Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Kwietniowe mamusie 2011

Madzia86

Rekomendowane odpowiedzi

Madzia nie tylko Ty:) już kilka razy miałam zamiar dać Adasiowi ale on póki co nie interesuje sie samodzielnym jedzeniem, jak go karmie lyzeczke a staram sie to robić często, nawet 3 razy dziennie to Adas zasysa jedzenie z lyzeczki rzadko kiedy ładnie otworzy buzie...

Edytka ja bym sie nie przejmowala mała ruchliwoscia Mariki, mam koleżankę która ma wczesniaczka z 35 tc i tez jest bardzo spokojny, Adas już siedział i pelzal a Oliver nadal leżał na brzuchu i sie bawił a jest starszy o miesiąc dopiero niedawno zaczął raczkowac ale nadal jest bardzo spokojniutki i grzeczny w przeciwieństwie do mojego diabła który ciagle musi cos mieć w ręku walić czymś w cokolwiek i obracać sie non stop na szystko patrzyc itd nie mam przez to chwili spokoju! A teraz jego ulubiona zabawa jest stawanie przy wszystkim i nie ma zmiluj...ciagle muszę przy nim siedzieć.

Margeritka jakbym słyszała opis Adasia:) mały spał jakieś 7 km...potem sie obudził dostał deserek dopchalam go jeszcze bananem i postanowilysmy z koleżanka ze wracamy, mały jakieś 2km ładnie jechał i sobie patrzył na drzewka Ale jak tylko drzewka sie skończyły to zaczął sie ryk:) a tu jeszcze 5 km zostało i to do centrum do autobusu! W autobusie ciąg dalszy koncertu po kilku minutach które były dla mnie wiecznoscia zwolnilo sie miejsce i wzięłam go na kolana zeby zajął sie wygladaniem przez okno - na szczęście pomogło:) nie wiem co mnie bardziej zmeczylo ten płacz czy te kilometry hehe

Moskala Sto lat dla Szymonka :flower2:

Ja tez daje Zuzi czasem chlebek do pogryzienia, ale jestem cały czas przy niej i pilnuje żeby się nie zadławiła. Poza tym jednak rzadko to robię bo w tym chlebie to nie wiadomo co jest, z czego to pieczone, więc lepiej niech tej chemii za dużo nie zjada :D

Edytka Zuzia tez się nie turla - ona akurat nie lubi. Jak ją położę na brzuchu to przekręci się na plecy i wtedy jest ok. Ale jak jest na pleckach to "wariuje" - przekręca się na boki, kręci się wokół własnej osi itp.
Poza tym dużo "gada" i "śpiewa"

No a do tego jest "wymagająca" - jak mnie nie ma w pobliżu to od razu się denerwuje. Najlepiej by jej pasowało, żeby mama się z nią turlała, tuliła, wygłupiała :D Taki model towarzyski mi się trafił :D

Marzena@ Marika też się obraca i wygina we wszystkie strony :D piszczy niemiłosiernie i gaworzy :) śmieją się że ma taki mocny głos po teściowej bo to rodowita góralka :D

U nas na spacerach jest spokojnie... :) całe szczęście, chociaż teraz jak pracuję to mało z nią jeżdżę, bo teściowa ją zabiera codziennie :)
Dzisiaj byliśmy na zakupach i pierwszy raz wsadziłam ją do wózka na zakupy :) zadowolona była bardzo, do wszystkiego wyciągała rączki :D

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/IjrCr93.jpghttp://lb1f.lilypie.com/IjrCp2.png

http://davf.daisypath.com/HPFOp2.png
http://s2.pierwszezabki.pl/043/043082990.png

hej!

Margeritka Adas tyle wazy ze nie dalabym razy dlugo go poniesc trzymajac go jedna reka a druga pchajac wozek...no i niestety musze jezdzic z wyjcem:)

u nas dzis nocka super, mały obudzil sie o 4.15 - swieto lasu normalnie:) wypil mleko i spal do po 6:) w szoku bylam az nie moglam zasnac z wrazenia hehe

Marzen@ Adas tez jest "wymagajacy" :) musze byc obok niego bo jak nie to ryk...teraz jak raczkuje to jak ide do lazienki to juz sam za mna leci hehe

w ogole to moj syn jakos dziwnie raczkuje bo jedna noge ma zgieta w kolanie - tak jak normalnie przy raczkowaniu a druga wyprostowana tak jakby chcial wstawac....dzis S stwierdzil ze moze cos z nim nie tak....

Margeritka tak, Adas na poczatku pełzał do tyłu, pozniej nauczyl sie do przodu i dopiero po jakims dosyc dluzszym czasie (okolo miesiac) zaczal raczkowac...to ponoc normalne ze dzieci zaczynaja lezac na brzuszku najpierw obracac sie wokol wlasnej osi, pozniej pełzają a na koncu raczkuja:)

Adas zaczął chyba w polowie 6 miesiaca raczkowac...moze chwile wczesniej, w kazdym razie jakos w 6 miesiacu.

Karolina to chyba normalne - dzieci raczkuja w różny sposób. Czasem w ogóle olewają ten etap. Moja siostra na przykład w ogóle nie raczkowała. A ja "jeździłam" na jednej nodze, a drugą się odpychałam :D A Adaś bardzo szybko "załapał" raczkowanie. No i gratuluję następnego ząbka :D

Zuzi wczoraj wieczorkiem wypatrzyłam kolejną jedynkę na dole - dziś już nie była taka marudna jak przez ostatnie dni :D I uspała mnie (tak zwykle ona mnie usypia a nie ja ją :D) o 8,30 i pospałam sobie prawie do południa. Zuzik zasnął koło mnie, a jak się obudziłam, to ona juz dawno nie spała i "podłączyła" się sama do cyca, spryciulka