Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

kate729
Witam
Mnie chyba dopadła jakaś depresja normalnie nic mi się nie chce i jeszcze ta jutrzejsza wizyta mamy w szpitalu na badania.:aww: Trzymać kciuki żeby było wszystko w porządku

kate mocno bede trzymac, obiecuje!!! koniecznie daj znac po badaniu, a czego to badanie dotyczy???

ja uciekam ubrac małą, nakarmic i połozyc do spanka...mam nadzieje sie odezwac dzisiaj jeszcze;-)

Ninka 04.05.06 nasz słodki promyczek

http://www.suwaczek.pl/cache/293d248de0.png

Witajcie, mnie dołek nie opuszcza, bo teraz ja pokłóciłam się z M, pokłóciłam... nerwy mi puściły, nawrzeszczałam się 2 min, popłakałam (zwykle tego nie robię) a on sie obraził, buu...
Z Kubą juz lepiej, ale absorbujący jest nadal, a ja tak bym chciała mieć trochę czasu dla siebie, marudze wiem, ale komu ma się pożalić jak nie Wam :)
Najlepsze jest to, że ostatnio mam wrażenie, że nawalam w pracy, nie merytorycznie, ale spóxniam się, przychodze na późniejsze godziny, bo nie mam co z Kubą zrobić jak chory, a tu wczoraj gadałam z szefową o awansie... To mnie wczoraj tak pocieszyło troszkę w tym dołku :) Więcej opowiem póxniej, obiecuję dziś każdej odpisać i nie zaniedbywac Was.

Kate

Ja tez trzymam mocnaisto kciuki. Daj znac jak poszło!!!!!!!!!!

KlonowaMacochoDyzia
Mam ogromna prośbę. Dużo masz odcinków Noddy'ego na płytach?? Ja mam tylko jeden, jakoś więcej nie udało mi się ściągnąć, no i moja prośba czy nie dało by rady abys nam przegrała...? :) Please.

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

Normalnie szok z tymi dołakami. Chyba wszystkie musimy zebrać się w sobie i wziąźć porządną łopatę i je zakopać :)

U mnie dziś już lepiej, wczoraj byłam na zakupach, jutro spotykam się z przyjaciółką z podstawówki, a po jutrze spotkanie klasowe :)
Wszystko byłoby super gdyby nie marudzenie Nikoli. Wrrr...

Kolejna stronka moja :smieszne:

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

Jakaś taka chyba zmiana pogody, bo kiepsko nasze samopoczucia sie mają, staram się wziąc do kupy.

Kate
Wiadomo juz jak badania? Co mamie dolega?

Aniu-B

Obiecałas się dzis odezwać!!! Pokaż nam fotki z nowego mieszkanka.
A takie cos do pokoju Juniora widziałaś?

KOMPLET MEBLI CARS AUTA TANIO Z USA OD SS WYPRZEDA (269766667) - Aukcje internetowe Allegro

Łóşko Disney Pixar Cars (269486668) - Aukcje internetowe Allegro

AUTA-CARS-SUPER-FOTEL-NOWOŚĆ (271346628) - Aukcje internetowe Allegro

Małgosiu
Dziękujemy za informację!!! Może sie przyda!!!

Gosiu
Po 1 to chyba wczoraj miałas urodziny ? Wszystkiego naj naj i spełnienia marzeń Ci zyczę !

A teraz sznur problemików z eMami :)

Grzecho

Przykro, że M nie liczy sie z Twoimi uczuciami. A co przemówiło za tym, że mieszkacie jednak w Wawie? No i ustaliliście to wczesniej czy musiałaś przeprowdadzić się do Stolicy?
Toruń tez nie jest małym miastem, nie wiem jak w profesji Twojego M, ale pewnie praca by się znalazła. Fakt, że jeżeli chodzi o kariere to Warszawa daje duzo mozliwości, ale mysle, że jeżeli ma to byc kosztem rodziny to nie będzie mógł się z tego tak cieszyć. Ile mieszkasz w Wawie? Nie lubisz tego zgiełku i tłoku czy nie masz tam przyjaciół? Mi na poczatku cięzko było zaklimatyzowac sie w Sznie, ale teraz nie wyobrażam sobie mieszkac gdzie indziej, może Twój M tez tak czuje? Pomóc za bardzo Ci nie mogę,ale moge "wysłuchac" i zawsze jak jestes samotna wpadaj tu :)

Niki
Widzisz Agatko, to co dla nas jest oczywiste dla faceta niekoniecznie. Może i Lucek nie chce dla Ciebie źle,ale moim zdaniem mie powiniem Ci tak mówić, masz przeciez lustro i swój gust. Mój M nigdy nie powiedział mi jeszcze, że źle wyglądam, le za to robi inne rzecy, jak nie urok to... I tak z nimi jest. W sieci łatwiej jest się komuś zwierzyć, bo masz jakby pewnośc, że Cię ktoś nie zdradzi, nie znudzi się Twoimi problemami, itp. Ja mam przyjaciółki i co z tego jak nie mam czasu się znimi spotykać, a z Wami to jakby obowiazek sie pokazać. Miły dodam.

Wiola
Co to jest TPD? My jeszcez nie zaszczeoienie MMR...

Uciu
Jak po szczepieniu, informuj o wszystkich objawach, ja jeszcze przed...
Szykujesz się do urodzin? Pokaż się nam przed wyjściem :)

Grzecha

Wiem, że pisanie na 2 forach może byc kłopotliwe, ale tak to juz jest, że nie wszystkie chcą się przenieść tu czy tam, nie było Cie w tym czasie co ja pisałam, więc nie wiesz, że ja nie przeniose się na N, nie bede tez na nikogo się gniewac, ze tu nie chce pisac. Mój watek regionalny tez sie u przenióśł więc na N zaglądam tylko czasem z sympatii aby poczytac watki na ogólnym. Mimo wszystko bardzo bym sie cieszyła jeśli byś chciała zostac tu z nami :)
Doczytałam teraz, że napisałas, że nie chcesz wyjść za ojca Twojego dziecka :( Oj nie jest za dobrze, ale może to tylko chwilowa depresja, szkoda by było, może spotkamy się jak będę w grudniu u rodziców ? Będę chciałą pojechac do Ikei, więc możemy spić jakąś kawke razem.

Kim
Myślałas, że o Tobie zapomnę?? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) !!
Ależ bym chetnie poszła z Wami na spacerek do lasku i napiła sie herbatki z cytrynką w Twoim towarzystwie... Mmmm... rozmarzyłam sie...
Ze żlobka juz zrezygnowałam, od poniedziałku Kuba będzie z nianią i mam nadzieję, że nie będzie ju z tak chorował i będziemy mogły sie spotkac. A z M już wszystko ok ;-) U nas tak ;-)

Wiolu

Życze udanej nauki nocnikowania. Myslę, że jeszcze długa droga przed nami, u nas przerwana bo choroba i jakoś Kuba nie ma ochoty..
Niki i tak nieźle waży patrząc na to od "naszej"strony mam chudziaczków. Ja po chorobie tez młodego zważę bo nawet nie wiem ile waży.
Jeśli chodzi o narzędzia to my juz 2 komplety przerobiliśmy, te co mamy teraz sa z Tesko i sa super, nie popękały itp, ale sa bez wiertarki, a wiertarka to podstawa :)

Monmilko

Daj znac jak po wizycie Teściowej z gachem :)
Filmiki z Kubisuem wzruszające,a le takie wesołe pomimo wszystko. Ciesze się, że mały robi postepy, jakies mam takie przeczucie, że wyjdzie z tego, tyle osób chce mu pomóc i żyje w rodzinie przepełnionej miłością. Napisz jaki rozmiar ubranek nosi Kubuś i czy potrzebuja to może uda mi się cos załatwić.

Gosia
Jak dalsze nauki nocnikowania?
Zdjęcia z misiem fajoskie. Wow a jaki macie śnieg !!!!:surprised: Jatakiego w tym roku jeszcze nie widziałam! Ba nawet 1 cm śniegu u nas jeszcze nie było, tylko popruszyło raz.
Jak spojrzałam na Kasie to... uch uściskałabym kruszynkę.
Kuba ma taka samą wieratkę, tylko czarna hi hi :)

Niki
Widziałam ten temat to starszne co przezywa ta dziewczyna :(
Nie moge teściowej postawic pod ściana bo nie mam do niej przez ulicę, tylko 500 km, nie prosimy prawie nigdy o pomoc, ale teraz była sytaucja kryzysowa, no i dlatego jestesmy tacy żli, zmęczeni, itp... Teraz się chyba unormuje.

Dobry wieczór :)
Co do lenia to ja mam go nadal, ale niestety jutro będę musiała go porzucić. Mam kupę rzeczy do zrobiebnia w domu, buuu.

Kate jak po badaniach mamy?

Klonowa Macocha Dyzia wybraliście formę ściany? Tapeta czy malowanie? Jak tam przygotowania do wprowadzki?

Monia, Kate dziś CSI :)

Monia powiedz mi, ile ma Kubuś? :Nieśmiały: Kurcze, wypadło mi to z głowy.

Madzia ups... ja napisałam TPD? Nie, to miało być DTP :) Chyba pomyliło mi się z Towarzystwem Przyjaciół Dzieci :)
Pamiętam jak byliście z Kubusiem u nas to Kubek właśnie miał taką wkrętarkę/wiertarkę.

Nikola 13.05.2006,

heja kochaniutkie
Dziękuje za trzymanie kciuków trzymać jeszcze tydzień bo niestety dopiero w następny czwartek będą wyniki. A badanie mama miała tomografie komputerową na płuca bo na prześwietleniu widać było jakąś narośl.
Dziś już nie popisze a tak chciałam wszystkim odpisać postaram się jutro ale nie obiecuje bo robie wypad na zakupy:)

Hej
Witam się. Pocieszcie mnie, że u Was też tak jest, że dziecko ma okresy w których jest kochanym aniołkiem a potem terrorystą! Oststnio Kuba mnie nie oszczędza, mi po jakimś czasie nerwy wysiadają, jestem okropna dla niego, a potem mam wyrzuty sumienia.
Ostatnio Kuba wyraża bardzo stanowczo swoje chęci (rządania), tzn. ZDZIWIA. Jak wstanie to krzyczy TAM i chce iśc np. do kuchni i jak nie chce iśc to się drze, ja mu nie ulegam, bo np. mam co innego w tym momencie do zrobienia i wytwarza się własnie taka sytuacja stresowa. Ja sie nie denerwuje na Kube jak cos zrobi, zbroi, ale wkurza mnie okropnie jak marudzi i płacze (a ja nie widzę, żadnego powodu, wiem, że go ma, ale ja nie potrafię zdefiniować). Teraz tak ma, że chce i już, np. myć zęby wszytskimi naszymi szczoteczkami inaczej awantura... No nic, wiem, że musze przetrwać, minie.

Kim
Miałam zapytac już dawno jak tam po odstawieniu smoczka? Nie złamaliście się? U nas z zasypianiem duzo gorzej.

Kate w takim razie będziemy cały tydzień trzymały kciuki za wyniki mamy.
Ja nie zapominam o CSI, bo wprost uwielbiam te seriale, jednak wczoraj tak od początku do końca obejrzałam tylko jeden, bo raz mi Nikola przyszkadzała, dwa M się kręcił i marudził, trzy teściowa przyszła na plotki.

Madzia ja mam tak samo z Nikolą. Nieraz mam ogromne wyrzuty sumienia, że krzyknę na nią :Nieśmiały: czy też nie zwracam na nią uwagi, bo jestem czymś zajęta. Jednak zauważyłam, że jak się z nią bawię, poświęcam jej czas to jest grzeczna, nie piszczy... Teraz dopiero się zaczyna... dziecko będzie się nudziło w domu i słowa "nie mam co robić" będę nam cały czas towarzyszyły :(

Uciu ale bombowe te pokrowce na krzesła i bardzo tanie :Niespodzianka: Ja już nie mogę doczekać się kiedy będzie się stroiło dom - uwielbiam z M przystrajać okna, drzwi itd. Mam już pare nowych ozdób, ale potrzebuję jeszcze czegoś na okna.
Oczywiście, że chcemy link do sklepiku Jofii - szkoda, że nie ma czasu aby napisać co u niej - może jednak ją namówisz aby napisała choć jedno słowo tu albo na N.
Dziękuję za pamięć o moich spotkaniach - jestem cała podekscytowana tymi spotkaniami :)

Niki jak po badaniach Nikoli? Jak Twój egzamin/koło?

Grzecha :whip: hop, hop!! Gdzie się podziewasz?

Kim to dzisiaj masz czas wolny - super, czyli dłuższy weekend :)

Nikola 13.05.2006,

hej hej

Ninka ma rota...tak podejrzewam bo zwymiotowala mi cale mleko przed spaniem, od rana nie chciala nic jesc i pic....dobrze ze dzisiaj jestem z nia w domu

Wiola niestety nie mam dlugiego weekendu bo jutro do pracy....fajnie ze udaly sie zakupy i zycze milych spotkan!! z podstawowki?? wow;-))
podobno na nasza-klasa.pl mozna odnalezc swoich kolegow;-)

Grzecha, Madzia smoczek odstawiony 21.09 i od tej pory juz go nie ma:smieszne:
i dziewczyny prosze mi wszelkie smutki i doły zakopac!!! zaraz weselszy grudzien nadejdzie;-))

ucia swietne pokrowce!! bedziesz kupowac?? ciekawe jaka jakosc wykonania, zawsze to weselej wygląda jak takie krzesła ubrane, hihih

uciekam bo musze sie skonsultowac z lekarzem co i jak z tym wirusem, martwie sie o moja myszke....

Ninka 04.05.06 nasz słodki promyczek

http://www.suwaczek.pl/cache/293d248de0.png

Grzecha ja też jestem jedynaczką, ale rodziców mam 20 km od siebie :)
To chyba teraz taki wiek mają nasze dzieciaczki, że ciągle coś chcą, krzyczą i piszczą. Nikola także wszystko wymusza płaczek, no, ale trzeba zachować zimną krew i nie dać się :)

Kim oj biedna Ninka, jak się czuję? Pamiętaj aby dawać dużo picia.
W sumie właśnie przez nasza-klasa.pl - szukaj koleĹźanek i kolegĂłw ze szkolnych lat zgadałam się z kolegą i razem zorganizowaliśmy to spotkanie. Bardzo fajna stronka, naprawdę warto tam zajrzeć.
Ale super, że Ninka nie chce smoka, my walczymy z tym, ale najgorzej jest przy zasypianiu. Na razie nie będę oduczała Nikoli, bo podobno nie powinno się robić dwóch rzeczy na raz, tzn. np. nocnikowanie i odstawienie smoczka.

U nas teraz na czasie jest nauka samodzielnego jedzenia. W sumie Nikoli idzie naprawdę dobrze. Pomagam jej tylko nieraz nałozyć na łyżeczkę, a resztę robi wszytsko sama. Nawet nieraz jak chcę jej pomóc to krzyczy :) Normalnie nie długo nasze dzieci nie będą nas potrzebowały :)

Uciekam szykować się na spotkanie ze szkolną przyjaciółką :)

Nikola 13.05.2006,

Hej Dziewczyny gdzie się podziewacie?

U mnie najstrój lepszy.

Wiola
Udanego sptkania, daj znac jak "po" :)
Super, że Niki tak ładnie idzie nauka jedzenia!
Ze smoczkiem zachęcam do porzucenia, to proste!!! Bardziej przeżywają to rodzice niż dzieci. Mówisz, że zgubiliście na spacerze i nie dajesz, tylko musisz być konsekwentna, u nas nie było żadnego płaczu za smoczkiem, powiedziałam, że nie ma Kuba pokiwał głową, że zgubiliśmy i pogodził sie z tym z dnia na dzień.
Od tamtego momentu Kuba ma już drugą wiertarkę :)

Grzecha
To co w związku z tym masz zamiar zrobić, czy Twój Partner wie o tym co czujesz? Mieliście wyzaczona date ślubu? Ile tak wytzrymasz? Przykro mi, że czujesz się taka nieszczęśliwa, ale powtórze się, że Twój M pewnie nie będzie mógł się cieszyć sukcesami zawodowymi nie mając Was przy boku.

Kim
Współczuję rota, musicie przetrwać, najgorsze 2 dni potem lepiej, daj znać jak Ninka się czuje, najważniejsze poić, Kuba nić prawie nie jadł, nawet słodyczy, ale po chorobie apetyt wrócił!

Ucia
Śmieszne te pokrowce :) Ale zgadzam się z Kim, że tak weselej i inaczej na Święta.
Dobrze, że Jofia się rozwija, ma ogromny talent i determinację.

Gosia Hop hop

Kate
Jak się czujecie???

Ania B
Jak przeprowadzka, na kartonach jeszcze?

Macie pomysły na prezenty na Gwiazdkę ?
Moge Wam napisac czym Kuba lubi sie bawić, co wg mnie jest hitem :)

Ja już po :) Tzn. byłam na spotkaniu tylko z jedną przyjaciółką więc było spokojnie, jutro cała klasa. Ogólnie to nie mogłyśmy się nagadać, w bardzo dużym skrócie opowiedziałyśmy sobie historię swojego życie i niestety musiały uciekać do domu :( Ale jutro znów się zobaczymy, ale w większym gronie. Wiecie jak to miło spotkac kogoś po paru/parunastu latach :)
Nie odpisuję nic, bo wypiłam 2 pifffka i już chce mi się spać. Pewnie jutro wpadnę na chwilkę, a relację zdam w niedzielę.
Wiecie co? Fajnie jest tak komuś powiedzieć co i jak, i fajnie, że Was to interesuje, i że siępytacie. Kochane jesteś :)

Nikola 13.05.2006,