Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

No wybrali, wybrali:lol:
Ale mieliśmy mało czasu, bo trzeba było wrócić do 15-tej, żeby odebrać dzieciaki. Kupiliśmy tylko to co trzeba i do dumu. I tez się rozglądaliśmy za lampami, mi się nawet jedna w Ikei podobała, ale K. nie, a nie było już czasu, żeby do innych sklepów podjechać. Może jeszcze się uda w przyszłym tygodniu.

A w sobote robimy u nas imprezke na 5 par czyli 10 osób. Fajnie jakbym wydała laski gdzieś na noc...

Magda ale fajnie, ze Misiek tak czeka na siostre:)
Nie pomyślałam wcześniej, żeby zapytać czy może nie chcesz czegoś z Ikei, jakby co to spisz sobie liste i przy następnej okazji moge Ci kupić i wysłac:)

Anielinka dobrze, ze Amelka już bez rzyganka, może rzeczywiście coś jej zaszkodziło.

Cafe a gdzie patrzysz za tymi lampami i jaki typ masz w ogóle na oku?

Andzia co tam ciekawego kupilscie?
Dzieki za propozycje co do Ikei. Mojej kolezanki maz czesto tam zaglada i jak cos potrzebuje to pisze i mi przywozi, wiec dzieki ogromne. Ale z katalogu czy ze strony i tak wszystkiego nie wybiore. Mnostwo mi sie podoba rzeczy, ale boje sie w ciemno kupowac :(
Ale Wy imprezujecie :) Super! A dzieciakow nie mozesz t. sprzedac?

Cafe wlasnie jakich lamp szukasz? w jakim klimacie?

anielinka moze fktycznie te ogorki zaszkodzily Amelce? Bidulka sie tylko meczyla :(
Mam nadzieje, ze juz ok!

A Michu faktycznie czeka na ta swoja siostrzyczke. Ostatnio to temat nr 1 i naprawde ani razu go sama nie zaczynalam. Juz jestesmy ciut zmeczeni ta jego radoscia. Poza tym i tak wszystko wyjdzie w praniu.

Bylam dzisiaj na zebraniu semestralnym w p-kolu. No i oprocz typowych spraw byla informacja, ze pani utworzyla jakby na wlasne potrzeby 2 grupy wyrownawcze. Pierwsza to grupa z dziecmi z problemami uczuciowo-emocjonalnymi, a druga z problemmai manualnymi. I jak juz sie pewnie domyslacie moje dziecko nalezy do obu :(((( Wiadomo, ze jestem swiadoma ograniczen Michała, ale mimo to strasznie sie zdolowalam. Czuje sie jakbym miala opoznione w rozwoju dziecko :(
Nie mialam czasu, zeby zostac i popytac konkrtnie na czym polega pomoc dla tych dzieci, ale w piatek podejde pogadac.

Magda domyślam się że Ci przykro, kazda z nas chciałaby mieć naj...dziecko, ale juz kiedyś o tym gadałyśmy, że dziecko się kocha za to, że jest a nie za to jakie jest. A Michał jest wyjątkowym chłopcem i wiesz o tym najlepiej z nas wszystkich. I na pewno nie opóźnionym!!!
A pomysł z grupami bardzo fajny. NIe wiem jak jest u nas z emocjonalnością, ale problemy manualne ma mnóstwo dzieci. Niektóre nawet nie chcą chwycić kredki w rękę. Nawet u Stasia w zerówce sa takie dzieci. I plus dla Pani, że chce coś z tym robić

magda_79
A Michu faktycznie czeka na ta swoja siostrzyczke. Ostatnio to temat nr 1 i naprawde ani razu go sama nie zaczynalam. Juz jestesmy ciut zmeczeni ta jego radoscia. Poza tym i tak wszystko wyjdzie w praniu.

Bylam dzisiaj na zebraniu semestralnym w p-kolu. No i oprocz typowych spraw byla informacja, ze pani utworzyla jakby na wlasne potrzeby 2 grupy wyrownawcze. Pierwsza to grupa z dziecmi z problemami uczuciowo-emocjonalnymi, a druga z problemmai manualnymi. I jak juz sie pewnie domyslacie moje dziecko nalezy do obu :(((( Wiadomo, ze jestem swiadoma ograniczen Michała, ale mimo to strasznie sie zdolowalam. Czuje sie jakbym miala opoznione w rozwoju dziecko :(
Nie mialam czasu, zeby zostac i popytac konkrtnie na czym polega pomoc dla tych dzieci, ale w piatek podejde pogadac.

magda z calym szacunkiem dla pani i jej pomyslow,ale co to w ogole za pomysl?
dzieciaki 3 czy 4 letnie maja prawo jeszcze miec jak to pani nazwala problemu manualne
a problemy emocjonalne jak zdiagnozowala?
no dziwi mnie takie podejscie
co to za dzielenie dzieciakow-nie wiem,moze sie myle?

nie przejmuj sie,nie ma sensu
a jakie michu ma ograniczenia manualne?

Magda kupiliśmy te fronty szuflad do Stasia, mały stolik na te jego lego, kilka miseczek, bo sie potłukły, łyżeczki do herbaty, bo poginęły:Zakręcony:, kilka dupereli typu świeczki czy doniczki i 500 pykło:Padnięty:
Oglądaliśmy też fajne obrazy, bo mam pustą ścian,ę nad kanapą, ale nie mogliśmy dojść z K. do porozumienia:Padnięty:

a co do lamp to nie mam pojecia
szukamy czegos do salonu
i latam po necie
w marketach tez sie rozgladalismy
ale jakos nic nam sie nie podoba
a nie chce kupowac czegos sredniego
widzialam z obi chyba takie te z krysztalkow-wcale mi sie kiedys nie podobaly,ale sa takie delikatne,w roznych kolorach..moze cos takiego?

andzia
Magda kupiliśmy te fronty szuflad do Stasia, mały stolik na te jego lego, kilka miseczek, bo sie potłukły, łyżeczki do herbaty, bo poginęły:Zakręcony:, kilka dupereli typu świeczki czy doniczki i 500 pykło:Padnięty:
Oglądaliśmy też fajne obrazy, bo mam pustą ścian,ę nad kanapą, ale nie mogliśmy dojść z K. do porozumienia:Padnięty:

hahaha tez ostatnio kupowalismy sztucce,bo nam poginely
a te ikeowskie naprawde nam sluza
w ogole w ikei pare stowek idzie jak nic

andzia
Cafe ale super imprezowy czas przed Wami. No ale przy takim metrażu to grzechem by było tych imprez nie robić. Wstawiaj w końcu jakieś foty.
Mi dzisiaj w Ikei wpadła własnie w oko taka lampa z kryształakmi, ale K. sie nie podobała:Padnięty:

mojemu K tez tak srednio,ale moze go przekonam

wstawie wstawie jak tylko porobimy

andzia
CO do tej grupy wyrównawczej to ja nie uważam tego za głupi pomysł, tylko rodzice nie powinni tego traktować jako jakąś ujme. Będzie mniej dzieci, a Pani będzie mogła im poświęcić więcej uwagi, zachęcać do rysowania, malowania, lepienia plasteliną itp

moze i masz racje
pierwsze slysze o takich grupach wsrod 3latkow dlatego tak sie oburzylam
i ciekawa jestem jak takie grupy maja wygladac?

Dzieki jak zwykle.
Nie traktuje tego do konca jako ujme. Znam Michała i jak tylko powiedziala o tych grupach to wiedzialam, ze na 100% jest w obu. Podpytalam tylko dla potwierdzenia.
W grupie z problemami uczuciowo-emocjonalnymi sa dzieci i wrazliwe, czyli Michal, ktory jest zamkniety w sobie i raczej nie stara sie byc w grupie dzieci, jak i te, kotre sa nadpobudliwe.
Co do problemow manualnych to te po prostu mniej sprawne. Michałzle trzyma kredki, slabo koloruje itp. Wiem, ze to moze byc wynikiem tego, ze nie jest jeszcze okreslone czy bedzie orawo czy leworeczny. Te dzieci niechetnie rysuja, maluja itd. Michał tego nie cierpi. W domu nie jestem w stanie go do tego zachecic w zaden sposob. Zadne plastoliny, malowanie farbami palcami, pedzlami ,rysowanie czy kolorowanie.

Tyle, ze wolalabym, zeby Pani tworzac takie grupy od razu rozmawala na biezaco o tym z rodzicami. Zeby zrobila jakis opis zachowania dziecka, spytala jak to wyglada ze strony rodzica itp.

Ona kompletnie go nie zna. Wydaje jej sie, ze on nic nie potrafi, bo nic nie mowi i sie nie wyrywa. A to o czym mowila, ze sie uczyli i osiagniecia dzieci z I semestru to Michał mial opanowane juz jak mial 2 lata. Podejrzewam, ze pani nie ma o tym pojecia.

A przy tym wszystkim to okropna ze mnie matka. Dzisiaj Michałowi golilam wlosy, bo juz mial mega zarosniete. Ostatnio ciagle mial irokeza, wiec dzisiaj chcialam juz normalnie. Podalam mu na chwile golarke, nie zauwazylam, ze zdjal nasadke i na samym przodzie przejechalam mu do golej skory caly pasek. Masakra :(((((((( NO i musialam cala lepetyne na krociutko przejechac, ale i tak to koszmarnie wyglada. P. mnie zabije jak go zobaczy :lup:

Kurcze napisałam posta i mi wcięło:/ brrrr
Siedziałam w pracy od 8 prawie do 19:/ Jestem zmęczona i cieszę się cholernie, że już ferie... odliczam godziny, minuty i sekundy.... Jak ktoś mi powie, że nauczyciel ma lekką pracę i mało pracuje to zabije... Może kiedyś nauczyciel miał lekko, teraz jest coraz gorzej, kocham moją pracę ale muszę odpocząć od niej trochę...
Andzia zazdroszczę zakupów w Ikei.... my dawno nie byliśmy... omijamy szerokim łukiem, bo wydajemy tam za dużo kasy;)
Cafe hehhehe fajne plany imprezowe:)
Magda trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie ok i nie będziesz musiała leżeć w szpitalu!

Magda ja też bym wolała, żeby Pani o problemach rozmawiała. I masz racje, że niektóre dzieci ciężko poznać po jednym semestrze pracy, gdzie jeszcze połowe z tego dzieci przechorują i siedzą w domu. Michał od samego początku był super inteligentnym facetem, szkoda tylko, że tak tłumi w sobie emocje i nie potrafi pokazać na co go stać...
Wiem, że gryzie Cię to okropnie...może dla świętego spokoju pomyśl o wizycie u psychologa dziecięcego, może doradzi co zrobić, żeby Michał się nia bał, nie wstydził, był bardziej otwarty itp.
Ściskam Cię baaardzo mocno:Całus:

A z obcinaniem tez tak kiedyś zrobiłam Stasiowi, dlatego do dłuższego czasu chodzi tylko do fryzjera:)

Gosia ja nigdy nie sądziłam, że praca nauczyciela jest lekka. Na szczęście do ferii bliżej niż dalej!!!
Dobrze, ze Kuba ma sie lepiej