Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Newania dzięki :) Wam też dużo zdrówka życzę :)
Nusia jak było u lekarza? Czegoś się dowiedziałaś na USG?

Też byłam dzisiaj na USG. Wcześniej mąż powiedział, że jak chcę, to mogę zapytać o płeć a on i tak nie uwierzy, bo te badania są takie niewiarygodne ;) Weszliśmy razem, nic się nie odzywałam, ale jak babka robiąca mi USG zapytała czy chcemy znać płeć, odpowiedziałam pytaniem na pytanie, czy szanse na prawidłowy "odczyt" są duże, jak dobrze to widać. Z jej odpowiedzi wywnioskowałam, że nieźle, więc poprosiłam o zdradzenie mi tego sekretu :D I wygląda na to, że mogą sprawdzić się moje przeczucia - raczej dziewczyna :D

http://www.suwaczki.com/tickers/9o2zegz24oxr1w7g.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbnroeqduluvlv3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3i498ribvup4dcbw.png

hej dziewuszki... ja juz po wizycie u lekarza..,..
na usg ide w czwartek na 14:00 wcześniej nie dało rady....

a tak pozatym to na poczatku wizyty bardzo się cieszyłam że po raz kolejny posłucham serduszka.... lerze...lekarz szuka serducha...szuka i nic nie słyszałam.... :Smutny: Już zaczęłam się denerwować że coś nie tak a lekarz tylko na to że po prostu dziecko takie ruchliwe jest i tak kopie.... no tak teraz mnie to nie dziwi że tak wczesnie zaczęłam czuc ruchy dziecka.... no i słabiej serduszko słyszec bo u mnie łożysko jest z przodu. Tak więc ledwo co ale serduszko było słyszeć.... na usg zobaczymy co to za urwis tam rośnie i jak bardzo tam się wierci...

ale normalnie wystraszyłam się strasznie....
a tak pozatym lekarz powiedział że wszystko jest ok .:Podziw:

teraz tylko oczekuje na usg..... mam nadzieje że dowiem się co rosnie ale teraz to juz zaczynam być pewna że to po prostu mały piłkarz we mnie rośnie :love: no ale to mam nadzieje okaże się w czwratek....

dobra ide zrobic cos na obiad...

Agmi gratuluję córeczki :Uśmiech:

NuSiAaa to czekamy do czwartku. Ciekawa jestem czy sprawdzą się moje "wróżby" :Uśmiech:

Dziewczyny, nie chcę się wtrącać ale założycielka wątku mogłaby zrobić w pierwszym swoim poście "wykaz" grudniówek, z terminem porodu i płcią dziecka.

No to kolejna do kolekcji :

asik28... córeczka (4 grudnia)
agmi.... córeczka (prawdopodobnie) :love: (10 grudnia)
NuSiAaa... (17 grudnia)
anitajas... (30 grudnia)
Kata.... córeczka :love:
Justyna.... chłopczyk :love:
MałaMoni... chłopczyk :love:

p.s. a ja dalej zajęta...mam juz dosyc bo Adi mnie wkurzył i spobie spi a ja sama wszystko robie... od ostatniego postu dopiero udało mi się na chwile usiąść... :( padam...

Witaj asik wśród nas :)
mam nadzieje że tak jak my zadomowisz się u nas :)

Co tam u was dziewuszki? u mnie jak zapowiadali zmiane pogody tak jest...wczoraj pod wieczór zerwał się wiatr i prawie całą noc padało. tak wiec jest ponuro ale za to nie jest duszno... od razu lepiej mi sie wstawało.... no ale w nocy i tak było duszno... nie przespałam ani jednej całej godziny :(

Tinkuś jak widzisz zbieram ci dane bo ale to ty bedziesz musiala to wkleic na poczatku watku no i izabelin dobrze mowi z tymi suwaczkami :D

Tak widzę i dziekuję!!!!Małe zmiany na początek zrobione, jeżeli ktoś ma jeszcze jakies propozycje to czekam w wolnej chwili poprawie.
Dziś miałam niezla przygode. Rano pojechalam z siostra na ciuchy no i spedzilysmy tam troche czasu. Po godzinie szperania idziemy do kasy mam placic, a ja nie mam portfela.A wiem, ze wzielam z domu bo w samochodzie chowalam siostrze pieniazki do swojego. Szok, panika i mysl- zostalam okradziona. Placz, nerwy, siostra zaczela mnie uspokajac, ze trudno, ze dzidzia wazniejsza.W portfelu mialam karte do bankomatu, dowod i prawo jazdy oraz pieniadze swoje i siostry. Panie w sklepie zaczely szukac, ze moze ktos wzial pieniadze a portfel wyrzucil.Nagle siostra mowi, choc zobaczymy w samochodzie i byl wypad pod siedzenie. Kamien spadl mi z serca, ale swoje z dzidzia przezylam.Mam nauczke, zamykac zawsze torebke.To tym akcentem życze Wam milej niedzieli.

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png

tinka_20
Zapraszam wszystkie przyszłe mamy, które maja termin na grudzień.
Ja osobiście mam termin na 20 grudnia i mam nadzieje, że sie wyrobię przed Wigilią.
asik28... córeczka (4 grudnia)
agmi.... córeczka (prawdopodobnie) (10 grudnia)
NuSiAaa... (17 grudnia)
Tinka_20 ...(20 grudnia)
anitajas... (30 grudnia)
Kata.... córeczka
Justyna.... chłopczyk
MałaMoni... chłopczyk

tak patrze i patrze na nasze suwaczki Tinkus i między naszymi maleństwami jest jeden dzień róznicy (na suwaczku) a dzień porodu różni sie trzema dniami ;p
U mnie na poczatku mówili że termin będe miała na 22 grudnia ale po usg lekarz przesunoł termin na 17 grudnia...ciekawe czy i po tym sie termin zmieni ;p bo z tego co wiem może....