Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam z kawką !

Grzecha

Do wpół do trzeciej :surprised: Oj nie wstałabym rano...
Strasznie mi przykro, że nie znajdujesz wspólnego języka z M :( A on wie o tym, że nie chcesz za niego wyjść? Mam nadzieję, że to takie chwilowe, że to tylko pod wpływem depresji. Ja planowałam przeprowadzić się do Wawy Wesołej tuż przed urodzeniem Kubika, ale nie udało się i postanowilismy, że zostajemy tutaj i teraz jak poszłam do pracy to pewnie to prędko sie nie zdarzy, bo dobrze mi się pracuje i M też, tak to byśmy mogły sie spotykac :) Czuję od Ciebie fajną energie :)

Wioluniu
Moja najkochańsza przyjaciółko :) :Całus:
Mnie zawsze intresuje co u Was. Dobrze, że tak fajnie Ci sie gadało z kumpelką, ja jak sie spotkałam z koleżanka z ławki z podstwówki to nie bardzo nam się kleiła rozmowa, ale z LO to inaczej, mam kontakt z ławkową koleżanką do dziś :)

Buziole odezwe się po śniadanku, M z Kuba poszli po świerze bułeczki i będzie gadał, że od rana na kompie siedzę, więc chociaż łóżko pościelę ;-p

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

Niki
Czekamy

Grzecha

Oj z tym ślubem to cienko jak tak :( A Ty pewnie bardzo byś chciała...
Nie to, że mam jakąś super zabawkę, ale napisze czym Kuba się bawi od długiego czasu i mu sie nie nudzi, a jest to: tor Wadera, małe samochodziki i klocki z Mega Bloks, plastikowe warzywa do tego patelnia i taka mała kuchenka, często cos gotuje, zupki itp, udaje, że je :), ma tez taki domek ze zwierzatkami i gospodarzem, cos podobnego jest z FP Little People, ale to kosztowało 40 zł w Realu, potem wkleję fotki. Na Gwiazdkę Kubi dostanie M.in. z Little People Statek Piracki.

My wcinamy placuszki z dyni i zmykamy do miasta po zakupy, do wieczorka!

jestem wymęczona,a w dodaku w donu mam dwójke dzieci bo prócz nikoli amm jeszcze młodszego brata
Jesli chodzi o szpital...no cóz.Jesli chodzi o nerki to jest niby lepiej i szansa na zabieg laserem i jest coraz bardziejrealna ale za to odezwala sie watroba.Jeszcze raz pobrano krew i czekamy na wyniki,nie chce mowic wiecej,powiem jak bede miec wyniki ale z jednej strony wynik moze byc dla nas bardzo radosna nowina ale jesli wyjdzie nie po naszej mysli...tragedią:(
Powiem wiecej jak bede miala wyniki w rece.Poza tym nikola w ogole nie dawal sie cewnikowac,nie wytrzymala ani jednej dobt z cewnikiem,pod kiniec dobowej zbiorki w czwartek nad ranem okazalo sie ze parlai mocz ulatywal do pampersa i dupa.Zbiorka do dupy,pobyt sie przesunal o 1 dzien a procz rtg,usg,krwi i rutynowego badania moczu miala miec 1 badanie na posiew a drugie na szczawianyW czwartek historia sie powtorzyla wiec wymieniono jej rozmiar cewnikai potem ok.Przechodzila caly piaek i wieczorem jak zwykle parla bo ja draznil ten cewnik,co chwile przez to jakas kupe wycisla zabaklo mi pampesow,mysle musze leciec po pampki do apteki i mwoie to siostrze.Patrze co lezy pod krzeslem a ona wyciagla koek z cewnika i on lezal pod krzeslemKorek zdezynfekowany,ja wrocilam z pampkami chce ja przewijac parze a tam cewnik lezy w pampersie,az mi sie slabo zrobilo,wolam siostre i szybko biegiem do zabiegowki by nie zdazyla sie wysikac,ona w placz,siostra jeszcze musiala nowy cewnik wyprobowac czy na pewno dobry,juz chcialy zakladac...obsikala mnie:)no ale wkoncu zalozyly,plaklam razem z nią,,,nie no...ja chyba bardziej:(
po wypis i reszte wynikow dopiero pojade byc moze pod koniec przyszlego tyg takze wtedy dopiero wam powiem
szczerze-jestdem zalamana.....:((((

http://www.suwaczek.pl/cache/8e925cf530.png

http://www.suwaczek.pl/cache/0f51eb70dc.png

Niki
Agatko strasznie Ci współczuję, jestem z Tobą myślami i z małą Nikolką. Jakie to niesprawiedliwe, że dziecko tak cierpi a matka chyba jeszcze bardziej z nim :( Pamiętam jako dziecko raz miałam zakładany cewnik to było okropne :( U dziewczynek chyba jest gorzej niz u chłopców. A jak to się w ogóle okazało, że Niki ma takie przypadłości i z czego to się wzięło??? Jak będziesz potrzebowała wsparcia to pisz!!!

Grzecha
Niestety rota dopadł tez Kasię, Ninka mało je, ogólnie są osłabione, napisze pewnie do nas jak sie lepiej poczuje, bo pewnie każda wolną chwile poświęca na wypoczynek.
No słyszałam, że ta kuchnia będzie za 99 i wczoraj byłam w Realu i nie było jej!!! Jest naprawdę fajna, a Kuba lubi gotowac więc chyba mu kupię na gwiazdkę, tylko musze obmyślić gdzie ja postawię ;-/

My się lenimy, zaraz robie obiadek, dzis dorsz, oglądam właśnie, jeden z moich ulubionych programów na moim ulubionym TVN Style "Perfekcyjna Pani Domu" :):):)

Wiola

Wytzrźwiałaś już??? :) Jak po spotkaniu ???

Reszta Majówek chyba bardzo zajęta :)

hj hej hej
jestem :) dzisiaj z pracy sie niestety odzywam ale żyję i jakoś się trzymam :)
Już po przeprowadzce tzn to co najważniejsze juz przewiezione i od piątku jesteśmy już w swoim mieszkanku :) dlatego między innymi się nie odzywałam bo trzeba było wszystko przewieźć ułożyć rozłożyć posprzątać a i tak nie wszystko jeszcze porobione,
W pokoju młodego jednak będzie farba żółta i zielona z naklejkami z noddego i Tomka ( no chyba że A kuzynka przyjdzie i sama nam namaluje :)
Madziu ja mam trzy płyty z bajkami Noddego więc nie ma problemu przegram Ci je .A co do tego łóżeczka co pokazałaś :) fajne ale Junior jakoś nie przepada za Autami ale znalazłam coś takiego :) zobaczcie jaki czad ale i jaka cena :)LITTLE TIKES ŁÓŻKO LOKOMOTYWA 7426 NOWOŚĆ !!! (273995485) - Aukcje internetowe Allegro
młody by się chyba za przeproszeniem posrał ze szczęścia jak by miał takie łóżeczko :D

No nic mykam na obiadek a jak tylko znajdę chwilkę i aparat to pstryknę kilka fotek Dyzia i wkleje :)

Podpisu nie będzie klawiaturę dopadła grypa :na::na:

Madziu a jak tam postępy nocnikowe ??

Juniora ostatnio wysadzam jak tylko moge najczęściej :)
Najlepszy był dzisiaj rano :) obudził się a ja akurat byłam w łązience więc go wołam , przybiegł aj go posadziłam na kibelek a ten pryknął sobie trzy razy zaśmiał a harakterystyczny dla Dyzia sposób klasnął w ręce i uciekł :D

Podpisu nie będzie klawiaturę dopadła grypa :na::na:

hej dziewczyny

KlonowaMacochaDyzia łóżko dla Juniora pierwsza klasa i to jeszcze z Noodym-może pomyslicie o akim na gwiazdke lub troche później???My sami chcielibyśmy Niki kupic coś odjazdowego borąc pod uwage że ma imieniny,jest Mikołaj no i gwiazka w grudniu ale jeszcze jakoś nie mamy pomysłu.

Madzix dziękuje kochana za miłe słowa-szczerze to tego mi rzeba było bo ost doła załapałąm.Chciałąm właśnie wczoraj pogadać ale chyba nie miałaś czasu bo cię nie było-ale dzieki za propozycje,skorzystam na pewno.Co do samego cwnika ja nigdy nie placze tylko zabawiam Niki i nie patrze jak go zakładają,staram się zająć Niki ale tym razem już puściły mi emocje bo to już było po raz kolejny a miało być niby tylko raz.Do tego wyobrażam sobie jak to boli.Jesli chodzi o uczucie to samo zakladanie boli niemilosiernie i procz psychicznej blokadynie ma nic,nie odczywa bolu np podczas sikania potem,chłopcy natomiast bardzo cierpią "po",rozmawiam zawsze z mamami na korytarzu i przechodzą podobną gehenne.Ktoś jak opowiadałam o tym cewnikowaniu Niki powiedzial miNo tak,to dla dziecka tak jakby "gwałt".Użył dokładnie tego słowa i ja sie pytam jak tak mozna,cierpimy obie dostatecznie i zamiast pocieszenie to niby w dobrej mierze takich rzeczy jeszcze sluchac musze.Mam czasem wrazenie ze niektorzy maja dotalna znieczulice i poprostu sa nietaktowni.

to narazie tyle-a gdzie reszta dziewczyn?????????

http://www.suwaczek.pl/cache/8e925cf530.png

http://www.suwaczek.pl/cache/0f51eb70dc.png

Wiolu sadzac po opisie impreza klasowa udana ;)
Aniu łóżeczko super, tylko troche drogie, ale napewno sny w nim musza byc bajeczne. Czekamy na zdjęcia Dyzia :) Ja sadzam czasem Adriana na toalecie, ale tak sie skubany boi, ze malo mi wlosow nie wyrwie z glowy tak sie mozno trzyma. Sadzam go na tej nakladce i jak dam zabawki to wtdy siedzi grzecznie, jednak wtedy nie mylis o tym co nalezy zrobic :)
Madzix no mi tez sie bardzo spodobala ta kuchnia i znajac moje dziecko moglby sie nia zainteresowac. Jutro Sebastian pojedzie do Reala ja obejrzec dokladnie i moze ja kupimy. Narobilas mi smaku na dorsza. Juz dawno nie jadlam rybki, musze w tym tygodniu tez zrobic.
Kim trzymam kciuki za Ciebie i Ninke, mam nadzieje, ze szybko Was ten wirus opusci. Duzo zdrowka
Niki wspolczuje przez co musialas przejsc Ty i Twoja ksiezniczka :( Trzyamj sie dzielnie, gleboko wierze, ze juz wszystko bedzie dobrze.

No ja jak zykle siedze po nocy. W ciagu dnia spalam z Adrianem 3,5 godz. i teraz mam oczy jak zlotowki. Obejrzalam "Gotowe na wszystko". Ten serial zawsze poprawia mi nastroj. Z porannym wstanim pewnie bedzie ciezko dlatego juz znikam.
Kolorowych snow dla majowkowych mam i majowkowych babelkow!

Witajcie Ciotki Klotki.

Ja dzis leń poniedziałkowy jestem, chyba musze sie od razu za robote wziąc, bo im później tym gorzej :) A musze sie trochę powysilać jak mam zostac dyrektorem :)
Kubi u niani super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Własnie dzwoniła, aż mi lepiej, podobno super sie bawił z chłopcami, tylko Niania musiała byc zawsze koło niego, teraz bez lamentu ładnie poszedł spać :):)))))))))))))))))))))
Odezwę się jeszcze więc piszcie, fajnie, że Was mam :)

Grzecha kurczę, kiepsko, że z Sebą nie jest za dobrze :( Mam nadzieję, że Wasze relacje poprawią się i będziecie szczęśliwi :)

Niki boże, ale Nikola musiała się wymęczyć :Męki: Nikola miała założony cewnik, ale to od razu po narodzinach i także długo nie udawało się "złapać" siusi. To naprawdę musi być straszne. Mam nadzieję, że wyniki będą pozytywne i będziecie szczęśliwi.
Ja mam Polsat Cyfrowy i jestem zadowolona z niego. Chociaż mam ten standardowy, najprostszy pakiet i tak jest ok. Dla mnie minusem jest to , że nie mam MiniMini :( a tam są bajki typowe dla nszych dzieciaczków. Mam tylko Jetix, Disney Chanel i Cartoon Network. Mówię oczywiście o tym najprostszym pakiecie, bo jak sobie wykupisz za ileś tam to oczywiście są dodatkowo inne kanały. Moim zdaniem warto pójść do sklepu i wziąźć sobie ulotki z Cyfry i Polsatu i wtedy sami wybierzecie. My tak zrobiśmy i na tamte czasu jak kupowaliśmy to właśnie Polsat był najlepszy.

Madzia ta kuchnia jest superancka. Ja taże mam na nią hrapkę, ale wydaje mi się, że Nikola nie będzie potrafiła się nią posługiwać, a przede wszystkim może ją szybko zniszczyć. Jakoś niektórymi zabawkami nie potrafi się bawić. Ma takie fajne plastikowe filiżanki, czajniczek, talerzyki itd i już jedną filiżankę połamała, bo nią rzuciła. Odkurzacz także nadaje się już do wyrzucenia, bo chodziła z nim, waliła o ścianę, rzucała... Ja się śmieję, że dla niej to powinny być zabawki ze stali i to jeszcze takiej namocniejszej :)

Kim trzymajcie się Kochane cieplutko i a sio wirusie! daj znać jak się czujecie jak już znajdziesz chwilkę czasu i siły.

Klonowa Machocho Dyzia łóżko po prostu bajka!! Wyobrażam sobie Juniorka jak się cieszy na jego widok. Rzeczywiście nie jest tanie, ale jeżeli już urządza się pokój to na pewno na full wypas :) Super, że wybraliście kolor, na pewno nie będziecie żałować.
Nikola jak pryka to też się z tego śmieje :smieszne:
Jaki śnieg? Skąd go macie :) U nas jest bez śniegu, bez deszczu, lekkie słoneczko. Kurede, ja chyba w tym roku widziałam śnieg tylko przez 2-3 minutki, bo od razu stopniał :)

Co do spotkania to normanie chyba nigdy tak dobrze się nie bawiłam :) Było naprawde super, przyszło 20 osób, każdy w dobrym humorze :) Najlepszy oczywiście był początek jak każdy wchodził, a wszyscy robili oczy, bo tak się ktoś zmienił :) Wszyscy naprawdę mocno mi dziękowali (ja to zorganizowałam z pomocą jednego kolegi). Mam mnóstwo zdjęć, ale nie będę ich wklejała, bo po pierwsze nie ma na nich nic ciekawego tylko ludzie, a po drugie nie wiem czy mogę pokazywać na forum (może ktoś sobie nie życzy).
Pojechałam na ok. 18.20, a wróciłam ok. 3.30 :Nieśmiały: Byłam szczęśliwa, bo ani razu nie dostałam telefonu, że coś nie tak z Nikolą, M z moją mamą dobrze się spisali :) Zadzwoniłam po M aby po mnie przyjechał i akurat jak on wyjeżdżał z domu to Nikola się obudziła i chciała się bawić. Ona nigdy nie budzi się w nocy! Moja mama mówi, że dzieci wyczuwają, że coś jest nie tak. Na szczęście nie płakała aż tak mocno. Przyjechaliśmy, dałam jej mleka i poszła spać :) A co najlepsze wyobraźcie sobie, że M nie mógł zasnąć :sofunny: On ma tak, że nie zdąrzy położyć głowy na podusze i już śpi, a w sobotę męczył się :) Normalnie mąż nie mógł zasnąc bez żony :) Ogólnie wieczór/nocka był cudowny, warto spotkać się po paru latach :) Planujemy w nowym roku kolejne spotkanie, ale to już w mniejszym gronie, takim bardziej "rodzinnym".

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png