Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Buziaki dla Oleczka od Prosiaczków:36_3_19:

Gosiu ty się ciesz, że tylko obsikuje! Moja Zochna strzela kupą po bokach! Dzisiaj ją karmiłam i poczułam że mam mokre kolano- a to kupa sobie wyleciała! Już nie mam koncepcji na pieluchy- testowałam chyba wszystkie możliwe a kupa i tak znajdzie drogę ucieczki! A jak ją przebieram to pampers założony wzorowo- aż się dziwię że z tej kupy taka spryciara;))) No i właśnie dlatego ciuszki będą raczej nie do użycia, bo od tego ciągłego vanishowania to mi wyblakną a ostatnich kup nawet vanish ruszyć nie chce! Mój Prosiak powiedział, że mam sobie założyć wkładkę, ponosić do końca, czyli 5 lat, i jak mi ją zdejmą to wystartujemy z braciszkiem dla Zośki;)
Miłej niedzieli kochane;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

ale z rodzinki tonikt sie nie kwapi żeby cos kupić ewentualniemoja mama cos podrzuci a tak tylko na samym poczatku kazdy "coS" przyniosl...nawet nikt sie nie pytal co potrzebuje i jaki rozmiar i np na roczne dziecko dostalam meeega spiochy zółte z kaczuchą!!! uchydztwo!!!albo jaskrawo zielony komplet który razi jak strój pracowników zieleni mejskiej!!!!tragedia!!:leeee:

a co do mikołaja i choinki to tez nikt sie nie pytal co kupic...echh..wolalabym zeby zapytali!! bo znowu wrzuce do kartonu albo do kontenera pck ....
musze poszukac jescze jakiegos lkarza pediatre takiego a telefon ale w tym moim zadupiu tonie wiem czy kogos znajde....mialam fajnego lekarza ale sie wyprowadzil....a tak fajnie miec takiego comozna do niego w kazdej chwili podjechac i sie zapytac o cos....

Ale mialam nadrabiania w czytaniu :)

U nas tez problem z pieluchami. Dzisiaj w nocy tez musialam Michałka przebierac. Na szczescie maly zaczal teraz kupki robic tylko w czyste pieluszki, no i troszke na raty, wiec przez ostatnie 2 tyg zadnych niesapodzianek nie bylo. Ciuszki uratowane :)

U nas z prezentami tez cienko. Moi rodzice jak zwykle spytali i wynalazlam na Allego fajna zabawke - kupia pod choinke.
Az sie boje co tesciowie wymysla. PEwnie kolejny beznadziejny ciuch - Vercia od razu pomyslalam o tyvch wieeelkich spiochach z kaczucha na roczek. Hihihih! To w ich stylu! Wszystko wyrzucam :)

Olek wszystkiego najlepszego!!!:36_3_19:

A ja wczoraj wylądowałam wieczorem na pogotowiu, przez te pieprzone kamienie na woreczku, dostałam znowu strasznego ataku kolki, ze odrazu odesłali mnie do szpitala, ale tam to masakra, spędziliśmy tam 2 godziny, na każdego trzeba było czekać, a nikomu się nie śpieszy- ahh z tą naszą służbą zdrowia...:36_2_21:

Skończyło się na tym że dali mi tramal, jestem jeszcze dziś po im zakręcona i mam się zgłosić jutro zeby mi przyśpieszyli termin zabiegu.
Wczoraj mnie chieli zatrzymac w szpitalu, ale tylko na kroplówki, powiedzialam ze wole przyjść w poniedzialek, bo przeciez musze się na to nastawić, zeby kogoś zostawić z małą.

A dziś dieta a maxa!!!

Do zobaczenia kochane.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Pisze korzystajac z faktu, ze dziweuszki spia, a K. poszedl ze STasiem do dklepu.
Wlasnie koncze pakowac Zoske i Maryske, potem musze jeszcze spakowac siebie i Stasia:(
Jak zawieziemy laseczki, to korzystajac z wolnego wieczoru, jedziemy ze Stachem na pizze:)

My tez zaliczylismy dluuugi spacer, ponad 2 godziny. Trzeba bylo korzystac z faktu, ze w wozku cicho-sza:)
Chyba im przypasila ta zimowa pogoda!!! Mi niestety nie:(

A co do prezentow, to Veronica u mnie identycznie jak u CIebie!!!
Dzisiaj tesciowa przyszla do nas, gdy ubieralam dziewczyny na spacer i na widok kombinezonow mowi: Wow (to jej ulubione powiedzonko), kupilas im kombinezony na zime? A ja tak myslalam, zeby im takie kupic na chrzciny:lup::lup::lup:
A do konca grudnia bedziemy spacerowac w spioszkach???

Ja dzisiaj nigdzie nie wyszłam bo napadało śniegu po kostki i cały dzień jeszcze padało. A jutro na bioderka a później do dentysty bo od miesiąca boli mnie ząb. Wynajęłam teściów do opieki nad małą. A Zośka tak się wierci w łóżeczku, że dzisiaj znalazłam ją przekręconą w poprzek, aż pod szczebelkami krótszej części łóżeczka;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

dobre dobre Andzia z ta teściową....hihihi...moja tesciowa jest juz stara bo moj maz jest starszy 14 lat wiec ona jak cos to daje kase...moze i dobrze przynajmneij sama cos kupie...moja babcia to tylko przychodzi i marudzi w pizame go ubieraj w pizame a nie w ciuchy..masakra!!!i kprzyniosla czerwono-rozowa pizame--pajacyk!!!:alajjj:
moja babka to w ogole wszytskokryrykuje wlacznie ze mna!! zawsze jestem niestosownie ubrana wg niej stosowne sa ukladanki i biale bluzki!!! jak pracowalam ws zkole to zawsze miala obiekcje ze tak sie nie ubiera do pracy w jeansy itd. trzeba mundur nosic!!! a teraz to juz w ogole matka to p-owinna w worku na smieci chodzi i jak arabka z chustka na glowie.

cale szczescie ze odiwedza mnie sporadycznie!!!! my tez dzisiaj bylismy na spacerku ale tylko godzinke...pelno sniegu na podworku...maż chcial jechac na ferie gdzies w gory z malym ale wg. mnie to nie najlepszy pomysl..raz ze zimno da ze Marcelek malutki a trzy onpojdzie na narty a ja???bede w hotelu z Marcelkiem sie kisic??echh... a wy gdzies jedziecie z maluchami???
a pod choinke chyba kupie malemu ta mate fisher price rainforest z karuzela..troche droga ale napewno fajna...z lezaczka jestem zadowolona a maly siedzi w nim polowe dnia i cieszy sie jak glupi ze swiatlek mrygajacych...:smile_move:

a mialam was dziewczyny pytac jeszcze o termometry....jakie u was sie sprawdzaja??? j mialam taki do czola co mierzy temp w 3 sekundy ale sie nie sprawdzil chodzi jak chce...raz wyswietla dobrze drugim razem np 34 stopnie, drugi termometr zwykly elektroniczny z apteki za 12 zl tez dupa!! raz mierzy dobrze drugim razem zle, i pozostalam przy tradycyjnym rteciowym....chcialm kupic porzadny elektroniczny w aptece ale nie ma...moze cos polecicie....