Skocz do zawartości
Forum

Związki mieszane czyli mężowie obcokrajowcy:)

Rekomendowane odpowiedzi

Kochana,ja tez zanim poznalam mojego meza,nigdzie praktycznie nie bylam...a juz Vegas,Boooze ,to tylko na filmach jako egzotyczna planeta ....jak sie tam znalazlam,to .....jest tak przemagiczne miejsce ze to szok....wszystkie panstwa w jednym...a w hotelach taki przepych ze chodzilam z otwarta geba jak debil:D nawet Venecja i Franja byla u nas w hotelu....sztuczne niebo wygladajace jak prawdziwe....gondole plywajace po wodzie ..no bajka...a na ulicah pelnych ludzi cuda niewidy...np wulkan gigant wybuchajacy o zapachu Pinacolady:))))
No i tam sie szaleje bez granic,po ulicach legalnie chodzisz z drinkami,maja bardzo lagodne prawo..bo ''co sie wydarzy w Vegas ,zostaje w Vegas''

dlatego tam wzielismy slub i nie zaluje:))))
Wszystko przed Toba kochana,ja jeszcze dwa lata temu ,popukalabym sie w glowe jakby ktos mi powiedzial,ze bede tam spedzala weekendy....wogole tak jak pisalam ,mam nadzieje ,ze limit traum na zycie juz wyczerpalam..teraz czekam tylko na dzieciaczka,bo mam juz taka obsesje ,ze wlaze babom do wozkow:)buziaczki!!!

http://s7.suwaczek.com/201102232078.png

A co do Bebe,to tak nami zawladnela ,ze sie z nia nie rozstajemy..raz ze Maltanczyki nie znosza rozstan ,nawet na godzine (i to jest minus) bo bardzo tesknia i cierpia..dwa ze ona jest tak kochana i grzeczna ,ze nie mamy sumienia jej nie zabierac...owszem czasem posiedzi sama,ale ma wtedy ze soba tabun zabawek i czasem nawet wlaczam jej kreskowki buahah ,zeby nie czula sie samotna:)

Dzieki Flor:*
A ja teraz natknelam sie na moja sasiadke,ktora ma 26 lat i juz czwarte dopiero co urodzila i jej mowie ,ze sie staram ,a ona mi na to GIRL ,ZAUFAJ MI,3 DNI PRZED OKRESEM ALBO 3 DNI PO buahahahah,to sie usmialam,bo moja przyjaciolka rok sie starala i nic a zaszla przed samym okresem i ja chyba mialam owu tez zaraz pare dni po ,bo byl sluz gigantyczny i wtedy mi tez jeden test owu niby pokazal,ale chyba zaczelismy za pozno wiec skonam ...bo teraz codziennie gwalce meza chyba juz na darmo...hehe no moze nie na darmo,bo juz biedny dziala jak maszyna i chociaz czlowiek lepiej spi;DDD

mamo sloneczka no właśnie nam też mentalność niemców nie odpowiada (nie urażając nikogo oczywiście bo jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje ;) no i chcemy jednak stąd uciekać. misiek już się powoli za szukanie pracy zabiera, był plan włochy, szwajcaria no i francja oczywiście i pewnie na tym ostatnim się skończy. ja oczywiście bym chciała do polski ale finansowo dla nas by było duuuuuużo gorzej więc odpada...

bebe wiesz co ja też zaszłam niedługo przed okresem. mieliśmy się starać od czerwca (okres miałam mieć jakoś 1-2 czerwca) ale pod koniec maja wyjechaliśmy w góry i stwierdziłam: eee tam już po owu to możemy bez niczego... no i mamy Zosię ;) grunt to się nie stresować (oczywiście jeśli problem nie tkwi gdzieś indziej) a się uda :D

kata hahaha to ja mam taka budowę jak ty ;) a zosia twoja się bawi jak ja w dzieciństwie ;) rodzice mi powiedzieli, że zawiązywali supły na szafkach, żebym ich nie otwierała i nie pomagało, bo je rozwiązywałam :P

moje małe już się obudziło. pogadała 20 minut ze zwierzakami na ochraniaczu i zaczęła wołać o jedzonko. i wiecie co - wczoraj leżała mi na brzuchu, złapała się za moje ręce i usiadła :D

http://davm.daisypath.com/xBmDp1.pnghttp://lb4m.lilypie.com/nxkUp1.pnghttp://lb1m.lilypie.com/xBDXp1.png

Bebe w sumie tak jak mowisz nigdy nie wiadomo co czlwieka czeka , moze kiedys tam trafie :D oby lalala :lol:

No ja ze swoja psina tez, jak mam ja zostawic sama w domu to potem mi przykro i mam wyzuty sumienia ... ale nie daje sie zwariowac poki co :P :lol:
Dbaj o pecherz i te sprawy wszystkie bo jak sie cos przyplata to potem masakra zeby sie pozbyc, :36_11_1:
Marmi gratki dla Zosiczka ze juz siada :*

Aniołek 6 tydz

:Płacz:
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvhdge54fl2flm.png

Hej...
a ja dzis od rana mokre lozeczko do wymiany - chyba mi sie Vic podziebil bo byly 3 raze mokre posciele w ciagu 4 nocy plus przedwczoraj w przedszkolu posciele, malego zawiezc, pojechac odczyscic szyby po zrywaniu folii (szyby lustrzanki byly w golfie boczne i tylna ale z przednich kazali zdjac do przegladu bo sa bez homologacji, ktora w Niemczech niepotrzebna) potem obiad z moja psiapsiolka Danonka - tylko dlatego, ze do pani Aguś (tej z ktora bede wspolpracowac) nie moglam sie dodzwonic - jej mąz grał wczoraj koncert w Dubliner pub, myslalam ze zaszaleli i dlatego nie poszla do pracy i miala wylaczone telefony, a ona po prostu zgubila ladowarke - tez bylam zaproszona,ale mnie wczoraj glowa dopadla i bylam betka, Luby mimo bólu gardziełka zrobil kolacyjke itp padlam jak trupek do spania, potem bylam oddac papiery do tlumaczki (zaswiadczenia o dochodach do banku od kredytu mieszkaniowego), dostalam od danonki nocna koszulke z hello kitty z H&M na imieniny,a Vic 2 koszulki na spozniony dzien dziecka, potem po malego do przedszkolka, i do ciotki, u ktorej na podworku stoi golf, na przeglad, a tam sie okazalo ze przegladu nie dadza bez wymiany progów bo zdżatre przez rdzę do polowy, ja do ciotki na kawe, a Luby do blacharza - jak dobrze popatrzeli okazalo sie ze cala podloga jest do wymiany...jutro bedzie wiadomo jaki koszt...
Luby z bólem serca za wlasny błąd w kupnie (tam gdzie kupowalismy, byla niedziela, zero kanału itp, nie dopatrzyl tej podlogi) stwierdzil ze wystawi na sprzedaz swoj sprzet grajacy do miksowania muzyki pioneer'a, zeby pokryc koszty...
no nikt sie takiego zonka nie spodziewal...
w domku kolacyjka, Mały do spanka, a mię wzieło na prasowanie i w koncu w 3 godz poprasowalam co trza bylo i jeszcze te ciuszki co za male, chyba powystawiam na allegro....
moja siorka otworzyla sklep internetowy i wysprzedaje tez swoje ciuchy (i nowe i lekko uzywane) ja mam wiele pieknych ciuszkw dzieciecych ale wątpie by chciala sie zgodzic na wystawienie ich u siebie...ostatnio sie z niej taka "hrabianka" zrobila, wplyw jej faceta,ale strasznie sie to na niej odbija, a raczej na wszystkich innych...
nawet swoja mame ( a moja "przyszywana") potraktowala jak nie powiem co na wspolnych z jej facetem i psem wakacjach 3 tyg w Hiszpanii, wzieli ja tylko po to by mial kto przez tydzien popilnowac ich zwariowanej i totalnie zdziczalej niewychowanej bigielki, na punkcie ktorej maja totalnego jobla, by oni mogli motorem po pustyni pośmigac...
w efekcie okazalo sie ze zyja jak stare malzenstwo, obiadki domowe gotowane w przyczepie kempingowej na punkt 14.30 bo jej facet tak wymaga, ze wszystko mama robi źle, w Barcelonie nie zwiedzanie tylko zakupy ich interesowały, na plaze nie bo pies szczeka jak porabany, piwko wieczorem nie , bo nie wypada, spac o 22ej, z czego mlodzi w przyczepie na wyrku a mama w aucie na siedzeniu!
i ostatnio nie dziw ze sie okazalo ze ma ukruszoną łekotkę i teraz o kuclach chodzi, pogorszylo jej sie po weselu kuzynki na ktorym byla (notabene ta kuzynke a sciagnelam do NO, złapałam jej faceta - dosłownie!!! z ktorym sie teraz ochajtala i ma dziecko,ale ja nawet zawiadomienia o slubie nie dostalam bo po co) i Luby w niedziele mimo zlego stanu ogolnego po wycieciu migdalkow wiozł ją do szpitala ortopedycznego na ostry dyzur, a jak sie zle poczul i w poniedzialek nie mogl z nią jechac dolekarza, to je wlasna rodzona córka zanim ją zawiozła to zrobila jej jazdę ze ona nie ma czasu bo jest bardzo zajeta swoim sklepem internetowym! i zarejstrowac do przychodni przyszpitanej juz nie pojechaly bo siora nie miala czasu!!! no mi sie w glowie nie miesci!!!
pojechalabym ja, gdyby nie to ze tego dnia "pilnowałam"gabinetu, jak nazywam prace - zreszta obejrzyjcie gdzie bede wspolpracowac z masazami na Excellent Nails & Body | Gabinet kosmetyczny a po odebraniu dziecka z przedszkola juz bylo za pozno, a wczesniej nie moglam...
pochwale sie, ze mialam pierwszego klienta na ... depilacje brwi, i to pana, ktorego wygonila dziewczya ;) a nie chciał sie zapisac do pani Aguś, bo mu nie pasowala godzia popoludniowa i dlatego przypadł mnie...
hehe...
a u mojej ciotki w pracy mam juz jeda klietke na pazury, i okazala sie kolejna chetna bo tak podziwia pazury mojej chrzestnej ;) i chce by jej zrobic na wesele...miło mi, zwłaszcza, że ja jeśli chodzi o pazury jestem dośc koserwatywna i przesyt w zdobieniach mi sie nie podoba w pazurach "codzienych" - co innego te konkursowe, do poogladania, to male dziela sztuki...ale nie do noszenia...

ale sie rozpisalam, masło maślane kto zechce to sie doczyta...

aaaa, mam was wszystkie pozdrowic od mojego Lubego :)

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

e, a wy tu o tam tych owu i nie owu...

BEBE dlugo sie staracie o dziecko? a wiesz ze tak aprawde kobiece jajeczko jest zdole do zaplodnienia tylko 24 godz w ciagu calego cyklu? i tylko zywotosc plemików przesadza o tym czy sie uda czy ie, w zalezosci od tego jak czesto uprawia sie seks (mowie tu o osobach nie majacych innych problemów z zajsciem w ciąże)
ie wiesz kiedy masz owu? wiekszosc kobiet wyczuwa to po wlasnym organizmie, maja homorki, apetyty, obolale podbrzusze lub kłucie czy uczucie napecznienia, poza tym srednio od 12go dnia cyklu wypadałoby sie seksic co 2-3 dni (biora pod uwage ze zywotnosc plemików wynosi 2-7 dni, u zdrowych mezczyzn 5-7 dni) i dopiero po 6 miesiacach bezowocnych staran mozna podejrzewac ze cos jest nie tak?
monitoring jajeczkowania ok, badanie nasienia tez, zwlaszcza ze to najprostsze badania - u faceta latwiej sprawdzic czy wina lezy po jego stronie jesli nie idzie zachodzenie w ciąże - ale pamietaj, że u faceta jakakolwiek negacja jego sprawnosci moze wplynac bardzo niekorzystnie na jego psychike nawet gdy u niego wszystko ok...

co do pozycji, to z tym wyciekaniem tez jestem zaprzeczeniem reguły, bo zaszłam "na jeźdźca" i to wiem na pewno, zwłaszcza na moment zajscia w tym owym 65-67dniu cyklu, gdzie musiał byc bezowulacyjny początek i ogłupiałe hormonalnie jajo wypuściło sie dokładnie nie wtedy kiedy powinno...datowo obliczył gin...

natura bywa prześmiewna, zazwyczaj zachodzi sie w ciąże gdy juz odpuścisz i przestajesz sie starac na siłe... przykładem jest moja była szefowa, której siostra była w trakcie procedury adopcyjnej, gdy jej mama juz odpuscila, ze nie zajdzie w ciaze, podjeli starania o adopcje i zanim je zakonczyli, okazalo sie ze mama szefowej jest w ciazy, ktory to fakt ukryła, by doprowadzic adopcje do końca , bo gdyby sie przyznala, nie daliby im adoptowac starszej siostry dla mojej szefowej...

moja psiapsióla jest wkolejnej ciazy - trzeciej, majac 38lat, dwa lata temu urodzila synka - tez biegala na monitoring owu i sie okazalo ze majac cykl 28dniowy, ma owu dnia 17go a nie tak jak myslala 14go - a oni seks mieli rozpisany w grafiku prawie ze tak oboje byli zapracowani...

tak wiec ze spokojem ;)

Viking - Victor Leon

BEBE a jak pecherz daje sie we znaki to pij kilka razy dziennie swiezo wycisniety sok z cytryny, pomoże - albo cranberry juice - zakwaszają mocz i robią kwaśne niesprzyjające dla bakterii srodowisko, jak nie mija po 3 dniach lub ból sie nasila to zrób badanie moczu, bo stany zapalne czasem trzeba leczyc antybiotykami...
bierzesz kwas foliowy albo suplementy dla kobiet w ciąży?? warto je brac zanim sie zajdzie, bo wady cewy nerwowej wywolane czesto niedoborem kwasu foliowego dzieja sie w pierwszych 5 tygodniach zycia plodu kiedy to wiekszosc przyszlych mam nie wie nawet ze jest w ciązy...

powodzenia w dzialaniu i przypomne, ze nawet krótki numerek pod prysznicem moze dac zaciążenie, wiec wyjazdem do PL w tej kwestii sie nie martw... a czest na urlopie sie zaciąza, wiec nie odpuszczaj mężowi ;)

Viking - Victor Leon

Devachan..no glupio mi sie juz tak lamentuje,bo staram sie dopiero od tego miesiaca buahahah..
Witaminki biore ,dla kobiet przed i w ciazy..
Kupilam testy owu i tylko mi sie teraz snia po nocach,bo na poczatku cyklu ,pare dni po @ ,mialam mega sluz i jeden test pokazal owu a drugi nie i nie pokazuje do dzis...
Ale dzialalismy wtedy na maxa..teraz od paru dni napieprza mnie brzuch jak na okres,a do niego jeszcze kawalek i nigdy mnie tak nie bolal..poza tym szcze jak glupia,ale robie pare kropel i a caly czas mam parcie i mnie pobolewa jak robie:( Wogole jestem jakas obolala,bola mnie na maxa miesnie ,ale nie przypuszczam ze zaciazylam bo tygodniowa ciaza nie daje raczej objawow...caly czas robie jedna te testy owu...mysle ze miala wczesna zaraz po @ ,bo ja mam czasem krwawe pwu ,czyli sluz z lekkimi struzkami krwi i wlasnie tak mialam....
Moze jednak zaskoczylam ,ale pewnie raczej nie:(
Wydaje mi sie ze na skutek stresow ,ja mam totalnie roz..ana ta cala owulacje:(((
Bylam u gina ,kazal dzialac i jak po pol roku sie nie uda,wtedy sie przebadac ot tyle:)

WITAJCIE WSZYSTKIE MIESZANKI!!!

FLOR, ciesze sie, ze bedziecie probowac!!! Bede trzymac mooooocnoooo kciuki!!!
P.S. I chcialabym, zeby kiedys in vitro nie bylo takie drgoie, ale to na marginesie...

BEBE, za Was tez kciuki!!!

DEVACHAN, jak tam Vic? Mam nadzieje, ze przeziebienie zwalczylas!!! Odwiedzilam tez strone Twojego salonu i zaluje, ze mam do niego kawalek drogi ;) POWODZENIA we wszystkich Twoich sprawach!!!

KATA, a gdzie biegasz?

Nie pisze duzo, bo ja tez w biegu...
Ale czytam na biezaco...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

Dziewczyny WITAJCIE

Zmienialismy operatora internetu i nas odcieli na prawie 3 tyg ...ja myslalam ze to moze cos z naszymi kompami, kombinowalam dniami nocami, kable porozkrecalam nawet a okazalo sie ze tu u nich lipa z sygnalem. No ale w koncu po walkach JEST !!!!

Flor - kochana jak Wam nie wyjdzie invitro moze pomyslcie o zaplodnieniu z nasieniem dawcy ... bezplodnosc moze trafic sie kazdemu czy to kobieta czy mezczyzna ...mam nadzieje ze Twoj maz bedzie w tym przypadku facetem z jajami i moze w ten sposob doczekacie sie dzieciaczka bo pamietaj Kochana ...nie ten rodzic co zrobil i urodzil ale ten co WYCHOWAL :)

Bebe1 - witam niecierpliwa kobieto ... mam dobra rade ...zamiast testow bzykajcie sie kazdego dnia i nie ma bata zebyscie w 3 miesiace nie zaciazyli (jesli wszystko jest z Wami ok).

Mamo Sloneczka , Asiku , Suzzy , Majeczko, DEva, Marmi, Agatko , Dragonie ... i cala reszta BUZIAKI nie mam dzis sily juz na nic, moja tato przyjechal wiec cale dnie jezdzimy, wypoczywamy i cieszymy sie Michaela. Moze uda mi sie zdjecia wstawic ale jak musze je obrabiac bo wstawie pozniej jak juz ochlone.

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

hej dziewczyny, dawno mnie nie bylo bo ostatnio zalatwiamy z mezem wiele roznych spraw i prawde mowiac jak dorywam komputer wieczorem to juz nie mam weny:)
dzieki za pamiec, myslalam ze wszyscy juz mnie zapomnieli!

u nas ogolnie wszystko ok, Izul zrobila sie niezalezna i wymagajaca, wlasciwie zadna zmiana, bo zawsze taka byla;) buzia jej sie nie zamyka! macha do wszystkich i przesyla calusy, za kotkiem/pieskiem jest w stanie pobiec przez caly park a potem z wyrzutek zapytac czy mam dla takiego "amu" czyli jedzenie

rosnie dzidek;) jak kazdej z Was

witajcie nowe mieszanki - bebe, powodzenia w "akcji dziecko";)
flor - ja trzymam kciuki caly czas a moje gacie ciazowe tez czekaja spakowane, co wiecej - dostaniesz od cioci dragona nawet wyprawke!! bo tez spakowana czeka!
agha - Miska jest absolutnie sliczna!!i naciesz sie tata!
deva - trzymaj sie
asik, mamo sloneczke i cala reszta(sorry, ze nie z imienia, ale duzo Was tu;))buziaki i milego weekendu!
a ja postaram sie(ile razy ja to juz mowilam) zagladac:)

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/mWgg.jpghttp://lb3f.lilypie.com/mWggp2.png

Witam wszystkich jestem tu nowa.Mieszkam w Italii od 3 lat w zwiazku mieszanym.Mamy 4miesiecznego synka.Ja to bede miala problem z jezykami(chodzi mi o dziecko jak zacznie mowic)poniewaz nie jestem z wlochem.Jestem z latynoamerykanem pochodzi z Eqadoru a poznalismy sie w Italii :) A wiec maly bedzie mial do nauki polski,wloski i hiszpanski.A poza tym podoba mi sie tu,usmialam sie troche.Wesolo jest tutaj.

NASZE KOCHANE SERDUSZKO

http://www.suwaczek.pl/cache/12c1ea5b84.png Karol.

Ja tez wpadal tylko na chwilke.Pecherz nadal mi dokucza,mam podly nastroj i parcie na siku non stop,az sie dzis prawie posikalam,oczy zaszly lzami i chlup ,poleciala kropelka w gacie;D
Jak nie przejdzie to ide w pon do lekarza,pije crunberry juice,moze pomoze,chodze w gaciach babcinych i cieplych polarowych dresach.Do @ kawal czasu a zwlaszcza z rana boli jak na okres,wiec nie wiem co to:(
Musze sie wasze watki w koncu wczytac ,zeby was lepiej poznac ,ale tyle tego ze chyba nie nadrobie.
Kolezanko Dragon Lady,zakochalam sie w Twojej coreczce..no istne cudo!!!
Buziaczki dla wszystkich,my tez mamy pelne rece roboty,bo za 3ty lecimy na pare dni do Polski,a potem przybywa na miesiac moja mum,wiec przygotowania ida pelna para:)