Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

gosiamm wiem coś na ten temat bo w zeszłym roku tewż kupiliśmy dom i mieszkając w bloku kończyliśmy remonty od podstaw :( najgorsze było to że mieliśmy na to tylko dwa miesiące niby dużo czasu ale .... jak zaczełam wybierać kolory ścian kafelki podłogi itp to mówie ci, że lataliśmy od sklepu do sklepu bo wiadomo te za jasne te za ciemne a może będą ładniejsze ;) później malowanie i najgorsze co pamiętam to przewożenie klamotów pakowanie i rozpoakowywanie całe wakacxje mi zleciały na remont

Czesc dziewczyny! Widze, ze juz od rana o remontach i zakupach :). U nas dzisiaj drzwi wejsciowe zakladaja, wiec od jutra ruszy koncowka remontu. Mam nadzieje, ze uda nam sie przeprowadzic za 2 tyg. A potem robimy moje mieszkanko (remont kapitalny) :(, wiec bede miala mnostwo zajec jak juz wybiore sie na urlop!

A z zakupami przystopowalam. Najpierw latalam jak szalona i kupowalam ciuszki, a teraz czekam na wolne. Nie mozemy zdecydowac sie na zaden wozek :(. Nie mam tez jesczze zadnych pieluszek, recznikow, poscieli itp. Ach, tyle tego :confused:

Magda ja tez nie mam wybranego wózka miałam tydzień temu ale jak przeczytałam opinie to zrezygnowałam i nadal nie wiem jaki kupić :( niby tyle ich jest ale jak jest ładny to kolor nie taki jak wygodny to za duży i ciężki teraz oglądałm Bartatina bo miały najwięcej pozytywnych opinii jak zresztą wszystkie klasyczne bujane wózki

Cafe co do położnej to nie wiem czy w moim mieście można taką w szpitalu m,ieć??? cociaż wydaje mi się, że to by było fajne bo taka osoba cię zna i jest cały czas jedna..... z drugiej strony dziewczyny, które rodzą w szpitalu przynajmniej u mnie w Górze nie narzekają na położne i szpital podobno wszystkie są bardzo fajne i miłe więc nie wiem czy ma to sens i czy nie szkoda pieniędzy

ja caly czas sie zastanawiam.....niby nie mozna....ale okazuje sie,ze po prostu taka polozna nie moze odebrac porodu ale moze caly czas towarzyszyc rodzacej ,pomagac jej.......musze to przemyslec.veronica.....a dlaczego zrezygnowalas z wózka.....z tego co pamietam to mowilas cos o bebe confort...pytam,bo my zdecydowalismy sie wlasnie na bebe confort

z tego co wiem ,to gondola w high treku i w looli(a taki chcemy)....sa takie same....ogladalismy w sobote i wlasnie wydala nam sie duza,poza tym swietna na zime....ma wyciagane,bardzo wygodne raczki do noszenia,wyciagania.....no i material jest dobrej jakosci.....mnie sie nie podobaja trojkolowce wiec high trek jest jak dla nas za kosmiczny:):)ale ogolnie bebe confort sa chwalone

ale strasznie strasznie mi się podobał :( i taki praktyczny lekki
popdobno wózki na paskach te takie klasyczne są lepsze zwłaszcza jak rodzisz na zimę i teren będzie twardy one się tak słodko kołyszą i bujają no i większość ma obszerną gondolę a to też jest w tym wypadku ważne bo jak włożysz do środka dziecko w grubym ubraniu śpiworze itp tp już dużo miejsca zajmuje a przecież cały czas rośnie

Witam szybciutko,

Gosiamm w Wolsztynie mam koleżankę ze studiów:)
Ja tez jestem na etapie wybieranie płytek do kuchnii. Reszta juz jest wybrana, chociaz co do kuchnii to mam jeszcze mnóstwo wątpliwości!!!

Dziewczyny, a jak ja mam bliźniaki, to na którym boku mam spać???:):):)

Będę później, bo Stasiu wzywa!!!
Miłego dnia, buziaki

wiesz.....kazdy czegos tam szuka......jak dla nas spelnia wiekszosc oczekiwan.....moj krzys przetestowal ze strony technicznej:)i uznal,ze nadaje sie:)sklada i rozklada sie jednym ruchem.wystarcze podtrzymac noga.....poza tym najwazniejsze sa dla mnie opinie dosiwadczonych mamusiek.....a te co uzywaja bebe confort sa zadowolone....mam nadzieje,ze juz nam sie nie odwidzi:)

a w szerokości i długości gondoli jest duża różnica w przypadku bebe confort dł 68 cm szer 24 cm gł. 16
peg perego dł. 76 cm, sz 37 cmm i gł 22 cmm
klasyczny dł 80 sz. 33-38 i gł 20-23
podług wszystkich bebe confort są naujmniejsze w przypadku gondoli :(
ja teraz oglądam peg perego i bartatina inglesina sofia bike też jest fajny

hmmm muszę znowu jechać do sklepu i pooglądać

Cafeja miałam swoją położną przy porodzie Stasia. Ta położna jest mamą naszego przyjaciela i znam ją od dziecka, a no i przcuje w tym szpitalu, w którym rodziłam. Dzięki niej inne położne latały nade mną jak mróweczki i ogólnie poród wspominam bardzo miło!!!
No ale na Polną jej nie zabiorę:(
Lekarz mi tylko powiedział, że jak donosze ciąże do 38 tyg. to jest szansa, że będę rodzić u siebie w szpitalu. Więc za przeproszeniem zesram się, a donoszę:)_