Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

mAGDA ona wcześniej nie przypisywała wcale antybiotyków, tylko rodzinny...u niej jesteśmy dopiero od miesiąca...dała mi antybiotyk w góry, w razie gdyby młody dostał wysoką gorączkę i mocno kaszlaal, bo jak byliśmy na wizycie to miał katar i kaszel i u niej wyskoczyło chwilowo 37,6, myslała ,ze coś się rozwinie z temp.

Anielinka idziemy na zabawę ze znajomymi:party: musze tylko zrobic coś do jedzenia,bo to wiejska przedszkolna zabawa i każdy przynosi ze sobą. Muszę coś wymyślić, zeby zabłysnąć kulinarnie. Właśnie przeglądam notatniki....zastanawiam się tylko, czy każdy bierze same zimne przekąski???? muszę wypytać G.

Buty czarne wskazane, ale takich właśnie nie mam. Mam fioletowe, szare, czerwone, niebieskie a czarnych nie mam :grrrrrr: Do tego fajnie, zeby były całe kryte.....może G. mnie dosponsoruje na dodatki:mdr:

Zostało jeszcze farbowanie i obcięcie grzywki, jutro muszę skoczyć gdzieś do podcięcia, a odrosty zrobię sama. Jak na razie nie mogę zmieniac koloru, bo klaki wylecą......:what: Zastanawiam się nad zimnymi przekąskami, ja tam wolę coś ciepłego do wódki i generalnie mięso....ale jak mamy to wieźć 50 km z domu, to będzie zimne na miejscu....więc mogę pomysleć tylko o sałatkach chyba, albo jakieś korki......z drugiej strony to też chcę rano wszystko zrobić i nie stać pół dnia przy garach.

Hej,
ale popisałyście. my jakąś godzine temu wróciliśmy od babci, laski śpią, Stachu kaszle jak cholera, ale u babci było baaardzo gorąco, może od tego. A taki spacer 5 km w tą i z powrotem po świątecznym obżarstwie dobrze nam zrobił:yes:
Za chwile przychodza znajomi pograć w tysiaca, więc nie wiem czy zdąże wszystkim poodpisywac

Magda dobrze, ze zrobiliście ten wymaz, przynajmniej wiecie co i jak. Antybiotyk na pewno szybko pomoże i będzie spokój, a Michał i tak się super trzymnał hodując w sobie trzy takie dziady.
U nas też się uginają już półki od puzzli i gier:Oczko:
I dzięki za info o expresie, my właśnie kupiliśmy składkowy dla mojej mamy na imieniny-ma 3-go stycznia-też Dolce Gusto:)

Vercia super z Sylwestrem, pokaż tą kieckę, bo nie pamiętam jej dokłądnie to coś doradzimy:)
A zdjęcia cudne, widać, że Święta piękne i udane. Ja sama nie wiem czy zdecydowałabym się wyjechać na Boże Narodzenie, ale patrząc na fotki mam coraz większą ochotę. Ale na wielkanoc bardzo bym chciała:)
Co czytasz tej Griffin?
Co do antybiotyku to ja bym nie dawała, w ogóle jak słysze przepisywanie antybiotyku na "zaś" jakby co to mnie trafia. Może rzeczywiście zrób mu najpierw badania, morfologie z rozmazem, CRP, ASO i wymaz z gardła jak radzi Magda, wtedy będziesz wiedziała czy coś hoduje czy nie.

Cafe zdrowiejcie wszyscy szybciutko:Całus:
Miałam rano przeczucie, ze coś jest nie tak, bo to do Ciebie niepodobne, żeby nie zajrzec::(:
Dobrze, że K. mógł wrócić

Gosia robicie Sylwestra u siebie?
My do znajomych mamy rozdzielone żarełko, ale bez szaleństw, bo w zeszłym roku naszykowaliśmy góre jedzenie i mnóstwo zostało. Na typowo tanecznych imprezach szybciej schodzi jedzenie, a jak się głównie siedzi to nie chce isę aż tak wcinać.
U nas będą na kolacje: chińszczyzna z ryżem, pałki w płatkach, dwie sałatki. Jedno ciasto do kawki, a na później koreczki i parówy w cieście.
W pucharkach to najlepiej deserki lodowe, duuużo owoców, można do tego galaretki, lody i bita śmietana:)

Andzia antybiotyk musialam wziąc, bo byliśmy u niej w piątek, a wyjeżdżaliśmy w środę. Tam nie ma co liczyć na to, ze znajdziesz pediatrę i to w święta, więc wolałam mieć antybiotyk, bo w każdej chwili mógł miec ta temp, a wtedy co bym tam zrobiła z mlodym? Na kartce mam zaznaczone, ze tylko w razie potrzeby. Jak z nią rozmawialam to sugerowala jedynie testy, młody nie odkaszluje żadnej wydzieliny, w nosie zielonej też nie ma i chyba najprędzej to alergia i zaczynam się domyslać nawet od czego ::(: , podejrzewam, ze coś z jedzenia, czekoladki albo jakieś dodatki do jedzenia. Na razie podałam leki i zrobię inhalacje.

ale G nas urządził:36_11_1: to zabawa przebierana ma być.......uwielbiam przebierać się dla dzieci w szkole i czuję się ok wśród nich, ale robić z siebie wariata wśród dorosłych.....nie mam koncepcji na strój......:Kiepsko: Andzia może ty masz jakis odjechany pomysł?????

veronica_20
Gosia przepis już na boku jest.

Anielinka piękne fotki!! Ślicznie wyglądasz!! Powiedz co ty robisz, ze waga ciągle tak leci???

Sama bym to chciała wiedzieć :sofunny:
A tak na serio, to na samym początku (kwiecień, maj) sporo mi spadła, z wiadomych względów....później spodobało mi się to że tak schudłam i zaczełam się pilnować z tym co jem, generalnie nie mam żadnej diety, ale unikam jak ognia słodyczy (wiadomo czasem robie wyjątek, szczególnie przed @, bo nie daje rady :Nieśmiały:) i ostatni posiłek jem przed 19 i to tyle...no a poza tym zmienił mi się tryb życia, nie stoje ciągle przy garach i nie podjadam...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Vercia hehe. fajna imprezka sie szykuje :)
Podpytaj co inni ubieraja. Ja pamietam, ze na takich imporezach zawsze u nas najwiecej bylo gangsterow i ich kobitek :) Faceci szelki, kapelusze itp.
Ostatnio znajomi robili impreze przebierana i byl papiez z seksowna zakonnica :)

Sorki, ze tak mecze Cie z tymi antybiotykami :) Juz teraz pamietam, ze zmieniliscie lekarza na jakiegos sensownego.

Andzia zapomnialam napisac, ze i u Was super impreza sie szykuje. I to w Waszej zgranej ekipie :) Bedzie sie dzialo, co? Chcialam napisac, zebys robila fotki, ale zapomnialam o aparacie :lup:
P. dzisiaj wymyslil, ze Michał to moglby sie hajtnac z ktoras z Twoich dziewczyn. Mieszkanie by mieli w prezencie od nas w Sz-nie, a Wy byscie czesto tu przyjezdzali. Ma chlopak wyobraznie, co? :sofunny:

anielinka mega laska z Ciebie! Serio! Zazdraszczam :)

No najbardziej widzi mi się wampirzyca....mam czerwoną kieckę krótką, z papieru zrobię czarny kołnierz, poprzyklejam nietoperze i pajęczyny z papieru i gotara.....malnę sobie pająki na mordce, czarne oczy wysmaruje i będę jak ta lala...nie wiem tylko co G sobie wymyśli.....bo z niego byłby jakiś mega opity wampir:sofunny: Proponowalam jemu za flinstona........