Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
magda nie mam pojecia dlaczego mama tak sie zachowuje
moze po prostu zmeczona,co?
ale to zadne wztlumaczenie

andzia dobrze,te tescie pomoga:yes:

wiem, ze zapieprza i na pewno jest zmeczona. Ale ja nie oczekuje, ze przyjedzie i bedzie jak malpka zabawiac młodego. Po prostu niech przyjedzie bez fochow, posiedzi na kawce na 2h i tyle.
Wiecej sie natya przy obiedzie.

a w ogole to w Swieta rozmawialismy o zostawianiu Michała u nich. Bo teraz jak jedziemy to Michał juz w strachu i pyta zawsze czy ni bedzie musial tam zostac na noc.
Mama mowi, ze dla niej to spoko, ale jak on ma sie tak streowac .... ble ble ble
A ja mowie, ze nie byloby problemu gdyby t ona do nas przyjechala. i co? CISZA! Zero odpowiedzi.

ehhh pokrecone to wszystko,niestety

K ciagle namawia mnie na jakas pomoc
mloda dziewczyne,co by zostala na godzinke dwie z mlodymi
albo poszla z nimi na spacer

jakos nie jestem przekonana chociaz nie powiem baaardzo by nam sie ktos taki przydal

szczegolnie teraz jak mam szkole itd

zreszta i tak musimy znalezc kogos bo na wiosne chcialabym wrocic do pracy
i nie pytajcie jak to zrobimy,bo nie wiem
ciezko bedzie ogarnac cale towarzystwo ale musi sie udac

Pojechalam do miasta i trzy godziny nie wiem kiedy zlecialy:/ Teraz zarobilam ciasto na chleb i rosnie:) Kuzynka dala mi bardzo latwy i szybki przepis i coraz czesciej pieke chleb. Za godzinke po malego... Pozniej upieke mufinki:) Maly lubi, a i na sylwestra moga byc.
Magda ehhh smutne to podejscie mamy:/ Czasami tak sobie o tym wszystkim mysle i mam nadzieje, ze my nie bedziemy popelniac takich bledow...
Andzia jak jeszcze jeden rozmiar w dol zjade to sie pokarze;)
Cafe biedny Olek... oby jak najszybciej wrocil do sil!
Anielinka zdrowka dla Amelki!

Magda przykra sytuacja z mamą, wydawalo mi się, że u was jest super relacja itp. Moja mama np. też nie zostałaby u nas na noc chociażby dlatego, ze nie lubi być w czyimś domu. Po części ją rozumiem, bo ja też wolę nawet po imprezie wracac do domu niż u kogoś spać. Dobrze, ze jednak was odwiedzą ::): .

Andzia u ciebie zauważyłam t ostatnio bardzo zaangażowana, bo nic nie narzekasz i zostaje z dziewczynami dosyć często :Oczko:

Cafe na pewno cos wymyślicie z K. :yes:

My mieliśmy zostać w domu na sylwestra, ale G dogadał się ze znajomymi, ze wychodzimy. Mama zgodziła się zostać z młodym, choć pewnie będzie cyrk ze spaniem. Dawno u nikogo nie został, więc pewnie będzie wymyślał i marudził. 07 stycznia mamy wesele, a mama ma egzaminy w szkole i chyba będziemy musieli zabrać go ze sobą do Wrocławia.

Wyszperałam przepis na schabowe w zalewie octowej i chyba zrobię na tą imprezę.....po za tym mam na liście grzanki z pastami, ślimaki drożdżowe z pieczarkami i kapustą, sałatkę z kurczaka i ciasto marchewkowe. Zastanawialam się jeszcze nad jakimś mięsem.......ale co na zimno zrobić??? Może upiec karkówkę i pociąc na palstry, położyć na cykorię, posypać parmezanem i serem feta i zrobić kropki z żurawin albo konfitury jarzębinowej????

Cafe K. ma racje z ta pomoce dla Ciebie Moze udaloby sie znalezc kogos do pomocy na godziny. Na pewno ulatwiloby Ci to wiele rzeczy.
A nie rozgladalas sie w panstwowym zlobku dla chlopcow? Teraz zlobki sa inne niz za naszych czasow.

Vercia dla mnie to jakas abstrakcja to co piszesz do jedzenia :sofunny:

Moje chlopaki pojechali do lasu na spacer i nakarmic kaczki. Ile sie musialam nadrzec na Michała i naszantazowac, zeby go z domu wywalic. No masakra! Najlepiej to by spedzil czas przyklejony do mnie.
Az sie wkurzylam i darlam pape.

Wróciłam od mamy, odświeżyłam włosy.....nie jest idealnie, na pewno w lutym odwiedzę fryzjera i ogarnę klaki, najwazniejsze, ze nie ma czarnego odrostu....

Zakupy imprezowe przełożyłam sobie na jutro.....

G. oznajmił godzine temu, że musi jechac do niemiec:grrrrrr:, a to oznacza, ze wróci w sobotę, nie musze pisac jak się cieszę!!!!:Kiepsko:

cafe82
niedawno wrocilismy od okulistki
mlodzi padli w minute

no wiesci srednie
olek dostal okularki
jesli nie bedzie znacznego pogorszenia za pol roku to do byc moze uda sie go wyprowadzic ale to potrwa 2-3 lata na pewno

a julek i czarek na szczescie ok
przebadala ich naprawde dokladnie
zakraplala oczka i znow badala

Cafe a Olas ma jakąś wadę wzroku?

veronica_20
cafe82
mlodzi padli w minute

no wiesci srednie
olek dostal okularki
jesli nie bedzie znacznego pogorszenia za pol roku to do byc moze uda sie go wyprowadzic ale to potrwa 2-3 lata na pewno

+ 1.5
i astygmatyzm w lewym oku

cafe82
veronica_20
cafe82
mlodzi padli w minute

no wiesci srednie
olek dostal okularki

+ 1.5
i astygmatyzm w lewym oku

Cafe ja tez mam astygmatyzm, ale w obu oczach. Okulary mają wyleczyc wadę na zawsze? Pytam, bo ja mam okulary od 18 r.ż dopiero i niby do 28 lat oko z wadą rośnie, później już zostaje taka jaka jest. U mnie pozostaje tylko operacja.

Dzień dobry!

Zapraszam na kawkę:)

Wczoraj pojechaliśmy do okulisty. Zawiozła nas moja siostra. Młody w jedną stronę spał, w drugą siedział cicho, jakby dziecka nie było, więc luz. Wizyta spoko. Naprawdę dobry specjalista. Zbadał porządnie wzrok, dno oka i wszystko ok! Młody ma zeza pozorowanego, czyli w sumie go nie ma ale czasem wygląda jakby miał, bo ma szeroką nasadę nosa:Szok: Wiem, że jestem porąbana, ale nie płakałabym gdyby musiał przez jakiś czas nosić okulary:lol: Niektóre modele były zarąbiste dla niego:Oczko: Był bardzo dzielny, ładnie mówił co widzi na obrazkach, kropić oczy trzeba było trochę na siłę, ale dał radę i nie płakał.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Cafe ciekawa jestem czym się różnią te krople co dostał Filip od tych które podawałaś Olkowi... Młody dostał na miejscu dwie dawki w odstępie 20 min. Oby mu te okularki pomogły. Dobrze, że szybko zareagowaliście. Jak się dzisiaj czujecie?

Andzia to miłe ze strony t. że pomaga jaka by nie była:yes:
Nizła imprezka się u Was szykuje:D Chaty nie roznieście:lol:

Magda może takie zachowanie mamy jest tylko czasowe? Może za jakiś czas jej minie... Pisałaś, że kiedyś lepiej dogadywała się z młodym więc może znowu zacznie... Oby Wasze relacje ociepliły się jak najprędzej.
A ten wymaz robiliście na nfz czy prywatnie? Też jestem za robieniem wymazów, ale u nas to jakaś abstrakcja:Rozgniewany: Traz przynajmniej wiecie co zadziała a nie tak jak to u nas modne antybiotyk dobry na wszystko i kolejno z listy jak leci... Ten nie zadziałał, aha, to damy teraz ten:Kiepsko:

Gosia zazdroszczę zrzuconych kg::): Ja się dziadostwa chyba nigdy nie pozbędę:Kiepsko:

Anielinka powtórzę po dziewczynach: ale z Ciebie laseczka! Zazdroszczę silnej woli, bo to jest najgorsze, schudnąć a później nadrobić z nawiązką... A Ty nie dość, że utrzymałaś wagę, to jeszcze schudłaś! Trzymaj się dalej tak dzielnie:yes:
Jak tam Amelka? Lepiej już się czuje?

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Witam!

Mei dosiadam się z kawą :Oczko:

Dzisiaj znowu wstaliśmy o 10-30, kompletna dezorganizacja od rana. G. do tego stwierdził, ze jednak nie przebierze się za katalizator, bo któryś z kolegów będzie przebrany za samochód i będzie się czuł głupio. Przez co muszę teraz coś dla niego wymyślić:grrrrrr: I nie mam zielonego pojęcia za co mógłby się przebrać. Chyba skoczę po zabawkowych sklepach i poszukam jakiś gadżetów, pistolety czy coś.....no naprawdę nie wiem co jemu wymyślić. Ja potrzebuję jedynie kapelusz. Myślalam o kowboju, ma jeansową koszulę, spodnie, tylko jakieś pistolety i kapelusz przydałby się......Macie jakiś pomysł na pomocnika czarownicy???

veronica_20
Witam!

Mei dosiadam się z kawą :Oczko:

Dzisiaj znowu wstaliśmy o 10-30, kompletna dezorganizacja od rana. G. do tego stwierdził, ze jednak nie przebierze się za katalizator, bo któryś z kolegów będzie przebrany za samochód i będzie się czuł głupio. Przez co muszę teraz coś dla niego wymyślić:grrrrrr: I nie mam zielonego pojęcia za co mógłby się przebrać. Chyba skoczę po zabawkowych sklepach i poszukam jakiś gadżetów, pistolety czy coś.....no naprawdę nie wiem co jemu wymyślić. Ja potrzebuję jedynie kapelusz. Myślalam o kowboju, ma jeansową koszulę, spodnie, tylko jakieś pistolety i kapelusz przydałby się......Macie jakiś pomysł na pomocnika czarownicy???

Jak pomocnik czarownicy, to chyba musiałby być miotłą:36_7_8: