Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
Dzwoniłam do lekaki i kazała dawać ten Nifurokazyd i jakiś Orsalit do tego i probiotyk.
Głupia jestem, ale ja nie znoszę dawać silnych leków bez potrzeby, więc jeszcze nie wiem czy go podam:lup:
Rano Maryśka miała kupe dosłownie co 5 minut, teraz od jakiś 40minut żadnej, ZOsia miała od rana tylko 3.
Za niecałą godzine przyjdzie t. do nich posiedzieć to skocze do apteki

ja tez nie daje bez potrzeby, naprawde w ostatecznosci. Dlatego tak nnie wkurzyl wczoraj lekarz. Gardlo czerwone to damy antybiotyk i szybciej przejdzie. To mu powiedzialam, zeby zajal sie ospa i oczami, a reszta zajme sie ja :lup:

magda_79
andzia
Dzwoniłam do lekaki i kazała dawać ten Nifurokazyd i jakiś Orsalit do tego i probiotyk.
Głupia jestem, ale ja nie znoszę dawać silnych leków bez potrzeby, więc jeszcze nie wiem czy go podam:lup:
Rano Maryśka miała kupe dosłownie co 5 minut, teraz od jakiś 40minut żadnej, ZOsia miała od rana tylko 3.

ja tez nie daje bez potrzeby, naprawde w ostatecznosci. Dlatego tak nnie wkurzyl wczoraj lekarz. Gardlo czerwone to damy antybiotyk i szybciej przejdzie. To mu powiedzialam, zeby zajal sie ospa i oczami, a reszta zajme sie ja :lup:

no i racja
niektorzy lekarza a raczje wiekszosc bez antybiotyku sobie nie wyobrazaja
a co dostalicie na oczy?
pytam z ciekawosci
my chibroxin

cafe82
magda_79
andzia

no i racja
niektorzy lekarza a raczje wiekszosc bez antybiotyku sobie nie wyobrazaja
a co dostalicie na oczy?
pytam z ciekawosci
my chibroxin

Tak mnie zirytowal, ze co sobie przypomne to mi cisnienie skacze. Zero podejscia do dzieci! W ogole mnie nie sluchal. On swoje i ja swoje :)
A na oczy przepisal Proxacin. Poki co oczy juz lepiej.

Witam!

Ale tu chorobowo się zrobiło:Histeria:

Magda o matko, ospa?!Zdrówka dla Miśka, niech łagodnie i szybko mu przechodzi wszystko :Całus:
my na oczy mieliśmy Chibroxin i bardzo szybko zadziałał....

Andzia a jednak kupole są :Histeria: oby szybko przeszło po leku...
a stasiu też ma rozwolnienie? czy tylko laski?

Cafe oby Olkowy kaszel się nie rozwinął i szybko wrócił do p-kola:)

U nas dzis standard, rano był płacz w p-kolu, no ale może dlatego że to poniedziałek, w zeszłym tygodniu tez tak było, na poczatku były płacze, a pod koniec tygodnia ok...zobaczymy.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Poszlam do Micha polezec i tak mnie zamulilo, ze nie mialam sily wstac. Dobrze, ze tata zadzwonil to ruszylam dupsko i wstawilam mlodemu zupe.
Michał jakby odorbine lepiej. Jest bardzo oslabiony, ale chyba juz nic nowego na skorze nie wylazlo, oczy nie ropieja i nie sa czerwone. Nawet jakos specjalnie sie nie drapie.
Ide go zaraz smarowac. Tylko ten pieprzony katar!

Anielinka biedna Amelka z tym p-kolem. Ciekawe kiedy pojdzie tam z usmiechem, bez zadnego placzu.

Witam!!!

Boszeee jak tutaj chorobowo :Całus: Ospa mnie przeraża :glass: ale o tej porze roku to w ogóle dziwne......Magda dobrze, ze misiek dobrze to znosi. Pewnie w przedszkole chorują co?

Andzia wiem, ze cola jest niezdrowa, ale najlepsza na rozwolnienie. Na prawdę:yes: mojej kolezanki dzieci czesto lapia jelitowki i daję im po litrze coli an dzien i wszystko od razu przechodzi.....może spróbuj z colą? Koleżanka jest pielegniarką, także może coś jest z ta colą na rzeczy.
Zdrówka dla wszystkich chorowitków:Całus:

Anielinka współczuję akcji z płaczem.

My caly weekend przeleniuchowaliśmy przed tv. :mdr: Dzisiaj miałam jechac z koleżanką na zakupy gdzieś i ploty, ale rano przed samym wyjzadem zadzwoniła, ze musi zostać z dzieckiem, więc wzięłam marcela i pojechałam sama. Trochę się obkupiłam jeszcze na wyprzedażach w stradivariusie i trafiłam fajną ramoneskę przecenioną z 300zł na 99, w sumie o wiele lepsza niż te z h&m. Spodni skorzanych już w orsayu nie znalazłam. Pokupiłam jeszcze parę drobnych gadżetów i cała pula kasy prezentowej poszla. Obiecalam sobie, ze pojade po wypłacie po kozaki do stradivariusa, były bardzo mocno przecenione. Po za tym w h&m z nowej kolekcji wszystkie rozmiary przebrane, a wszystkiego i tak nie było.

Rose hej:)
WIem, że cola super działa na jelitówki, sami z K. na sobie to próbowalismy, ale laski za Chiny nie chciały jej ruszyć. Mają zakodowne, że cola jest nie zdrowa i koniec. Ze Stasiem też był taki problem. Na szczęście już jest lepiej, Zośka przed chwilą zrobiła normalną kupę. I głód im się załączył, suche buły i biszkopty już nie wystarczają, mam nadzieje, że wyszliśmy na prostą:)

Rose super z zakupami, ja uwielbiam Stravidariusa, ale zanim pojade na jakieś zakupy musze zrzucić z 8 kg. Ciekawe jak to zrobie, ale od kilku dni zero słodyczy, codziennie robie sobie sałatki itp, zobaczymy co z tego wyjdzie...
Pokażesz tą ramoneskę?
No i brawo dla Marcela, że był taki grzeczny:brawo:
Będzie siedział całe ferie w domu?

Chyba tak ...jestem swiruską:lup: ale boje się, ze jak sa łączone grupy to przyniesie choróbsko do domu, a ja nie mam żadnej opieki dla niego jak pójdę do pracy......nie mogę też wziąc od razu opieki......zastanawiam się też nad zaszczepieniem na ospę, podobno u alergików ospa przebiega 4 razy gorzej:Histeria:, no i oczywiście znowu problem z opieką, wiem też, ze nawet podczas choroby można zaszczepić wtedy lżej przechodzi......jak na razie jestem ze wszytskich po za rutynowych szczepień zadowolona.....

andzia
Rose super z zakupami, ja uwielbiam Stravidariusa, ale zanim pojade na jakieś zakupy musze zrzucić z 8 kg. Ciekawe jak to zrobie, ale od kilku dni zero słodyczy, codziennie robie sobie sałatki itp, zobaczymy co z tego wyjdzie...
Pokażesz tą ramoneskę?
No i brawo dla Marcela, że był taki grzeczny:brawo:
Będzie siedział całe ferie w domu?

Fakt co jak co, ale tam są zawsze zaniżone rozmiary, dla gimnazjalistek :Oczko: