Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

magda_79

A P. zachwycony, chodzi i przezywa caly czas. On to wszystko przezywa podwojnie, bo jeszcze zanim bylam w ciazy to mu zapowiedzialam, ze nienawidze gotowac, piec itp. I zeby nie liczyl nigdy na zaden obiad ode mnie. Teraz prawie codziennie gotuje, coraz bardziej urozmaicam, a jeszcze ciasto upieklam. Facet nie moze wyjsc z szoku :hahaha:

:hahaha:

aaaa
Anielinka farsz: podsmazyc mięso mielone z przyprawą taco albo fajita-do żarcia meksykańskiego :oczko: potem daję fasolę czerwoną, pomidory z puszki,kukurydzę, paprykę i dusze razem, doprawiam, dużo ostrej papryki i smaruję gotowe tortille...

Andzia:
Najpierw robię szpinak, podsmazam na maselku, dodaję czosnek, lyżka śmietany...potem rozbijam schab, doprawiam solą, pieprzem, później smaruję szpinakiem, klade ser, zwijam...obtaczam lekko w delikacie i podsmażam na oleju...na osobnej patelence robie zasmażke: najpierw roztapiam masło, potem wsypuje odrobinę maki i podsmażam, zciagam z ognia i zalewam śmietaną, dodaję vegetę i magę...wlewam do schabowych i chwilę duszę...

SMACZNEGO!!!!

veronica_20
aaaa
na osobnej patelence robie zasmażke: najpierw roztapiam masło, potem wsypuje odrobinę maki i podsmażam, zciagam z ognia i zalewam śmietaną, dodaję vegetę i magę...wlewam do schabowych i chwilę duszę...

SMACZNEGO!!!!

tą zasmazke stosuję do wszelkich zapiekanek i wychodza pyszne!!
ja zjuz znikam bo padam...a szwagier chce w karty grac...buziaki

veronica_20
aaaa
Anielinka farsz: podsmazyc mięso mielone z przyprawą taco albo fajita-do żarcia meksykańskiego :oczko: potem daję fasolę czerwoną, pomidory z puszki,kukurydzę, paprykę i dusze razem, doprawiam, dużo ostrej papryki i smaruję gotowe tortille...

Andzia:
Najpierw robię szpinak, podsmazam na maselku, dodaję czosnek, lyżka śmietany...potem rozbijam schab, doprawiam solą, pieprzem, później smaruję szpinakiem, klade ser, zwijam...obtaczam lekko w delikacie i podsmażam na oleju...na osobnej patelence robie zasmażke: najpierw roztapiam masło, potem wsypuje odrobinę maki i podsmażam, zciagam z ognia i zalewam śmietaną, dodaję vegetę i magę...wlewam do schabowych i chwilę duszę...

SMACZNEGO!!!!

no i ktoś tu wspominał na tym forum o odchudzaniu, na samą myśl ślinka mi cieknie:))
Magda no to prawdziwa kuchara z ciebie się zrobiła:):kucharz::kucharz:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam, u nas tez ciemne chmury i pokropuje, ale jest 20 st. i bezwietrznie, wiec moze czmychniemy chociaz troszke do lasu.
Dzis rano miałam indywidualna rozmowe ze Stasia wychowawczynia w przedszkolu i musze sie pochwalic-urosłam do chmur.
Pani mówiła, ze nie ma z nim zadnych problemów, jest zywym dzieckiem, ale posłusznym, manualnie bardzo poszedł do przodu, chętnie uczestniczy w zajeciach grupowych, spiewa, recytuje, bierze udział w dyskusjach itd. Powiedziała, ze jeśli chodzi o całokształt, to jest w czołówce.

Szkoda tylko, ze tak samo nie zachowuje sie w domu:takwyszlo:

Zgadnijcie co u mnie w piekarniku siedzi??? :lup: no nie mogłam się powstrzymać, żeby Anielinki przepisu nie wypróbować...
Andzia :brawo: sla Stasia:) pewnie Stasiu taki typ, moja bratanica jak zaczeła chodzić do przedszkola to zawsze była chwalona że grzeczna itd. a w domu w nią diabełek wstępował;) tak jak Rena mówi gdzieś dziecko musi się wyszumieć...niestety :lup:

Ufff, nareszcie do Was dotarlam. Ale dzien.
Mlody obudzil sie o 5 i do 7 sluchalismy ko-ko. Jest zachwycony nowa umiejetnoscia i nawet przez sen dzisiaj gadal ko-ko :). O 7 zasnelismy i wstalismy przed 9. A potem maraton, P. ma dzisiaj 3 zakonczenia roku - do 16 go nie ma. Moj tata zostal z malym, a ja do obecnej jeszcze pracy porzadkowac biurko, bo sie przenosza gdzie indziej. A ja oczywiscie rok temu wszystko zostawilm tak jakbym po weekendzie miala wrocic :lup:
Ledwo dotarlam do domu tel od P., ze zapomnial swiadectw :hahaha: I biegiem do samochodu mu je zawiezc. Dobrze, ze maly grzeczny z dziadkiem.
Teraz Michas spi, a ja z ciachem do Was :)

Gosia ciacho juz upieczone?
Andzia ale musialas byc dumna w przedszkolu. Gratki! Stachu to madry facet, a ze tyle energii w nim drzemie ...
Vercia jak dzisiaj mija dzien? Spokojniej?
Cafe hop hop?
Klaudia ze mnie dalej zadna kuchara. Same proste rzeczy i nie powiem, zebym to kochala. Ale dzieki dziewczynom troszke sie rozwijam :hahaha:

Juz tak z rozpedu to pisze dalej. hehe! Mam nadzieje, ze Was nei zanudze.
Ale to musze napisac.
Wczoraj zadzwonila tesciowka. P. wlaczyl ja na glosnomowiacy i ... poopowiadala o remoncie, a na koniec wyjechala z tekstem, ze tak za nami teskni, za madzia tak bardzo. I nie moze sie doczekac kiedy ja odwiedzimy :lup:
Szok!
P. sie smial, ze przez 30 lat mu nie powiedziala, ze teskni, a tu teraz z takim tekstem.