Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

]Dzień dobry

Grzecha super, że miałaś takie udane spotkanko z koleżanką. Mi brakuje takich ploteczek o byle czym i o poważnych sprawach. Gdyby nie Wy to chyba bym zwariowała.:Zakręcony:
Pokaż tą swoją sukienkę, z której tak bardzo jest nie zadowolona, może pomożemy Ci dobrać jakieś dodatki aby było „radośniej”.
Co do głupawek to Nikola ma tak samo, że jak już się rozbawi to nie patrzy na nic i przez to właśnie potem są skutki (zdarty policzek, siniaki na nogach). My podobnie jak Wy, tzn. Ty i Madzia (Kate chyba też) kupujemy buty z Gufo. Są w przystępnej cenie i dosyć dobrze wykonane. Pierwsze buty Nikola miała z Bartka. Zapłaciłam za nie ponad 100zł, a chodziła w nich ok. 1,5-2 miesięcy. Nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy skoro z Gufo też są dobre.
Ło matko! :Szok:Zapisy 2-latków do podstawówki!! Normalnie szok.:Szok::Szok: Mam nadzieję, że nasze państwo weźmie się za to, i że powstanie więcej przedszkoli, bo przecież to co się dzieje to jest paranoja.
Ja po przeczytaniu wątku na N na temat biustonoszy mam ogromną ochotę iść i coś porządnego sobie wybrać.
Pamiętam tą historię z gołębiami. Na początku mnie to bawiło, ale z czasem rzeczywiście stało się to przerażające. Z tego co pamiętam to gołębie zagnieździły się w jakimś kwiatku czy iglaku? Jeżeli tak, to może spróbuj zabrać doniczkę?

Astra nim się obejrzysz Bartoszek już w ogóle nie będzie chciał smoczka i zapomni o nim samoistnie. :)

Uciu oj Kochana współczuję Ci tej przygody z fachowcami od szafy. :Męki:Pamiętam jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to rodzice zamówili na wymiar szafę do przedpokoju. Na fachowca czekali ponad 3 tygodnie. Ciagle przestawiał terminy. Moja mama była taka zła, że szok. Wyrzuciła starą szafę i w sumie wszystko było porozwalane. Dobrze, że zachowałaś zimną krew i nie dałaś się sprowokować, i że sprawę załatwiłaś „kulturalnie”. :Oczko:
Kochana, a spotkanie z „naszym” Buraczkiem to masz pierwsze czy już kiedyś się spotkałyście? Na jaki film idziecie? Właśnie doczytałam, że na „Lejdis”. Ja przyznam szczerze, że także nie byłam na tym filmie.
Odnośnie Twojej historii z deską i gwoździami to mi się od razu przypomniało jak miałam może 8-9 lat bawiłam się na plaży i nadziałam się nogą na gwóźdź. :Męki:Oj, wbił się mocno. Do tej pory mam bliznę na małym palcu. Wrr…
Super ta stronka, co podałaś Magdzie. My po sezonie będziemy się dowiadywać o jakieś dofinansowania do ociepleń domu, podobno są takie, ale mam jeszcze czas.

Gosiu doprałam kolanka, ale lekko widać, że są jeszcze przybrudzone. Myślę, że przy kolejnym praniu nie będzie już śladu. :Spoko:
Masz rację, że w sklepach są drogie szlafroczki. Szkoda, że ja nie załapałam się na taki szlafroczek.
Jak spędziłaś wczorajszy wieczór? Było drinkowanie?:Oczko:

Madzia ja też jestem dzisiaj jakaś taka do niczego. To wszystko przez pogodę. Nawet nie byłyśmy z NIkolą na spacerze, bo w sumie cały czas pada deszcz.

Ucia, Magda ja też chcę wiosnę!!!:Śmiech:

Kim, Kim, KIm!!!! Jejka, co się dzieję z Kasią? Madzia, wiesz coś na ten tamt?

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

jestem jestem

no co u nas...latam po miescie i skladam podania odnosnie domkow w spółdzielniach,nie wiem kiedy nam przyznają no ale musze pozałatwiać póki co.
Jedziemy dziś na miasto kupić jakieś adidaski-jak wrócimy to pokaże wam co kupilyśmy dla Niki:)
2 dni byłam z mężusiem-miał wolne więc pędzaliśmy czas rodzinnie,był nawet grill a nawet nie domyślacie się jak ja uwielbiam grila,mogłabym tak go jeść kilogramamai i obojętnie czy to kurczak,kiełbaska czy karczek:)
We wtorek Lucjan ma rozmowe ww sprawie przyjęcia do college także prosze trzymać mocno kciuki by się udało
Niki rozrabia,psoci,czasem jest mi tylko okropnie przykro,mam wyrzuty sumienie,nie umiem sobie ztym poradzić naprawde.Ja z natury należę do nerwusów,byle co mnie nie wyprowadzi z równowagi ale gdy problemy się nawarstwiają nie umiem się opanować i krzycze niemiłosiernie no i wczoraj właśnie Niki strasznie skrzyczałam,ona nie plakala tylko patrzyla i sie o dziwo usmiechala,nawet lucjan przylecial na gore i wrzeszcze"co ty jej robisz?! a ja tak krzyczalam a niki sie usmiechala i jak ja za chwile przeprosilam i juz mi przeszlo normalnie caluski przytulanie itd ale wyrzuty sumienia mam do teraz
Poszli wczoraj do sklepu na nogach,hehe fajnie wyglądali jak sobie tak człapali.

Poza tym jakos leci,niki oglada zawsze rano teletubisie a potem in the night garden na cbeebies i w ogole poza tym jest ok

lecimy na miasto wiec poodpisuje pozniej a to tyle co u nas

buziaczki:)

http://www.suwaczek.pl/cache/8e925cf530.png

http://www.suwaczek.pl/cache/0f51eb70dc.png

Dzień dobry

Gosiu z M poszło ... sama teraz nie pamiętam o co :Nieśmiały: Pewnie o jakąs pierdołę, ale oczywiście podczas takiej kłótni mówi się wszystko i nieraz wychodzą sprawy, które nas męczą od dłuższego czasu. Z M jest już ok, każdemu zdarza się taka kłótnia :)
Co do Lejdis to sama nie wiem czy chciałabym pójść na ten film. Widziałam główne bohaterki jak byłu u "Kuby Wojewódzkiego" i powiem szczerze, że jakoś mnie aż tak bardzo nie zafascynowały. Ściągnę sobie je z netu i obejrzę, bo na kino jakoś nie specjalnie mam ochotę.
Co do CSI to teraz jest tego pełno. W niedzielę są dwa odcinki na Polscacie Miami, we wtorek jeden odcinek Nowego Yorku. Poza tym codziennie o 22 na AXN jest jeden odcinek, a w czwartek od 21 na AXN jest seria i chyba trwa do ok. 2-3 w nocy. Ja ostatnio się wkurzam, bo prawie wszystkie odcinki już widziałam :(
Widzę, że troszkę popiłyście wczoraj :) Ja lubię winko, ale nie znam się na nich. Lubię słodkie :)

Grzecha, ale się uśmiałam z tego, że kupiłaś za małe buty!! :Śmiech: Przyznam szczerze, że mi się też kiedyś to zdarzyło i przez jakiś czas chodziłam w skarpetkach i w tych butach po domu aby choć troszkę się poszerzyły. Poza tym niestety nie znam innego sposobu. A zresztą nie każde buty da się rozszerzyć tak aby nie straciły fasonu.
Trzymam kciuki aby w tym roku gołębie duuuużym łukiem omijały Wasz balkon.
Wy mówicie o małej nóżce... Nikola ma 21-22 :) Wczoraj mierzyłam ją i wyszło mi, że ma 84cm :)

Niki no cóż... każda z nas ma jakieś załamania związane z dziećmi, szczególe te, które siedzą z nimi 24 na dobę. Ja nieraz też krzyknę na Nikolę, dam klapsa. M zawsze mówi do mnie "a mówiłaś, że swoje dziecko wychowasz bezstresowo", a ja mówię "no, niestety nie z tym dzieckiem :) ". Nic się nie stanie jeżeli raz lekko krzykniesz, ale oczywiście musi to być z dystansem i nie można nadużywać swojej władzy.
Co do brata... cięzko mi cokolwiek poradzić. Musicie z nim porozmawiać i dac mu do zrozumienia, że tak nie można żyć. Wy macie swoje życie, a to, że jemu pomogliście to tylko Wasze dobre serdeszko. Teraz musi sobie radzić już sam :)

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

Niki ja może też lepeij usunę, napewno już przeczytałaś
Wiolu jak się czujesz przed egzaminem? denerwujesz juz sie troszke? Musze chyba pobiegac w skarpetkach i tych butach po domu. Znalazlam za 20 zl taki spray, ktorym sie psika buty od wewnatrz i pozniej w nich chodzi po domu. Chyba go kupie, bo nie wytrzymam calego dnia w zaciasnych butach i do tego nowych. Ja juz tak mam, ze jak sie upre na jakies buty to kupie i za male, to nie pierwszy raz. Numer wieksze byla znowu za duze, wiec zdecydowalam, ze lepiej miec za ciasne niz, zeby mi spadaly z nogi:) Tymbardziej, ze szukalam wlasnie takich bardzo dlugi czas. Nikola ma stopke w sam raz, to moj Adi jest wielka stopa! Zreszta dziewczynki zwykle maja mniejsze stopki:) Co do wystepu Lejdis u Kuby to ja tez bylam zaskoczona, powiem Ci, ze zdziwilo mnie ich zachowanie w tym programie, szczegolnie Rozdzki i Dereszowskiej, jakies takie sztywne byly.