Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anouk bylam u Gina we wtorek powiedzal ze tak moze byc przy pierwszym opakowaniu antyk. kazal zekac i zaczac nowe opakowanie jak nie minie to dal tabletki na zatrzymanie krwawienia i kazal przyjsc zglosic sie po inne tabletki antyk. ale te yasmin bardzo chwalil podobno po nich sie nie tyje wcale...
a moj babel dzisiaj w lepszej formie...pospal...zjadl a terz sie bawi na lezaczku...oglada swiatelka i takie tam....
na rotawirusy tez sie szcepilismy fakt wydatek spory ale raz na caLE ZYCIE.... powiem wam ze mi sie wydaje ze warto bo choc niektore dzieci przechodza biegunki lagodnie to moj brat jak byl niemowlakiem lezal z tego powodu co chwile w szpitalu i u niego grypa jelitowa przebiegala w drastyczny sposob lecialo po 30 razy dziennie z niego lekarze nie potrafili tych biegunek zatrzymac...i mama pozniej zalowala ze nie szczepila to samo tez powiedzial jej lekarz...
dziecyny wasze dzieci tez takie zmarzluchy????u mnie w domu 23-24 stopnie maly w spiochach , spodniach bluzce i wiecznie zimny musze go jeszcze przykrywac kocem albo owijac w bety...

Hej kobietki:)
udało nam się zaliczyć spacer... przyszłam taka umęczona, że hej! Bo przy okazji musiałam zrobić zakupy bo lodówa pusta... Kupiłam Kubusiowi cudny sweterek normalnie ze sklepu bez niego bym nie wyszła;) Właśnie zjadłam śniadanie;)
Veronica ja też sprawdzam czy jest ciepło Kubusiowi po karku... my w domu mamy około 20 st. cieplej jakby było to ja bym nie zniosła i mały chyba też, bo zauważyłam że uwielbia spać jak jest chłodniej, jak mu jest za gorąco to po chwili się budzi...

anouk lekarz mi nic nie mowil o dysplazji.....tylko jak go prosilam,zeby bardziej obrazowo mi wytlumaczyl to powiedzial,ze jedno bioderko p prostu jest zaokraglone a drugie jesczcze nie.....i ze na tym etapie nic oprocz pieluszkowania i lezenia na brzuszku nie mozna poradzic.....skonsultowalam to z innym i powiedzial tp samo....ze mam poczekac do 3 miesiaca.....tak jak mowilam niedlugo sie wybieram panstwowo a pozniej prywatnie....no i zobaczymy

my dzis bez spacerku....poszlabym gdyby tak nie wialo....moze jutro uda sie chociaz na pol godzinki.....
a u nas czas prezentow.....moi rodzice dali nam na lodowke,tesciowie na naroznik.....poza tym moj tato przywiozl mi kolejna partie pampersow-w sumie to od dobrego miesiaca nie kupujemy i do konca roku spokojnie powiino nam wystarczyc a juz zapowiedzial,ze w styczniu nowa dostawa....niby nic takiego ale zawsze w to miejsce mozemy kupic cos innego a dziadek cieszy sie ze moze nam pomoc.....

w ogole odkad pojawil sie olus to mam z moimi rodzicami jakos lepszy kontakt....sama nie wiem od czego to zalezy....w sumie zawsze bylo dobrze,nie moge narzekac ale od wrzesnia jest jesczcze lepiej...i bardzo mnie to cieszy....z tesciami tez nie jest najgorzej....tesciowa troche pomarudzi no ale mozna sie przyzwyczaic tymbardziej ,ze rzadko sie widujemy,bo raz na 2tyg srednio

Hej dziewczynki:15_8_217:

Mojej Amelce poprzestawialy sie godziny spania, zasypia o północy i wstaje o 5 na karmienie. Wiec my tez zasypiamy o 24.

A u mnie dzis okropna pogoda, leje cały dzien, a ja mądra wybralam sie w tają pogode do miasta. Małą zostawiłam z babcią, a ja troche polatałam po sklepach....ehh dawno tego nie robiłam.

Czekam na moją koleżanke, ktora ma przyjechac ze swoją córeczką, która jest starsza od mojej Amelki o 3 dni ;-) ...wkońcu się poznają małe kobietki.

Miłego popołudnia.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

no u mnie moja mama szaleje z zakupami dla malego, co przyjezdzaja z siostra to zawsze cos przywoza teraz mi kupily kombinezon i taki do lezenia w lozeczku zeby mogl kopac a sie nie odkopywal.
dla mnie to bardzo duzo bo jak ja wybieram sie cos kupic to zawsze zostawiam w sklepie ponad 100 zł na ubranka a nie mowiac o reszcie, pampersach chusteczkach oliwkach itp.
te wszystkie dla dziecka rzeczy to takiedrogie jak nie wiem co, mogliby zniesc ten cholerny podatek z ubranek dla maluszkow.

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Przecztalam Was szbciutko, ale mam dzisiaj taki kolowrotek, ze juz sama nie wiem co przecztalam.

Anouk mam nadzieje, ze lekarz jednak zle zdianozowal Julcie. My jedziemy na bioderka dopiero 2.12. do Poznania, bo takie byly terminy, masakra. Ale pediatra odradzil mi robienie teo w naszym szpitalu, bo stwierdzil, ze tu same konowaly sa:lup:
Rzeczywiscie, dziewczynki maja wieksze predyspozycje do dysplazji, u mnie ryzyko jeszcze wieksze z racji tego, ze blizniaki i ze mialy w brzuszku ciasno...Mam nadzieje, ze nawet jesli cos wvjdzie, to nie bedzie za pozno na leczenie. Z lezeniem na brzuszku problemu nie ma, bo moje glizdy TYLKO na brzuszkach spia. A co do pieluszkowania, to rozumiem, ze trzeba zakladac tetrowke i szeroko nozki rozstawiac, tak???

Cafe super z prezentami i z zapomoga na remont. Nam nikt prezentow nie kupuje:( kAzdy dal po jednym po urodzeniu i finitto:(

Justynka lezaczek to naprawde fajna sprawa:)

A moja Marysia dzis strasznie marudna, malo je, prezy sie caly czas, kupy znowu nieciekawe wali...musialabym znowu sie do lekarza przejechac, tylko oni wszyscy zamiast podjac jakies konkretne kroki, to dybaja, a moze uklad pokarmowy niedojrzaly, a moze wirus...nosz kurna, to ja mam wiedziec???

Zmykam kapac Stacha, zajrze jeszcze pozniej:)

Cafe przestań - nie ma za co przepraszać:) wszystkie czasami znikamy bez uprzedzenia, bo a to nasze maluchy nas wzywają, a to faceci z pracy głodni wracają;)
Mój Kuba zasnął po kąpaniu bez wieczornej butli, nie budziłam go na siłę bo on jest taki, że jak zaśnie na dobre to go nawet jedzonko nie obudzi... zasnął mi na rękach to go kilka razy przerzuciłam jak to na niego nie podziałało i oczek nie otworzył to włożyłam do łóżeczka i śpi... mam nadzieje że wieczorem się obudzi na jedzonko i może nocke ładniej prześpi...ale nigdy nic z nim nie wiadomo...a więc lepiej nie zapeszać...

Z prezentami to u nas niezle jesli chodzi o moich rodzicow. Ciagle cos podrzucaja. Pampersow tez jeszcze nie kupowalismy. Ale jesli chodz o tesciow to dramat. Ostatnio przyniesli jakies ciuszki. Kandydatka na tesciowa mowi, ze ma dresik na 3 m-ce (okropny), patrze na metke, a tam: pizama na 23 m-ce!!! Hihihihih! Do tego jakis sztuczny material.

Jak na razie to sa bardziej zakochani w naszym psie niz w swoim wnuku ;)

Ale moi rodzice nadrabiaja i za nich!