Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anielinka super, że AMelka w końcu zostaje bez płaczu w p-kolu:)
Naleśniki z dżemem miałam wczoraj.
A dzisiaj robie farsz ze szpinaku i białego sera-opakowanie szpainaku, do tego daje twaróg, czasnek, sól, pieprz, gałkę muszkatałową i cebule. Naleśniki z farszem zwijam w rulony, układam w naczyniu, zalewam sosem beszamelowym i posypuję startym żółtym serem. Pycha:Psoty:

andzia
A dzisiaj robie farsz ze szpinaku i białego sera-opakowanie szpainaku, do tego daje twaróg, czasnek, sól, pieprz, gałkę muszkatałową i cebule. Naleśniki z farszem zwijam w rulony, układam w naczyniu, zalewam sosem beszamelowym i posypuję startym żółtym serem. Pycha:Psoty:

Brzmi pysznie:) mniam!
Ja nigdy nie kupywałam szpinaku, ten szpinak kupujesz mrożony, tak? i co później, trzeba rozmrozić? ile tych naleśników wkładasz do naczynia?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
andzia

Brzmi pysznie:) mniam!
Ja nigdy nie kupywałam szpinaku, ten szpinak kupujesz mrożony, tak? i co później, trzeba rozmrozić? ile tych naleśników wkładasz do naczynia?

A my uwielbiamy szpinak pod każdą postacią. Bardzo dobry jest w Lidlu, od razu ze śmietaną, więc tylko go rozmrażasz na lekkim ogniu, doprawiasz i gotowy.
A naleśników wkłądam tyle ile potrzeba:)

Anielinka ja bardzo często robię taką zapiekanke, dzieciaki uwielbiają

Szpinak rozmrażam.
Na patelni podsmażam cebulę i ok. 40 dkg pieczarek, łączę ze szpinakiem i doprawiam.
Gotuje 400 g makaronu-najćzęsciej penne albo kokardki
W naczyniu mieszam ten makaron ze szpinakiem, zalewam beszamelem i posypuje żółtym serem

Cześć dziewczyny:)
Kuba odwieziony do przedszkola:) W poniedziałek ciężko było, a teraz suuuuper:) Cieszy się jak widzi znajome dzieci - chyba się za nimi wszystkimi stęsknił:)
Wczoraj padłam i całe Mjm przespałam :lup: potem tylko się przeniosłam do sypialni i spałam dalej, a teraz też mi się chce spać :lup: ta pogoda mnie dobija:)

Jak czeszę dziewczyny to sadzam je zawsze przed kompem i właćzam piosenki na youtubie, ostatnio mają faze na piosenki z pana kleksa i codziennie wieczorem czytamy tez wiersze Brzechwy. Jest taka pisoenka Kwoka Akademia Pana kleksa - Kwoka.avi - YouTube, Maryśka przed chwila zrobiła Zośce coś na złość, a Zośka grubym podniesionym głosem mówi do niej: Maryśka, grunt to dobre wychowanie:D. Myślałam, ze się posikam

Andzia super pomysł na te naleśniki ze szpinakiem:) Widzę, że szpinak tak samo się przyrządza jak pierogi z przepisu Anouk:) Muszę kiedyś wypróbować:)
Magda mam nadzieję, że z pracą P. wszystko się ułoży! Fajnie, że Michałek tak chętnie chodzi do przedszkola:)
Cafe nie martw się nabierzesz wprawy i faktycznie lepiej bez dzieci jeździć... Nigdy nie lubiłam jak mi Kuba w aucie awantury urządza:/
Anielinka fajnie, że Amelka też chętnie chodzi już do przedszkola:)

andzia
Jak czeszę dziewczyny to sadzam je zawsze przed kompem i właćzam piosenki na youtubie, ostatnio mają faze na piosenki z pana kleksa i codziennie wieczorem czytamy tez wiersze Brzechwy. Jest taka pisoenka Kwoka Akademia Pana kleksa - Kwoka.avi - YouTube, Maryśka przed chwila zrobiła Zośce coś na złość, a Zośka grubym podniesionym głosem mówi do niej: Maryśka, grunt to dobre wychowanie:D. Myślałam, ze się posikam

:sofunny: ale masz wesoło:Oczko:

Andzia teraz mi sie przypomniało, że kiedyś kupiłam w biedronce taką zapiekanke mrożoną i ona była właśnie ze szpinakiem i to było zrobione tak: makaron- grube rurki były nafaszerowane szpinakiem z serem białym, oblane to sosem besz. i posypane żółtym serem:) pyszne, tylko że mało tego było:Oczko: ale można tez samemu takie coś zrobić :)

anielinka
Andzia teraz mi sie przypomniało, że kiedyś kupiłam w biedronce taką zapiekanke mrożoną i ona była właśnie ze szpinakiem i to było zrobione tak: makaron- grube rurki były nafaszerowane szpinakiem z serem białym, oblane to sosem besz. i posypane żółtym serem:) pyszne, tylko że mało tego było:Oczko: ale można tez samemu takie coś zrobić :)

To daj znac jak wyjdzie.
Mój K. kiedyś nie lubił szpinaku, a teraz wcina,że hej. Dzieciaki też.
A jaka pyszna jest pizza ze szpinakiem::):

Cholera, zasnelam :lup: P. przed chwila zadzwonil i mnie obudzil. Bidok tak okropnie przezywa te problemy z praca, ze ma teraz okienko i szuka jakis sudiow podyplomowych. Ja wierze, ze sie wszystko ulozy. Ze nigdy nie ma tego zlego... JAkos zawsze sie to sprawdza. Poki jestesmy zdrowi to bedzie ok. Ale on wiaodmo, jak to facet, przezywa okropnie :( I moje tlumaczenia, pocieszania go na nic sie zdaja.

Machnelam kawke i Was nadgonilam :) I pierwszy raz od nie wiadomo kiedy nie mam ochoty na cos slodkiego do niej. wzielam jablko.
Ale dzisiaj powinnam, Wczoraj wypilam butle coli i butle mirindy :lup:

Cafe ramka jest zajebista, ale tez nie wiem czy dzieciakowi to sie spodoba. Moze lepiej podpytac jego rodzicow czy wlasnie na cos ne zbiera albo moze chcialby wlasnie jakis aparat czy cos w tym stylu.
A jak nie to po porstu kasa. I tez nie pomoge z kwota. Wiem, ze czesto to jest doslaownie: kto da wiecej :(
Ja mam komunie mojego chrzesniaka za rok i juz jestem przerazona. On tez wszystko ma. Moi przyjaciele maja w dupie czy cos dam czy nie, ale wiaodmo cos musze wymyslec.

Matko, o solariach przed Komunia nie slyszalam. Dla mnie chore. Wszedzie powinny byc alby i zadnego szpanu, imprez itd.

cafe82
magda na pewno bedzie dobrze
a P sie przejmuje,bo czuje sie za was odpowiedzialny
co za glupi kraj,zeby zapieprzac na kilku etatach i gowno z tego miec

goska 600zl za obrone??nie rozumiem za co

Wlasnie to go boli nabardziej. Jest bardzo pracoity i powiedzial, ze jak trzeba to moze i doły kopac. I moze pracowac od rana do nocy, ale co z tego jak teraz tak jest, a kasa z tego marna :(