Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

anielinka
magda_79
ja juz lezakuje w domu. Mam dzisiaj tyle energii, ze moglabym obdarowac pare osob, tym bardziej, ze prawie z niej nie korzystam.

Polazilam tam gdzie chcialam. W lumpie zamiast obkupic malego to obkupilam moja corcie :)
Mlodemu dostaly sie tylko spodnie dresowe adidasa. A malej mnostwo malenkich spodenek i smiejcie sie, ale wszystko rozowe :sofunny: , do tego jakas bluzeczka, sukieneczka.

Potem H&M i tam full wyprzedazy, kupilam stanik, skarpetki dla wszystkich,szalik dla mlodego, no i dla Alki rajty (po 10zł/2 pary) i sliczne spodenki kremowe :lup:

W Orsay kupilam kiecke. hehe. Oblatalam te ciazowe sklpey i dramat, we wszystkim wygladalam jak w worku, a ceny kosmiczne. Jak dla mnie 160 zł za sukienke ciazowa to jakies przegiecie. a w Orsayu kupilam zwykla za 50 zl, bo tez sa przeceny. Musze w nia wlezc wlasciwie tylko na Wigilie, a potem bedzie dobra i po ciazy, bo to M. Do tego dokupilam rajty i usmiech mi z geby nie schodzi.

Szkoda tylko, ze nie kupilam nic dla P. :(

Magda nie wiem dlaczego, ale ten Twój post bije taaaką pozytywną energią, że aż dwa razy go czytałam ::): ::): ::):
Po pierwsze baaardzo się ciesze że obkupiłaś siebie, musze tez zajść do Orsay skoro mówisz że przeceny są...
Po drugie tak fajnie to brzmi jak piszesz "obkupiłam moją córcie" :Podziw:
juz nie mogę się doczekać tej Twojej królewny i zobaczysz że coraz to więcej będziesz miała różu :hahaha:

Czulam, ze takie wyjscie jest mi potrzebne. Humor od razu o wiele lepszy :)
P. tez wiedzial, ze musze wyjsc i jak dzownil to nawet o ceny nie pytal :hahaha:

I tez cos czuje, ze tego rozu bedzie ocraz wiecej :)

Vercia już kiedyś pisałaś o sytuacji z Twoją siostrą. Przykre, cholernie przykre. U mnie tez Weronika zawsze była faworyzowana, ale tez troche z racji tego, ze jest ode mnie i od mojego brata dużo młodsza. A siorka pewnie tez taka nadęta i gwiazdowata, bo od małego do tego przyzwyczajona.
Nie wiem tylko jak można ciągle porównywać, bo trzeba było inny zawód wybrać, no ja pitole. Masz wykształcenie, rodzine, dom, biedy nie klepiesz, więc nie rozumiem

Mei dla mnie jestes niesamowitą osobą, naprawdę. Potrafisz podejść do wszystkiego racjonalnie, bez zbędnych emocji czy dumy. Podziwiam. I super, że tak się dogadujecie z mamą i że możesz na nią liczyć. I wierzę, że spotkasz w końcu swoją drugą połówkę i będziesz już tak na 100% szczęśliwa:Całus:

andzia
Ale naskrobałyście:Szok:
ja prawie wyrobiona, musze jeszcze podłogi pomyć. Popołudniu przychodzi Aga z Jagodą na kawkę.

Cafe :Całus:
A z wigilią super:great:

Anielinka biedna Amelka z tymi płaczkami, mam nadzieje, ze dzis wróci z uśmiechem.
Ja normalnie nie oglądam DDTVN, ale dzisiaj widziałam kawałek i prawie się poryczałam. Co się dzieje z tymi ludźmi, nie pojęte to jest dla mnie::(:
Dla tych co nie oglądały:
3-latka zsiusiała się w p-kolu i Pani kazała za kare stac jej nago przed całą klasą::(:

Andzia małe sprostowanie, bo ja ogladałam od początku....

3 letnia dziewczynka w p-kolu nie chciała się sama ubierać, więc Pani ją postawiła na środku sali nagusieńką przy wszystkich dzieciach i zaczeła z niej drwić i wyśmiewać się, a ta malutka tak się tego przestraszyła i zawstydziła że ze strachu się zsiusiała na podłoge...ehh aż mi znowu ciary przeszły i mam łzy w oczach :(((

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
andzia
ja prawie wyrobiona, musze jeszcze podłogi pomyć. Popołudniu przychodzi Aga z Jagodą na kawkę.

Anielinka biedna Amelka z tymi płaczkami, mam nadzieje, ze dzis wróci z uśmiechem.
Ja normalnie nie oglądam DDTVN, ale dzisiaj widziałam kawałek i prawie się poryczałam. Co się dzieje z tymi ludźmi, nie pojęte to jest dla mnie::(:
3-latka zsiusiała się w p-kolu i Pani kazała za kare stac jej nago przed całą klasą::(:

3 letnia dziewczynka w p-kolu nie chciała się sama ubierać, więc Pani ją postawiła na środku sali nagusieńką przy wszystkich dzieciach i zaczeła z niej drwić i wyśmiewać się, a ta malutka tak się tego przestraszyła i zawstydziła że ze strachu się zsiusiała na podłoge...ehh aż mi znowu ciary przeszły i mam łzy w oczach :(((

jezu co za historia
i co z ta pania?
powinna wyleciec z pracy,na zawsze miec zakaz wykonywania zawodu

A ja wypucowałam kuchnie, tj. szafki, kuchenke, mikr, lodówke, okap- czyli to co najgorsze :Padnięty:
jeszcze tylko machne okno i zawiesze zazdroski...

Cafe szkoda że jednak się nie udało :Całus:
ale masz racje nie poddawaj się, może nowy rok przyniesie Ci szczeście :Oczko:
a z Wigilią masz super! na pewno bedzie miło i wesoło:)

Magda co do dzieci, to ja zawsze tez miałam taki dylemat, że jakby pojawiło się maleństwo, to że Amelka poszła by na drugi plan...ale jakby to było w praktyce to szczerze mówiąc nie wiem...
wiadomo że takimu maleńkiemu dziecku trzeba duzo czasu poświęcic, ale na pewno Miśka nie odtrącicie, bo jego się nie da:) Będzie dobrze!!!:Całus:

cafe82
anielinka
andzia

jezu co za historia
i co z ta pania?

Nie wiem co z tą panią będzie, mówili tylko że to jakieś p-kole w Warszawie, ale więcej szczegółów nie zdradzili, mówili też że będą tą sprawe dalej drążyć, żeby tego tak nie zostawić...i bardzo dobrze, niech ten wstretny babsztyl poniesie konsekwencje!
Biedne dziecko:( psycholog się wypowiadała i niestety taka sprawa zostanie u niej już w psychice :(((

anielinka
andzia

A to sorki, ja słyszłam fragmenty będąc w drugim pokoju...
Jeszcze gorzej niż myślałam::(::Płacz:

anielinka
cafe82
anielinka

jezu co za historia
i co z ta pania?

Nie wiem co z tą panią będzie, mówili tylko że to jakieś p-kole w Warszawie, ale więcej szczegółów nie zdradzili, mówili też że będą tą sprawe dalej drążyć, żeby tego tak nie zostawić...i bardzo dobrze, niech ten wstretny babsztyl poniesie konsekwencje!
Biedne dziecko:( psycholog się wypowiadała i niestety taka sprawa zostanie u niej już w psychice :(((

ja pierdziele co za ludzie
ale tez sobie znalazla sposob no
jestem naprawde w szoooku

cafe82
co do wigilii
robie tylko ze wzgl na K
nie wiem jak bedzie ale jak beda jakies fochy to wierzcie mi uslysza ode mnie 2 zdania

nie chce po prostu,zeby tesciowie siedzieli sami
bo tak by bylo
dopiero w drugie swieto sie u nich spotykamy(my i brat K z rodzina,siostra zostaje w ziel gorze)

Będzie fajnie, zobaczysz!!!
Jak będe miała kiedyś swój piękny wielki domek, to tez zrobie taką duuużą wigilię dla wszystkich!!!

andzia
cafe82
co do wigilii
robie tylko ze wzgl na K
nie wiem jak bedzie ale jak beda jakies fochy to wierzcie mi uslysza ode mnie 2 zdania

bo tak by bylo
dopiero w drugie swieto sie u nich spotykamy(my i brat K z rodzina,siostra zostaje w ziel gorze)

Jak będe miała kiedyś swój piękny wielki domek, to tez zrobie taką duuużą wigilię dla wszystkich!!!

hahah tez tak mowilam
ale teraz jak przenieslismy mlodych do olkowego pokoju
to w naszym jest duuzo miejsca
pozyczymy stol i krzesla od rodzicow i bedzie ok
zeby tylko atmosfera byla fajna
moi z tesciami sie czasem spotykaja takze tematow sporo
powinno byc dobrze

andzia
cafe82
co do wigilii
robie tylko ze wzgl na K

bo tak by bylo

NA pewno nie zawiedziemy i bedziemy wszyscy :sofunny:

magda_79
andzia
cafe82
co do wigilii
robie tylko ze wzgl na k

bo tak by bylo
dopiero w drugie swieto sie u nich spotykamy(my i brat k z rodzina,siostra zostaje w ziel gorze)

będzie fajnie, zobaczysz!!!

na pewno nie zawiedziemy i bedziemy wszyscy :sofunny:

:8_2_96:

cafe82
andzia
cafe82
co do wigilii
robie tylko ze wzgl na K

bo tak by bylo

hahah tez tak mowilam
ale teraz jak przenieslismy mlodych do olkowego pokoju
to w naszym jest duuzo miejsca
pozyczymy stol i krzesla od rodzicow i bedzie ok
zeby tylko atmosfera byla fajna
moi z tesciami sie czasem spotykaja takze tematow sporo
powinno byc dobrze

Bedzie na pewno super!
Wigilia to Wigilia i nikt nie bedzie fochow walic. A jak sie zdarzy to wiecej nie zaprosicie i tyle - beda siedziec sami.

My raz mielismy wspolna Wigilie. Moi rodzice zaprosili t. do siebie. No i my. Koszmar. Nigdy wiecej. Ale moi rodzice i t. to dwa inne swiaty.

andzia
Anielinka nie wiem czy dobrze słyszałam, ale na to wszystko weszła mama tej dziewczynki, tak?

Ta historia jest dla mnie tak okrutna, ze nawet nie chce sobie tego wyobrazac. Nie rozumiem jak ktos pracujacy z dziecmi moze byc tak nieczuly i podly. Mam tylko nadzieje, ze poniesie konsekwencje ta wstretna baba.
Michał tez nie zawsze chce sie ubierac i mam nadzieje, ze z tego pwoodu zadnej przykrosci nie ma.

Magda slicznie :love:

Przykre jest,z e takie sytuacje zdarzają się coraz częściej w przedszkolach i szkołach. To już drugi program o niekompetencji pracowników przedszkola. Ostatnio był reportaz o matce, której syna wypisali z przedszkola, bo pani trzymala miejsce lda znajomej. Przy czym chłopiec byl tam napiętnowany przez wychowawców. No w glowie się nie mieści!!! Jeszcze wyśmiewac biedne, bezbronne dziecko! Tym bardziej, ze to wlasnie ta pani ma nauczyć dziecko samodzielności!! G. skomentowal krótko, jakby on tak wpadł rozebralby ja na tej sali i kazał patrzec i się smiać!