mam czas na ogarniecie siebie i chaty, bo jak sie obudzi to wszedzie jej pelno:) Wedruje po chacie i zaczela sobie wstawac na chwiejne nogi, wiec musz uwazac, zeby nie upadla. Z lozeczka sobie plac zrobila plac zabaw-przestawia kamerke, grzebie przy karuzeli i projektorze....Takze jest wesolo.
Marze o jednym dniu odpoczynku. Tylko ja, sofa i relaks....Moze za pare lat:)
No i moje dziecko skonczylo 7 miechow. Niezle ten czas leci.
Martynka! Oby chrzciny poszly z planem. Wstaw nam pozniej fotki.
Karol! Moja Maya ma swoja ulubiona reklame. Moge wtedy do niej mowic, pstrykac-nie dziala. Siedzi jak zahipnotyzowana i gapi sie w tv:) Ale telefon jest numerem 1 na jej liscie.
Edytka! Co u Ciebie?
Moskala! Jak tam konkurs na najlepsza fotke z wakacji? Widzialam na fb.
Anja! Niestety takie realia w Polsce....Biurokracja na maksa. Mi to sie slabo robi, jak mam cokolwiek zalatwiac w Polsce, bo wiem, ze bez przygod sie nie obejdzie....
Podziwiam wszystkie mamy, ktore maja wiecej, niz jedno dziecko! Chyle glowe....To jakas szkola przetrwania normalnie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgio4pkfzojjd0.png http://s2.pierwszezabki.pl/043/0431769b0.png?7245

Dołączam do grona niewyspanych. Nie dość, że się źle czułam wczoraj i zasnąć nie mogłam to jeszcze Zuzia wstała po czwartej i ani mysli zasnąć. Poszła spac dopiero po 9, to kimnęłam się razem z nią :D

Krowka wszystkiego najlepszego dla Majeczki :flower2:

Martynka udanych chrzcin :D

Zuzia tez interesuje sie moim telefonem, jak tylko rozmawiam to mi wyrywa :D Właśnie zamierzam wymienić na Samsunga Solid, bo jak ty co mam kilka razy rzuci to sie pewnie niebawem rozpadnie stary grat :D

Gość kaaarolina

Krowka Adas tez lazi i lize buty...wcześniej lizal panele ale chyba mu sie znudziło:) w ogóle robi wszystko to co nie powinien a ja już tez powoli nie nadazam...relaks...sofa...kurde ja tez chce!!!:)
Marzen@ ja wstaje od kilku dni po 5....porażka heh

marzen@ dobrze, że chociaż zdrzemnęłaś się po 9. Zupełnie nie mam pojęcia, czemu te dzieci tak wcześnie wstają...kiedyś, jak Olka była mniejsza i jak się obudziała z rana, to patrzyłam na nią i zamykałam oczy i ona też tak robiła, ale to już się skończyła...teraz, jak widzi, że zamykam oczy, to zaczyna się irytować i domagać zainteresowania...

Hej Kochane!!!

Jestem, jestem :) nie było nas bo byliśmy na długi weekend u D. babci :) pierwszy raz widziała małą i zachwycona :) a babcia ma już 92 lata i trzyma się super, ona to miała dopiero bo miała aż dwanaścioro dzieci tak średnio co trzy lata :D podziwiam...

U nas dobrze, Marika nocki teraz znowu przesypia całe :) budzi się między 6 a 7 zazwyczaj... także nie narzekam :)
Dzisiaj pierwszy raz wstała w łóżeczku sama :D piszczy niemiłosiernie i gaworzy często z tego gaworzenia wychodzi "tata" :) przez dzień też raczej grzeczna, na spacerach w szczególności...

Krowka ucaluj Mayę od cioci na te skończone 7 miesięcy :)

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/IjrCr93.jpghttp://lb1f.lilypie.com/IjrCp2.png

http://davf.daisypath.com/HPFOp2.png
http://s2.pierwszezabki.pl/043/043082990.png

wow, Edytka, dwanaścioro dzieci urodzić i wychować to jest naprawde coś.

Margeritka Zuzia jak sie obudzi to ja moge oczy zamykać, ale i tak ciągnie mnie za nos, albo łapki mi do oczu wsadza, więc nie pośpię :D
Potem nadrabiam w dzień jak się uda, więc wieczorem nie chce mi się spać i hulam po necie. No to pobudka znowu przed świtem, znów jestem nieprzytomna itd, błędne koło normalnie, heh

Gość Martynka86

Hej :)

Edytko nieźle... a my tu narzekamy na jedynaki hehehe :D

U nas w miare, Majka szaleje ale już nie tak jak wcześniej, częściej marudzi.

Moja EKS tesciowa juz pojechala do domu, O. był wczoraj na nocce, wiec my siedzialysmy i rozmawialismy, oczywiscie bez wypytywania mnie dlaczego po co i prowokowania mnie się nie obeszło, ale DAŁAM RADĘ, ze stoickim spokojem odpowiadalam jej na niektóre pytania :)
Oczywiscie dalam jasno do zrozumienia, że dyskutować o relacjach miedzy mna a O. z nia nie będę i na szczęście dała spokój :)

O. zaskoczony, że ją ugościłam i zaczął mi dziękować, a ja w szoku, bo on chyba naprawde mnie nie zna i uważa za samo zło - szkoda.

Uciekam wypić kawkę, dopóki Majusia śpi :)