Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anielinka moze nie bedzie tak zle , za pierwszym razem u nas była makabra , wrzask ze hej ...teraz na tym 2- im zanim weszłysmy to ja juz byłam zlana potem z nerwów jak szczur a okazało sie ze Julka zniosła zastrzyk wzorowo nawet nie mrugneła powieką :DD chyba nasze dzidziole mają ją wiecej smalczyku pod skóra i moze juz tak nie czują :)) bede 3 mac kciuki zeby poszło wsio bezbolesnie :))
Rena przesłodki Bartus :)) kawał chłopa już :)) oj beda baby piszczały bedą :DD

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

hej babki witam wieczorkiem:)

my dziś na pieszo przeszliśmy szmat drogi:) to tak dla sportu:)i dla zdrowotnosci:)
mój Kacper uwielbia marchewke, ale ja mu nie kupuję słoiczków tylko sama robię obiadki...dzis jadl banana uwilbia banany chyba ma to po mamusi:)
a teraz moja mama się nim zajmuję ja wpadlam do Was:)
R. przeziębiony, oby Kacper się nie zarazil;/
my w czwartek mamy szczepienie...nie cierpię tego, bo potem maly jest marudny;/
Klaudia zdjęcia Frania boskie, a to z lusterkiem to już w ogole...;]
ja też ciągle z aparatem, albo z telefonem biegam po chałupie;]
gosia gratuluję kolejnego kilograma:)

no tyle mialam napisać i z głowy mi wyleciało...Boze chyba się starzeje...:36_2_18::36_2_18::36_2_18::36_2_18:skleroza jakaś czy co...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

witam was po dłuższej przerwie!!
witaj Klaudio :oczko: śliczny ten twój Franio!
u nas zepsuł się net od soboty i strona parentingu otwierala się calą godz i każda kolejna godzine..także nic nie doczytałam, co u was sluchać itd...na szczęście udało mi się upiec ciasto, według moich gości pyszne więc jesli ktoś ma ochote to podam przepis...wkleję też fotkę :oczko: wczoraj spędzilismy prawie cały dzień u znajomych a mały ku mojemu zdziwieniu zachowywał się wzorowo, oczywiście większość czasu spiąc....
a dzisiaj zaliczyliśmy ortopedę i na szczęście to ostatnia wizyta juz i wszystko ok :)
Andzia super, że z dziewczynkami lepiej a z twojej kolędy to sikałam ze śmiechu :sofunny:
Magda fajnie,że juz jestes po chrzcinach ja jeszcze nie amm ich w planach nawet....

Gosiamm..no w końcu doszla ta książka! powinnaś wystawić odpowiedni komentarz temu sprzedawcy...
Rena fotki super!!
Prosiaczek, Anouk ja nie mam blendera ale mam mixy-vacsy Zeptera i to w sumie jest bardzo podobne urządzenie...ale jeśli ktos by chciał kupić to urządzenie to za tą cenę to odradzam!!

witam wieczorowo alek juz spi i S tez bo cos go pobiera ma temp. i kasle kicha i wogole....och tylko zeby nas nie zarazil
bylimy dzisiaj z oleczkiem u lekarza bo nam sie te wyniki jego nie podobaly ale okazalo sie ze nie jest tak zle i mamy juz dawac mu zupki, a ten klocek wazy juz 6900 i mierzy 68 cm.
jest co nosic
ja tez mam juz dziury w mozgu musze jak najszybciej wrocic do pracy bo przestane myslec
gosia gratuluje kilograma mniej
rena bartus sliczny
anielinka jakie twoja corcia ma dlugie wloski....
i znowu pozapominalam co mialam napisac
ojjjj trzeba zaczac myslec

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Dobry na wieczor...

U mnie Dzien Swini-masakra.
Dziewczyny chyba sie zalozyly, ktora bardziej matke wk... i do samego wieczora szly leb w leb, jednak przy zasypianiu Maryska pobila siore na lopatki. 2 godziny musialam ta mende spoleczna nosic, bo nie chciala zasnac. Nie wiem co im, czy kurna zeby, czy gardla jeszcze bola:lup:
Stasinek wrocil do domku, steskniony, ja zreszta tez, a nawet sie z nim za duzo pobawic nie moglam, bo te wciaz piszczaly!!!
Gosia taaa EKG, ciekawe kiedy mam to kurna zrobic??? Normalnie brak czasu:lup: Moze jutro sie uda...
Super, ze ksiazka juz przyszla:)
Cafe zdrowka, oby Cie nic nie wzielo.
Klaudia rzeczywiscie dziwnie z tymi szczepionkami, ale u Was przynajmniej nie faszeruja dzieciakom antybiotyku przy byle okazji. A fotki rewelka!!!
Anielinka tez widzialam DD TVN i w glos sie smialam:) Amelcia siuper!!!
Rena Bartus tez fajowy chlopaczek:)
Veronica nie kus ciastami, bo ja tu sie odchudzac probuje:)
Kasioleqq, Magda, Justynka i reszta ja tez cierpie na zaniki pamieci, chyba mi resztki mozgu razem z lozyskiem wyciagneli:(

no to ja ostatnia powiem dobranoc!
ogarnęłam chlew, połozylam malego i wykapalam się...
i tak na ostatek wrzucę przepis na ciacho...coś w stylu wu-zetka....ale naprawde łatwe..

KILIMANDŻARO
1. BISZKOPT - 8 JAJEK, 20 DAG CUKRU, 6 ŁYŻEK MAKI, 4 ŁYZKI KAKAO, 2 ŁYŻECVZKI PROSZKU DO PIECZENIA - UBIĆ BIALKA PÓZNIEJ DODAC CUKIER, ŻÓŁTKA, I RESZTĘ PIEC OK 30 MINUT W 160 STOPNI JAK WYSTYGNIE PODZIELIC NA POŁOWĘ

2. MASA JABŁKOWA
SŁOIK JAKBŁEK GOTOWYCH DO MASY SZARLOTKOWEJ ITP, , 2 GALARETKI POMARAŃCZOWE - JABLKA PODSMAŻYĆ I DODAĆ GALARTKI I ROZPUŚCIĆ, OSTAWIĆ DO ZAGĘSTNIENIA,

3. MASA BUDYNIOWA
1/2 LITRA MLEKA, 1/2 SZKLANKI CUKRU, 2 ŻÓŁTKA, 2 ŁYZKI MAKI PSZENNEJ, 2 ŁYZKI MAKI ZIEMNIACZANEJ,

PRZYGOTOWAC BUDYŃ, NASTĘPNIE WYSTUDZIĆ I PÓŹNIEJ UTRZEĆ Z KOSTKĄ MASŁA NA MASĘ GŁADKĄ

PRZELOŻENIE CIASTA --BISZKOPT -MASA JABLKOWA-MASA BUDYNIOWA-BISZKOPT-POLEWA CZEKOLADOWA Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

CIASTO NAJLEPIEJ WLOZYĆ DO LODÓWKI NA NOC

SMACZNEGO!!!!