Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

No ja tez niestety wode poprosze, bo przez te kamienie to zero alkoholu.:o_master:

Moja mała właśnie rajzuje z Ł. pewnie czeka az połnoc wybije ;-) a ja juz po kąpieli, tylko głowe wysuszyc i moge isc spac, no ale niestety...:36_2_42:

Gosia czekam na wieści o pierniczkach, bo to moje pierwsze święta na swoim mieszkanku, wiec chcem zrobic dużo rzeczy sama. tzn. pierniczki, ciasta, mięcha...oczywiście wszystko dla mojego mężulka, bo ja będe na diecie pooperacyjnej :36_2_18:no ale ważne że bez bólu.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Hej dziewczynki. Popijam z wami wodę chociaż mam dzisiaj ochotę zalać się w trupa! Byłam na usg- Zosia ma dysplazję bioderka:36_2_24: Mam jej ćwiczyć nóżki i wkładać podwójną pieluchę (już zamówiłam specjalną na allegro). Chce mi się ryczeć jak patrzę na to moje maleństwo jak się męczy unieruchomione;(((Ona przecież tak uwielbia ruszać nóżkami! No i pokłóciłam się z Prosiakiem! Wkurzył mnie strasznie bo chociaż to dobry chłop to się obija jak cholera a ja tyram jak dziki wół! Sam wszystkich krytykuje a jak ktoś skrytykuje jego to się obraża zamiast wyciągnąć wnioski! Jak wraca do domu to je obiad a potem siada do komputera (te gry to chyba jego druga rodzina). Ja się o niego martwię bo w pracy też cały dzień przed monitorem a to niebezpieczne dla oczu. Jak kąpię małą to proszę go tylko o wylanie wody z wanienki i podanie mi witaminek jak karmię, bo sama nie mogę jak trzymam małą przy cycu. A on rozbierze małą do kąpieli i siada do komputera. Krzyczę dzisiaj że ma mi pomóc a ona nie słyszy bo ma grę na full. W ogóle mi jakoś dzisiaj nerwy puściły! Chciałam to z siebie wyrzucić ale wam podaruję;) Po kłótni wyłączył komputer i...zasnął!
Anielinko, trzymaj się kochana, będzie dobrze! Mam super przepis na pierniki, jeszcze po mojej prababci. Jest przy nim sporo roboty a pierniki nie każdemu wychodzą. Ale jak już wyjdą to niebo w gębie! W zeszłym roku te, które przypaliłam pomalowałam śniegiem w sprayu i powiesiłam na choince- wyglądało super;) Podam wam ten przepis ale nie dzisiaj, bo nie mam nastroju... No i obiecałam Gosi przepis na ciacho budyniowe- pamiętam, napiszę;) Ja tak uwielbiam piec i gotować, że z kuchni bym nie wychodziła!
Dobranoc kochane.

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

dzien dobry

przepraszam ze tak wczoraj zniknelam nagle....zagadalam sie z K,pozniej jak tylko przylozylam glowe do poduszki to zasnelam

prosiaczek ja dzisiaj ide na trzecie juz usg bioderek-zobaczymy co sie okaze....a 1go grudnia prywatnie,skonsultowac,bo od poczatku cos tam z jednym bioderkiem jest nie tak....ale jak to powiedzial lekarz -to sie wszsytko rozwija,zobaczymy za miesiac....a ja nie chce juz czekac jesli dzis okaze sie bez zmian to wlasie 1go mam wizyte i zadecydujemy co dalej-nawet nie wiedzialam ze sa specjalne pieluchy-dobrze wiedziec-a powiedz prosiaczek sama masz cwiczyc?np przyciagac lokietek do kolanka?

a my dzis kolo 9 na bioderka a pozniej do tesciow -K do pracy niedaleko tesciow wlasnie wiec za jednym zamachem ich odwiedzimy-zeby babcia nacieszyla sie wnukiem

Dzień dobry babulce:)

Andzia - ciasto na pierniki oczywiście:):8_5_16: aż taka szalona nie jestem żeby odrazu pierogi za jednym zamachem robić...;):36_22_3:

My dzisiaj mieliśmy nocke nieciekawą... mały od czwartej nie spał... oczywiście osiusiany się obudził... no to go przebrałam dałam mleka przed 6 zasnął (z wielkimi pretensjami) do teraz i znów bręczał i chyba go kupa męczyła bo ledwo go na leżaczek posadziłam kupe zrobił i teraz opowiada....

Dobry!!!

Prosiaczek jak ja Cie swietnie rozumiem:( W Twoim przVpadku najtrafniejsze wydaje mie sie powiedzenie "Facet to swinia":D

A co do tej dyspalzji, to ja sie na tym kompletnie nie znam, my jedziemy dopiero za tydzien. Ale jezeli zalecil tylko pieluszkowanie, to chyba nie jest tak zle, na pewno szybko z tego wyjdzieice!!! Trzymam mocno kciuki, choc wiem, ze dla kazdej matki jest to ciezkie...

Witajcie kochane!
A my po udanej nocce, mała zasnęła o 11, przebudzila sie o 1, chcialam ja nakarmic a ona mi zasnela na rekach, wiec ją polozylam spac i wstala o 4 zjadla i zaraz zasnela. Musialam ja obudzic z słodkiego snu o 8, bo musialm ją zaprowadzic do bratowej, bo ja do tego lekarza mialam iść.
No więc, wstępnie jak wszystko pojdzie dobrze to będę miała robioną endoskopie w piątek, chyba ze coś tam u nich nie wypali, ale mam z rana w piatek zadzwonic i zapytac (oby wypaliło, bo chce to miec jak najszybciej za sobą).
Endoskopia jak by ktoś nie wiedzial to taki gumowy przewód z kamerą na końcu ktory jest wprowadzany przez gardło i wszystko bedzie widac na monitorze, znieczulają tylko gardło jakimś sprayem i dają "głupiego jaśka". Trochę się boje, zeby mnie nie rwało na wymioty.

A moją Amelke jak przyprowadzilam do domu, to zasnela sobie słodko i teraz śpi.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Ach, dziewczynki, co za noc! Ta moja Zośka chyba czuje, że się denerwuję, bo też miała niespokojną noc( wierciła się w łóżeczku ale ani razu nie zapłakała ale jak się wierciła to i ja nie zasnęłam). Mój Prosiak już doskonale zna moją instrukcję obsługi- wczoraj odczekał aż mi przejdzie a dzisiaj rano mnie tak wyściskał, ze aż piszczałam;)
Cafe lekarz kazał mi podczas przewijania rozkłądać jej zgięte nóżki na boki i przyciskać kolanka do samego przewijaka. Za 6 tygodni do kontroli- mam nadzieję, że wszystko będzie ok;)
Andziu masz rację, facet to świnia ale ja kocham wieprzowinę!;)
Miłego dnia;)
p. s.

a propos waszych rozważań nad czyszczeniem noska... Ja w ogóle nie rozumiem w czym miałyście problem! Jedną dziurkę od noska czyścimy gruszką, drugą fridą, a najlepiej mieć jak Andzia dwie nadprogramowe dziurki, żeby ich dla porównania nie czyścić wcale;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853