Skocz do zawartości
Forum

Mamusie z Krakowa i okolic

Tasik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewuszki porannie.

Matko, ale mgła w Krakowie. Ledwo dojechałam, nic widać nie było. Poza tym chyba już czas nadszedł, żeby opony na zimowe zmienić, bo koło 0 i ślisko jak fiks.

Kubek ładnie spał, koło 4 przylazł, ale nie wiercił się, tylko spał jak kłoda, więc nie przeszkadzał bardzo :) Ubrał się też ładnie, bez grymaszenia i powędrował.

Dziubala
Hej :)

Nie mogę się doczekać weekendu żeby się wyspać :Śmiech:. Jutro i w sobotę mamy gości, a w niedzielę wstępnie leniuchujemy na maksa :D. Zapowiada się fajny weekend :). Jeszcze liczę, że siostra wpadnie, to ją wykorzystamy na opiekę do dzieci, a ja z K. skoczymy do kina :). Mam nadzieję, że się uda :)

Super taki weekend towarzysko-leniuszkowy :)

Udało się do kina pójść?

krolowa_angielska
Niby długi weekend się zaczął ale nie dla wszystkich, bo Tato Julcia w pracy- dopiero w niedziele ma wolne...ehh... Także też mam w planach leniuchowanie z Julem- jutro się z domu nie ruszamy a w sobotę zobaczymy, może jakiś spacerek i kawka z koleżanką ale nic wyczynowego! :D Wczoraj i dzisiaj nadrobiliśmy zaległości sklepowo- zakupowo- pocztowo- urzędowe i wystaliśmy się w kolejkach co najmniej za cały ten rok :36_2_16:
W niedzielę jeszcze chyba pojedziemy do 4Kids'a w Zakopiance, bo Julo na gwałt potrzebuje nowej spacerówki- gondolka przerabiana na spacery przy jego gabarytach już ledwo zipie :o_noo:

Udało się nowy wózeczek kupić?
I tak długo Julo w gondoli jeździł. Kubek już jak 4 miesiące miał, to na spacerówkę się przesiadł, bo w gondoli nic nie widział i darł paszczę, jak się go nie niosło na rękach. Spacerówkę miał praktycznie na płasko, ale już ciut wyżej, więc wiecej widział i od razu radocha. Trochę się bałam o plecki jego, no ale nie było wyjścia, bo z wyjcem to już nie miałam siły łazić :)

Szkoda, że tato Julcia taki pracujący weekend miał. No ale mam nadzieję, że w niedzielę nadrobiliście z nawiązką :)

krolowa_angielska
Ja dzisiaj sprzątam... Nie ma to jak w święto czyścić łazienkę :rentgen: Ehh.. Ale nie mam wyboru, bo to pierwszy dzień od 2 tygodnii kiedy mam czas na dom i sprzątanie, później Tata Julcia ma wolne więc znowu nic nie zrobię... Zresztą mam dziś tak podły nastrój, że tylko porządki mogą mi pomóc- jestem z tych 'dziwnych ludzi', którym sprzątanie pomaga :D

He he mnie też pomaga :)
I nastrój lepszy, i mieszkanie aż lśni, same plusy :)

Witam wtorkowo :)

Po 3-dniowym weekendzie nie mogę się przestawić, że dziś wtorek, bo mam wrażenie, że poniedziałek :Śmiech:. Od wczoraj znów w biegu, bo dużo spraw na głowie, kolejny intensywny tydzień :Kiepsko:
A długi weekend był super :yes:::):, mieliśmy gości, mieliśmy czas na leniuchowanie rodzinne, mieliśmy czas i opiekę do dzieci, by zrobić wypad do kina, a ja jeszcze miałam czas na zakupy z siostrą ;). Super było, 3 dni na weekend to w sam raz :Oczko:
Przez to oziębienie to wczoraj chłopaki zadebiutowali z czapkami i szalikami, bo już od dłuższego czas byli jednymi dziećmi, które chodziły w letniej czapce z daszkiem :Śmiech:

Ania – łóżeczko i kołyska już złożone?

Królowa – kupiliście spacerówkę?

Daffo – u nas szarawo i zimno, o 7.50 było -3st. Zimę w kościach czuć :D
Udało się pojechać do kina i to na 2 filmy w 1 dniu :D. Byliśmy na „List do M.” (polecam) i na „Wyjazd integracyjny” (nie polecam).

Miłego dnia :)

Dziewczyny rzeczywiście chłodno się już bardzo zrobiło- zima idzie- niestety...:/ My też grube czapki i rękawiczki (których zakładanie Julowi zajmuje 10 min:) już z szafy wyciągnęliśmy, a ja i tak jakieś lekkie przeziębienie złapałam:(
Spacerówkę 'obczailiśmy':) na żywo, Julcio już w niej siedział (2 min:) i jutro jedziemy kupić :D Ja się już bardzo cieszę, bo jest mała i zwrotna więc na reszcie- żegnaj "czołgu" z gondolką! :36_1_21: Od razu dokupimy śpiworek do wózka na zimę i będzie ok :D Tylko jeszcze się nad kolorem muszę do jutra namyślić, bo wózek będzie taki:
Sklep dla dzieci 4kids - Artykuły dla niemowląt » NOWOŚĆ WÓZEK PEPP SAND
I chyba właśnie w tym kolorze- na zdjęciu jest dużo jaśniejszy w rzeczywistości, to ciemno szary jest! Ja chciałam fioletowy, ale Tata Jula powiedział, że jest 'dziewczyński' :):/ A wiadomo, że zależy mi żeby był ciemniejszy, bo teraz mamy błekitny i pranie go nie należy do moich ulubionych czynności...

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dpcpxb1ea.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9itfxz7too.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz27v1ws8z4.png

Dziubala

Udało się pojechać do kina i to na 2 filmy w 1 dniu :D. Byliśmy na „List do M.” (polecam) i na „Wyjazd integracyjny” (nie polecam).

Ja staram się unikać polskich produkcji- zwłaszcza komedii- mam same złe doświadczenia...:nie_mam_pojecia: Ostatni polski film, który mi się podobał to było "Uwikłanie"- kręcony w Krakowie zresztą- moim zdaniem bardzo dobry :)

Dziubala

Daffo – u nas szarawo i zimno, o 7.50 było -3st. Zimę w kościach czuć :D

He he uśmiałam się, bo właśnie nad tymi dwoma filmami się zastanawialiśmy z M. Oczywiście ja chciałam iść na Listy :) To już wiem w takim razie na co się wybierzemy :)

krolowa_angielska
Dziewczyny rzeczywiście chłodno się już bardzo zrobiło- zima idzie- niestety...:/ My też grube czapki i rękawiczki (których zakładanie Julowi zajmuje 10 min:) już z szafy wyciągnęliśmy, a ja i tak jakieś lekkie przeziębienie złapałam:(
Spacerówkę 'obczailiśmy':) na żywo, Julcio już w niej siedział (2 min:) i jutro jedziemy kupić :D Ja się już bardzo cieszę, bo jest mała i zwrotna więc na reszcie- żegnaj "czołgu" z gondolką! :36_1_21: Od razu dokupimy śpiworek do wózka na zimę i będzie ok :D Tylko jeszcze się nad kolorem muszę do jutra namyślić, bo wózek będzie taki:
Sklep dla dzieci 4kids - Artykuły dla niemowląt » NOWOŚĆ WÓZEK PEPP SAND
I chyba właśnie w tym kolorze- na zdjęciu jest dużo jaśniejszy w rzeczywistości, to ciemno szary jest! Ja chciałam fioletowy, ale Tata Jula powiedział, że jest 'dziewczyński' :):/ A wiadomo, że zależy mi żeby był ciemniejszy, bo teraz mamy błekitny i pranie go nie należy do moich ulubionych czynności...

Wózeczek super. Bardzo podobają mi się takie w tym stylu.
Tylko na zimę od razu zaopatrzcie się w sanki, bo po śniegu takimi kółeczkami nie przejedziecie :) To jest minus składanych spacerówek, zwłaszcza jak się człowiek przyzwyczaił do czołgu, który na wszystko wjedzie :)

Dużo zdrówka dla Ciebie. Kuruj się szybciutko, żeby się Julo nie zaraził.

krolowa_angielska
Dziubala

Ja staram się unikać polskich produkcji- zwłaszcza komedii- mam same złe doświadczenia...:nie_mam_pojecia: Ostatni polski film, który mi się podobał to było "Uwikłanie"- kręcony w Krakowie zresztą- moim zdaniem bardzo dobry :)

Potwierdzam, rewelacja. Zaskakujący do ostatniej minuty :)

Ale inne niezłe też zdarzyło mi się oglądnąć :)

Dziś się nie wyspałam, bo K. dużo pracował w nocy i spał w salonie, a bez niego źle mi się samej śpi w łóżku ;)
A ja dziś mam „urlop” i zaraz wybywam na zakupy, bo niedzielę będę chrzestną a nie mam jeszcze żadnych prezentów.

Królowa – mnie też się podobał film „Uwikłanie”, jeden z lepszych polskich filmów :yes:
Super wózek :)

Daffo - polecam "Listy do M.", weź sobie też chusteczki, bo nieraz Ci się łezka w oku zakręci ;)

Dzień dobry porannie.

Ja już z pracy klepię. Ciemno jeszcze było przed 7, jak jechałam :36_11_23: Ja już chcę lato :)

Weekend fajny mieliśmy, bo nawiedziliśmy Aquapark. Kuba początkowo mocno spanikowany był i nawet stopy nie chciał zamoczyć, ale po 20 minutach się rozkręcił i już śmigał na zjeżdżalniach.

Potem trochę spacerowo, trochę zakupowo i weekend zleciał ekspresowo.

Dziubala

Dziś się nie wyspałam, bo K. dużo pracował w nocy i spał w salonie, a bez niego źle mi się samej śpi w łóżku ;)
A ja dziś mam „urlop” i zaraz wybywam na zakupy, bo niedzielę będę chrzestną a nie mam jeszcze żadnych prezentów.

Daffo - polecam "Listy do M.", weź sobie też chusteczki, bo nieraz Ci się łezka w oku zakręci ;)

Właśnie mamy plan, żeby się w przyszły weekend wybrać do kina. Teść już uprzedzony i nie oponował, więc może się uda :)

Jak się chrzciny udały? Jaki prezencik kupiłaś?

Witam poniedziałkowo :)

Strasznie chce mi się spać, nawet kawa mnie nie budzi :Kiepsko:, byle do wieczora i ciepłego łóżeczka ;)
Chrzciny ok ::):, ale przez chwilę był zonk, bo miały być po mszy głównej i okazało się, że ksiądz o nich… zapomniał :Szok:, ale w końcu do nich doszło, choć z pewnym opóźnieniem ;)

Daffo – moje chłopaki lubią Park Wodny, ja jakoś nie bardzo ;)
Chrześniakowi kupiłam aniołka, coś podobnego, tylko na drewnianej podstawce, można go albo postawić na szafce albo powiesić na ścianie Valenti & Co Obrazek AnioĹ� Stróş z latarenkÄ� - (p#103) - zdjÄ�cia, foto, galeria produktu, no i kasa ;)

Królowa – gratki wygranej :great:

Miłego popołudnia :)

Dziubala
Witam poniedziałkowo :)

Strasznie chce mi się spać, nawet kawa mnie nie budzi :Kiepsko:, byle do wieczora i ciepłego łóżeczka ;)
Chrzciny ok ::):, ale przez chwilę był zonk, bo miały być po mszy głównej i okazało się, że ksiądz o nich… zapomniał :Szok:, ale w końcu do nich doszło, choć z pewnym opóźnieniem ;)

Daffo – moje chłopaki lubią Park Wodny, ja jakoś nie bardzo ;)
Chrześniakowi kupiłam aniołka, coś podobnego, tylko na drewnianej podstawce, można go albo postawić na szafce albo powiesić na ścianie Valenti & Co Obrazek AnioĹ� Stróş z latarenkÄ� - (p#103) - zdjÄ�cia, foto, galeria produktu, no i kasa ;)

Śliczny. Kuba bardzo podobnego dostał i wisi mu nad łóżeczkiem :)

Co do parku wodnego to mam podobne odczucia :) Za to panowie moi zachwyceni :36_11_1:

Dobrze, że na chrzcinach przypomnieli księdzu o sobie :)

I na koniec witam wieczornie :)

My dzisiaj znowu spacerek po ciemku zaliczyliśmy. Miałam w planie w domu dzisiaj zostać, bo zimno jak fiks, ale takie rzeczy Kubek wymyślał, że już nie wytrzymałam i stwierdziłam, że już wolę się przespacerować, bo mi chałupę rozniesie :)

Myłam gary po obiedzie, odwracam się i widzę, że polewa samochodzik swoimi kropelkami z witaminą C!!! Ryknęłam na niego, co robi, a ten ze stoickim spokojem, że się autku paliwo skończyło i musiał zatankować. Po czym jeszcze dodał 'mamo krzycz na Kubę nie, bo Kuba miły jest' :36_11_1:

Swoją drogą to czy któreś Wasze dziecko używało takiej dziwnej składni, że 'nie' zawsze na końcu?? :) Jakoś tak śmiesznie ten Kubulec gada :)

Zresztą paszcza mu się nie zamyka. Już w łóżku leży od 20 minut i słyszę, że cały czas do M. nawija :)

Cześć dziewuszki porannie.

U nas znowu wędrówki były w nocy. Ja nie wiem czy ja się wyśpię kiedyś. Dzisiaj gadam do Kubulca, żeby się bardziej do taty przysunął, bo mama z łóżka spada, to ten mi na to 'mamo nie martw się, Kuba przytrzyma' i wlazł na mnie jeszcze bardziej :lup:
No z jednej strony to uwielbiam się przytulić do niego, a z drugiej tak mnie taka noc umęczy, że szkoda gadać :)

Witajcie Dziewczyny! :D No tak mam dzisiaj małe święto ale skąd to wiecie, pewnie się gdzieś wyświetla a ja głupia myślałam, że uda mi się to ukryć... :D frania dinozaury wyginęły, więc aż tak źle z Tobą nie jest :D A no i sama też się popisałaś w konkursie więc GRATULACJE również dla Ciebie! :smile_jump:
Wczoraj troszkę świętowaliśmy- było winko i prezenty- nie powiem Tato Julcia się postarał i kupił mi dokładnie te kolczyki które oglądałam w Galerii jakieś 2 tyg temu (nie żebym coś sugerowała ;) Dzisiaj jest w pracy więc siedzimy z Julem w domu, a w czwartek przyjeżdza moja mama więc jest szansa, że gdzieś się ruszymy do tzw 'ludzi'- tak pourodzinowo- przedandrzejkowo :D

Dziubala

Bardzo piękny ten aniołek! Ja też mam sentyment do kupowania pamiątek, które będą nam o czymś przypominać... Mój chrześniak ma w maju komunię i już się boję co to 'trzeba będzie' mu kupić...! W zeszłym roku wszystkie dzieci (a chyba raczej rodzice:/) chciały quada! Ja do takiej historii dla 8-latka się nie dokładam...:alajjj: