Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

arisa cyesc. Jak gotujesz zupki? ja jestem zla matka bo kupuje gotowe, ale mlody i tak niechetnie je. Pije jeszcze cycka, chociaz mam coraz mniej pokamu i dostaje butle bebilon 2 dwa razy dziennie, albo tylko na noc. Kaszki nie chce. jadl jakis czas Sinlac ale juz mu nie smakuje. No i owoce tez ze sloka czasem. Jak te zupoki gotujesz i co ł zamrazasz? PIEKNE MASZ CORY!!!!!

ANGELA gratulacje dla malego + dzielnie znosi wyrzynanie

ann sliczna masz corcie!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/e8f4041d2e.png

arisai mnie czekaja dzisiaj obiadki-musze tylko pokupic warzywa
ale tak jak mowisz,pozniej na jakis czas spokoj

a poki co lecimy na spacer,bo obiecalam olasowi rower

do wieczora

nitkajaka zla matka,nie zartuj!
mnie po prostu nie stac na sloiczki,bo glodomorom maly sloiczek nie wystarcza wiec musialabym kupowac 2 duze obiadki plus dwa deserki czyli ok 15 zł dziennie:Histeria:
a tak to nagotuje i luz
a deserki maja na razie glownie sloiczkowe

angela no to współczuję jemu, Tobie i...sobie, bo mnie to jeszcze czeka, bo Kajtek nie ma zuba.

cafecafe to Ty mi powiedz jak gotujesz??? Ja nie mam pojęcia, hubertowi tez dawalam sloiczki az zaczął jeść normalne obiady, ale i tak niejadkiem był i jest.

kdrt pewnie padasz ze zmeczenia po całym dniu przygotowań..

krawatek no to ok, tylko, żeby się nie powiększał, bo będziesz się martwić..Ale to nic groźnego, znam dzieciaczki , które miały guzy i miały usuwane i im się odnawiają i nic poza tym się nie dzieje!

A ja byłam dziś u gin, bo miałam pierwszy @ niedawno i bolało mnie coś w środku i poszłam na kontrolę. No i powiedziała mi, że mam dużą nadżerkę! a w ciąży nie widziała jej? Czy nie miałam? Muszę iść jakoś w wakacje na 1 dzien na usuniecie do szpitala. A - i robiła ami USG dp i widziałam, że mam akurat dziś owulację i jakby coś to mogłabym znowu zaciążyć ;) ale nie - już chyba nie chcę...

http://www.suwaczek.pl/cache/e8f4041d2e.png

Czesc!

Nie mam czasu czytac, a widze ze troche jest naskrobane. Pozniej poodpisuje.

A u nas Jas ma katarek i uzywam tego urzadzenia "Katarek" ktore podlacza sie do odkurzacza. Bardzo fajna sprawa, tylko ze Jas sie tego panicznie boi. Placze az sie caly trzesie, ale jak juz skoncze procedure wyciagania glutow, to sie wesolo usmiecha :D bo nosek odetkany.
Z pieluszkami wielorazowymi dalam Jasiowi (i sobie) na razie spokoj, bo Jas ich po prostu nie lubi. Tylko troche siknie i zaraz placze. Najgorzej jak spi i sie zsiusia, to sie zaraz budzi, a ja nic nie moge zrobic. Poza tym ten rodzaj co ja mam, ma w srodku ceratke na ktorej umieszcza sie pieluche tetrowa, albo z mikrofibry (tej jeszcze nie zakupilam, uzywalam tylko tetrowe), i ta ceratka odciska sie na skorze, a jak jest goracy dzien, to skora jest cala czerwona i poodciskana, gorzej jak w pampersie.
Z nowosci jeszcze tyle, ze dalam Jasiowi pierwsza kaszke bobovita. Buzka smiala mu sie od ucha do ucha :D i chetnie bral z lyzeczki, tylko ze nie bardzo chcial polykac. Memlal w buzce i wypluwal :D hihi. Kiedys dalam mu tez przecier z bananka, to robil tak samo.

Mam tez od kilku dni stracha, bo Jas w nocy przewraca sie z plecow na brzuszek i jak uslysze ze placze, to szybko do niego biegne, bo zazwyczaj ma buzke "przyklejona" do materaca i tak placze w ten materac, albo czasami nawet sobie rzygnie i w tych rzygach lezy. Boje sie zeby sie nie udusil.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a9ne9y47c.png
http://www.suwaczki.com/tickers/h5v8xzdv8cv8e4l9.png

witam mamuski

krawatekale wam zazdroszcvze tego czasu tylko dla siebie!jak pierwszy dzien w pracy?

kdrtteraz w weekend macie chrzciny?no to na pewno troche pracy cie czeka,powodzenia!

goska chce wlasnie to cudo kupic,poki co korzystamy ze zwyklej fridy
a jasiek juz nie powiniec sobie krzywdy zrobic,bo potrafi podnosic glowke,przekrecac sie..no ale wiadomo,ze trzeba uwazac
my znajdujemy chlopakow w takich pozycjach,ze smiac sie chce
zawsze odkladamy normalnie na plecki a oni zawsze na brzuch,taki etap

na podlodze to samo,od razu myk na brzuch i pompki :Oczko:

Nadrobilam zaleglosci w czytaniu.

Nitka - sliczny Kajtus!

Cafe - masz super rowerzyste :) i tez widzialam te rowerki bez pedalow, ktos mial niezly pomysl :)
Ja niestety drze ze strachu o mojego Skarba. Nie darowalabym sobie do konca zycia, ze go nie upilnowalam. W nocy przed pojsciem spac (tak ok. 12 w nocy) jeszcze do niego zagladam i czasami malo co go nie obudze jak sprawdzam czy oddycha. Wariatka ;)

Eulalia - fotka super! a Twoj biznesik, to kiedys bylo moje marzenie - wyrob bizuterii, nawet mam pare moich "wyrobow" na mojej stronce (ktora stworzylam 9 lat temu, wiec sie nie smiej, bo dzieciak jeszcze bylam). Gosia Kruczkowska

Arisa - ja jestem jak najbardziej za karmieniem piersia, ale chwilami tez mam juz dosc (nigdy nie myslalam, ze tak powiem). Bardzo podoba mi sie ta bliskosc z dzieciatkiem, a podczas karmienia czuje niepowtarzalna wiez i milosc do mojego syneczka. Mimo wszystko jest to meczace, a czasem i bolace (bo Jas tez ma juz zabka, a drugi jeszcze zaczal wychodzic). Jednak dla zdrowia Jasia bede karmic dokad on bedzie chcial, albo przynajmniej przez 6 miesiecy, tak jak to wszedzie zalecaja.

Jesli chodzi o chrzciny, to dzis sobie wymyslilam, ze zrobie dwie imprezy w jednym. Pod koniec wrzesnia koncze 30 (o kurcze! wogole sie nie czuje na 30 ;;)), wiec zeby specjalnie sobie nie robic imprezy, moge w tym czasie zaplanowac chrzciny Jasia. Nie wiem jak wy, ale ja nie obchodze hucznie moich urodzin, chyba nie lubie jak sie skupia na mnie cala uwaga.
Wiem, kombinuje, ale ja na prawde nie lubie i nie chce imprezy urodzinowej. Ale to jakby nie bylo "30 lat minelo", wiec fajnie byloby zapamietac jakos ten dzien.

Przepraszam, ze kazdej nie odpisuje, ale juz nie daje rady, ide spac. Dzieciaczki na wszystkich zdjeciach sliczne! Mamy najladniejsze dzieci na swiecie! :) Ja wczoraj nagralam filmik jak sie moj Jas pluska w wanience, tylko troche przydlugi ten film wyszedl. Przeciagalam, bo chcialam zeby synek cos wiecej pogadal, a on nie bardzo byl w humorze (woda wystygla).

Milego dnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a9ne9y47c.png
http://www.suwaczki.com/tickers/h5v8xzdv8cv8e4l9.png

Nitka współczuje. Ja nie tęsknię do @. Mam nadzieje że jeszcze długo nie zawita :)

Gosiu my też z chrzcinami robimy tak że wypadają w naszą rocznicę ślubu. Więc nie ty jedna tak kombinujesz żeby były 2 imprezy za jednym zamachem.

Cafe mojego malucha jak położę na podłodze to też od razu przekręca się na brzuch. Najgorzej jak jest świeżo po jedzeniu...

Dziś jestem sama. Mój M wyjechał na jakieś szkolenie do Krakowa i wróci dopiero po północy.
Miłego dnia życzę :D

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

a ja wykończona. właśnie wróciliśmy z zakupów ciuchowych i nie dość że jestem wykończona, to jeszcze cholernie zła,bo kupiliśmy tylko kurteczkę dla Rada i dla mnie portfel i 1 bluzkę!!! same szmaty robią, a to,co mi się spodobało, to w cenach z kosmosu:)

ehhh niby pracuję tylko kilka godzin, a czasu na nic....

jedynie to na ćwiczenia chodzę ze3 razy w tygodniu, ale idę tam 5 min.

a Rada tak obsypało, że szok.Ma kropki wszędzie, nawet pod włosami... dziewczyny,mam mu to czymś smarować żeby szybciej zeszło?? a kropek dostał po kaszce lub mm bomu siora dała jak byliśmy na wycieczce ;/

zmykam bo padam.

ps.fajnie ze wam sie dzieci przekręcają. Rado leniuchuje.

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png