Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

hej hej!!

Dziunia jeszcze spi - od 13.15!! wiec przeczytalam co nieco;-))

Madzia Kubunio jak zawsze cudny!! fajnie ze robi sie juz taki dorosły, nawet łózeczko bedzie mial juz "dorosłe";-)) Twoja pozycja i mina iście dostojna!!;-))) choinka śliczna!! ja mam swoja w telefonie wiec jak tylko zapuszcze kabelek to pokaze, chociaz na zdjeciu choinki nie wychodza tak pięknie..co do mamy to bedzie u mnie mieszkala od jutra do wtorku bo ciagle chorowita i smutno jej samej w domu, na szczescie czuje sie lepiej i nie zaraza!!
chcialabym zeby Ninka pokochala konie, bedziemy mialy wspolną pasje, ale i tak bede miala stresa jak bedzie jeździla konno...

grzecha jeszcze nie jeden Sylweter przed Wami!! sliczna rodzine masz, jak pisala Madzia widac ze jestescie spokrewnieni;-)) choinka rozmiarów nieziemskich, hihihih, Adrianek jest kochany na tych zdjeciach, wcale nie widac ze to mały rozrabiaka;-)

Wiola u mnie tez co roku żywa choina, tylko teraz mamy bez doniczki, nasza tez sie pozypala i jutro ją rozbierzemy, chyba łysa zostanie, ihihhi, sliczne zdjecia małej Nikolki, jak czynnie uczestniczyla w przygotowaniach!!! a ile kasy zgarnęła, hihhihih
piesek siostry bardzo łagodny, ale jest z rasy obronnej, najwyraźniej dobrze ułozony, bez wpajania agresji;-) mają tez drugiego psa, suke owczarek niem, ale to istny agresor, wiec byla zamknieta...tak ma od szczeniaka, chyba skrzywienie w masowej hodowli, zawsze sie jej balam, ale rodzinie krzywdy nie zrobi, ma juz 10 lat.

ucia na pewno slicznie wygladalas i te szybkie wyjscie nie wpłynelo na anielski wygląd;-) bede czekala na foteczki!!

kate super ze sie wybawilas na imprezce sylwestrowej!! ja tez chce Cie zobaczyc w akcji, hihihi, a nasza-klasa moze faktycznie wciągnąc, tak patrzylam ze niektorzy maja nawet 300 znajomych!! ciekawe moze biora wszystkich jak leci, hihihi

Ninka 04.05.06 nasz słodki promyczek

http://www.suwaczek.pl/cache/293d248de0.png

kim30
a nasza-klasa moze faktycznie wciągnąc, tak patrzylam ze niektorzy maja nawet 300 znajomych!! ciekawe moze biora wszystkich jak leci, hihihi

Masz rację co do tego, że niektórzy nawet na ulicy "cześć" nie powiedzą, a zapraszają do grona znajomych. Jeszcze nikomu nie odmówiłam zaproszenia, ale jakbym jeszcze raz miała akceptować to jednak przemyślałabym czy warto.

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

Kubuś zaczął już wołać siu siu jak chce !!! :):):)

Wiola
Niczym się nie bawi siada, robi i wstaje, potem wyciera papierkiem, wylewa ze mną, spuszcza wodę i myje rączki. Posiedzenia sa krótkie 30 s do 1 min. Jak nic nie zrobi do 2 min. to wstajemy.

Kobitki odezwe się więcej potem, teraz zmykam z koleżanką na pizzę :)

Ciesze się, że jesteście !!!

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

Uciuprzepiękna sukienka i Ty ślicznie w niej wygladałaś. Bardzo mi się podobaja suknie wieczorowe w tym kolorze. :) A te owoce w czekoladzie... mniam normalnie slinka cieknie :) Super tez to zdjecie pod choinka, a Maciusia w tej czapce i okularach to nie poznałam normalnie :)

WiolaZ ta nasza klasa to naprawde mozna sie wciagnac. Kwestia znajomych to czasem rzeczywiscie pomyłka, musze czasem patrzec na zdjecie, zeby zobaczyc w ogole kto to jest. Z drugiej jednak strony w wiekszosci sa to znajomi, ktorych sie nie widzialo wiele lat i przez ten okres duzo sie nowych nazbierało a nawet stare milosci:)

Uciu :duren::duren::duren: wow!! Czy ten Pan koło Ciebie to Maciuś? Normanlenie nie wierzę! Maciuś wygląda na 4-5 -latka :duren: Pięknie wyglądasz w tej sukience, a owoce z czekoladą... nigdy nie widziałam takiego urządzenia :Nieśmiały: No nie mogę sie napatrzeć, ależ Maciuś jest już duży... czy on na pewno jest z Maja 2006 :) Pięknie razem wyglądacie :)

Ja właśnie skończyłam z M 2 rundki w Eurobiznes. Oczywiście wygrałam :smiech: teraz idę na "przytulanki" :)

Magda brawo, brawo, brawo dla Kubusia! Szybko Wam to poszło :)

Nikola 13.05.2006,

Uciu
Maciuś jest przesliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na 1 i 3 zdjęciu wyszedł słodziaśko !!!!! Świetny z niego chłopczyk :love:
Ja to mam wrażenie, że się nie obejrzę a Kuba będzie taki jak Kamilek i cięzko to znoszę...
Ładnie wyglądałaś na Święta i Sylwestra !! Sukienka piękna, kolor cudowny, pasuje do Twojej karnacji. I widzę, że kupiliście pokrowce na krzesła :)

Jeszcze troche się pochwalę nowymi słówkami: dzik, zoo, miś (wyraźnie, bo było miii), pić, nie woła już mama tylko mamo lub mamu ( w domysle Ś), jak się pytam czyj jest to mówi, że mamy. Jak pytamy kto mu dał życie to mówi mama i tata:) Jak pytam kto jest Groszkiem to mówi, że Du du (tak siebie nazywa), kto jest fasolka - mama, a kto jest strączkiem - tata :) Moi rodzice mówia, że ucze go głupot :):smieszne:

Cytat:
kim30 napisała
a nasza-klasa moze faktycznie wciągnąc, tak patrzylam ze niektorzy maja nawet 300 znajomych!! ciekawe moze biora wszystkich jak leci, hihihi

Masz rację co do tego, że niektórzy nawet na ulicy "cześć" nie powiedzą, a zapraszają do grona znajomych. Jeszcze nikomu nie odmówiłam zaproszenia, ale jakbym jeszcze raz miała akceptować to jednak przemyślałabym czy warto.

No własnie !! Dla mnie to bez sensu, osoby z którymi nie sympatyzowałam zapraszają mnie, albo sprzątaczka z mojej pracy, którą widziałam raz lub dwa... Ja nie akceptuje takich zaproszeń i już usunęlam swój nr gg, bo mi wypisywali jakies plotki, jak zapytałam czemu na forum tego nie piszą, to mówią, że nie lubia plotek, a ja jestem daleko...:duren:
Mam wrażenie, że niektórzy idą własnie na ilość. I jeszcze (bynajmniej ja się spotkałam z tym) wklejaja zdjęcia z zagranicznych wycieczek, gdzie to ludzie nie byli :) Krytykują ludzi którzy maja dzieci we "wczesnym" jak ja wieku, myśląc, że nie mam ambicji, bo nie postawiłam na karierę, że to za wczesnie... Więc ja NK traktuję z przymróżeniem oka :)

Wiola
Masz szczęście, że wkleiłas zdjęcia fotki, może Ci wybaczę...
Link - noworodek.pl :: Zobacz temat - wczesne wykrywanie nowotworów u dzieci
Kiedyś już Wam wklejałam ten artykuł.
Jeszcze wózka nie kupiłam :)

Kim
Pieknie wyglądaliściwe w Święta. Piesio... rzeczywiście maluni, a Ninka na zdjęciu z nim... słodkie :) Widac cała Wasza rodzina kocha zwierzaki. Wierzę, że będziesz się bała jak Nina będzie jeździła na koniu, strach pewnie jak wywija na tym na biegunach, nie mówiąc już o prawdziwym...
Nawet nie wiesz jak cięzko mi żegnać się z każdym kolejnym etapem z którego wychodzi Kuba... A dorosły robi się bardzo z dnia na dzień... Dlatego już marzę o drugim dziecku, ale się jeszcze wstrzymam :)

Ale pusto...

Madzia skąd u Ciebie aż tyle śniegu?:Szok: U nas troszke popadało, przymroziło, zrobiła się ślizgawica i teraz zaczyna wszystko topnieć.

Wiecie co, normalnie Nikola jest nie do podrobienia. Dziś postanowiłam, że postawię nocnik w pokoju, bo tu będzie go widziała. Co jakiś czas tłumacze, mówię gdzie robi się siusiu... W końcu Nikola mówi "siusiu" no to ja ją na nocnik, posiedziała chwilkę, ale nic nie zrobiła. Było może z 3-4 takie sytuacje. Już po kąpieli Nikola ubrana w piżamkę (pajacyk), ja rozmawiam przez telefon nagle Nikola podchodzi do M i mówi "siusiu". No to M uradowny, że dziecko woła siusiu szybciutko zdjemuje pajacyka, pieluszkę i ją sadza. Znów nic... W końcu po analizowaniu tego wszystkiego stwierdziłam, że moja córcia wcale nie chce siusiu tylko chce biegać nago :) Specjalnie wołała siusiu abyśmy ją rozbierali :) Cwana bestia.

Nikola 13.05.2006,

Wiola
Jak obcinałam wczoraj Kubę to nie chciał, mówił, ze mu robie kuku. Jak raz powiedział, że chce siusiu to go wysadziliśmy, zrobił i znów obcinanie, a on..., że znów chce siuisu, posadzilismy i nic, cfaniak kilka razy próbował nas podejść :) Ale dobrze robisz, wysadzaj, załapie :)
Kupiłam wózek..... Wózkomaniaczka ze mnie:) Ale Mario też go chciał :) Takim sposobem mam parasolkę do sprzedania:)

No wczoraj końcu zaliczyliśmy sanki bo babcia kupiła a nie było kiedy i wczoraj nareszcie troszkę popadało ale moja lalka miała frajde nie chciała zejść

Wiola jaką masz śliczną pomocnicę i widzę że kikuta daje sobie zrobić ja mojej znowu obcięłam grzywkę bo miała już za duża.
Śliczna choinka
Zdjęcia są zgrane może wieczorem jak mała będzie spać to wkleje
Ą chrześniakowi kupiłam zegarek taki dla dzieci nadmuchiwany młotek malowankę i taką wycinankę zamek jego mama będzie miała co robić

Kim jeju nareszcie zobaczyłam Ninke jak wyrosła jakie ma już długie włoski ta twoja ślicznotka a piesek siostry no to niezły cielaczek

Madzia brawa dla Kubusia ja też tak chce żeby moja wołała
Pokazuj nowy zakup

Ale pustkowie tutaj ...:)
Moje dziecko dopiero usnelo, od wczoraj goraczkuje. Dzis juz nawet dalam mu pyralgin, bo goraczka nie spadala po zyklych lekach, tyle, ze on zbil mu ta temperature i zaczal szalec jak nowonarodzony, az do teraz :) Poza tym nie ma zadnych innych objawow, ma apetyt i dobre samopoczucie. Oboje z Sebastianem bylismy przeziebini, wiec moze zlapak od nas wiruska, no albo zeby, bo widze, ze wyrzynaja sie wreszci gorne dwojki :)Mam nadzieje tylko, ze noc bedzie spokojna...

Co do tematu naszej klasy to mi akurat ten portal sie bardzo podoba, moze dlatego, ze jestem tu w Warszawie sama bez znajomych i tylko w ten sposob moge miec z nimi kontakt. Co prawda zdarzylo mi sie dostac zaproszenie od obcych mi ludzi, ale takie ignorowałam. Za to bardzo cieszy mnie mozliwosc kontaktu z innymi, ktorych czesto nie widzialam kilkanascie lat. Sa tacy na ktorych wciaz czekam kiedy dolacza, bo ciekawi mnie co tam u nich. Zdjecia z wycieczek zagranicznych szczerze mowiac tez lubie ogladac. Czasem rzeczywiscie mam wrazenie, ze niektorzy tych znajomych kolekcjonuja :), ale innym razem jak sie zbierze znajomych ze szkoly podstawowej, sredniej, ze studiow, do tego z osiedla i jak np. w moim przypadku z harcerstwa to moze sie nazbierac duza ich liczba.

Kate mysle, ze chrzesniak bedzie zadowolony z prezentow, tym bardziej, ze jet ich kilka, radosc bedzie pomnozona :)

Grzecha widze, że nadal przesiadujesz nocami :) Ja ostatnio jestem grzeczną dziewczynką i 22-23 leżę już w łóżeczku. Biedny Aduś :( Mam nadzieję, że dziś już nie gorączkuje.

Kate ale masz fajnie z sankami :Smutny: U nas wczoraj troszkę popadało i od razu wszystko topniało. Nikola w tą zimę widziała tylko jak śnieg pruszy i nic poza tym. A teraz mają jeszcze być ocieplenia więc o śniegu mogę pomarzyć. Rzecywiście Nikola daje już robić sobie kitkę, ale muszę wiązać jej gumkami recepturkami, bo takie zwykłe od razu ściąga, a z recepoturką się troszkę męczy i bardziej ją ciągnie za włosy więc sobie daruje :)

Nikola 13.05.2006,

hej hej

Wiola no faktycznie sprytna ta Wasza córeczka;-) tylko teraz jak rozróżnić kiedy chce siusiu a kiedy chce polatac z gołą pupką, hihihi

MAdzia I'm impressed jaki Kubus rozwojowy:Śmiech: na pewno ciesza Was jego postepy, wiec nie zastanawiaj sie długo nad druga pociecha!! moj M mowi ze fajnie byloby miec drugiego bobaska, a ja dopiero co odżylam po nocach, karmieniu, no i jestem wciagnieta w prace wiec stwierdzilam ze bedziemy "dzialać" na przyszłą wiosne/lato:Spoko:

ucia slicznie wygladałaś!!!!!! suknia boska i moj kolorek;-))) widac ze swietna zabawa byla Diabełku;-)) a Macius to skóra zdjeta z Ciebie!!

grzecha moze to goraczka na zeby?? u nas tez ostatnio tak bylo, chociaz przy przeziebieniu, u dzieci tez moze byc podwyzszona...zycze zdroweczka!!
a dzieki naszej klasie mamy teraz nowe tematy do gadania np. z mamą, mowie jej co słychac u moich znajomych;-)

kate pokazuj swoją ślicznote z wyprawy saneczkowej;-)) u nas posypalo 1 dzien, ale akurat jak bylo ciemno i nie chcialo sie nam juz wychodzic, a szkoda, bo okazalo sie za drugiego dnia juz po sniegu pozostalo wspomnienie...
sanki dostalismy od dziadkow, mam nadzieje ze bedzie okazja na wypad....

Goraczka minela, ale moj syn stracil glos. Harczy biedaczek. Cala nocke mielismy do bani, budzil sie co godzine, po pol usypial mi na kolanach i tak w kolko. W dzien tez nie spał. Zapisałam się jutro rano do lekarza, choc wolalabym sie obyc bez tych przepelnionych wirusami przychodni.
Kim o tak racja, ja tez z mama o tym plotkuje :)
Wiola no rzeczywiscie grzeczna z Ciebie dziewczynka teraz, rzadko mozna Cie zastac. Jak jazdy?

grzecha mam nadzieje że to lekkie przeziębienie ja też nie nienawidzę łazić po lekarzach :Kiepsko: a jutro jedziemy z małą do łodzi żeby zobaczyli co to za cholerstwo ma po powieką mam nadzieje że nas nie zostawią :arf:

kim nie zrobiłam żadnego zdjęcia z wyprawy saneczkowej u nas też tylko jeden dzień posypało a na drugi już śniegu nie było dla tego to wykorzystałam i byliśmy o 18 na tych sankach :smieszne:

Wiola a ja się ciesze że idzie ocieplenie już by mogła być wiosna :duren: a najlepiej jak by było z 28stopni :Śmiech: morze plaża i leniuchowanie:sofunny:

Kim specjalnie dla Ciebie, skazowało mi sie juz raz, ale jak obiecałam to prosze .
Ten kupiłam, ale jeszcze nie dostałam
Titanium Baby Spider NOWOŚĆ kolekcja 2008 (294399157) - Aukcje internetowe Allegro

Tu pogaduchy na jego temat:
noworodek.pl :: Zobacz temat - jaki wózek kupić???

Ten sprzedaję:
SpacerĂłwka Parasolka Laska Bruin aluminiowy (294375494) - Aukcje internetowe Allegro

My ze sniegu skorzystalismy, a na drugi dzień plucha, ble..

Dzień dobry

Grzecha co do prawka to 18 stycznie mam pierwszą jazdę :) Mam nadzieję, że jak już zacznę jeździć to szybko mi pójdzie i już na wiosnę będę mogła pochwalić się prawkiem. Oj, biedy Aduś :( Ucałuj go bardzo mocno.

Chciałam jeszcze odpisać coś, ale Nikola stoi nade mną i płaczę więc chyba nie mam szans na skupienie się. Uciekam... Miłego dnia Ciotki.

Nikola 13.05.2006,

Madzix
Kim specjalnie dla Ciebie, skazowało mi sie juz raz, ale jak obiecałam to prosze .
Ten kupiłam, ale jeszcze nie dostałam
Titanium Baby Spider NOWOŚĆ kolekcja 2008 (294399157) - Aukcje internetowe Allegro

Tu pogaduchy na jego temat:
noworodek.pl :: Zobacz temat - jaki wózek kupić???

Ten sprzedaję:
SpacerĂłwka Parasolka Laska Bruin aluminiowy (294375494) - Aukcje internetowe Allegro

My ze sniegu skorzystalismy, a na drugi dzień plucha, ble..

hej hej

Madziu dzieki wielkie!! ale rządzisz z zakupami;-)) ja sie przymierzam do parasolki na wiosne marzec/kwiecien ale wiesz ze ja mam trudne leśne warunki i ciezko wybrac cos wytrzymalego na nasze dlugie trasy... musisz koniecznie napisac jak sie sprawuje, a moze bedize okazja do zobaczenia na żywo???:Spoko:

grzecha super ze nocka w porzadku!! wysylam zdrowotne fluidki dla Adiego!!!

buziaczki

kim30

Madziu dzieki wielkie!! ale rządzisz z zakupami;-)) ja sie przymierzam do parasolki na wiosne marzec/kwiecien ale wiesz ze ja mam trudne leśne warunki i ciezko wybrac cos wytrzymalego na nasze dlugie trasy... musisz koniecznie napisac jak sie sprawuje, a moze bedize okazja do zobaczenia na żywo???:Spoko:

buziaczki

Ha ha ja juz starciłam nadzieję, choc bardzo bym chciała :)

Grzecha
trzymajcie się mocno!!!

Ech stary mi zniemógł :( a wiecie jak to z chorym facetem echhh gorzej niż z dzieckiem .
mówię idź do lekarza a on do mnie a co chory jest lekarz ?? cycki opadają .
Moje dziecko ukochało ostatnio franklina i nie chce innych bajek oglądać :/ a że mam tylko dwie pyty to wyobraźcie sobie jak to wygląda :/
A ja piję piwko zaraz otworzę sobie drugie a jutro w fabryce będę zdychać :P
Madziu.... jak film ????

Podpisu nie będzie klawiaturę dopadła grypa :na::na:

Macoszko
Trzymaj sie mocno! Musisz przetrwać. Choroby to cos okropnego. Do weekendu wydobrzejecie! A Ty w weekendy tez pracujesz?

Grzecha
Jak u Was?

Kim
A ta parasolka to ma być jako jedyny czy drugi wóżek? Parasolka chyba po lesie nie bardzo tak na codzień.
A z tym dorastaniem to bardzo się cieszę, jestem dumna itp, ale czasem mam doła, że niedługo już przestane byc potrzebna mojemu dzieciu :) Ja na razie też musze pracować, nie mogłabym zostawic Oli jak jest w ciązy bo zaprzyjaźniłyśmy się. Powiedziałam jej, że jak ona wróci z macierzyńskiego to wtedy ja moge iść :) A ona i tak mówi noł łej :)

Słuchacie byłam w kinie z przyjaciółką, wracam, M otwiera mi drzwi i od razu mówi :jak film, na czym byłaś? Ja mu na to "jeszcze raz", a on :na czym byłaś? Ja : jeszcze raz, on: na czym byłaś? A ja :jeszcze raz. Śmieje się już do bólu a M oj spadaj. Dopiero mu mówię film nazywał się "jeszcze raz". No i śmiech :)

Cos Niki sie dawno nie odzywała?

Wiecie, ja jeszcze piję kawę :)
Buziaki

Hej dziewczeta!
Z Adim juz zdecydowanie lepiej, ma chrypke, ale broi na calego. Dostal jeden lek, ktory mialam stosowac doraznie gdyby tak "harczal" przy oddychaniu. Po przyjsciu od lekarza mu go dalam i spal prawie cztery godziny. Ja czytam ulotke, a tam napisane, ze ten lek jest uspokajajacy, ale u malych dzieci moze wywolac koszmary senne i ogolne rozdraznienie, a tak w ogole to jest lek antyalergiczny, przeciwwymiotny itd.. Nic o kaszlu. Juz sie boje mu to podawac.
Madziu i jak film, musze sie wybrac bo jedna z glownych aktorek chodzila ze mna do liceum. Ciekawa jestem jej na wielkim ekranie:)
Aniu oj chory facet jest niemozliwy, moj malutki katarek przechodzi jak gruzlice :)