Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
ehh andziaja juz nie wiem co mam dawac
mowisz ze ketotifen dawac?
lekarka mowi,ze na razie mam nie przezywac i nie szalec
latwo mowic

NIe wiem...tak tylko sugeruje, może Aerius?
Serio nie wiem....a może przejedźcie sie z nim do alergologa. Już może mieć zrobione testy. U Stasia np. kaszel jest najczęściej od alergii czyli roztoczy i pleśni, a tych w p-kolu nie brakuje

cafe82
andzia dasz linka do tego dziwnowa?
sa apartamenty dla takich rodzin jak nasze,tak?
a lozeczka np itd tez sa?

Łóżeczek nie ma, w zeszłym roku braliśmy sowje-tzn. Magdy, bo w Szczecinie nam się przypomniało, ze nie spakowaliśmy łóżeczka:) Ale w końcu go nie używaliśmy, laski spały na łóżkach. A w tym roku mieliśmy apartament dwa pokoje, w jednym były 3 łóżka, w drugim jedno podwójne, do tego szafy, fotele, lodówka itd. I oczywiście łązienka Hotel Admirał
Jedyne co mi brakuje to jakiegoś fajnego placu zabaw przed hotelem. Poza tym Dziwnów piękny, odnowiony, wszędzie zejścia dla wózków, przed każdym zejściem na plaże toaleta, nowa, czysta...nam się tam tak spodobało, ze póki dzieciaki małe nie bedziemy nigdzie indziej eksperymentowac

andzia
cafe82
latwo mowic

Serio nie wiem....a może przejedźcie sie z nim do alergologa. Już może mieć zrobione testy. U Stasia np. kaszel jest najczęściej od alergii czyli roztoczy i pleśni, a tych w p-kolu nie brakuje

ja pierdole juz naprawde mi slabo jak o tym mysle

po nowym roku K ma sobie wziac pare dni wolnego
wtedy moze faktycznie alergolog
jeszcze okulista nas czeka
i do ortopedy tez pojedziemy-i z j i c,i z tymi olka kolanami-chociaz jak widze dzieciaki w przedszkolu i ich krzywe nogi to olek to pikus

andzia
cafe82

Łóżeczek nie ma, w zeszłym roku braliśmy sowje-tzn. Magdy, bo w Szczecinie nam się przypomniało, ze nie spakowaliśmy łóżeczka:) Ale w końcu go nie używaliśmy, laski spały na łóżkach. A w tym roku mieliśmy apartament dwa pokoje, w jednym były 3 łóżka, w drugim jedno podwójne, do tego szafy, fotele, lodówka itd. I oczywiście łązienka Hotel Admirał
Jedyne co mi brakuje to jakiegoś fajnego placu zabaw przed hotelem. Poza tym Dziwnów piękny, odnowiony, wszędzie zejścia dla wózków, przed każdym zejściem na plaże toaleta, nowa, czysta...nam się tam tak spodobało, ze póki dzieciaki małe nie bedziemy nigdzie indziej eksperymentowac

dzieki bardzo
powiedz jeszcze ile placiliscie?

cafe82
andzia
cafe82
latwo mowic

ja pierdole juz naprawde mi slabo jak o tym mysle

po nowym roku K ma sobie wziac pare dni wolnego
wtedy moze faktycznie alergolog
jeszcze okulista nas czeka
i do ortopedy tez pojedziemy-i z j i c,i z tymi olka kolanami-chociaz jak widze dzieciaki w przedszkolu i ich krzywe nogi to olek to pikus

U mnie Zośka ma też lekkei iksy, moja lekarka rodzinna twierdzi, ze nie jest źle i powinno się samo unormowac, ale tez musze jechać z nią do ortopedy. A okuliste mamy przed samymi świetami i soę okaze czy okulary czy jednak operacja

cafe82
andzia
cafe82

dzieki bardzo
powiedz jeszcze ile placiliscie?

Nie pamiętam szczerze mówiąc. Na stronie masz cennik, my mieliśmy z wyżywieniem. Dzieci do 3 lat za darmo

Witam się i ja!

Młody obudził się z fochem i stwierdził, że chce jeszcze spać, ale szybko mu przeszło jak wyczaił pakę:Oczko: Oczywiście musiał koniecznie już z rańca zabrać się za rozbijanie tej kredowej kostki i wszystko było ujebane różową kredą:Kiepsko: Niestety zabawka strasznie tandetna. Tzn. wydawało mi się, że autko to będzie taki zwykły resorak a to tylko nieruchomy bardzo mały metalowy model:Rozgniewany: Najważniejsze, że młody się cieszył.
Idę jeszcze na 12 do p-kola bo ma przyjść do nich Mikołaj, może uda mi się zdjęć trochę porobić. Zobaczymy::):

Magda oby młodej już tak zostało, niech w nocy śpi:wink: Hehe, ale sobie Michał o małpkach przypomniał:D Ja najchętniej już bym Filipowi je dała:Psoty:
Co do P. to postępu nie ma i nie będzie. Tylko jakoś się z tym pogodzić nie mogę.
A książki to "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza. Tematyka science fiction, ale tak fajnie napisana, że bardzo mnie wciągnęło. Niestety kończy się na trzecim tomie i muszę czekać aż czwarty wydadzą - nienawidzę tego.
"Dupa sraka" jest po prostu wygodne i szybko wchodzi w krew:sofunny:

Cafe fajnie, że panie zwracają uwagę, ale prawda jest taka, że to chyba walka z wiatrakami... Dobrze, że go puściłaś, szkoda by było gdyby ominął go Mikołaj.
Kurde, no szkoda, że znowu będzie siedział w domu... Dobrze, że zadzwoniłaś do t. i że się zgodziła chociaż na ten jeden dzień:yes:
A co do P. to mu mówiłam, że młody chce tą zabawkę i że już ją kupiłam i że chciałabym jeszcze jakąś książeczkę i tyle. Później okazało się, że słodycze będą w p-kolu więc nie trzeba mu kupować (zresztą Filip i tak nie przepada nie wiadomo jak za słodyczami). Przytaknął mi a później okazało się, że i tak kupił. Ja mu mówię, on niby słucha a i tak robi swoje. Jeszcze wczoraj się trochę pożarliśmy bo stwierdził, że młody mówił, że ja mu bajki pobieram ale nie włączam. No i racja! Włączam mu rzadko bo wolę, żeby rysował, grał, układał, cokolwiek a nie - posadzić dzieciaka przed tv na cały dzień i z głowy. I tak mu powiedziałam. Na chwilę się zatkał a później jakby zapomniał, że w ogóle coś mówiłam:Histeria:

Anielinka niby się człowiek wie czego się spodziewać po Ł. a i tak liczy się na to, że będzie pamiętał... Może jeszcze dzisiaj wpadnie, co? Oby... Co kupisz Amelce?

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Andzia my tez na bank do Dziwnowa i do Admirała tym razem :) Super byloby razem sie zgrac!!! A jak nie to dojedziemy, ale tym razem przynajmniej na 2-3 dni. Jeju, nie moge sie doczekac.

Cafe jesli bedziecie zdecydowani tez tam jechac to najpierw dacie mi znac, ok? Najlepiej jesli my zarezerwujemy, bo wtedy ceny sa ciut inne :)

Ja polecam Aeriusa, u nas super zadzialal jak Michałowi ciagnely sie infekcje przy zebach. Oprocz dzialania antyalergiczego super obkurcza sluzowke, szybciej zwalcza katar.
Teraz tez sie ratowalismy tym syropem. Młody bral go 10 dni i jest ok.

Mei super powiedzialas P. Moze cos zaczai. A poza tym co go to obchodzi czy puszczsz bajki czy nie, ale sobie problem znalazl. ja pier....!

anielinka i ja mam nadzieije, ze Ł. dzisiaj sie ogarnie i podjedzie do Amelki albo przynajmniej zadzwoni z zapowiedzia na weekend. Jak tego nie zrobi to jak dla mnie juz skreslony jako ojciec. Juz dawno go skreslila, ale teraz to juz na maksa!

magda_79
Andzia my tez na bank do Dziwnowa i do Admirała tym razem :) Super byloby razem sie zgrac!!! A jak nie to dojedziemy, ale tym razem przynajmniej na 2-3 dni. Jeju, nie moge sie doczekac.

[B]Cafe jesli bedziecie zdecydowani tez tam jechac to najpierw dacie mi znac, ok? Najlepiej jesli my zarezerwujemy, bo wtedy ceny sa ciut inne :)Ja polecam Aeriusa, u nas super zadzialal jak Michałowi ciagnely sie infekcje przy zebach. Oprocz dzialania antyalergiczego super obkurcza sluzowke, szybciej zwalcza katar.

dziekuje!

cafe82
magda_79
Tak jeszcze odnosnie Admirała i Dziwnowa to super byloby zorganizowac sie juz w kwietniu, bo wtedy sa ceny promocyjne i latwiej trafic te apartamenty najfajniejsze.

dobry pomysl
ale rozumiem,ze masz na mysli rezerwacje w kwietniu na pozniejsze terminy?

a aerius jest na recepte?

tak tak, rezerwcje na wakacje :)

Aerius na recepte :(

Cześć Andzia!
O kurde, operacja?! Nic nie mówiłaś, że jest taka ewentualność:Szok: My też mamy już zaklepaną wizytę u okulisty na 29.12. Jadę z młodym do Jeleniej Góry. Oby jednak u Was skończyło się na okularkach... A ten Wasz zwyczaj z buciakmi rewelacyjny::): Mi się bardzo podobają takie tradycje, ale u mnie wszystko psuje P. i jego rodzina. Oni wszystko robią po swojemu i mają w dupie to co ja im powiem. Oni już wczoraj chcieli dać młodemu prezent a dziadek miał się przebrać za Mikołaja. To miłe, że mu coś kupili. Naprawdę doceniam, że pamiętają i się wczuwają ale skoro Mikołaj jest dzisiaj to mogliby nie odpierdalać szopki. A ci dzwonią z warunkami, że jak im dziecka nie dam we wtorek lub w środę, to oni ten prezent mu już dzisiaj dadzą (czyli wczoraj - ale namieszałam, ale chyba wiecie o co chodzi)... Powiedziałam, że jak odwalą taki numer, to powiem Filipowi, że dziadek to kłamczuch, bo się przebrał za Mikołaja a prawdziwy dopiero dzisiaj w nocy przychodzi:Oczko: Wiem, że jestem świnia, ale nie będą mi stawiać warunków. Nienawidzę takiego podejścia! "Wielcy Państwo" zadecydowali i tak ma być - koniec kropka! Ja nie jestem P. żeby mnie i Filipa traktował jak swoją własność:Wściekły:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

I ja witam się!

Dzisiaj mielismy latanie w przedszkolu do 12...oczywiście nic nie dograne....pani kazała nam przyjśc na 8, ale zapomniała, ze dzieci ida na teatrzyk mikołajkowy na 9i....i czekalismy z mikołajem do 10-30....do tego przez przypadek jak szykowałysmy worki weszła nasza grupa do sali i dzieci stały jak wryte, a my uciekalismy po schodach schowac się :lol: Zajechalam jeszcze na 12 do kolezanki na kawę i dopiero jem sniadanie:Padnięty:

cafe82
magda_79

[B]Cafe jesli bedziecie zdecydowani tez tam jechac to najpierw dacie mi znac, ok? Najlepiej jesli my zarezerwujemy, bo wtedy ceny sa ciut inne :)Ja polecam Aeriusa, u nas super zadzialal jak Michałowi ciagnely sie infekcje przy zebach. Oprocz dzialania antyalergiczego super obkurcza sluzowke, szybciej zwalcza katar.

dziekuje!

Magda oprócz tańszych noclegów załatwia jeszcze piękną pogode gratis::):
Ale by było fajnie, jakbyśmy wszystkie wakacjowały w tym samym terminie. Mei mam nadzieje, ze i Tobie się uda dojechac:) Ja moge w kwietniu jz rezerwowac miejsca:)

Mei i ja podziwiam Twoją cierpliwosc do tych ludzi, ja to jestem taka zołza, ze jak już kogoś nie lubie, to na siłe szukam czegoś, żeby się przyczepić:Zakręcony:
Dobrze nagadałaś dziadkowi:Oczko:
Mojej t. od lat powtarzam, ze ma nie kupowac dużo słodyczy, laski np. lubią tylko Kinder czekolade i jaja, a ona każdemu kupuje jakieś gwiazdorki i inne cuda, których nikt nie je. Wyda na każdego pewnie z 15 zeta, sugerowałam, zeby zamiast tej tony słodyczy kupiła im np. kolorowankę, ale pewnie i tak zrobi po swojemu. Generalnie mam to w nosie, ale połowa tych słodyczy stoi nieruszona, bo nikt nie lubi czekoladopodobnych gwiazdorów:Kiepsko:

Super, że Filip zostaje w p-kolu bez płaczu:great:

hahahaha! Andzia to moze lepiej jak my pojedziemy w innym terminie, bo my nataka super pogode nie trafilismy.
Poka nowe firanki. Nigdy nie mialam firanek, a bym chciala jakies kupic. Tylko za cholere sie na tym nie znam. U moich rodzicow tez nie ma firanek, a na tych u t. wzorowac sie nie bede :sofunny:

Vercia ale dzieciaki musialy miec mine. Chba sie nie kapnely, co?

A ja gnije w lozku, juz mnie wszystko boli. Za pare minut w koncu moge wstac. Odkurze chociaz i po młodego. Czuje tylko jak mi tluszcz przyrasta :(