Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Andzia cieszę sie, że miło spędziliście wieczor :)
Magda faktycznie w pracy bardzo wazna jest dobra atmosfera, a twój szef to palant!!
Cafe Oluś cudny i ma tyle ząbków :wow:
A wracajac do prezentów to my też mamy chrzesniaka ale mi sie wydaje, że dzień dziecka obchodzą rodzice a nie wszyscy w rodzinie. My nic nie kupujemy!! G. ma 3 chrzesniakow, ja jednego...musielibyśmy wszystkim zawozić prezenty, do tego każdy ma rodzeństwo....
U nas nocka udana,mlody zasypia sam i sam spi, od tyg pije sam z kubeczka niekapka :36_3_1: no i w koncu pije!!
Cafe ja ostatnio do zupki dodAJĘ makaron nitki 2 jajeczny, tak zdziebko i marcel sie zajada :).
Zmykam ogarnąc i pomyslec nad obiadkiem. udanego dnia!!

anielinka
wypowiadała się lekarka, że metoda położenia dziecka w łóżeczku i wyjście z pokoju, no i gdy dziecko płacze i ma samo zasnąć...jest złą metodą, bo każdy człowiek, nawet pies czy kot potrzebuje przytulania, bliskości...i że trzeba przytuliś pogłaskać i wtedy odłożyć do łożeczka.

To ja wole metody Superniani:happy::happy::happy:

u na tez leje :zakręcony:
Andzia ja też popieram dyscypline i sposób superniani....osttanio marcel zasypia samiutenki i pomalu zabieram smoczek...wczoraj dostal tylko na noc...wiem, zę po 1 roku to będzie terror i będę tak jak koleznak latala co chwile po nowy bo przegryzie..dlatego chcę teraz zabrać i juz! Mam nadzieję, że się uda!
Magda pewnie szkoda Ci michalaka i tego usypianaia ale jak zosatnie z teściową i nie będzie cyca i ciebie to chyba bedzie bardziej to przeżywał i płakał......
Cafre jakbys chciaal pomysl na obiadek dla mlodego...to ja dzisiaj gotowalam zupkę poł szklanki fasolki szparagowej, 1 marchew, poł pietruszki, kawalek selera, 2 łyzki kaszy kukurydzianej i koperek :)

Vercia a jaki to sposob superniani?
Zartowalam z tym usypianiem przez tesciowa, nie zostawie jej przeciez Michala, ktory nie wie co sie dzieje. Czekam az P. bedzie mial wolne, zebym nie byla na widoku, bo Michaś jak mnie widzi to jest istny szał.

Nie jedziemy do Koszalina :( Buuuu! Chrzesnica ma wirusowke, wiec nie bede malego narazac. Ehhh, nie lubie tak sie na cos nastawic .... Tak czekalam na ten wyjazd.

Magda to ta metoda 3,5,10 , konkretnie tzn, wchodzisz tylko do dziecka podac smoczek alb o szmatkę do przytulania i wychodzisz....zresztą chyba próbowalyście z Beatą...Wam jest trudniej bo dajecie cyca i dzieciaczki was czują ;). Ale wiem, ze jak wymęczysz sie po całym dniu to chcesz mieć zgłowy usypianie....
U nas tez amrcel do 5 m-ca cały zcas zasypial sam, bez niczego...póxneij jak byly zeby i 3 dniówka to non stop ryczal i uspokajal sie dopiero jak go glaskalam albo lekko bujałam lózeczkiem....i wyszlo na to, że marcel budzil sie pozniej przez 2 tyg w środku nocy i nie potrafil sam zasnąc, czekal na bujanie i glaskanie....po kilku takich nieprzespanych nockach, stwiredzilam, ze musi zasypaic sam i to bez gadania....i tak bez litości oduczylam tego glaskania... zostawiam jeszcze a tydzien smoka do spania, żeby nei zabierać wszytsko naraz....

czesc dziewczyny

magga jak ja ci zazdroszcze....taki maz to skarb moj by nawet nie pomyslal o jakims sprzataniu podstawowym a co dopiero machnac drzwi czy okno.....

andzia zdjecia pierwsza klasa...widze ze masz malego tancerza w domku a z ciebie to niezla laseczka...

magda to czeka na ciebie praca????bo z tego co pamietam to chcieli cie zwolnic czy to cafe bo juz sie pogobilam

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Vercia biedny MArcelek! No, ale jeszcze nie jeden guz przed nami :)

Justynka zadzownili do mnie z bylej pracy. A w obecnej tez jestem bezpieczna, bo jesli wrocilabym na obnizony wymiar pracy to jestem chroniona przez rok :)

A moj mezczyzna to faktycznie skarb z tym sprzataniem. Jak sie dowiedzial, ze jutro nigdzie nie jedziemy to od razu wpadl na pomysl, ze moze w koncu okna pomyc. Hahahah! Niech sobie myje, ja nie mam zamiaru palcem kiwnac.

magda_79

A moj mezczyzna to faktycznie skarb z tym sprzataniem. Jak sie dowiedzial, ze jutro nigdzie nie jedziemy to od razu wpadl na pomysl, ze moze w koncu okna pomyc. Hahahah! Niech sobie myje, ja nie mam zamiaru palcem kiwnac.

o Bosze, Magda, gdzie Ty go znalazłaś?????????????????????????????????????????????????

Witam wieczornie,
dziewczyny dziś pierwszy raz od dłuższego czasu zasnąły w ciągu minuty, położyliśmy je do łóżeczek, ani razu nie stęknęły i śpia:)
Za to Stachu jeszcze wariuje, pewnie drzemał w przedszkolu:Zakręcony:Leży w łóżku i wciąż coś wymyśla!!!

Veronica
biedny Marcel, moje zołzy też całe w guzach:)
Justynka fajny prezent:)
Cafe jak towar?