Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Gosia i ja czekalam na rekolekcje P. i nic sie nie zmienilo. Najpierw rano maja na sali spotkanie z ksiedzem, potem msza w Kosciele, wracaja i nauczyciele maja szkolenia. chore :lup:

Andzia mnie P. juz kiedys chcial namowic na rolki, ale o ile kocham sport to dla takiego asekuranta jak ja rolki odpadaja :)

Moj Michu to zmarzluch. A teraz nosi cieniutkie spodnie to i rajty musza byc. Dzisiaj rano P. skrobal szyby w aucie, wiec mlody i rekawiczki chcial zalozyc :)
A ja tez nie nosze rajt pod spodnie, sekundy bym nie wytrzymala :lup:

anielinka dobrze, ze Amelce zwykle mleko tez smakuje. Moze nie bedzie problemu jutro rano.

nie moge sie dzisiaj wyrobic kurde
w sypialni mam pelno ciuchow do prasowania,na starym mieszkaniu nie mialam gdzie tego trzymac i w miare na biezaco prasowalam,skladalam a teraz wszsysto lezy i czeka:Szok:

K do konca tygodnia bedzie popoludnia mial wolne:yipi:
ale sie ciesze
a jutro jedziemy do starego przedszkola pozegnac dzieciaki i panie i zalatwic reszte formalnosci
i do kosciola zaklepac termin na chrzciny,bo juz najwyzszy czas

andziarelaksuj sie relaksuj
jezu jak jak ci zazdroszcze tego spokoju
nie musze ci mowic,ze teraz najgorszy okrez mamy,ja pierdole
wczoraj na spacerze nawet mi medzili

ale za to kupujemy auto
zdecydowalismy sie na berlingo albo kangura itp
teraz mamy tez berlingo i jak dla nas funkcjonalny,wygodny i malo pali
takze moze juz w przyszlym tyg bede smigac wlasnym autem,w szoooku jestem

hej laseczki
Odwiozlam Michała, zrobilam zakupy po drodze, pomylam gary i musialam sie polozyc. Mała dzisiaj tak cisnie na szyjke, ze ledwo łaże. Ciekawa jestem jutro na wizycie jak ta moja szyjka sie trzyma.

Cafe super z popoludniami wolnymi K. Nam sie wlasnie dzisiaj laba skonczyla i P. zaczal maraton. I tak do listopada przynajmniej :lup:
Kurcze, zaintrygowalas mnie tymi autami. Wygodnie sie jezdzi? Bez problemu sie miescicie?
A bagaznik jak?
My sie zatrzymalismy na Zafirze, ale moze takie Berlingo czy Kangur bylby dla mnie dobry :)

Andzia suuuuper, ze to juz ten weekend! Nie powiem, ze nie zazdroszcze :)
I fajnie, ze dzisiaj dziatwa w p-kolu. W koncu, co?

I ja jestem ciekawa planow Gosi, szczegolnie wlasnie w temacie ilosci dzieci :hahaha:

Anielinka jak tam Amelka bez mleka? Dała rade?

magda najwazniejsze,ze jak czujesz ze ci mloda uciska to odpoczywasz i nie przeginasz
wytrzymacie te kilka tygodni,musicie
alka wie,ze musi jeszcze troche posiedziec:oczko:

powiem ci,ze mielismy kangura,caddy i teraz berlingo i tego typu auta bardzi nam sluza
bagaznik duuzy i wysoki-wyzszy niz w combi
takze wszsytkie wozki bez problemu wlaza plus pelno innych rzeczy
ja co do samej jazdy sie nie wypowiadam,bo jezdze raptem od kilku dni ale dla mnie bardzo wygodny
jak czasem wsiadam do zwyklej osobowki to jakos nisko mi sie wydaje,dziwnie

Tak szczerze to wcale az tak nie uwazam i uciesze sie jak mi jutro gin powie, ze szyjka juz "pracuje". Z Michałem wlasnie jak bylo 35 tc to zaczela mieknac i sie rozwierac pomalutku, a urodzilam 4 tyg pozniej. NA porodowke dojechalam z 4 cm rozwarcia.

Oczywiscie oby nie rozwierala sie za szybko i za 3 tyg moge rodzic :)

No, ale dzisiaj to juz przesada, wali mi po szyjce masakrycznie i wisi mi miedzy nogami.

Kurcze, musimy przemyslec temat samochodu. O ile Zafira pewnie juz zostanie to moze jak mi bedziemy wymieniac to wlasnie na cos w tym stylu.

Magda nic dziwnego, że Ci Alka między nogami wisi, skoro wciąż lotosz i na dupsku nie usiedzisz:oczko:
Oszczędzaj się kobieto!!!

Cafe super z autem!!!
I fajnie z piątkowym spotkaniem, my jak się umawiamy ze znajomymi na jakieś wyjazdy itp. to najbardziej zależy mi, żeby właśnie Stachu miał towarzystwo, bo laski się zajmą sobą, a jemu się później nuszi. Jak ma kompana to od razu raźniej i mniej problemów z nim.
Nie dziwie się, że Olkowi się nudzi, moim dzieciakom po 2 tygodniach ferii już też odbijało. A puzzle poszły całkowicie w odstawke, gry chwilowo też, ostatnio bawią się ciastoliną, ale ile po tym sprzątania:Kiepsko:Kulają kiełbaski, frytki, pizze, robią torty, rozkładaja na swoich plastikowych talerzykach, garneczkach. I oczywiście wszystkie kolory pomieszane:)

cafe82
andzia powiedz co wy bedziecie robic te 3 dni bez dzieciakow,co??:lol:

i wcale sie nie dziwie,ze olasowi sie nudzi
serio go rozumiem,ale cholery juz nim dostaje
jeszcze 2 dni,ufff
u nas tez ciastolina i tez kolory wymieszane,ale mam to gdzies
wazne,sie ze dobrze bawia

Kolejne dzieci:lol:

A tak serio to mamy w cenie jakies zabiegi, masaże, saune i takie tam, no i na pewno połazimy trochę po Górach Sowich:)

Hej!

U nas od rano do 17 nie było prądu :Zły: tak zmarzłam, bo w piecu nie mogłam palić, ze do tej pory siedze pod kołdrą i rozgrzać się nie mogę:Szok:
No ale musze się ruszyć i dokończyć kolacje, Amelka zarzyczyła sobie jaja:)
a dziś rano bez problemy wypiła cała butle zwykłego mleka:) więc chyba jest okazja żeby zaczeła pic juz te normalne, a nie dzidziusiowe:Oczko:

Cafe ale super z autem, ale wy ostatnio ostro ze wszystkim działacie, no no no:Oczko:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

hej
Mlody spi juz jakies 40 min. P. na treningu. Dzisiaj mialam koszmarny dzien. Nie pamietam kiedy tak slabo sie czulam. Po odebraniu mlodego z p-kola usiadlam i sie poryczalam. Nie mialam sily sie ruszyc. Nie wiem co sie stalo. Cale szczescie P. wrocil na godzine do domu i pobawil sie z Michałem, bo mialabym wyrzuty sumienia.
Juz jestem wykapana i ide poczytac ksiazke. P. bedzie przed 22. Mam nadzieje, ze jutro bedzie o wiele lepiej!

Andzia naprawde super z wyjazdem!
I fajnie, ze dziewczyny chociaz ciastolina sie bawia.
U nas tylko auta, auta i auta. I jezdzeni nimi i wymyslanie roznych historii. Nie cierpie takich zabaw :(

Cafe i ja sie nie dziwie, ze Olek sie nudzi. No ile mozna siedziec w domu, tym bardziej, ze pogoda do dupy. Ae juz chwila moment. A jutro chyba idziecie do starego p-kola, co?
Zajebiscie, ze umowilas sie z mama blizniakow!!!

anielinka co u Was z tym pradem? I w domu tak zimno ciagle? Ja juz nie pamietam kiedy wlaczalam ogrzewanie.

Moje zołzidła już tez w łóżkach, ale jeszcze słysze bardzo ożywione rozmowy. Stachu ogląda bajke, jak skończy to ide na rundke piłkarzyków.

Piekłam dzisiaj z dziatwą te babeczki z księżniczkami. Po p-kolu poszliśmy do sklepu i zażyczyli sobie babeczki, próbowałam ich namówić na te zwykłe jogurtowe z dżemem, bo je lubia, ale jak Maryśka zobaczyła te z ksieżniczkami to się zaparła i koniec. Stachu oczywiście foch, bo on żadnych różowych nie będzie jadł itd. Kuchnia po przygotowaniu kremów przez moje dzieci wyglądała jakby tornado przeszło, kremy z miseczek wylizywali, ale na babeczkach już nie bardzo im smakuje. Tak czułam, bo oni anty na wszelkie kremy iśmietany. Ciekawe kto to teraz wszystko zje, ja w poście słodyczy nie jadam:lol:

Magda mam nadzieje, że jutro będzie lepszy dzień i Twoje samopoczucie się poprawi:Całus:
A Michał tymi autami bawi się też sam?
U nas na etapie jeszcze kryjówki, kołdry, koce i inne cuda w użyciu.
Na szczescie jak sa razem to nie potrzebują mnie do zabawy, interweniuje tylko jak się leją

Anielinka
współczuje braku prądu. Taka zimnica u Was?

Magda bidulko :Całus: mam nadzieje że to tylko dziś taka niemoc Cię dopadła i jutro będzie już dobrze...

Andzia rzuć do mnie tymi babeczkami, ja i Amelka baaardzo lubimy kremy :lol:
Amelka też bardzo lubi bawić sie w domek, tzn. bierze 2 krzesła, nakrywa je kocami i później w nim siedzi hehe ale zabawa:lup: ale najważniejsze jest to żeby było w nim ciemno:D

A u nas z tym prądem to nie tak często, ale coś tam elektrownia robiła, ogłoszenie już wisiało dużo wcześniej, także wiedziałam że dziś nie będzie, a ja rano pojechałam do roboty to akurat wyłączyli, a wróciłam koło 15, także 2 godz. tylko się przemęczyłam, ale wiecie jak to źle bez netu i tv:lol:
a u nas okropna zimnica w domu, tak strasznie mi się chata wychładza jak się nie pali:/

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif