Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Agavko musze Ci powiedzieć, że nie jesteś sama. Ja także nieraz w przypływie emocji, napięcią mówię słowa, których później się wstydzę i mam wyrzuty sumienia. Niestety taki nasze dzieciaczki mają teraz wiek i musimy przez to przejść. Ja ostatnio wzięłam się na sposób nie zwracania uwagi, pełnego spokoju... Nikola piszczy to ja jestem bardzo spokojna, robię swoje. Popiszczy i przestaje. Może i na Jaśka byłby to jakiś sposób. Wiem, że nie jest łatwo nie reagować, ale to nieraz pomaga.

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

Agavo
Myślę, że my rasowe kobietki Cie doskonale rozumiemy :)
Najwazniejsze to zdystansowac się! Pomysleć, że tej małej istotce o cos chodzi, tylko nie potrafi powiedzieć albo nawet nazwac tego co się z nim dzieje. Ja w sobote miałam okropny ból głowy przez pół dnia, nie mogłam nic zrobić. Więc pomyslmy, jakby np dziecko tak bolała głowa :( Jak my jestesmy zestresowane to dzieci potem pogłębiaja sie w tej swojej "niedobrości". Wiem, że najłatwiej radzic na sucho. Ale to tez pomaga. Pomyśl, że to jest Twoje serduszko, sens zycia i jest najwazniejszy, wiem, że to wiesz, ale czasem w trudach codzienniego zycia musimy to sobie przypominać! Myslę, że duzo na stan twojego samopoczucia działa fakt, że jesteś z Jasiem 24 h i nie masz odskoczni. Nie myslałaś, żeby iśc do pracy? Ja uważam, że to juz jest dobry czas jak ktor czuje się gotowy. To duzo daje, że musisz się ubrac, umalowac i wychodzisz do ludzi. Jak byłam w domu to potrafiłam cały dzień w desie przełazic i po chleb mi się nie chciało wyjść. Nasze dzieci sa juz na tyle duże, że potzrebują wrażeń, jak się nudzą to rozrabiaja. Jak nie mam co z Kubim juz robic to wychodzimy na dwór. Poza tym tak na codzień wymyślac różne zabawy to podziiwam Was dziewczyny! Ja wiem, że Kuba bawi sie u niani z chłopakami to wiem, że dzieci maja swoje inspiracje, a w domu to ile można bawić się klockami, samochodami, rysowac, itp..

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

Ucia
Ale Świetny Sylwester Ci sie szykuje!!! Ja jeszcze nigdy prócz postawówki nie byłam na takiej tematycznej imprezie!!! Ale bym chciała !!! Żeczywiście diablica mogłaby byc ciekawa, np zamaist sukni czarne getry, kozaki i jakas tuniczka? Aniołki tez sa super, ale jako diablica pewnie będziesz się wyróżniać, bo babki pewnie wszystkie za anielice sie przebiorą, a jak Ty za diablice to w takim razie mąz za anioła?

Ania
ale Wam szybko poszło i butla i smoczek na raz!!! Mi pamiętam było żal rozstac się ze smoczkiem :duren: Pewnie bardziej niz Kubie... chyba nie potrafię się godzic z tym, że dzieci tak szybko rosną. A lapku nie masz wbudowanego mikrofonu? Może nie wiesz nawet :)

Grzecha
Ja jestem Ireth Fëfalas. Od dzis mówcie mi Fefalas : ) :smieszne:
Tez mam jasna kanapę :-/ Trzeba pilnowac robaków, żeby nie robiły szkód, ale to jest trudne, bo wystgarczy się na chwile odwrócić i bach.
Tak przezyłam Twoje spotaknie z wizazystką, że przysniło mi sie to w nocy, hi hi. sniło mi się, że też kupiłam sobie takie bordo - sliwowe cienie i pamiętam, że tłumaczyłas o tych brązach :):):)
Ja maluje się w zaleznosci od nastroju i stroju :) Generalnie na codzień jasnym cieniem takim w buteleczce a aplikatorkiem, wtedy makijaz zajmuje mi 3 min, a dzis mama ciemno brązowy, mocno wytuszowane rzesy i a to dlatego, że nadrabiam inne rzeczy makijażem :0 Nie umyłam dziś włosów i załozyłam hustkę na głowę, do tego musiał byćm ocny make-up i duże kolczyki, bo inaczej wyglądałabym jak baba z bazaru :) Na szczęscie mam swobode jesli o to chodzi, wszystko w granicach dobrego smaku :) Mam nadzieję, że Gotowe szybko wróca!!!

Ucia
Twój pierworodny to artysta :) Jak ja :) Ja głownie grałam anioły - nie wiem skąd im to przyszło do głowy, jej jakbym miała skaner to bym Wam wkleiła fotki. W liceum pomimo tego, że występowałam to pisałam scenariusze, ehh marnuję sie w tej szkole :) (pracy)
A stroje to prawda trzeba samemu,a le nie ma się co dziwić, szkoły na wiele nie maja kasy więc tu można samemu jakoś zakombinowac!. A na pasterza to można jakoś z przescieradłem zakombinować!

Kimi
Kubinie odparza sobie dupki, od ponad pól roku niestosujemy żadnych kremów,a le puder jak najbardziej zapobiga obcieraniu. Może umyć w Kalii? Tez mam taka maść od lekarki na receptę za 5 zł. Może poszukam jej?
dzięki za kciukasy za lasy, bo o malucha sięnie starmy, tak tylko pisałam, że chce mi się,a le na razie się nie zdecyduję. Poczekam, aż Kubi z pieluch wyjdzie :)
Na poczestunki my zawsze chętni :bardzoglodny:

Grzecha

Qbi dostanie stateczek z Little People, ciekawa jestem sama jak wygląda w realu.
U neurologa tez nie była, ale wydaje mi się, że jak lekaża zalecił to bez paniki nalezy iśc sprawdzić.

Mamo Eryka
Koniecznie zdobądź śliwki !!!! One działąja w ciagu kilku godzin! Inne sposoby na codzień sa jak najbardziej ok,a le jak chcesz natychmiastowo to sliwki i jeszcez raz sliwki.

W Lasach jak pisałam poszło super, niezła kaska z nich będzie, dyrektor miły, ehh, ale ja nie lubię mimo wszystko wyrabiac sobie takich kontaktów - znajomości, dzięki czemu potem jedni drugim winni sa przysługi, często to zauważam, nie podoba mi się to, bo jakby wszyscy byli równi to mieliby równe szanse, a tak...najpierw załatwia sie sprawy znajomych... Ale niestety w tych czasach jak nie masz znajomości to nic nie załatwisz :(
Na świeta zjeżdża się do mnie rodzina. w sobotę ubieramy domek i chionkę. Chwalcie sie swoimi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzis na sniadanie zjadłysmy z szefowa pizze :) Ale jazda :) Dzis poruszałysmy temat wojny w Iraku, wczoraj aborcji i Ola stwierdziła, że to juz jest nudne, że mu się tak we wszystkim zgadzamy :)
Kubi jest kochany, ciesze się na te święta, spędzimy wspólnie duzo czasu. Na 1 Dzień Świat zaplanowałam wyprawe po kościołach będziemy oglądac szopki.
sprzedałam Mutsiaka! Szkoda mi się zrobiło, przywiązuje się do rzeczy, a my tak mało używamy wózka, że szkoda było, żeby jeździł w bagażniku. Kupiłam parasolkę zwykłą, a idzie już do nas ponad tydzień !! wrr...poczta :(
U nas juz w pracy lajcik przed świętami, nikomu się nic nie chce :)
Buzialki.

Uciu wcale sie nie dziwie, ze wolalabys sie przebrac za diablice, mnie takie przebranie bardziej by pasowało. Mialam okazje byc juz i aniołkiem i diabełkiem :)
Madziafajnie, ze macie takie super stosunki z szefowa, widzisz co my mamy z tymi snami, raz ja Tobie, raz ty mi:) Masz racje, ze makijaz najlepeij dostosowac do stroju, ale u mnie tak zwykle bywa, ze jak do jakiegos sie przyzwyczaje to w innym zle sie czuje. Zreszta ja czesto nie maluje sie wcale, albo bardzo delikatnie np, tylko tuszuje rzesy. jednak zawsze musze troche popudrowac twarz, bo nie lubie tak calkiem bez :)

No tak zaponiałam, ze tu same serialowki prawie :)
Moj dran mnie dzis wykonczyl, byl bardziej nieznosny niz zwykle, oczywiscie jego ulubiona zabawka sa teraz te pekniete drzwi, wciaz do nich dobiega. jak kolejny raz nimi pieprznie to szyba juz pewnie wyleci. No a jego tatus twierdzi, ze to problem wyjac ta szybe. Jutro sama wyjme cale drzwi i wystawie na balkon! Niech spada, nie bede ryzykowac :)
Wlasnie rozmawialam z siostra Sebastiana, zaczela sie obawiac czy aby znow nie jest w ciazy:) Ona praktycznie nie karmila piersia, Wiktor ma cztery miesiace, a miesiaczki wciaz nie widac. Poradzialam jej, aby zrobila test, bo to juz chyba sporo czasu minelo.

Aniu, Uciu na Polsacie jest tylko jeden odcinek, a ja oglądam zawsze w czwartki na AXN, tam od 20 do 2-giej w nocy cały czas leci CSI - Nowy Yorku, Miami i Las Vegas :) Wczoraj obejrzałam wszystkie odcinki i poszłam spać ok. 2.30, a to w sumie dlatego, że czekałam na M, który wrócił z Wigilii.

Madzia masz rację z pracą, tzn. z podjęciem pracy w naszym przypadku. Ja już mam ochotę zaraz iśc do pracy, ale wiem, że najpierw muszę zrobić prawko. Coż czuję, że do pracy pójdę dopiero po sezonie, bo zanim zrobię prawko bedzie już wiosna, potem zacznie się sezon i ktoś musi wszystko dopilnować. Mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze te 9 m-cy.

Grzecha jak Sebastian po Wigilii, mój M wrócił o 2.15 w dośc dobrym stanie :) choć lekko seplenił :) Teraz jeszcze śpi, ale musze go budzić ok. 11, bo na 12-tą idzie do pracy, na szczęście tylko na pare godzin. Jak ja nie lubie takich spotkań, imprez... Jakbym mogła to bym cały czas dzwoniła, pytała się co i jak. Nie to, że jestem zazdrosna, ale jakoś lubię wiedzieć co się dzieje :smile:

Uciu ja chyba bym się lepeij czuła jako Diablica :diablo: Ale chyba pisałaś, że mężczyźni się przebierają za Diabełki ... jak tak to będzie głupio wyglądało, że Ty jako jedyna kobieta będziesz Diabłem. A mój M na Wigilii był 15 km od Gdańska w Straszynie w "Czterech porach roku". Na szczęście nie musiałam mieć szpiega - był grzeczny (bynajmniej takj mówi) :)

Mamo Eryka jak dziś z Eryczkiem? Pomogły morele itd?

Chciałabym podziękować wszystkim i każdej z osobna za oddane punkty na moje zdjęcie. Dzięki Wam zdobyłam 2-gie miejsce :) Nagrodą jest książka "Co wolno dziecku. Rozsądne ustalanie granic" – Martin Herbert. Jeszcze raz Wam dziekuję!

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

Wiolu a ja jeszcze raz Ci gratuluje, moj wrocil okolo polnocy i w stanie zupelnie normalnym, bo pojechał samochodem. Najadl sie za to pysznosci, bo ta wigilie mieli w takiej dobrej warszawskiej restauracji. To bylo piersze spotkanie wigilijne, bo ze stara ekipa, wczoraj mial obiad wigilijny z nowa, a jeszcze czeka go wigilia w regionie. Takim to dobrze :) Wcale sie nie dziwie, ze lubisz wiedziec co sie dzieje, tez tak kiedys mialam, ale teraz wole nie. Ma nawet zakaz dzwonienia do mnie w razie co po polnocy, no chyba, ze awaryjna sytuacja.

Dzien dobry:)
Brrrr u nas mroz i nie da sie wyjsc na dwor...a slonko tak super swieci.
wiolu eryk wlasnie dzis zrobil normalna kupe:) dawalam mu morele i jablka ale to chyba dzieki zmianie wody kranowej na mineralna.gratuluje drugiego miejsca w konkursie:brawo:
Madzix napewno szkoda bylo ci wozka ale masz racje skoro malo go uzywaliscie,mnie tez czasami jest zal ale wysprzedalam juz duzo rzeczy po Eryku,a jesli nawet bedzie mial kiedys jeszcze rodzenstwo to sie kupi i juz.co do sliwek to niestety zeszlam juz wszystkie sklepy i nawet w sloiczkach dla dzici nie bylo,ale zmienilam wode i dzis juz normalna kupa...uffff
Agavo my wszystkie mamy podobne problemy takze doskonale cie rozumiem i reszta majowek rowniez,uwazam ze to iz trzymamy sie tu razem w jakis sposob odrywa nas od codzinnosci,mozemy sie wyzalic i nikt nam nic przykrego nie powie,kazdy zrozumie.bo przeciez teraz nie jest tak jak dawniej,dzici sa inne i inne sytuacje w domu,nie mamy przy kim dzici zostawiac,nie mamy chwili dla siebie,ale wpadajac tu choc na chwile ja zawsze czuje sie lepiej,trzymaj sie jako,ja juz niedlugo znow wroce do szarej rzeczywistosci:(
M od jutra ma wolne wiec bede korzystac z jego obecnosci i przygotowywac sie do swiat w zwiazku z tym bedzie mnie mniej:)..niedlugo znow bedziemy osobno wiec chyba rozumiecie:)

http://img153.imageshack.us/img153/9551/glitteryourway0512219cdm5.gif
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200605251670.png
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080419310213.png

Dzień dobry.
Nudze sie w pracy, przyspierwki świateczne smęcą, dopiero na 16 wszyscy przyjdą. Normalnie mi smutno, że dzis ostatni dzień w pracy, ale ciesze się, że tyle wolnego z rodzina spędze.
Obdarowałam moja Ole bluzeczka ciążową a szefa książką Zawadzkiej " Ty tez możesz byc super tata" Ola mówiła, że bardzo sie ucieszy, bo ma niezłą śrube a to dopiero 10 tydz. Ja dostałam duzy świecznik z Ikei, fajnie by pasował do łazienki, ale zobaczę jeszcze.
Ja jestem dzis cały czas tu więc piszcie !!