Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i ja!
Rena wspolczuje z tym brzuchem. Oby po zabiegu juz wszystko minelo. A najgorsze to te rozstania z Bartkiem.

Andzia fotki super! Stas w stroju diabelskim, ale dla odmiany z mina niewiniatka. A zolzy? takie usmiechniete, ze az nie moge sobie wyobrazic, ze tak marudza :). Sa cudne! A Michał jak je zobaczyl od razu zaczal robic kosi-kosi :)
Byliscie wczoraj u lekarza?

Vercia super dzien mieliscie - taki pizamowy :). A jak udal sie wczorajszy wieczor?

Gosia fajnie, ze choc troche oderwalas sie od codziennych obowiazkow. A Kuba na pewno bardzo tesknil. No i ten klapek :sofunny:

Justynka super, ze sie pobawilas. zawsze to mila odskocznia odp racy i domu.

Cafe macie teraz niezly zapieprz, co? Ale fajnie, ze cos sie dzieje. Duzo sil zycze!

A u nas bez zmian, nocki do zniesienia tylko dlatego, ze bierzemy mlodego do nas. za to moje piersi maja dosyc, sa zmasakrowane jak na poczatku karmienia :( Michał ciagle cierpi i najchetniej spedzilby cale dnie w pozycji stojacej gryzac moje palce. w zwiazku z tym, ze jest to niemozliwe to jeczy :(
Nigdy niczego wiecej sie nie nauczy jak beda go tak te dziasla bolaly :(((

moj smerf spi juz godzine jaki spokoj, jak tylko wstanie to ide po skierowanie na morfologie dla malego bo po miesiacu mialam zrobic powtornie, takze jest dobra strona mojego wolnego pozalatwiam sobie pare spraw
Magda u mnie w pracy jest kolezanka ktora ma 11 miesiecznego dzieciaczka tez go karmi piersia jeszcze i codziennie narzeka na nieprzespane nocki, wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc, z tym ze jej maly ma chociaz zabki

http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/P9280406.JPGhttp://suwaczki.maluchy.pl/li-31234.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/009/0092369a0.png?3641

Witajice!!
Wieczór udany ::): , troche chcialam zabłysnac ciastem tarta z truskawkami i nic nie wyszlo, tzn za szybko wylalam żelatyne z owocami na placek i wsiakło....no ale moglamto przewidzierć, zę w ciągu1,5 godz nie zrobie placka :lup::lup: A wprzepisie bylo 1,5 godz, więc i ja zalozylam,że zdażę :lup::lup:
Marcelowi tez znowu dokuczaja zęby, wczoraj wstał z takim placzem, że aż się 15 minut zanosil ::(:. W nocy też wstawal z kilka razy.....
Rena zdrwóka po raz kolejny!!!
Justynka super, że sie trochę wyrwalaś :36_1_67:
Andzia Stasiu i zołzy boskie!!!
Gosiamm fajnie, że zakupy udane! Ja taaak bym chciala pojechać do H&M ale nie mogę się przelamac, żeby jechac sama do poznania :(.
Magda dasz radę, tyle czasu już karmisz :):36_1_67:

Magda to normalne, takie chwile zwatpienia, dla mnie i tak jestes wielka, ze tak długo dajesz sobie z tym rade. I oby było coraz lepiej!!! Ja chwilami załuje, ze nie zostałam stara bezdzietną panną:takwyszlo:

Cafe owocnej pracy!!!

rena dobrze, ze juz w domku. Zdrówka!!! I brawa dla rodzinki, ze się tak świetnie spisali.

Gosia ale sie usmiałam z laczka:sofunny:

Vercia następnym razem wyjdzie:Oczko:

Justynka dobrze, ze sie wybawiłaś:)

Wczoraj mielismy na maxa zwariowany dzień. Bylimsy u lekarza(2 h drogi w jedna strone=2 h ryku), w Poznaniu korki gigantyczne, a te sie darły jak oszalałe, myslałam, ze zwariuje. W drodze powrotnej było to samo:glass:
U lekarki ponad 2 h(tez lekko nie było). Obejrzała je od stóp do głów, niestety nie mam jeszcze jednego wyniku-Ige całk. który wskazywałby o alergii. Stan ogólne nie jest zły, u Zosi słychać świsty na oskrzelach, głównie po prawej stronie, do tego ma zaczerwienioną nagłośnie i bardzo duży i rozlazły żołądek, co moze swiadczyc o refluksie. Musimy jeszcze zroic USG brzucha i wymaz z gardła, bo jest tez mozliwosc, ze po tylu antybiotykach zadomowiły sie jakies grzyby:( Narazie zostajemy na wziewach+Ketotifen+Debridat i "rehabilitacji oddechowej" jak to nazwała Pani Doktor, musze wkładać jej łyzeczke dosc mocno i brutalnie na jezyk, zeby ja sprowokowac do kaszlu, a nastepnie oklepywac. I powiem Wam, ze jaktak dzisiaj zrobiłam, to Zosia pół litra flegmy wypluła.
Marysia osłuchowo czysta, ale zostajemy na wziewach i Ketotifenie+oklepywania.
Zobaczymy jeszcze, co pokaza brakujace wyniki.
Ogólnie nie jest zle, bałąm sie, ze przy tym Zośkowym kaszlu wysle nas do szpitala albo cuś.
Zostajemy tez na Bebilonie Pepti, moge powoli wprowadzac wszystko do jedzenia, a za tydzień szczepimy na pneumokoki.
To chyba wszystko:)

Wrocilismy do domu po 19-tej, połozylismy dzieciaki spac i pojechalismy na kolacje(K. miał wczoraj imieniny:D).
intensywny dzień:)
A dziś pogoda znowu do d....i chyba nici ze spaceru...

My po spacerku:) A teraz widzę, że już kropi, a więc udało nam się:)
Mały dzisiaj na obiadek zjadł inne danie niż dotychczas:) co mnie bardzo cieszy, bo ta jego monotonia jest nudna, a do tego te dyniowate :8_1_218:dania chyba są popularne bo przeważnie w tym miejscu zamiast słoiczków jest puste miejsce... a w innych sklepach słoiczków hippa wogóle nie ma...
Andzia cieszę się bardzo, że dziewczyny zostały tak dokładnie przebadane:) :cherli3: mam nadzieję, że teraz to będzie tylko lepiej!! A jakie macie dla dziewczynek foteliki do samochodu?? Bo mnie zastanawia dlaczego tak krzyczały...

Czesc Gosia:)
Nam tez sie udało wyskoczyc na krótki spacer, ale zaczeło kropic, wiec wrocilysmy. Nie jest zimno, tylko te deszcze:grrrrrr:niech pada w nocy:grrrrrr:

Gosia foteliki mamy Baby Design i Deltin, takie zwykle, zadna rewelacja. Wydaje mi sie, ze one po prostu nie sa nauczone długiej jazdy, bo do tej pory jezdziły max. 20 km.