Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Po za tym zapomniaalm portfela z domu :lol: Miałam kupić ziemniaki, a w sklepie zorientowałam się, ze nie mam kasy :lup: I musielismy jeszcze raz jechać :lup: Do tego dzwoniła moja sister, ze oni nic nikomu nie kupuje oprócz małego, bo mama jej tak mówiła, w tym roku nie robimy sobie prezentów. W czas jak nie wiem!:grrrrrr: To po co ja kupowałam prezenty?:Kiepsko: Trudno zostaną na niezapowiedziane urodziny i inne uroczystości.:grrrrrr:

Pożyczyłam 4 ksiązki, Molekuły emocji, Upoważnienie do szczęścia,Kocham Nowy York,Miłość i inne używki...czytałyście coś? Mam nadzieję, że się nie rozczaruję, bo nie byłam w tej nowej bibliotece dawno i jakoś nie ogarniałam regałów. Brałam mniej więcej po nazwiskach.:lol: Wkurzyło mnie to, ze zamiast jakoś tematycznie podzielić dzialy to cały zbiór według nazwisk...i weź tutaj szukaj, jak nie wiesz czego szukasz konkretnie.

Cafe ja tez robie te śledzie, daje pół kubka małej kremówki czyli tej 200 ml. I możesz spokojnie zrobić je w piątek:yes:

Vercia czytałam Upoważnienie do szczęście Grocholi. Fajna, wszystkie jej książki mi sie podobały.
Sytuacja z siostrą chora. I to z nią jest coś nie halo, więc nie masz sobie nic do zarzucenia. My mamy bardzo dobrego przyjaciela, takiego od lat i jest on chrzestnym Marysi. Ożenił ise 2 lata temu z laską, którą od początku mi do niego nie pasowała i teraz mieszkają w Szkocji. Jak przyjeżdżają do Polski to zawsze się spotykamy, on przychodzi, żeby się widzieć z dziećmi, a ona dopiero po20-tej jak już śpią, bo przeszkadza jej hałas, nie lubi bałaganu itd. I nie lubi dzieci i nie chce ich mieć. NIektóre typy tak mają, przykre, że to siostra, ale jak będzie tak dalej post,ępowała to obudzi się kiedyś z ręką w nocniku i może być już za pózno

hej
my juz w domu. dla odmiany wszyscy w domu.
NA wystepach zgodnie z przewidywaniami. Michał moglby za filar robic :) Mamrotal piosenki i koledy pod nosem i ani nie drgnal :)
Po wszystkim myslalam, ze jest chory, bo bordowy, jakis nie bardzo, ale w domu sie rozkrecil. To chyba nerwy.
Pozniej pokaze Wam fotki, na wszystkich jednakowa mina :)

magda_79
hej
NA wystepach zgodnie z przewidywaniami. Michał moglby za filar robic :) Mamrotal piosenki i koledy pod nosem i ani nie drgnal :)
Po wszystkim myslalam, ze jest chory, bo bordowy, jakis nie bardzo, ale w domu sie rozkrecil. To chyba nerwy.

Magda to podobnie jak zołzy, własnie zgrywam filmiki, zobaczycie jak śpiewają w domu, a na jasełkach taaakie sierotki:)
A jak było w ogóle?

Anielinka Swieta zleca i tyle. Po prostu kolejne wolne dni :)
Tulam Was mocno!

Andzia fajowe fotki! Robiliscie swoim aparatem???

Vercia dziwne podejscie Twojej siostry. Chyba sodówa do głowy udrzeyła. Ja rozumiem, ze mozna nie lubiec dzieci, ale nikt nie jaze jej zajmowac sie Marcelem. Wystarczy jak wpadnie na godzine i tyle. Chyba taki krotki czas zniesie jej schorowane cialo, co?
I to, ze zyje w innym swiecie i ma ine priorytety tez niczego nie zmienia.
Moja mama jest dyrektorem, otrzymala brazowy krzyz zaslugi dla Polski i wiele innych odznaczen, pracuje w programach ministerialnych itp. Jej siostry sa bez wyzszego wyksztalcenia. Jedna sprzata klatki schodowe, druga cale zycie na wsi. I co? Tygodnia bez telefnu do siebie nie wytrzymaja. Widuja sie w miare czesto, martwia o siebie, w wakacje pojechaly z niepelnosprawnym bratem na kilka dni nad jezioro. Bez mezow i bez dzieci. I jakos mozna. Nie ma miedzy nimi barier.

andzia
magda_79
hej

Magda to podobnie jak zołzy, własnie zgrywam filmiki, zobaczycie jak śpiewają w domu, a na jasełkach taaakie sierotki:)
A jak było w ogóle?

Nie bylo fajnie. Jak dla mnie troche na odwal sie. Dzieci wyszly, znowu w kregu stanely, zaspiewaly pod rzad iles tam piosenek, dostaly slodycze, rodzicom rozdaly bombki wlasnej roboty i finito.

magda_79
Anielinka Swieta zleca i tyle. Po prostu kolejne wolne dni :)
Tulam Was mocno!

Andzia fajowe fotki! Robiliscie swoim aparatem???

Vercia dziwne podejscie Twojej siostry. Chyba sodówa do głowy udrzeyła. Ja rozumiem, ze mozna nie lubiec dzieci, ale nikt nie jaze jej zajmowac sie Marcelem. Wystarczy jak wpadnie na godzine i tyle. Chyba taki krotki czas zniesie jej schorowane cialo, co?
I to, ze zyje w innym swiecie i ma ine priorytety tez niczego nie zmienia.
Moja mama jest dyrektorem, otrzymala brazowy krzyz zaslugi dla Polski i wiele innych odznaczen, pracuje w programach ministerialnych itp. Jej siostry sa bez wyzszego wyksztalcenia. Jedna sprzata klatki schodowe, druga cale zycie na wsi. I co? Tygodnia bez telefnu do siebie nie wytrzymaja. Widuja sie w miare czesto, martwia o siebie, w wakacje pojechaly z niepelnosprawnym bratem na kilka dni nad jezioro. Bez mezow i bez dzieci. I jakos mozna. Nie ma miedzy nimi barier.

Nie, nie swoim. Widać, co? W galerii robili:)

Co do Twojej mamy to ja tez znam miliony takich przykładów, dla chcącego nic trudnego. I tyle w temacie. Trzeba po prostu chcieć.

Pozostalo mi liczyć, ze kiedyś zmądrzeje. Na pewno, jak jej rodzina się powiększy.
I tutaj nie chodzi nawet o bariery, bo akurat mieszkają w kawalerce wynajętej, zaden tam luksus, na wakacje siedza w domu i nigdzie nie wychodzą. Po prostu ma więcej mozliwości na relaks, bo nie ma dziecka. Tyle, ze ona nie pojmuje, ze mozna w wieku 24 lat urodzic dziecko i mieć rodzinę, a na dodatek tym się cieszyć.

Andzia super foty! U nas tez w galerii był Mikołaj na takim tronie, ale marcel uciekal :lup: i zrobiłam tylko pod choinką przy wejściu.

Magda Michał pewnie spięty, większośc z nas ma opory przed publicznymi wystąpieniami, a co dopiero taki maluch. Najważniejsze, ze nie uciekł i nie płakał. W miarę jak będa więcej wystepować to przelamie się.

hej
Dzisiaj ja zaczynam dzien?
Wlasnie jem platki i lezakuje. Chlopaki pojechali. Od jutro Michu juz nie idzie do p-kola. dopiero we wtorek pojdzie.

Cafe ale cos sie okulistce nie podobalo, cos oprocz tych spojowek?
Pytam tak, bo kuzwa Michał wczoraj znowu zaczal mrugac. Wlasnie na wystepie, co chwila mrugal.
Nie wiem tylko czy da sie przebadac u okulisty.

Andzia pozakywalam wczoraj fotki dzieci P. i tez zwariowal jak Stasia zobaczyl. Bardzo wyrozl i zmeznial, no i naprawde siwetnie wyglada w dluzszych wlosach.

Cafe pokazywalam tez Twoich młodszych. P. spojrzal i mowi: o matko, 2 Olki :hahaha:

Michał weocil do domu i sie rozkrecil. Balam sie, ze bedie chory, a to chyba naprawde jakis stres. W domu juz zwykle szalenstwo, jakbym mialam 2 roznych dzieci.

cafe82
magda powiedziala,ze podejrzewa astygmatyzm
ale mowila,zeby sie nie nakrecac bo po badaniach wszsystko sie wyjasni
no i tez przebada nam mlodych
szkoda tylko,ze to wszsytko prywatnie
u nas na nfz czeka sie 3-4miesiace
no ale nic jak trzeba to trzeba

A Olek bez problemu dal sie przebadac?
Musze Micha zapisac. Jutro podejde z P. do nas do szpitala. Mieszkamy obok szpitala gdzie jest mnostwo poradni i akurat tu z P. chodzmy do zajebistej okulistki. Sprobujemy najpierw do niej na NFZ. Ostatnio czekalam do niej 2 tyg., wiec bez problemu.
a to mruganie to objaw astygmatyzmu czy moze alergii?

P. ma astygmatyzm i mam nadzieje, ze Michu nie bedzie mial takich problemow.

magda_79
cafe82
magda powiedziala,ze podejrzewa astygmatyzm
ale mowila,zeby sie nie nakrecac bo po badaniach wszsystko sie wyjasni
no i tez przebada nam mlodych
szkoda tylko,ze to wszsytko prywatnie
u nas na nfz czeka sie 3-4miesiace
no ale nic jak trzeba to trzeba

A Olek bez problemu dal sie przebadac?
Musze Micha zapisac. Jutro podejde z P. do nas do szpitala. Mieszkamy obok szpitala gdzie jest mnostwo poradni i akurat tu z P. chodzmy do zajebistej okulistki. Sprobujemy najpierw do niej na NFZ. Ostatnio czekalam do niej 2 tyg., wiec bez problemu.
a to mruganie to objaw astygmatyzmu czy moze alergii?

P. ma astygmatyzm i mam nadzieje, ze Michu nie bedzie mial takich problemow.

tylko spojrzala na niego i powiedziala,ze cos jej sie nie podoba
fajnie dal sie przebadac
powiedziala,ze chyba pierwszy taki trzylatek:Oczko:
ale olek taki jest,jak mu sie wytlumaczy na spokojnie to slucha
takze zbadala,pozniej odczytywal obrazki

samo mruganie moze byc od alergii
olek czasem mowi,ze go oczy bola
okulistka potwierdzila,ze jesli to alergia to moga go piec np