Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anielinka brawa dla Amelki!!!
Chwila moment i bedzie szalec :). Super! Michał tylek podnosi, ale oparty jest na przedramionach.

Wlasnie go umowilam prywatnie do lekarza na 18. Okropnie martwi mnie brak postepow ruchowych, bo jesli chodzi o gadanie to niezle mu to idzie. Chyba juz wiekszosc literek wymawia :)
A dzisiaj od razu sprawdzi mu te dziaselka, bo tez ciagle o tym mysle.

Witajcie dziewczyny:)
My byliśmy na spacerku:) gorąco ale fajnie:):lezak: zjedliśmy na mieście kebaba:8_2_96:
Kurcze małemu wyszły jakieś chrostki na ramionach i nie wiem czy to potówki czy od bebilonu:/ mały jak dostawał jakiegoś uczulenia to przeważnie gdzieś na buzi, a teraz na plecach i zgłupiałam:36_2_12:
Anielinka gratki dla Amelki:)

Matko ja muszę się wziąć za sprzątanie bo taki syyyyyyyyyyyf... Magda może P. byś pożyczyła???

Bylismy u lekarza.
No i zaczne od tych milych spraw.
Mlody wazy 11 kg 150 g :) Wzrost 80 cm calkiem pokazne chlopisko mi rosnie.
Zbadan zostal od gory do dolu - wszystko super!
Zabki na wylocie , powinny byc na dniach (dolne jedynki), a gorne juz w sluzowkach (cokolwiek by to nie bylo).
Rozwoj psychiczny - rewelacja! Powiedziala, ze jest super bystry.
No, ale najwazniejsze dzisiaj - rozwoj ruchowy.
No i tu zaczynaja sie schody. Ciagle w normie, ale juz z niewielkim opoznieniem. No i teraz trzeba sie dowiedziec dlaczego, bo napiecie miesni idealne, wiec nie jest to problem neurologiczny. Polecila jednak neurologa, zeby dal skierowanie na zabiegi.
Mamy tez namiary na takiego szczecinskiego Pawla Zawitkowskiego. Podobno cuda robi. Jutro dzwonie i mam nadzieje, ze nie jest na wakacjach.
Bylismy na wizycie prawie godzine i po tym czasie powiedziala, ze na ten powolny rozwoj zlozylo sie wiele rzeczy: jego waga, fakt, ze jest ogolnie spokojnym dzieckiem, jego wrodzone lenistwo itp.
Ale np. pewne rzeczy robil u mnie na rekach, a u niej juz nie. U mnie czuje sie bezpiecznie, a gdzie indziej po rpostu nie ma potrzeby robienia czegokolwiek. I tu zadanie dla rehabilitanta, zeby nauczyc nas zabaw, ktore beda zwieraly duzo bodzcow i ktore sprowokuja go do prob ruszania sie. Maly potrzebuje wiecej samodzielnosci i pobudzenia u niego odruchow chodzenia i raczkowania.

Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale Wy mnie zrozumiecie!

magda_79
zmartwiona jestem, wiadomo. Powiedziala, ze nie widzi zadnych problemow z napieciem miesni.
Ale pytanie dlaczego nie chce probowac. To mnie martwi. Dlaczego potrzebuje czegos wiecej niz inne dzieci?
Mam nadzieje, ze wizyta u tego rehabilianta pomoze.

madzia.....najwazniejsze,ze nie jest to problem neurologiczny,mysle,ze po prostu potrzebuje wiecej czasu...chociaz moze jest cos w tym,ze czujac ciebie czuje sie pewniej....

Witam w przerwie miedzy odgruzowywaniem mieszkania:)
Stachu zdrowy, moze wychodzic na dwór, zaraz po lekarzu zaprosił sobie kolege, ten przyszedł z kuzynem i przez 2 h miałam piątkę dzieci w domu i obiad na głowie. Maaaasaaaakraaaa. Syf po gościach jest do teraz:Oczko:
Popołudniu poszliśmy na plac zabaw, Stachu zachowywał się jak małpa wypuszczona z klatki, efekt taki, ze padł na dobranocce w opakowaniu:)

Magda jak ja Ci zazdroszcze takiego P. Ja ze strony Kuby nie mam zadnej pomocy w sprzataniu, ale on ma mase innych rzeczy na głowie, od dwóch dni produkuje oferte na przetarg, mam nadzieje, ze go wygramy, bo kryzys i nas dosięga.
Ale do rzeczy, bo miałam pisac do Ciebie, dobrze, ze trafiliście na dobrego lekarza, myślę Madziu, ze nie masz się co martwic, jeżeli neurologicznie jest wszystko ok. Z mojego doswiadczenia wiem, ze sa dzieci, które szybciej rozwijaja sie motorycznie, a wolniej idzie wtedy mowa itp, na pewno Misiek dogoni w końcu rówieśników.
Sama znam dzieciaszki, które mając 18 miesiecy dopiero zaczynały tuptac, ale zasob słownictwa miały lepszy niz nie jeden 3-latek.

Cafe hop hop co tam?

Anielinka i ja Ci zazdroszcze trawki.
Dzisiaj rozłozyłam zołzom koc na placu zabaw(wszedzie trawa) ale kazda spieprzała z niego w inna strone:lup:

Gosia moja Maryśka tez dostał dzisiaj takie chrostki, oczywiscie spanikowałam, ze to szkarlatyna, ale nie ma temp. ani nic. Chrostki małe czerwone, na ramionkach i na plecach, k...nie wiem co to...